Ev mi bir kafeye ortaklı yatırım mı?

Onun sebebi pandemideki 25 sınırı. Şuan böyle sınır yok seneye enflasyondan zam yapılıyor
İyi de ,muadil belirleme yapilmayinca 3 olan kira 6 oluyor,5 olan 10 oluyor yüzde elli.Yine piyasanın çok altında.10 senenin uzerindeler ve ne çıkıyorlar ne muadil belirliyorlar. Kafalarına göre artış yapıyorlar.

O paraya 3 + 1 ev alınmıyor zaten ama 2 + 1 alabiliriz evet böylece lojmandan da kurtulmuş oluruz
Şahsen kendinize ait eviniz yokken böyle bir riskli yatırım çok mantıksız bu devirde. Herkes gördüli başını sokacak bir ev şart. İki artı bir de gayet iyi. İlerde isterseniz satar üç artı bire geçersiniz. Kesinlikle alın evinizi

Kendinize ev alin birikim yapin tekrar. Ortak is zaten b**, ama sizin durumunuz daha zor olur memur varsa. Ben is ve para konusunda kimseye güvenmem. Hele akraba dost hic katmam

İşte onun olma sebebi pandemi ve sonrası gelen 25 sınırı. Pandemi öncesi kiralar 1000 tlydi ve asgari ücreti geçen kira olmazdı genelde. Kira resmi enflasyona göre zam alıyor maaşlar bile o kadar zam almıyor şuan 56 sanırım zam oranı. Gayet yeterli. 5 senede 1 mevcuta uyarlama yapılıyor. Dahasını isteyen gider faize verir. Ya da riske girer yatırım yapar. Ev fiyatı da artıyor yerine durmuyor sonuçta. Bence 1.5 milyonluk evden 15 bin kira alınıyorsa gayet iyi. Onun dışında risk var hep. Arsa ihtiyacın olduğunda hemen satılmıyor mesela. Faiz herkese uygun değil. Altın da oynuyor. Borsa desen herkes yapamıyor. Ev hem değerlenniyor hem kira getiriyor. Annem pandemide 300 bine ev almıştı. Şimdi 5 milyon civarında ve 20 bin sanırım kira getirisi var. Daha ne yapsın bu ev. Kredisi 2000 tl mesela çoğu kredili alınmış bir ev. E sen her 3 ayda bir çevredeki kiralık evlere bakıp bunu isterim dersen memnun olmazsın zaten sorun kontrolsüz artan kirada

Ben olsam ev alırdım. Çünkü kafenin iyi işlemesi için işletmeden anlamak, deneyimli olmak lazım.

Üniversite okuduğum şehir, öğrencilerden dolayı kafeler diyarıydı. Ama 3-5 yer hariç diğerleri açılıp kapanırdı. Mesela bir ay bir bakardım kahveci açılmış, diğer ay bakardım aynı yerde tostçu var.

Dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmayin. Alin evinizi kimseyle muhattap olmayin .ortakli isten kimseye hayir gelmez. zaten memursunuz bikac seneye tayininiz cikar .bence riskli bir yatirim .

Basinda durmadiginiz isten kesinlikle zararli cikarsiniz .sadece maddi ortak olup kari almak cok zor .bide dolandirilip ustune borç odemeyin .issiz bir akilli sen para ber bende isletirim diye ortaklik teklif etmistir .paranizla milleti is guc sahibi yapmayin .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…