- 8 Ocak 2019
- 1.353
- 2.202
- 133
- Konu Sahibi zeynepdamlacan
Biz de ev alırken arabamızı satmıştık. Ayağımızı yerden kessin diye çok ucuz ama çok temiz bir araba almıştık.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Cocuklar henuz okula gıtmıyorlar zaten o yuzden suan pek masrafları yok dıye almaya kalkısıyoruzÇocuklar kaç yaşında? Eğitim masrafiniz var mı?
Evet doğru araba en az ayda 2 bın alıyoBence çok iyi. 3 bin fazladan ödeyeceksiniz sadece. Arabanın masrafı da az olmuyor. O da hayatınızdan çıkacak.
Sonuçta maaş da artacak kredi sabit kalacak. 2 sene sonra kira parasına dönüşür o kredi.
Sormayın her günde zamlanıyo benzınBen ev alırdım artisi çok daha fazla arabadan. Benzin vs zaten çok pahalı. Gittikçe ev sahibi olmak zorlaşıyor
Pandemi dönemindeyiz ve araba gerçekten lüks değil artık ben arabayı tercih ederdim ama uygun fiyatlı bulabilirsiniz gibiMerhabalar benımkı dert degıl ama fıkır almak ıstıyorum ev almayı dusunuyoruz cok begendıgımız bı ev bulduk fıyatı 550 bın eşim 300 bın kredi cekıp arabasını 200 bıne satacakmıs geri kalan 50 bınıde altınımı bozduracagız sızce mantıklımı yoksa bekleyelımmı ev fiyatları dusecek gibi degıl gün geçtikçe pahalanıyo kredıyıde 10 sene boyunca odeyecek esım memur ıkı cocugumuz var cok sukur maası ıyı ama cokmu yuklenırız kendimize lütfen cevaplarınızı bekliyorum..
arabasız çocukların hayatı zorlaşacaksa almayın ama olmazsa da olursa evi alın derim.her geçen gün fiyatlar artıyor çünküBıde arabaya cok alıstık çok zorlanırmıyız
Ama ikiz değillerse büyüğününki yaklaşmıştır.Cocuklar henuz okula gıtmıyorlar zaten o yuzden suan pek masrafları yok dıye almaya kalkısıyoruz![]()
geriye 5000 tl niz mi kalacak?bir de kıyıda köşede 30 40 bininiz bile olmayacak mı acaba?bu şekilde 2 çocukla ben almaya cesaret edemezdim.olmadık bir masraf çıkıveriyor çünkü.daha uygun fiyatlı evlerden alma şansınız var mı peki?Bende sızın gıbı dusunuyorum kirada kalırsak 10 yılın sonunda bı evımız olmayacak ama kredı cekıp her ay odersek 10 yılın sonunda bı evımız olacak suan 2 bın kıra ödüyoruz ama kredıde her ay 5 bın olacak bıraz fazlamı![]()
Ama gun gectıkcede pahalanıyo boyle gıderse hıcbır zaman alamayacagızBen ülkenin bu durumda bu kadar borca gitmezdim .10 bin maaş 2 çocuk 4 nüfus kalan 5 bin .Çok idare etmeniz lazim
Inanın o fiyattan aşşagı ev yok masraflar oluyo bezdı süttu falan ama böyle giderse hıcbı zaman alamayacaz kendımızı sıkmamız gerekecekgeriye 5000 tl niz mi kalacak?bir de kıyıda köşede 30 40 bininiz bile olmayacak mı acaba?bu şekilde 2 çocukla ben almaya cesaret edemezdim.olmadık bir masraf çıkıveriyor çünkü.daha uygun fiyatlı evlerden alma şansınız var mı peki?
TeşekkürlerAma ikiz değillerse büyüğününki yaklaşmıştır.
Ben cesaret edemezdim şu zamanda. Iyi plan yapıp etraflıca düşünün derim.
Esımde böyle dusunuyo her sene zam alıyoruz ıkı uc sene zorlanırız dıyoKrediyi öderken en fazla 2 yıl zorlanırsınız. Artan enflasyon dolayısıyla artan maaş ve sabit fiyatlı kredi olacak. Bizim 2 yıl önceki çektiğimiz ev kredisi şu an asgari ücretin yarısına düştü. 2 yıl önce çok düşünmüştük ödeyebilir miyiz diye.
çocuklar olmasa sıkabildiğiniz kadar sıkın derdim de yarın anaokuluna ilkokula başlayınca korkunç masrafları olacak.akılları iyice erince bir çok şey talep edecekler sizden.2 çocukla da otobüsle vs seyahatte zor.ama evde şart orda da haklısınız.umarım bir çaresi bulunur.çocuklar küçük olmasa çalışın derdim de o da olmaz bakıcı kreş vs tüm maaşınız gider zatenInanın o fiyattan aşşagı ev yok masraflar oluyo bezdı süttu falan ama böyle giderse hıcbı zaman alamayacaz kendımızı sıkmamız gerekecek
Bende oyle dusundum calısmak isterdim ama alacagım paranın hepsi krese gıder ıkı cocuguda verırsem çalışmanın bı anlamı kalmaz en ıyısı kendım bakmakçocuklar olmasa sıkabildiğiniz kadar sıkın derdim de yarın anaokuluna ilkokula başlayınca korkunç masrafları olacak.akılları iyice erince bir çok şey talep edecekler sizden.2 çocukla da otobüsle vs seyahatte zor.ama evde şart orda da haklısınız.umarım bir çaresi bulunur.çocuklar küçük olmasa çalışın derdim de o da olmaz bakıcı kreş vs tüm maaşınız gider zaten