- 14 Aralık 2024
- 1.065
- 2.649
- 48
Yok 3:30 değil ama ikiye yakın bir meblağ kişi başı çıkacaktır tadilat falan artık hepsi pahalı. Geriye elimize kalan ile de bisey alinmazİşte sizde galiba 2 kişi de memur. Ondan sıkıntı olur. Ama bi kafenin maliyeti ne kadar ki? 3.5 milyon olduğunu sanmıyorum. Bennolsam bu riske girmezdim batan çok insan var. Ayrıca başında durmak lazım
2 mi o kadar etmez bence hazır devir çoğu. 2 milyona sıfırdan ev inşaat ediliyor. Başında durulmayacak bi yere asla o masrafı etmeyin. En kötü arsa alın. Zaten resmi bir bağlantınız da olamaz istifa olmadığı sürece. Sizde para olduğunu bilen dolandırmaya çalışıyorYok 3:30 değil ama ikiye yakın bir meblağ kişi başı çıkacaktır tadilat falan artık hepsi pahalı. Geriye elimize kalan ile de bisey alinmaz
Vallahi yemin ederim ki sonuna kadar haklısınız ben de hep öyle düşünüyorum. Ama iki sokak altımızda yanyana iki kafe var isimleri farklı öğrendik ki beş tane polis ilk önce birinci kafeyi açmış sonra iş iyi gidince ikinci kafeyi açmışlarBir işletmen olması demek genellikle zamanının çoğunu ona ayırmak demek. Neredeyse tatilin yok gibi. 2-3 ortak olması demekte sürekli bir kafa karışıklığı demek. Hele eşlerde bu duruma dahil olursa cabası. Dolandırılma ihtimali yüksek. Erkeklerin değil, kadınların üzerine olmasıda bir risk. Vergi+bağkur+çalışan maaşları+sigortaları+muhasebeci masrafları ve sayamadığım bir sürü şey. Tecrübeli olduğum için yorumda bulunmak istedim.
Kosgeb bile kafelere destek vermiyor son birkaç yıldır. Neden sizce?Merhaba bir evimiz yok. Lojmandayız. İki arabamız var ve 3,5 milyon yarısı faizde yarısı altında olan paramız var. Atanma durumu olmayan bir işteyiz. Yaklaşık 4-5 sene daha bulunduğumuz ildeyiz denilebilir. Belki daha fazla. Eşim bir arkadaşı ile kafe açalım diyor. ( Kafeler bolgesindeyiz bulunduğumuz ilde ve çevremizdeki tüm kafeleri buraların yerlisi olmayan polistir askerdir öğretmen doktordur 3-5 ortak birleşip açtığını fark ettik.) Bilmiyorum çok risk tabi birine güvenmek. Ama karlı olduğunu da söylüyorlar. Bir iki yılda amorti ettiklerini söylediler. Ama tabi pişman olmak da var.
Eşim ve belediyede kontağı olan bir arkadaşı ile beraber belediyenin kiraladığı bir kafeyi alabileceklerini konuşmuşlar. Tüm şehri gören yüksek yerde bir kafe. Neyse uzattım.
3,5 milyona 2+1 ev alıp kiraya verebiliriz. Ya da kendimiz geçebiliriz. Ya da söz konusu yatirimi yapabiliriz. Fikriniz nedir ? Teşekkürler
Burundi resmi olarak ortağı olmayacağınız hatta çalıştığınız için başında duramayacağınız iş sıkıntı, yarın öbür gün ortaklarla sorun yaşasanız kanunen bir yaptırım hakkınız olmadığı gibi, gelir-gideri de düzenli takip edemeyeceğinizden işletmenin mali durumunu bilemezsiniz, birkaç hafta önce üyelerden biri konu açmıştı ortak oldukları işletme batmış batarken epey maddi kayıpları ve borçları olmuş, onlar da işletmenin başında durmamışlar, o da ortaklı işti ortak kazığı yemişler.Doğru ben de çalışmasaydım en azından ben ortak olurdum ama hem ben hem eşim çalışıyoruz dolayısıyla bizim orada resmi bir ortaklığımız olmayacak fakat hukuki çaresini buluruz sözleşme falan yaparız o noktalar sıkıntı değil
Evet evet tabii ki öyle munecim teşekkür ederim yorumda bulunduğun için. Biz de parayı zor kazanan insanlarız batarsa batsın diyebileceğimiz iki milyonumuz yok. Ortaklı iş hatta resmi olarak orta olmayacağız bir işe girmek hiç doğru değil haklısınızBurundi resmi olarak ortağı olmayacağınız hatta çalıştığınız için başında duramayacağınız iş sıkıntı, yarın öbür gün ortaklarla sorun yaşasanız kanunen bir yaptırım hakkınız olmadığı gibi, gelir-gideri de düzenli takip edemeyeceğinizden işletmenin mali durumunu bilemezsiniz, birkaç hafta önce üyelerden biri konu açmıştı ortak oldukları işletme batmış batarken epey maddi kayıpları ve borçları olmuş, onlar da işletmenin başında durmamışlar, o da ortaklı işti ortak kazığı yemişler.
Her kafe aynı şekilde tutacak diye bir şey yok ama. O polislerin o şekilde gitti diye sizin gidecek diye kesinlik yok. İnanın kafelerin inanılmaz giderleri oluyor. Eşinizde sizde memursunuz orada çok bulunmayacaksınız. Dolasıyla her şeye hakim olamayacaksınız. Hukukende bir hakkınız olmayacak. Sözleşme gibi bir şey söz konusu olmuyor maalesef. Ortak veya açan kimse her şey onda. Siz verdiğiniz yatırım parasından olabilirsiniz..Vallahi yemin ederim ki sonuna kadar haklısınız ben de hep öyle düşünüyorum. Ama iki sokak altımızda yanyana iki kafe var isimleri farklı öğrendik ki beş tane polis ilk önce birinci kafeyi açmış sonra iş iyi gidince ikinci kafeyi açmışlarkafede satılan tek şey kahve çeşitleri bir iki tatlı çeşidi. Şaka gibi değil mi
Bir tanıdığım 2 kardeş ortak kafe açtılar 10 seneyi geçti hala küsler yani kafe isini geçtim ortakla is yapilmazMerhaba bir evimiz yok. Lojmandayız. İki arabamız var ve 3,5 milyon yarısı faizde yarısı altında olan paramız var. Atanma durumu olmayan bir işteyiz. Yaklaşık 4-5 sene daha bulunduğumuz ildeyiz denilebilir. Belki daha fazla. Eşim bir arkadaşı ile kafe açalım diyor. ( Kafeler bolgesindeyiz bulunduğumuz ilde ve çevremizdeki tüm kafeleri buraların yerlisi olmayan polistir askerdir öğretmen doktordur 3-5 ortak birleşip açtığını fark ettik.) Bilmiyorum çok risk tabi birine güvenmek. Ama karlı olduğunu da söylüyorlar. Bir iki yılda amorti ettiklerini söylediler. Ama tabi pişman olmak da var.
Eşim ve belediyede kontağı olan bir arkadaşı ile beraber belediyenin kiraladığı bir kafeyi alabileceklerini konuşmuşlar. Tüm şehri gören yüksek yerde bir kafe. Neyse uzattım.
3,5 milyona 2+1 ev alıp kiraya verebiliriz. Ya da kendimiz geçebiliriz. Ya da söz konusu yatirimi yapabiliriz. Fikriniz nedir ? Teşekkürler
Yazık günah parayı ağaçtan toplamıyorsunuz, karı-koca sabahtan akşama ter döküp emek veriyorsunuz.Evet evet tabii ki öyle munecim teşekkür ederim yorumda bulunduğun için. Biz de parayı zor kazanan insanlarız batarsa batsın diyebileceğimiz iki milyonumuz yok. Ortaklı iş hatta resmi olarak orta olmayacağız bir işe girmek hiç doğru değil haklısınız
Bulamazsınız. Yasal olarak ortak olamayacağınız için alacak verecek ilişkisi olarak mı göstereceksiniz ? Böyle bir durumda adamlar: aldığımızı ödedik der, çıkar işin içinden.Doğru ben de çalışmasaydım en azından ben ortak olurdum ama hem ben hem eşim çalışıyoruz dolayısıyla bizim orada resmi bir ortaklığımız olmayacak fakat hukuki çaresini buluruz sözleşme falan yaparız o noktalar sıkıntı değil
Ev . Kafe risk hele şu ekonomide. Kaç tane batan duydum o şekilde.Merhaba bir evimiz yok. Lojmandayız. İki arabamız var ve 3,5 milyon yarısı faizde yarısı altında olan paramız var. Atanma durumu olmayan bir işteyiz. Yaklaşık 4-5 sene daha bulunduğumuz ildeyiz denilebilir. Belki daha fazla. Eşim bir arkadaşı ile kafe açalım diyor. ( Kafeler bolgesindeyiz bulunduğumuz ilde ve çevremizdeki tüm kafeleri buraların yerlisi olmayan polistir askerdir öğretmen doktordur 3-5 ortak birleşip açtığını fark ettik.) Bilmiyorum çok risk tabi birine güvenmek. Ama karlı olduğunu da söylüyorlar. Bir iki yılda amorti ettiklerini söylediler. Ama tabi pişman olmak da var.
Tam soruşturma açıp, incelemelik olay.Vallahi yemin ederim ki sonuna kadar haklısınız ben de hep öyle düşünüyorum. Ama iki sokak altımızda yanyana iki kafe var isimleri farklı öğrendik ki beş tane polis ilk önce birinci kafeyi açmış sonra iş iyi gidince ikinci kafeyi açmışlarkafede satılan tek şey kahve çeşitleri bir iki tatlı çeşidi. Şaka gibi değil mi
Yapmayın etmeyin kesinlikle.Doğru ben de çalışmasaydım en azından ben ortak olurdum ama hem ben hem eşim çalışıyoruz dolayısıyla bizim orada resmi bir ortaklığımız olmayacak fakat hukuki çaresini buluruz sözleşme falan yaparız o noktalar sıkıntı değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?