Ev mi? araba mı? Kredi çekmek...

Ev 20 senelik veya daha fazlaysa ben almazdım açıkçası, fakat ev yeniyse elbette alın zira fiyatlar düşecek gibi değil. Fakat 3 sene arabasız kalan biri olarak şunu söyleyeyim çok zorlanacaksınız, hele ki çocuklar küçükse iyice düşünmenizi tavsiye ederim malum acil durumlarda taksi bile bulmak başlı başına bir olay artık. Anladığım kadarıyla varınızı yoğunuzu bu eve yatıracaksınız, faturalar, temel ihtiyaçlar veya acil ekstra bir masraf çıkarsa hele ki herşeyin bu kadar zamlandığı bir dönemde geriye kalacak 5 bin 4 kişilik bir aile için gerçekten az.

Arkadaşım ev almak mantıklı ama iki çocuk ve aylık 5000 TL kredi ödemesi ile değil. Ben de devlet memuruyum eşim asgari ücret 2020 nisan da ev aldık ve 260000 kredi çektik çocuğumuz yok. Ama düşün hiç mi hastalık olmayacak mesela artık adım atılan yer para. Ve kredi kartı vs. derken elde avuçta birşey kalmıyor. Araba mi ev mi dersen elbette ev ama mesela ödemeyi 15 yıl yapın eğer biriktirebilirseniz ara ödeme yaparsınız bence

2020 de nasip oldu 350 bine aldığımız ev şimdi 700 bin.
evlerin düşmesi gibi bı durum yok. Kesinlikle alın.esiniz memur.ilk yıl belki zorlanırsınız ama bı kaç yıl sonra ödemeniz sabit kalacak maaşınız artacak.kira fiyatıyla eş değer olacak krediniz belkide.arabayi yine alırsınız.biraz sabretmek gerekiyor.

Maası yaklaşık 10 bin ve her ay odeyecegı kredi de 5 bın olacak cokmu olur acaba suan odedıgımız kıra 2 bın
🙄 Allah'ım bir yerde bir terslik var bizde sanırım. 18 bine yakın para geçti Ocak ayında elimize güya ama biz yine eksiye girdik. Sorsan ne giyiyorum ne alıyorum yani en son 150 TL ye bir sweatshirt aldım indirimde. Ha bir de 100 TL ye eşofman. Sorunumuz nerde acaba. Kira 2, kreş 2, araba kredisi 4, faturalar şusu busu derken bizde kalmıyor. Arabanın bakımına da 1800 verdik Ocak ayında. 600 de vergisi vardı 🤦🏻‍♀️

1 in🙄 Allah'ım bir yerde bir terslik var bizde sanırım. 18 bine yakın para geçti Ocak ayında elimize güya ama biz yine eksiye girdik. Sorsan ne giyiyorum ne alıyorum yani en son 150 TL ye bir sweatshirt aldım indirimde. Ha bir de 100 TL ye eşofman. Sorunumuz nerde acaba. Kira 2, kreş 2, araba kredisi 4, faturalar şusu busu derken bizde kalmıyor. Arabanın bakımına da 1800 verdik Ocak ayında. 600 de vergisi vardı 🤦🏻‍♀️
yoo öyle artıkk.biizm eve de o civar giriyor ev taksidine falan asla girmiyoruz.bir araba masrafı artık eskiden ödediğimiz 2+1 in kredisi kadar.

Bence siz kredi taksidini çok uygun hayal ediyorsunuz, tahminim 10 yıl 5800 gibi bir ödemeniz olur(o da en az) . Bankayla görüşmeden karar vermeyin. Bunun dışında şahsen 20000 düzenli geliri , tek çocuğu olan , kira ve kredi borcu olmayan bir insan olarak ben mevcut evimi satıp 5-6 bin aylık kredi ödeyerek yeni ev satın almaya cesaret edemiyorum. Çünkü ülke son iki yılda çok saykodelik bir hal aldı. Çoluğu çocuğu olan insanlara eskisi gibi " ilk yıl zorlanirsin sonra kira öder gibi ödersin canım nolacak" diyip gaz verenler artık çok yanılıyorlar bence.Çunku bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.

Maası yaklaşık 10 bin ve her ay odeyecegı kredi de 5 bın olacak cokmu olur acaba suan odedıgımız kıra 2 bın
Bence zorlanırsınız 5 bin ödemek biraz zorlar, ama iki üç sene sonra rahatlarsınız ilk yıl bizde çok zorlandık kendimden biliyorum. Oldu da acil bir durum oldu mesela kenarda paranız olacak mı 50binin haricinde başka altınınız var mı sıkıntıya girerseniz bozabileceğiniz kadar para varsa kredi çekebilirsiniz ama yoksa bence acele etmeyin ben tüm takılarımı bozup ev aldım iki kişi çalışıyor olmamıza rağmen çok zorlandık ekstra beklenmedik bir sürü masraf çıktı

Bence siz kredi taksidini çok uygun hayal ediyorsunuz, tahminim 10 yıl 5800 gibi bir ödemeniz olur(o da en az) . Bankayla görüşmeden karar vermeyin. Bunun dışında şahsen 20000 düzenli geliri , tek çocuğu olan , kira ve kredi borcu olmayan bir insan olarak ben mevcut evimi satıp 5-6 bin aylık kredi ödeyerek yeni ev satın almaya cesaret edemiyorum. Çünkü ülke son iki yılda çok saykodelik bir hal aldı. Çoluğu çocuğu olan insanlara eskisi gibi " ilk yıl zorlanirsin sonra kira öder gibi ödersin canım nolacak" diyip gaz verenler artık çok yanılıyorlar bence.Çunku bundan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.
Hayal etmiyorum bankanın söylediği bu 5 bın ödenecek her ay

Eve giren maaş 10bin, 5 bin kredi 2 çocuk faturalar, market, kişisel giderer derken 500-600 lira ile geçinebiliriz diyorsanız neden olmasın.
Bizim haneye giren parada 16-17 civarı doğalgaz +elektrik 1200 lira geldi, market her ay 1300 lira, çocuğun gideri 1500 tl, sigara masrafı aylık 750 tl, kredi 3000 , diğer faaturalar toplamı 1000 tl falan filan zorlanıyoruz yani bende geçinemediğimizi düşündüm şuan :KK70:
Yani 5 bize yeter diye düşünmeyin, yetmez.. Her an bir şey çıkacak gibi düşünün şu şartlarda 5 bin lira gerçekten para değil. Yetmez yani, bence.

Back