Ev mi? araba mı? Kredi çekmek...

Demir fiyatları almış yürümüş benim yaşadığım şehirde de başlayamayan çok inşaat var.
öyle maalesef.en büyük inşaat şirketlerinden birinde bir de bizim kooparatif.gene de ortada yok bir şey şuana dek.annem tek maaşla 2 ev bir de dükkan almış kadındı.bense kredi kartına borçla yaşıyorumm çok daha yüksek bir gelirle.kendim özel okulda okudum çocuğumu ise kapısından bile sokamıyorumm.bu kadar fark var arada anlayana

Ah en cok dusundugumuz sey o ıste kalanı bıze yetermı 2 cocukla her ay 5 bin odeyecek kredı kalanda 4 veya 5 bın olur tabı her sene zamlanır ama herşeyde zamlanıyor😏😏
Şu anki mevcut durumunuzdan 3 bin TL fazla ödeyeceksiniz, zaten 2 bin TL kira varmış. Bu kira seneye 3 bin olsa, siz 5 bin TL kredi ödemeye devam edeceksiniz. Aynı zamanda esinizin maaşi da artacak.
Kesinlikle ev alın derim.

Arabaya her ay 2000 gidiyor diyorsunuz 2000 de kira veriyorsunuz.Zaten 4000 ediyor.Bin daha koyar ev kredisi odersiniz.Kucuk yerde oturuyorsaniz pek araba ihtiyaci hissetmezsiniz
O son eklediğiniz 1000den fazlası bakım vergi diye gidiyor zaten

Bende sızın gıbı dusunuyorum kirada kalırsak 10 yılın sonunda bı evımız olmayacak ama kredı cekıp her ay odersek 10 yılın sonunda bı evımız olacak suan 2 bın kıra ödüyoruz ama kredıde her ay 5 bın olacak bıraz fazlamı🤔
Biz 2 yılönce arabamızı satıp peşinat yapıp ev aldık o gün bugündür araba alamıyoruz çünkü aldı başını gitti fiyatları öyle böyle idare ediyoruz arabasız ev daha önemli bence artık benzin fiyatlarından dolayı herkes satıyor aracını 😅

Yatirimlik değil,içinde oturacağıniz evi alıyorsanız çok mantıklı. Özellikle büyük şehir değil de küçük bir ilçe kasabada filan yaşıyorsanız ve ciddi sağlık sorunu vs yasamiyorsaniz araç çok gerekli olmuyor. Birkaç yıl idare edilebilir.

Yatirimlik değil,içinde oturacağıniz evi alıyorsanız çok mantıklı. Özellikle büyük şehir değil de küçük bir ilçe kasabada filan yaşıyorsanız ve ciddi sağlık sorunu vs yasamiyorsaniz araç çok gerekli olmuyor. Birkaç yıl idare edilebilir.
Teşekkürler ınsallah cok zorlanmayız

Merhabalar benımkı dert degıl ama fıkır almak ıstıyorum ev almayı dusunuyoruz cok begendıgımız bı ev bulduk fıyatı 550 bın eşim 300 bın kredi cekıp arabasını 200 bıne satacakmıs geri kalan 50 bınıde altınımı bozduracagız sızce mantıklımı yoksa bekleyelımmı ev fiyatları dusecek gibi degıl gün geçtikçe pahalanıyo kredıyıde 10 sene boyunca odeyecek esım memur ıkı cocugumuz var cok sukur maası ıyı ama cokmu yuklenırız kendimize lütfen cevaplarınızı bekliyorum..
Tabikiiii ev.

Merhabalar benımkı dert degıl ama fıkır almak ıstıyorum ev almayı dusunuyoruz cok begendıgımız bı ev bulduk fıyatı 550 bın eşim 300 bın kredi cekıp arabasını 200 bıne satacakmıs geri kalan 50 bınıde altınımı bozduracagız sızce mantıklımı yoksa bekleyelımmı ev fiyatları dusecek gibi degıl gün geçtikçe pahalanıyo kredıyıde 10 sene boyunca odeyecek esım memur ıkı cocugumuz var cok sukur maası ıyı ama cokmu yuklenırız kendimize lütfen cevaplarınızı bekliyorum..
Şu dönemde ikiside ihtiyaç bence. Ama ben olsam evi kaçırmazdım. Arabayı da satar düşük bir model, şöyle ayağımı yerden kesecek cinsten alırdım.

Sizin durumunuz da zor gibi.
10 bin maaş
5 bin kredi
2 bin kira
Kalan 3 bin ile faturalar yeme içme vs.çok zorlanınsınız.
Arabanın eksikliğini tabiiki hissedersiniz.
Şartlar uygunsa öncelik ev olurdu.

Ev diyorum sonuçta zorlanacağınız şurda çok çok 1-2 yıl olur maaş artıyor kredi sabit kalıyor çünkü 5 sene sonra size çerez parası gibi gelir ayrıca sonunda eviniz olmuş olur

Bu devirde bu fiyata çok beğenilen bir ev olması nadir bişey. Bence evi alın arabayı da 2-3 yıl sonra biraz eliniz açılınca alırsınız.

Bende sırf arabamı satmamak için eve girisemiyorum..Hele iki çocukla arabasiz olmak imkansız geliyor bu devirde..yalnız benimkiler küçük sizin çocuklar buyukse dusunulebilir

Herkes korkutuyor bızı gecınemezsınız arabasız yapamazsınız falan
Iki yili bulmaz kuraniz 5 bin olur zaten o zaman pisman olursunuz.ha ben insanlarin ev alicam.cocuguma birakicam vs demelerine karsi bi insandim ama ev daha karli artik hakikaten kiracilik zor su donemde

10 yil kredi odemek biraz goz korkutabilir ama soyle düşünün, ornegin aylik odemeniz 3000. Bundan 3 sene sonra o 3000 in degeri oldukca dusecek ve daha az zorlanacaksiniz. Birkac sene sonra bir araba bile alabilirsiniz ekrardan. Ama imkan varsa ev olmalı bence insanın. Kiralarda surekli artiyor, bir de ev sahiplerine pek guven olmuyor artik. Baskasina daha yuksek kiraya vermek icin seni evden cikartabiliyor.

Korkarsaniz ev sahibi olmayıp kira ödersiniz. İlk başta zor gelebilir, kredi sabittir yükselmez. Dalga geçenleri, "yeahh 10 sene o kadar paramı ödenir, ben bankaya o kadar faiz odemem" diyenleri dinlemedim, aldım. Ocakta kredi odememden fazla zam geldi maaşima. Benle dalga geçenler benden fazla kira ödüyor şimdi.

Back