Ev mi bir kafeye ortaklı yatırım mı?

Ev diyorum. Kafede risk daha yüksek. Polisler zararın 5'te birine ortak olarak risk aldı. Siz iki ortak olacaksanız riske attığınız miktar daha yüksek ve ayrıca birikiminizin tamamı.

Hayatta en güvendiğim insan babamdır. Kendimden bile çok güvenirim. Ama ben babamla bile ortak iş yapmam öyle söyliyim.

Kafeden yatırımdan anlamam. Ama bence insan önce oturacağı evini almalı. Sonra diğer yatırımlar.

Hem kafe hem 3 ortak hem de resmi olarak bağınız olmayacak. Şaka gibi, eşinizin gram kafası çalışmıyor. Ortaksız karı koca kafe açalım olsa hadi kendi yağımızda kavruluruz batarız çıkarız dersin. Karşı taraf görünür yasal hak sahibi olacak, hukuki yolunu buluruz ne demek? Ya hissen vardır ortaksındır ya da değilsindir, çalışan personelsindir. Memur olduğunuz için bu imkansız. O lojman sayesinde bu birikimi yapmışsınız, kira ödemiyorsunuz, şimdi de lojmandan kurtuluruz diyorsunuz.

Laftan anlamıyorsa bu parayı ikiye böler, al kendi payınla ne yaparsan yap derim. Herkes kafe açıyor herkes de kapatıyor. İş yeri açınca 1 sene kuruş kazanç olmayacak sadece masraf çıksa yeter demeniz lazım. Masa sandalyeyi hadi geçtim, kahve çay makineleri, buzdolapları, ısıtma soğutma sistemleri... Kendi ailemle böyle ortak işe girsem daha ilk günden o para batmış gözüyle bakarım, bırak 7 kat yabancıyı.

Hangi şehir acaba ? Ben de elimdeki azıcık parayla 1+1 almak istiyorum ama bulunduğum yerde 2 buçuktan başlıyor

Babanızla bile ortak olmayın. Ortaklığa karşıyım. Ev alın.

Ev alıp kiraya vermek neden berbat bir yatırım? Çok şaşırdım çünkü diğer yorumların tümü ev diyordu
Yasadigim yerde 3_4 senelik mahkemelik olup çıkmayan kiracılar tanıyorum.3_5 bin veriyorlar 30 binlik evlere.10 kûsur senedir icindelermiş.Evleri tahrip ediyorlar ,boş dursa daha iyi.O yüzden böyle bir param olsa,ev alsam,kendim oturmayacaksam asla kiraya vermem.Cafe açma işi Cook çetrefilli.Cevremde bi senede 1ev parası batıran tanıdım.Bu devirde babanızla bile ortak olmayın.Yazik olur birikimlerinize

Ortaklı iş yapıp batmış bir eş ve babaya sahip olan biri olarak şöyle söyleyeyim ; paramla rezil olacağıma gider o paraları bi kış gününde çatır çatır yakarım karşısına geçer keyif yaparım. İş sonunda paranızı kaybettiğiniz yetmiyor gibi düşman da kazanabilirsiniz. Bizde böyle oldu diye sizde de böyle olacak diye bir kural yok ama ortaklı iş yapanların da yüzünün güldüğünü pek görmedim ben. İnanın gün sonunda paraları yakıp ısınmak çok çok mantıklı gelmeye başlıyor

Onun sebebi pandemideki 25 sınırı. Şuan böyle sınır yok seneye enflasyondan zam yapılıyor

Eşim 10 sene önce çok samimi olduğu bir abisi ile ortak işe girişti. Ama ne kadar samimi olsalarda ortak işi yürütemediler aralarındaki bağ kopma noktasına geldi o yüzden ortaklığı bitirmeye karar verdiler. O yüzden ortak iş bence olacak iş değil.

İşi zaten bilmiyorsunuz.
Üstelik başında da olmayacaksınız.
Mal alımlarındaki kişi siz değilsiniz. Sayım yapacak kişi siz değilsiniz. Stok kontrolü yapan siz değilsiniz. Sarf malzemelerinin meselâ, nerden alınacağına siz karar vermeyeceksiniz. Fiyat kontrolü yapamazsınız, piyasa bilmezsiniz... Satın alma aşamalarında zerre kontrolünüz olmayacak.

Üstelik kasanın başında da durmayacaksınız. Satışta da kontrolünüz yok.

Herşey bilginiz ve denetiminiz olmadan ilerleyecek, iki üç kağıt parçasında size ne sunarlarsa, onu doğru kabul etmeniz gerekecek, çünkü fiilen yoksunuz ve piyasayı da bilmiyorsunuz.

Tüm bu koşullar yeterince sıkıntılı, üstelik bir sözleşmenin koruyuculuğuna 'oralar sıkıntı değil' diye güvenecek saflıktasınız.

Bence, ev alın.

Herşey bilginiz ve denetiminiz olmadan ilerleyecek, iki üç kağıt parçasında size ne sunarlarsa, onu doğru kabul etmeniz gerekecek, çünkü fiilen yoksunuz ve piyasayı da bilmiyorsunuz.
Konu özelinde değil de genel yazayım, hiç ticaretle uğraşmamış ve işletmenin başında durmayacak insanlar devralacakları işyerlerinin cirolarına bakıp karar veriyor veya sıfırdan açacaksa çevredeki işyerlerini baz alıyorlar ama yanılıyorlar, bir işletmenin cirosu giderleri düşmeden hesaplanır, net kârıysa giderler çıktıktan sonra.

Dükkan kirası, elektrik, su, internet faturası, stopajı, smmm giderleri, dükkana alınması gereken mallar, dükkanda kullandığınız cihazların bakım masrafı, sürpriz giderler ve her eleman için maaş+sgk, ki bu da eleman başına her ay ortalama 31 bin lira gider demek, sonrasında elinize kalan net kârdır, eh o da kaç ortaksa o kadara bölünecek, onda bile sürekli dükkanın başında duranlar bir süre sonra su kaynatmaya başlar işin ceremesini biz çekiyoruz sefasını siz sürüyorsunuz diye.

Kaldı ki cafeler eskisi gibi iyi iş yapmıyor, eskiden üniversite bölgesindeysen iyi kötü ünili gençler doluyordu ama şimdi pek gidemiyorlar, insanların alım gücü düştü eve ekmek götürmekten bir cafede oturup keyif yapmaya imkanları kalmadı, ayrıca cafeler sezonluk işletmelere döndü gibi bir şey oldu, misal şu an ramazan, bu ay pek iş yapmıyorlar, kışın soğuk ve yağışlı havalarda keza öyle, büyük ve kalabalık bir şehirde değilse ya da turistik bir bölgede, 3-5 yerel halkla dönecek gibi değil cafeler.

Kızımın arkadaşı buranın tüm manzarasına hakim yüksek bir yerde mekan açtı, alkollü içecek ruhsatı da aldı, ki gelen müşteri ister çay kahve içsin yanında tatlısını vs yesin, ister alkollü içeceğini içsin manzaranın tadını çıkarsın, ki birkaç kere gittim zevkli döşenmiş hoş bir ambiyansı olmasına rağmen 2 sene zor yürüdü ortak da yoktu.

Bilmediğiniz, başında durmayacağınız işe girmeyin. Bilmediğiniz diyorum çünkü bilseniz bu kadar yüzeysel yazmazdınız. Kafenin tedarikçileri kimler, malı ne kadar vadeyle verecekler, kafe kaçla kaç arasında açık duracak, siz sürekli başında olabilecek misiniz, bir sürü faktör var. Kafe işinden anlayan doğru yatırımla parayı katlayabilir, anlamayan başında durmayan da parasını kaybettiği gibi üzerine bir de borçlanıp çıkabilir. Bu bölgede kafe işinde çok para varmış bir veri değil yani.

Ev alın kiraya verin . Bilmediğiniz işe girmeyin. Hiç olmaz diyorsanız 3 milyona banka aylık 120 bın faiz verıyor bi süre bankada tutup parayı katlayıp 3+1 e eve bakın .

Ortakla asla iş yapmam.simdiye kadar ortakla iş yapıp mutlu olanı görmedim illa biri kaziklaniyor.siz atanma durumumuz yok demişsiniz mesajlarda da memuruz demissiniz nasıl oluyor bu.eger memursaniz bulaşmayın böyle şeylere eve yatırın olsun bitsin

Oo bu işte çok para var diye hiç bilmediği anlamadığı bir işe girişmemeli insan. Sadece parayla olmuyor. İçinize sinen bie ev alın, ne güzel lojmandan çıkmış olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…