arkdaşlar zamanında bir arsa almıştık şimdide kendi evimizi satıp villa yapmak istiyoruz. ama ben salon mutfak ve yatak odamızın büyük olmasını istiyorum eşim ise homojen bi karışım istiyor. diğer odaları çoluk çocuk kullanıcak ayda yılda bir gelen misafirlerimiz kullanıcak kocaman olmayıversin yanlışmıyım. benim düşünceme göre 45 m2 salon 25 m2 yatak odası 25 m2 de mutfak oluyor diğer odalarda 12-13m2 sizin fikriniz nedir yanlış mı düşünüyorum atladığım birşey var mı ?
Bu kadar büyük salon ve yatak odasını ne yapacaksınız.?
Ev içinde at koşturmak bana yersiz geliyor.
Tamam kendiniz yaptıracaksanız ama mantıklı şekilde alanlar yaratın kendinize.
Örneğin residans dairelerin bile metrekare alanları bu kadar geniş olmuyor ve her şey sığacak şekilde tasarlanıyor o tip dairelerde.
Salon 35 m2 olsa rahat rahat dizayn edersiniz. Koltuk takimi da, tv ünitesi de, konsol ve yemek masası da çok rahat konumlandirilabilir.
Zira benim salonum 26m2 ve her şey oldukça rahat sigdi.
Yatak odası 25m2 olacaksa eğer içinde bir giyinme odası ile birlikte olsun. Çünkü bir yatak bir dolap ve şifonyer yer için aşırı büyük olur.
Mutfak 25 m2 olacaksa duvarın bir tarafında olan dolaplar ve buna ek mutfak ortasında ada yaptırabilirsiniz ve bu şekilde bile bir yemek masası da koyulabilir.
Ama normal bir mutfak isterseniz 15m2 daha ideal hem de yemek masası ile birlikte.
Yani eşinize bir anlamda katildim. Salon mutfak yatak odası bu kadar büyükken diğer odaların minnacık kedi yuvası kadar kalması saçma.
Diğer odalarda en azından 15m2 olsun.
Çocuk odasının da kullanışlı olması lazim. 12 m2 diğer odalara göre ufak kalır.
Bir mimara danışabilirsiniz. Daha detaylı bilgiye sahip olmak adina.