Ev mi bir kafeye ortaklı yatırım mı?

Bir işletmen olması demek genellikle zamanının çoğunu ona ayırmak demek. Neredeyse tatilin yok gibi. 2-3 ortak olması demekte sürekli bir kafa karışıklığı demek. Hele eşlerde bu duruma dahil olursa cabası. Dolandırılma ihtimali yüksek. Erkeklerin değil, kadınların üzerine olmasıda bir risk. Vergi+bağkur+çalışan maaşları+sigortaları+muhasebeci masrafları ve sayamadığım bir sürü şey. Tecrübeli olduğum için yorumda bulunmak istedim.

İşte sizde galiba 2 kişi de memur. Ondan sıkıntı olur. Ama bi kafenin maliyeti ne kadar ki? 3.5 milyon olduğunu sanmıyorum. Bennolsam bu riske girmezdim batan çok insan var. Ayrıca başında durmak lazım
Yok 3:30 değil ama ikiye yakın bir meblağ kişi başı çıkacaktır tadilat falan artık hepsi pahalı. Geriye elimize kalan ile de bisey alinmaz

Yok 3:30 değil ama ikiye yakın bir meblağ kişi başı çıkacaktır tadilat falan artık hepsi pahalı. Geriye elimize kalan ile de bisey alinmaz
2 mi o kadar etmez bence hazır devir çoğu. 2 milyona sıfırdan ev inşaat ediliyor. Başında durulmayacak bi yere asla o masrafı etmeyin. En kötü arsa alın. Zaten resmi bir bağlantınız da olamaz istifa olmadığı sürece. Sizde para olduğunu bilen dolandırmaya çalışıyor

Vallahi yemin ederim ki sonuna kadar haklısınız ben de hep öyle düşünüyorum. Ama iki sokak altımızda yanyana iki kafe var isimleri farklı öğrendik ki beş tane polis ilk önce birinci kafeyi açmış sonra iş iyi gidince ikinci kafeyi açmışlar kafede satılan tek şey kahve çeşitleri bir iki tatlı çeşidi. Şaka gibi değil mi

Kosgeb bile kafelere destek vermiyor son birkaç yıldır. Neden sizce?

Burundi resmi olarak ortağı olmayacağınız hatta çalıştığınız için başında duramayacağınız iş sıkıntı, yarın öbür gün ortaklarla sorun yaşasanız kanunen bir yaptırım hakkınız olmadığı gibi, gelir-gideri de düzenli takip edemeyeceğinizden işletmenin mali durumunu bilemezsiniz, birkaç hafta önce üyelerden biri konu açmıştı ortak oldukları işletme batmış batarken epey maddi kayıpları ve borçları olmuş, onlar da işletmenin başında durmamışlar, o da ortaklı işti ortak kazığı yemişler.

Evet evet tabii ki öyle munecim teşekkür ederim yorumda bulunduğun için. Biz de parayı zor kazanan insanlarız batarsa batsın diyebileceğimiz iki milyonumuz yok. Ortaklı iş hatta resmi olarak orta olmayacağız bir işe girmek hiç doğru değil haklısınız

Her kafe aynı şekilde tutacak diye bir şey yok ama. O polislerin o şekilde gitti diye sizin gidecek diye kesinlik yok. İnanın kafelerin inanılmaz giderleri oluyor. Eşinizde sizde memursunuz orada çok bulunmayacaksınız. Dolasıyla her şeye hakim olamayacaksınız. Hukukende bir hakkınız olmayacak. Sözleşme gibi bir şey söz konusu olmuyor maalesef. Ortak veya açan kimse her şey onda. Siz verdiğiniz yatırım parasından olabilirsiniz..

Eşiniz bu işten anlamıyorsa ve başında durmayacaksanız hiç girmeyin, vergisi , kirası,personeli, çöpe gideni takip etmeniz lazım.

Evet maddi getirisi çok fazla, ama nasıl ciddi bir takip ve zaman ayırmanız lazım, ben doğru kişilerle yapıldığı sürece ortaklığa karşı değilim, ama herşeyi ortağa bırakalım ay sonu paramızı bölüşelimle olmaz işin başında durursanız zarar etmeniz neredeyse imkansız.

Bir tanıdığım 2 kardeş ortak kafe açtılar 10 seneyi geçti hala küsler yani kafe isini geçtim ortakla is yapilmaz

Resmi olarak hakkım olmayan bir şeye o parayı gömmezdim. İşin başında da duramayacaksınız. Sizi çok rahat kekleyip kârın çoğunu cebe atarlar. Polislerin açtığı bir kafe tuttu diye sizinki de tutacak gibi kaide yok. Öyle olsa açılan tüm kafeler tutardı, kapanmazdı.

Yazık günah parayı ağaçtan toplamıyorsunuz, karı-koca sabahtan akşama ter döküp emek veriyorsunuz.
İlla ki bir gayrimenkul yatırımı yapacaksanız şu durumda ev daha makul bir yatırım veya memurların böyle bir yasağı var mı bilmiyorum ama dükkan alıp kiraya da verebilirsiniz.

Bulamazsınız. Yasal olarak ortak olamayacağınız için alacak verecek ilişkisi olarak mı göstereceksiniz ? Böyle bir durumda adamlar: aldığımızı ödedik der, çıkar işin içinden.

Sakın ha ortak işe girişmeyin. Kafede bir elemanın maliyeti nedir biliyor musunuz? Ücreti sigortası derken tek onlada bitmiyor. Paranızın olduğunu duyan arkadaşlarınız sizi bir bilinmeze çekiyor

3.5 milyon gayet iyi bir para hazır lojman varken kredi çekip ev alıp arsa vs bakabilirsiniz. Mesela benim şehrimde üniversite yanında 1.5 milyona 1+1 evler var hiç boş kalmazlar. Abim de yakın zamanda kredi çekti 35 ödüyor ama kirası 15 ve eylülde zam alacak. 2 seneye kirası ödeyecek. Ben bile düşünüyorum. O da lojmanda kira derdim yok çocuk yok diye aldı. Parayı hiç etmeyin. Bi arsa alsanız belki 10 15 seneye %40 imar verecek.

Ev . Kafe risk hele şu ekonomide. Kaç tane batan duydum o şekilde.

Tam soruşturma açıp, incelemelik olay.

Yapmayın etmeyin kesinlikle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…