Ev mevlüdü...

mormelodi

O benim dünyam...
Kayıtlı Üye
5 Mart 2014
2.089
1.177
158
Arkadaşlar merhaba,
konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama yardımlarınızı,güzel fikirlerinizi bekliyorum.
Ev mevlüdü yapacağım, ne hediye dağıtmalıyım?
Daha önceki yıllarda annemde babam vefat ettiğinden mevlüt yaptık,tesbih,dua kitabı çember dağıttık.
aynı kişiler gelecek bana da farklı ne hediye olsun?
pilav,ayran, tatlı ikram edilecek. 15 kişi olacak maksimum.
kendim de yapabilirim basit bişeyler olursa.

Çok mevlüde gittim ama klasik mevlüt şekeri hariç hediye dağıtıldığını görmedim.

Ev mevlutlerinde bişi dagıtılmıyorki.
Birde bilmiyorum ama 15 kişi az değil mi, yeni bir yere taşındıysanız eğer komşularınızıda çağırın , fıstıklı filan lokum alır dagıtırsınız
Allah kabul etsin

Bizdede hediye dagitilmaz mevlit sekerini hazirlarsin o kadar

Yemek konusuda biraz sana ve gelenlere bagli bi durum cok kalabalik mi yada senin elin cabuk mu bu tarz seyler onemli

amaç nedir çocuk için mi yoksa ölmüşlerimiz için mi yeni ev aldınız onun için mi?
belki ona göre farklı fikirler cıkar

Ha pardon yazmissin kac kisi olacagini bence guzel bi yemekte hazirlayabilirsin cok kalabalik degillermis

Ev mevlüdünde bırakın size ev görme hediyesi gelsin,hediye veren değil alan taraf olmanız gerekmiyor mu?

Kadınlara yine tülbent hediye edebilirsiniz çam sakızı çoban armağanı. Yoksa bizde de sadece şeker var :)

Biz hic birsey dagitmiyoruz valla şaşırdım bence gerek yok yani

yaa bu hediye faslı da yeni çıktı,mevlitte mevlit şekeri dağıtılır.
artık nereye gitsem hediyeler veriyorlar. amacımız kuran okutmak değil mi?
tamam hediye vermek güzel.
yakın zaman da gelin mevlitine gittim düğünü olalı 1 ay ancak olmuş zaten düğünde takımı takmıştım hediye almak aklıma gelmedi çünkü bende mevlit yaptığımda öyle bişi olamamıştı,mevlitte gelen herkes hediye getirmiş şaşırdım buna çünkü benim bildiğim düğüne gelemeyen hediye getirir. Ben mi yanlış biliyorum.

Bu hediye işi de yeni çıktı :) Bebek mevlüde değilse eğer şeker yaptırın klasik. Allah kabul etsin.

Bizim buralarda Mevlütlerde çorap, tülbent, kase gibi ufak tefek şeyler veriliyor. ama yemekli yapacaksan bence birsey vermenize gerek yok.

Pilav ayran tatli demissin ya.
Sarma da eklersen bence en guzel hediye o olur :)
Hatta sarma varsa beni de cagirabilirsin. 16 kisi oluruz nolucak.
Onun disinda hediyeye gerek yok diye dusunuyorum.

Şeffaf kutusunun içinde gül kokulu tesbihlerden alıp dağıtın başka bir şeye gerek yok bence.
Başka bir şey de isterseniz küçük çanta boyu yasin kitabı alıp dağıtın.

İçinizden geldiyse verin tabi ki ev mevlüdünde dağıtılmaz diye bir kural yok.

ben de yakın zaman da ev mevlüdü yaptım kendim kese diktim süsledim ve içine ufak boy yasin güllü tesbih ve külahta şeker koydum gelenlere hediye ettim okuma başlamadan iyi oldu kitabı olmayanlar içinden alıp takip etti
bu şekilde yaptım

Eklentiler

• P_20151107_194155.webp
    35,7 KB · Görüntüleme: 274
merhaba canım,
bende gelin mevlüdü yaptım bu hafta,
menüde : tavuklu pilav/ayran/börek/sarma/baklava ikram ettim.
hediye olarak da eyüp'e gittim tanesi 80 kuruştan gül kokulu kutusunda tesbih aldım. ve tanesi 1 tl den yasin aldım 50 şer tane... Sende bu şekilde yapabilirsin. ve kuran okunduktan sonra gül suyu ve lokum ikram ettim yanında... Allah kabul etsim şimdiden...
eğer tesbih ve yasin olmaz diyosan da minik şişelerden alıp içine gül suyu döküp şişeleri kurdelelerle süsleyebilirsin canım. bu da değişik olabilir.

ben tanıdığa gitmiştim kapı süsü yapmış hediye uğur böcekli falan güzeldi :)

ban böyle şeyler gösteriş gibi geliyor karşıyım ben yapmadım yapmamda.komşum yaptı küçük süslü şişelerde gülsuyu ,bir tane şal,bir tane minik çerceve,süslü karton kutularda badem şekeri lokum koymuş böle torba torba hazırlamış.çıkarken herkezin eline verdi.
ben bu yaşgünlerind yapılan hediyelere şaşalı yaşgünlerini gösteriş olarak dünüyorum.bence saçma ama yapanada saygı duyarım.

Şeker dağıtırlar genelde..
Ayrıca dağıtılmasa da olur bence. Bebek 40'ı çıkarılırken okunduğunda dağıtılır diye biliyorum ben. Biz geçen sene annemin ark. gitmiştik küçük kutular vardı kuran şeklinde onların içine şeker koymuşlar, kutular da kullanışlı değişik ve güzeldi. Takı falan konabiliyor içine. Başka bir şey gelmiyor şu an aklıma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…