Ev mi? araba mı? Kredi çekmek...

Yengeç ve balık da isteriz limoncu :KK200:
jupiterden nasiplenicek 3 burc var
yengec balık akrep
eger kisi haritasında retrosu yoksa
balık burcunda yada jupiteri retro degilse oturdugu ev ve burca göre konusu degisiyo
fırsarların nerden gelicegini burcu ve evi beliriyor haritaya bakmak lazım tek düze birsey söylemek cok yanlıs ama haritasını bilenler icin retro yoksa jupiterde ve balıkte güzel sanslar fırsatlar var

Ev daha avantajlı bir yatırımdır her zaman. Araba gibi sürekli masraf çıkarmaz. Ama iki çocukla arabasız nasıl olur onu iyi düşünün. Sonra yapamıyoruz deyip de araba için kredi çekmeyin ikisini birlikte ödeyemezsiniz .

O ev kredisi düzenli maaş olunca bir şekilde ödeniyor da arabasız hiç olmuyor artık.

Bence arabayı satıp daha orta halli bir şey alıp ev için lazım olan kadar kredi oranını biraz arttırın derim..

ben zaten size degil o arkadasa tavsiye verdim

hocalarımızın verdigi bilgiler zaten bunlar icerden bilgi yazdım ülkeler astrolojisi diye birsey var döngülerle neler gerceklesicek bunları görüyorsun daha cok sey varda danısmanlıkta söylüyorum

hemcinsime yardım etmek istedim 1 sene sonra elinde naıkt 700 binde olsa ev alamıcak cünkü demirin 1 sene icinde kac para oldugunu biliyormusun iscilik ücretleri 5 kat arttı
Piyasada calisiyorum ben biliyorum tabi ki. Bunları bilmek için astrolog olmaya da, piyasada çalışmaya da gerek yok ki .

Piyasada calisiyorum ben biliyorum tabi ki. Bunları bilmek için astrolog olmaya da, piyasada çalışmaya da gerek yok ki .
hepimiz son 1.5 yılda dümdükk fakirleştik ev araba hayal olduu elimizdekilere sahip çıkıyoruz anca.ne tartışıyoruz ki hepimiz aynı gemideyizzz :KK12: :KK53:

Ev daha avantajlı bir yatırımdır her zaman. Araba gibi sürekli masraf çıkarmaz. Ama iki çocukla arabasız nasıl olur onu iyi düşünün. Sonra yapamıyoruz deyip de araba için kredi çekmeyin ikisini birlikte ödeyemezsiniz .

O ev kredisi düzenli maaş olunca bir şekilde ödeniyor da arabasız hiç olmuyor artık.

Bence arabayı satıp daha orta halli bir şey alıp ev için lazım olan kadar kredi oranını biraz arttırın derim..
Ahh öylede hem kredı hem araba masrafı hem çocuklar dahada batarız gıbı

Ahh öylede hem kredı hem araba masrafı hem çocuklar dahada batarız gıbı
benzine zam gelecek ardarda gene bu hafta.arabalar sırtımıza büyük bir yük oldu.ama dolar da çıkacak deniyor.çıkarsa satsak bir daha asla alamayız yenisini.evler de uçuyor gün gün.gerekirse 2+1 el olsun alın.çocuklara 1 o da size 1 oda bir de salon.artık tv odalı extra misafir odalı evleri almak hayal olduu.

benzine zam gelecek ardarda gene bu hafta.arabalar sırtımıza büyük bir yük oldu.ama dolar da çıkacak deniyor.çıkarsa satsak bir daha asla alamayız yenisini.evler de uçuyor gün gün.gerekirse 2+1 el olsun alın.çocuklara 1 o da size 1 oda bir de salon.artık tv odalı extra misafir odalı evleri almak hayal olduu.
Doğru.
Büyük evin elektrik ve doğalgaz faturası da fazla olur:duduk::olamaz:

Hayır ıkı tane kucuk cocugum var
Aracı ve altınları sayıp peşinata saymak mantıklı ama aylık kredi ödemenizden sonra elinize kalan para 5000 olacaksa ,2 çocuk +faturalar+aidat+yeme içme giderleri ve arada çıkan sağlık giderleri geçinemezsiniz. Bence sizinde çalışmanız şart geçinebilmek adına.

ev o fiyata varsa alın, en kötü ödeyemezseniz bile bir 6 ay içinde kara geçersiniz zaten. Yani 6 ay sonra evi satsanız hem krediyi kapatıp hem kar edebilirsiniz.
Ekonomistler nisan,mayıs gibi hiper yani 3 haneli enflasyon bekliyorlar. Bu ortamda parası olanın TL borçlanması mantıklı (tabi borcu çevirebiliyorsa).

Bence 10 yıl boyunca gelirin yarısını krediye bağlamak büyük bir risk. İnsan bi de çok bunalır ya. İlerde çalışma ihtimaliniz yok mu?

Maası yaklaşık 10 bin ve her ay odeyecegı kredi de 5 bın olacak cokmu olur acaba suan odedıgımız kıra 2 bın
Bankayla görüştünüz mü ödeme miktarını. Mortgage faizleri çok yüksek bu ara. Biz de 4 bin öderiz diye çıktığımız yolda 5700 ile final yaptık bir ay önce. 250 bin 120 ay 5700 oldu taksitler. Faizler son bir ayda düşmediyse ki düştüğünü görmedim ben sizin 5000 lira ile kurtaracağınızı sanmıyorum. Ha bir sene sonra maaşa oranla ödemeniz düşer, bu enflasyon oranıyla iki seneye kuş kadar kalır muhtemelen ama iki çocuk varken nasıl olur bilemedim.

Bankayla görüştünüz mü ödeme miktarını. Mortgage faizleri çok yüksek bu ara. Biz de 4 bin öderiz diye çıktığımız yolda 5700 ile final yaptık bir ay önce. 250 bin 120 ay 5700 oldu taksitler. Faizler son bir ayda düşmediyse ki düştüğünü görmedim ben sizin 5000 lira ile kurtaracağınızı sanmıyorum. Ha bir sene sonra maaşa oranla ödemeniz düşer, bu enflasyon oranıyla iki seneye kuş kadar kalır muhtemelen ama iki çocuk varken nasıl olur bilemedim.
Hangi banka ve kredi faizi kaç? Sakıncası yoksa

Back