ev problemi

Hayırlı olsun şimdiden ben de eşine hak verdim eğer villa tarzı olacaksa diğer odalarda geniş olmalı. Villalarda en beğendiğim teras ve bahçeleri oluyor. En azından teras ve bahçesinde rahat rahat mangalini yakarsin :)
evet canım bu oturduğum evde balkon yok. hem terasım olucak şimdi. hem kış bahçem hemde bahçem :) teşekkür ederim

Ya ben m2 hesabindan hic anlamiyorum ama, ben mesela en cok banyoya onem veriyorum bi evde. Guzel buyuk bi banyo cok iyi olur. Ha madem evi kendiniz yaptiriyorsunuz, ebeveyn banyosu da mutlaka yapin. Gercekten cok elzem. Onun disinda mutfagim da kocaman olmali, sıkıs tepis hic hos olmuyor, insanin ruhu daraliyor. Birde mutfakla salonu, mumkunse manzarali tarafa yapin. Mesela mutfagin caminda guzel bir manzara, hemen pencerenin dibinde de yemek masasi super olur. Kahvenizi yudumlarken manzara keyfi ohh miss. Salonun da boydan camli fikrini cok begendim. Bende cok severim onu. Insallah istediginiz gibi olur hersey.

Ya ben m2 hesabindan hic anlamiyorum ama, ben mesela en cok banyoya onem veriyorum bi evde. Guzel buyuk bi banyo cok iyi olur. Ha madem evi kendiniz yaptiriyorsunuz, ebeveyn banyosu da mutlaka yapin. Gercekten cok elzem. Onun disinda mutfagim da kocaman olmali, sıkıs tepis hic hos olmuyor, insanin ruhu daraliyor. Birde mutfakla salonu, mumkunse manzarali tarafa yapin. Mesela mutfagin caminda guzel bir manzara, hemen pencerenin dibinde de yemek masasi super olur. Kahvenizi yudumlarken manzara keyfi ohh miss. Salonun da boydan camli fikrini cok begendim. Bende cok severim onu. Insallah istediginiz gibi olur hersey.
Çok teşekkür ederim canım yazdıkların için. Tam senin hayalindeki gibi bir ev sahibi olucam inş. :) benim düşüncelerimin burada hemcinslerim tarafından destek bulması çok güzel. Seviyorum sizleri :)

arkdaşlar zamanında bir arsa almıştık şimdide kendi evimizi satıp villa yapmak istiyoruz. ama ben salon mutfak ve yatak odamızın büyük olmasını istiyorum eşim ise homojen bi karışım istiyor. diğer odaları çoluk çocuk kullanıcak ayda yılda bir gelen misafirlerimiz kullanıcak kocaman olmayıversin yanlışmıyım. benim düşünceme göre 45 m2 salon 25 m2 yatak odası 25 m2 de mutfak oluyor diğer odalarda 12-13m2 sizin fikriniz nedir yanlış mı düşünüyorum atladığım birşey var mı ?
arsanız nerde cok merak ettim

2 katlı yada teraslı bir çatı katı.girilte mutfak salon ve çok büyük olmasada bir yatak odası.hastalık veya benzeri durumlarda üst kata çıkmamak için gerekli yada ileti ysşlarda tamamen o katta yogunlaşabilir hayat.mutfak dediğingibi ikincibir yaşam alanı hatta soba kurulacak konumda olmalı.çok güzel döküm sobalar var estetik.hem ayrı bi havası olur çıtır çıtır yakarsın arada.belki geçiş mevsimlerinde mutfakta takılırsın.

çocuklara sadece oda değil imkan varsa ayrıbir yasama alanı bile olabilir.mesala çatı katında oda çalışma alanıve banyosu kapıyı kapatınca kenfi alanı.büyüyünce gerekli bence.belkide çocuklu misafirletiniz kullanır.
yada ailebüyüklerinizle yaşamanız gerekebilir.bakımınıza ihtiyaç duyabilirler.bu tarz bir alanı o şekildekullanabilirsiniz.
birde hobileriniz varsa onaözel bir oda olabilir.tabi bunları katlara düzrnli dağıtmalı

bunlar benim hayalim tabi.çocuklarım büyük biri kızbiri erkek .onlara aitbir alan olsun isterdim.sanırım onlarda ister.

X