Ev mi bir kafeye ortaklı yatırım mı?

Sudanli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2015
3.977
5.526
158
Merhaba bir evimiz yok. Lojmandayız. İki arabamız var ve 3,5 milyon yarısı faizde yarısı altında olan paramız var. Atanma durumu olmayan bir işteyiz. Yaklaşık 4-5 sene daha bulunduğumuz ildeyiz denilebilir. Belki daha fazla. Eşim bir arkadaşı ile kafe açalım diyor. ( Kafeler bolgesindeyiz bulunduğumuz ilde ve çevremizdeki tüm kafeleri buraların yerlisi olmayan polistir askerdir öğretmen doktordur 3-5 ortak birleşip açtığını fark ettik.) Bilmiyorum çok risk tabi birine güvenmek. Ama karlı olduğunu da söylüyorlar. Bir iki yılda amorti ettiklerini söylediler. Ama tabi pişman olmak da var.
Eşim ve belediyede kontağı olan bir arkadaşı ile beraber belediyenin kiraladığı bir kafeyi alabileceklerini konuşmuşlar. Tüm şehri gören yüksek yerde bir kafe. Neyse uzattım.
3,5 milyona 2+1 ev alıp kiraya verebiliriz. Ya da kendimiz geçebiliriz. Ya da söz konusu yatirimi yapabiliriz. Fikriniz nedir ? Teşekkürler

Esim cocukluktan tanidgi en yakın arkadaşlarıyla fabrika açtı ortak para konuldu ikisi birlikte eşimi egale ettiler batan para çabası, şimdide ikisi birbirine düşmüş otekinin parası kalmış... Bu işler böyle ortak iş yapacagima para boşta dursun, ya da kar etmesin kendi başıma bir yere baglayayim. Eşimi hevesi kırılmasın diye ortak iş konusunda ilk ve son destekleyisim oldu. Hesabınızı iyi yapın siz..

Ev bence. Kafe risktir

O paraya 3 + 1 ev alınmıyor zaten ama 2 + 1 alabiliriz evet böylece lojmandan da kurtulmuş oluruz

O paraya 3 + 1 ev alınmıyor zaten ama 2 + 1 alabiliriz evet böylece lojmandan da kurtulmuş oluruz
O zaman 2+1 ev diyorum. Kafe geçmişimiz var aile yerimizdi bizim ortağımız yoktu. İlk seneler çok hoştu ama zamanla kazanç azaldı. Şimdi pişmanız keşke başka bir şeye yatırım yapsaydık diye.. Tabi biz bir istisna da olabiliriz.

Yok ya niye istisna olasınız görüyorum ben de buralarda bazı kafeler açılıyor altı ay sonra kapanıyor nedir bu işin sırrı ben de bilmiyorum bazı kafeler ise tıklım tıklım hayret bir şey

Yok ya niye istisna olasınız görüyorum ben de buralarda bazı kafeler açılıyor altı ay sonra kapanıyor nedir bu işin sırrı ben de bilmiyorum bazı kafeler ise tıklım tıklım hayret bir şey
Benim yaşadığım şehirde dolu gözüksün diye parayla müşteri tutan yerler bile var.

hic anlamadığınız, bilmediğiniz bir konu oldugu icin ev diyorum
Tabii ki haklısınız lakin eşim anlamasa da arkadaşları anlıyor bu konudan. Ayrıca bizi buna cesaretlendiren de Dediğim gibi bu ildeki hemen hemen bütün kafelerin sahibi ya polis ve asker doğudaki bir Şehirdeyiz bu arada. Oskar polis ne anlar kafeden ama işte girmişler bu işe

Ev alıp kiraya vermek berbat bir yatırım hatta yatırım değil yalnız kafelerin ciddi getirisi var bir günlük ciroları dudak uçuklatacak cinsten öyle bir bölgede iseniz hiç düşünmeden açabilirsiniz.
Ev alıp kiraya vermek neden berbat bir yatırım? Çok şaşırdım çünkü diğer yorumların tümü ev diyordu

Devlet memuru esnaflık yapamaz ticaret yapamaz diye biliyorum insanlar böyle dolandırılıyor nasıl güven olur.
Zaten genellikle eşleri üzerinden yapıyorlar. Devlet memuru olan kişinin üzerine olmuyor kafe.

Ev alıp kiraya vermek neden berbat bir yatırım? Çok şaşırdım çünkü diğer yorumların tümü ev diyordu
Çünkü düzgün kullanıcı bulmak çok zor ev iyi bir yatırım aracı değildir kendiniz oturmayacaksanız şayet getirdiği kira gelirini düşünürsek evin parasını altında tutmak çok daha mantıklı benim fikrim

Zaten genellikle eşleri üzerinden yapıyorlar. Devlet memuru olan kişinin üzerine olmuyor kafe.
İşte sizde galiba 2 kişi de memur. Ondan sıkıntı olur. Ama bi kafenin maliyeti ne kadar ki? 3.5 milyon olduğunu sanmıyorum. Bennolsam bu riske girmezdim batan çok insan var. Ayrıca başında durmak lazım

Doğru ben de çalışmasaydım en azından ben ortak olurdum ama hem ben hem eşim çalışıyoruz dolayısıyla bizim orada resmi bir ortaklığımız olmayacak fakat hukuki çaresini buluruz sözleşme falan yaparız o noktalar sıkıntı değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…