• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev mi altın mı ?

Papatya Kokulu Hayaller

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Merhaba hanımlar bekar bir bayan memur arkadaşım var. 3-4 yıldır para biriktiriyor.60.000 Tl parası var bu güne kadar cesaret edemediği için altın almadı. Bin pişman şimdi. Acaba tüm paramı cumhuriyet altını yapsam mı diye bana soruyor. Ya da kredi ile ev mi alsam diyor ne dersiniz?

Bankada çalışıyorum bugun operasyon yönetmeni altin daha fazla yukselmez diye düşünüyorum dedi onda 15-20 bin var dolar altin arasi degerlendirir valla ben elimde birikince vadeli yapıyorum cunku riski yok fon alim satimi da olabilir ama fonda her zaman kar edemeyebilirsin o yüzden ben vadeli diyorum :hamarat: tabi faize duyarliysa arkadasiniz bilemem

Bankada çalışıyorum bugun operasyon yönetmeni altin daha fazla yukselmez diye düşünüyorum dedi onda 15-20 bin var dolar altin arasi degerlendirir valla ben elimde birikince vadeli yapıyorum cunku riski yok fon alim satimi da olabilir ama fonda her zaman kar edemeyebilirsin o yüzden ben vadeli diyorum :hamarat: tabi faize duyarliysa arkadasiniz bilemem
Faize yatırmaz vadesizde biriktiriyor kaç yıldır? 2008 den beri altın yükseliyor pek düştüğünü görmedim demişti ama cesaretsizliği ve bazı sebeplerden dolayı almamış altın.

bugüne dek altın biriktirseymiş iyiymiş. nasip değilmiş diyelim ve geçelim. şimdiden sonra hazır elinde bu kadar para varken, gelişmeye açık bir konumdan büyük küçük demeden bir daire daire alsın derim. yani yeni yerleşim bölgelerinden. oturacak evimiz var şükür, ilerisi için yatırım amaçlı düşünüp biz birikmiş paramızı öyle değerlendirdik. aldığımız bölgede 1.5 yıl önce 100.000 olan daire, şu an için 220-230 binin arasında gidiyormuş. ne altın, ne dolar, ne faiz mümkün değil bu kâr oranını yakalayamaz.

kendimizden örnek vereyim 1 yıl önce kredi ile ev aldık 100 bin cektim kredi 130 bine güzel sıfır bir ev edindim şimdi değeri 170 bin yani 40 bin tl arttı değeri 1 yılda altını denemedim bilmiyorum ama ev karlıymış 100 bin krediye 180 bin ödicem ama evin değeri artmaya devam ediyor bir kaç aya 200 bulur dediler düşünün faizli kredi çektim neredeyse kar edicem ama gönül isterdiki faizsiz peşin alaydık

Eğer elinizdeki parayı eve bağlamayıp çalıştırırsanız ve günlük-aylık kazançlar sağlarsanız altına yönelmelisiniz bence. Elde nakit durması her zaman iyidir ancak yattığı yerde para değersizleşir, çalıştırmanız gerek

Back
X