• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev mi bir kafeye ortaklı yatırım mı?

Merhaba bir evimiz yok. Lojmandayız. İki arabamız var ve 3,5 milyon yarısı faizde yarısı altında olan paramız var. Atanma durumu olmayan bir işteyiz. Yaklaşık 4-5 sene daha bulunduğumuz ildeyiz denilebilir. Belki daha fazla. Eşim bir arkadaşı ile kafe açalım diyor. ( Kafeler bolgesindeyiz bulunduğumuz ilde ve çevremizdeki tüm kafeleri buraların yerlisi olmayan polistir askerdir öğretmen doktordur 3-5 ortak birleşip açtığını fark ettik.) Bilmiyorum çok risk tabi birine güvenmek. Ama karlı olduğunu da söylüyorlar. Bir iki yılda amorti ettiklerini söylediler. Ama tabi pişman olmak da var.
Eşim ve belediyede kontağı olan bir arkadaşı ile beraber belediyenin kiraladığı bir kafeyi alabileceklerini konuşmuşlar. Tüm şehri gören yüksek yerde bir kafe. Neyse uzattım.
3,5 milyona 2+1 ev alıp kiraya verebiliriz. Ya da kendimiz geçebiliriz. Ya da söz konusu yatirimi yapabiliriz. Fikriniz nedir ? Teşekkürler
Ev bence ortaklık rezalet birşey. Öz abisiyle ortak olan eşim daha 6 ay olmadı 20 kere kavga ettiler ve arada saygı sevgi kalmadı hep stres hep stres.

Eğer işletme konusunda kendinize güveniyorsanız bu işlerden anlayan tanıdıklarınız da varsa bence kafe.Konum güzelmiş piyasası olan bir yerse tutar.

Kafeden gelen kazançla önce evinizi alırsınız sonra başka şube de açarsınız belki kim bilir.Kendinize güveniyorsanız kafe işine girin bence.Ev güvence ama paranızı katlayamazsınız.

Ortaklı işten kaçın. Kardeşi kardeşe düşürüyor. Ki sanırım eşinizin ticaret tecrübesi de yok. Ev almak daha mantıklı garanti bir seçenek.

Merhaba bir evimiz yok. Lojmandayız. İki arabamız var ve 3,5 milyon yarısı faizde yarısı altında olan paramız var. Atanma durumu olmayan bir işteyiz. Yaklaşık 4-5 sene daha bulunduğumuz ildeyiz denilebilir. Belki daha fazla. Eşim bir arkadaşı ile kafe açalım diyor. ( Kafeler bolgesindeyiz bulunduğumuz ilde ve çevremizdeki tüm kafeleri buraların yerlisi olmayan polistir askerdir öğretmen doktordur 3-5 ortak birleşip açtığını fark ettik.) Bilmiyorum çok risk tabi birine güvenmek. Ama karlı olduğunu da söylüyorlar. Bir iki yılda amorti ettiklerini söylediler. Ama tabi pişman olmak da var.
Eşim ve belediyede kontağı olan bir arkadaşı ile beraber belediyenin kiraladığı bir kafeyi alabileceklerini konuşmuşlar. Tüm şehri gören yüksek yerde bir kafe. Neyse uzattım.
3,5 milyona 2+1 ev alıp kiraya verebiliriz. Ya da kendimiz geçebiliriz. Ya da söz konusu yatirimi yapabiliriz. Fikriniz nedir ? Teşekkürler
Ortaklı iş sevmem. Ben olsam ev alırım kiiii öyle de yaptım.

2+1 peşin yerine 2 tane 1+1 alır eksik kısma da kredi çekerim. Tayinli bir yerde yaşıyorsanız giren çok kalmadan çıkabilir ve güncelden kiraya verirsiniz. Memur olmasaydınız ve bu işten anlasaydiniz ortaksiz iş kurmak derdim ama size hiç uygun değil.

Tabi ki ev.

2+1 peşin yerine 2 tane 1+1 alır eksik kısma da kredi çekerim. Tayinli bir yerde yaşıyorsanız giren çok kalmadan çıkabilir ve güncelden kiraya verirsiniz. Memur olmasaydınız ve bu işten anlasaydiniz ortaksiz iş kurmak derdim ama size hiç uygun değil.
Vallahi yeni evlerden iki artı birler 3:30 dört arası bir artı birlerle 2:30 üç arası. Yani iki tane 1 + 1 almak mantıklı aslında

Ama bir artı birler satılırken talibi çok oluyor mu acaba yani satışı zor olur mu acaba

Ikiside birbirinden farkli durumlar. Kafe kendi icide riskli ortakli / memur ticari iliskisi cok zor
Ev yada gayrimenkul/ toprak kendi icinde degerlendirilmeli.

1 tane 2+1 yerine 2 farkli yerden 2 adet 1+1 alip gerekirse emlak firmasi ile kiraya verirdim. Sonrasinda oturacagim ev icin adimlar atabilirdim.

Tabii ki haklısınız lakin eşim anlamasa da arkadaşları anlıyor bu konudan. Ayrıca bizi buna cesaretlendiren de Dediğim gibi bu ildeki hemen hemen bütün kafelerin sahibi ya polis ve asker doğudaki bir Şehirdeyiz bu arada. Oskar polis ne anlar kafeden ama işte girmişler bu işe
Arkadaşla ye iç alışveriş yapma demişler. İşin içine para girince insanlar bozulur, aman gaza gelmeyin

Tam soruşturma açıp, incelemelik olay.
Devlet memurlarına ek iş yapmak dmk'ya göre yasak evet ama bu şekilde düşünce şekli de biraz insafsızca geliyor bana.Hangi meslek grubu olursa olsun insanlar ek bir gelir elde etmek istiyor,demek ki verilen maaşlar yetmiyor veya ilerde çocuklarına iyi bir gelecek sunmak icin birşeyler yapmaya çalışıyorlar. Çalıp çırpmiyorlar rüşvet almıyorlar hırsızlık arsizlik yapmiyorlar helalinden ek kazanç sağlamak istiyorlar. Bu konular bazı mesleklerde ihraç sebebi ben ağır bir ceza olarak görüyorum açıkçası.Konu dışında oldu bu muhabbet farkındayım ama bunu yazmak istedim sadece

Kafe omur boyu surmeyebilir ama ev omurluk birsey ortak olmasa acin ama ortaklik riskli bir is az bir paradan bahsetmiyorsunuz

Ev , tanıdığımla bile ortak olmam hiç kimseye güvenmem kaldı ki bir arkadaşım hiç gerek yok ayrıca cafe açmak ne ya 2012 lerde kalmadı mı o furya

Başında duramayacağınız dükkanı işletip kar etmeye kalkışmayın. Başında durmak ticaretin altın kuralıdır. Kk da bile konu açılmıştı sanırım üzerinden çok zaman geçmedi. Başında duramadığı işte kardeşleri batırmıştı hem de adamı.

Back
X