- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.351
- 798
- Konu Sahibi zeynepdamlacan
-
öyle maalesef.en büyük inşaat şirketlerinden birinde bir de bizim kooparatif.gene de ortada yok bir şey şuana dek.annem tek maaşla 2 ev bir de dükkan almış kadındı.bense kredi kartına borçla yaşıyorumm çok daha yüksek bir gelirle.kendim özel okulda okudum çocuğumu ise kapısından bile sokamıyorumm.bu kadar fark var arada anlayanaDemir fiyatları almış yürümüş benim yaşadığım şehirde de başlayamayan çok inşaat var.
Şu anki mevcut durumunuzdan 3 bin TL fazla ödeyeceksiniz, zaten 2 bin TL kira varmış. Bu kira seneye 3 bin olsa, siz 5 bin TL kredi ödemeye devam edeceksiniz. Aynı zamanda esinizin maaşi da artacak.Ah en cok dusundugumuz sey o ıste kalanı bıze yetermı 2 cocukla her ay 5 bin odeyecek kredı kalanda 4 veya 5 bın olur tabı her sene zamlanır ama herşeyde zamlanıyor
O son eklediğiniz 1000den fazlası bakım vergi diye gidiyor zatenArabaya her ay 2000 gidiyor diyorsunuz 2000 de kira veriyorsunuz.Zaten 4000 ediyor.Bin daha koyar ev kredisi odersiniz.Kucuk yerde oturuyorsaniz pek araba ihtiyaci hissetmezsiniz
Biz 2 yılönce arabamızı satıp peşinat yapıp ev aldık o gün bugündür araba alamıyoruz çünkü aldı başını gitti fiyatları öyle böyle idare ediyoruz arabasız ev daha önemli bence artık benzin fiyatlarından dolayı herkes satıyor aracınıBende sızın gıbı dusunuyorum kirada kalırsak 10 yılın sonunda bı evımız olmayacak ama kredı cekıp her ay odersek 10 yılın sonunda bı evımız olacak suan 2 bın kıra ödüyoruz ama kredıde her ay 5 bın olacak bıraz fazlamı
Teşekkürler ınsallah cok zorlanmayızYatirimlik değil,içinde oturacağıniz evi alıyorsanız çok mantıklı. Özellikle büyük şehir değil de küçük bir ilçe kasabada filan yaşıyorsanız ve ciddi sağlık sorunu vs yasamiyorsaniz araç çok gerekli olmuyor. Birkaç yıl idare edilebilir.
Tabikiiii ev.Merhabalar benımkı dert degıl ama fıkır almak ıstıyorum ev almayı dusunuyoruz cok begendıgımız bı ev bulduk fıyatı 550 bın eşim 300 bın kredi cekıp arabasını 200 bıne satacakmıs geri kalan 50 bınıde altınımı bozduracagız sızce mantıklımı yoksa bekleyelımmı ev fiyatları dusecek gibi degıl gün geçtikçe pahalanıyo kredıyıde 10 sene boyunca odeyecek esım memur ıkı cocugumuz var cok sukur maası ıyı ama cokmu yuklenırız kendimize lütfen cevaplarınızı bekliyorum..
Şu dönemde ikiside ihtiyaç bence. Ama ben olsam evi kaçırmazdım. Arabayı da satar düşük bir model, şöyle ayağımı yerden kesecek cinsten alırdım.Merhabalar benımkı dert degıl ama fıkır almak ıstıyorum ev almayı dusunuyoruz cok begendıgımız bı ev bulduk fıyatı 550 bın eşim 300 bın kredi cekıp arabasını 200 bıne satacakmıs geri kalan 50 bınıde altınımı bozduracagız sızce mantıklımı yoksa bekleyelımmı ev fiyatları dusecek gibi degıl gün geçtikçe pahalanıyo kredıyıde 10 sene boyunca odeyecek esım memur ıkı cocugumuz var cok sukur maası ıyı ama cokmu yuklenırız kendimize lütfen cevaplarınızı bekliyorum..
Bu devirde bu fiyata çok beğenilen bir ev olması nadir bişey. Bence evi alın arabayı da 2-3 yıl sonra biraz eliniz açılınca alırsınız.Merhabalar benımkı dert degıl ama fıkır almak ıstıyorum ev almayı dusunuyoruz cok begendıgımız bı ev bulduk fıyatı 550 bın eşim 300 bın kredi cekıp arabasını 200 bıne satacakmıs geri kalan 50 bınıde altınımı bozduracagız sızce mantıklımı yoksa bekleyelımmı ev fiyatları dusecek gibi degıl gün geçtikçe pahalanıyo kredıyıde 10 sene boyunca odeyecek esım memur ıkı cocugumuz var cok sukur maası ıyı ama cokmu yuklenırız kendimize lütfen cevaplarınızı bekliyorum..
Herkes korkutuyor bızı gecınemezsınız arabasız yapamazsınız falanBu devirde bu fiyata çok beğenilen bir ev olması nadir bişey. Bence evi alın arabayı da 2-3 yıl sonra biraz eliniz açılınca alırsınız.
Iki yili bulmaz kuraniz 5 bin olur zaten o zaman pisman olursunuz.ha ben insanlarin ev alicam.cocuguma birakicam vs demelerine karsi bi insandim ama ev daha karli artik hakikaten kiracilik zor su donemdeHerkes korkutuyor bızı gecınemezsınız arabasız yapamazsınız falan
10 yil kredi odemek biraz goz korkutabilir ama soyle düşünün, ornegin aylik odemeniz 3000. Bundan 3 sene sonra o 3000 in degeri oldukca dusecek ve daha az zorlanacaksiniz. Birkac sene sonra bir araba bile alabilirsiniz ekrardan. Ama imkan varsa ev olmalı bence insanın. Kiralarda surekli artiyor, bir de ev sahiplerine pek guven olmuyor artik. Baskasina daha yuksek kiraya vermek icin seni evden cikartabiliyor.Merhabalar benımkı dert degıl ama fıkır almak ıstıyorum ev almayı dusunuyoruz cok begendıgımız bı ev bulduk fıyatı 550 bın eşim 300 bın kredi cekıp arabasını 200 bıne satacakmıs geri kalan 50 bınıde altınımı bozduracagız sızce mantıklımı yoksa bekleyelımmı ev fiyatları dusecek gibi degıl gün geçtikçe pahalanıyo kredıyıde 10 sene boyunca odeyecek esım memur ıkı cocugumuz var cok sukur maası ıyı ama cokmu yuklenırız kendimize lütfen cevaplarınızı bekliyorum..
Eşimin maaşı iyi dediğiniz için böyle söyledim geçinemeyecek gibiyseniz tabiki olmaz.Herkes korkutuyor bızı gecınemezsınız arabasız yapamazsınız falan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?