• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev mevlüdü...

Bende oğlum doğduğunda mevlüt yaptım kendim şeker keseleri örmüştüm ne için olduğu önemli illa bi hediye vermek istiyorsanız küçük lavanta keselerinde bebek kuran'ı koyup dağıtabilirsin

merhaba canım,
bende gelin mevlüdü yaptım bu hafta,
menüde : tavuklu pilav/ayran/börek/sarma/baklava ikram ettim.
hediye olarak da eyüp'e gittim tanesi 80 kuruştan gül kokulu kutusunda tesbih aldım. ve tanesi 1 tl den yasin aldım 50 şer tane... Sende bu şekilde yapabilirsin. ve kuran okunduktan sonra gül suyu ve lokum ikram ettim yanında... Allah kabul etsim şimdiden...
eğer tesbih ve yasin olmaz diyosan da minik şişelerden alıp içine gül suyu döküp şişeleri kurdelelerle süsleyebilirsin canım. bu da değişik olabilir.

minik şişeler ve gül suyu iyi fikir :)

Tesbih dagitabilirsin bütçe uygunsa
Çok güzel şimdi kurdeleli elişi tespihler ve ömür boyu hatıra
Bende siparis verdim bekliyorum

ben ev mevlütünde hic birsey dagitmiyorum. yemek yapiyorum kavurma pilav salata pogaca ayran vs. 15 kisi cok az ztn.ne dagitcan guzel yemekelr yap dagit;)

yaa bu hediye faslı da yeni çıktı,mevlitte mevlit şekeri dağıtılır.
artık nereye gitsem hediyeler veriyorlar. amacımız kuran okutmak değil mi?
tamam hediye vermek güzel.
yakın zaman da gelin mevlitine gittim düğünü olalı 1 ay ancak olmuş zaten düğünde takımı takmıştım hediye almak aklıma gelmedi çünkü bende mevlit yaptığımda öyle bişi olamamıştı,mevlitte gelen herkes hediye getirmiş şaşırdım buna çünkü benim bildiğim düğüne gelemeyen hediye getirir. Ben mi yanlış biliyorum.
banada herkes hedıye getırdı o ztn dugun takısı ayrı eve ilk defa gıdıldıgı icin hedıye getırırlır eli boş gelmıyor kimse

türkiyeyi bilmiyorum ama eğer bebek mevlütüyse boyle bebek şekerlerı yaptırıyorlar türkıyede onu dagıtıyorlar. burda önemlı olan yemek cok ikram olur. 100 kişi vardı ev mevlümde sarması kavurması pılavı helva a dan z hersey yaptık. bence öyle seylere para harcancagına güzel yemekler yapıp ikram edin

hayretle okudum mesajlarınızı, evinize gelen ve sizin duanıza ortak olmak isteyen birine hediye vermek de ne gibi bir acayiplik var ki, bu kadar şaşırmışsınız. bir tesbih, bir yasin yada ev sahibinin hatıra olarak ve vefat eden yakınını kullandıkça hatırlamalarını sağlayacak bir hediyeyi seçip vermesinde ne gibi bir tuhaflık var, sizin bu hayretle yorumlarınız beni dehşete düşürdü. ne gerek var, yap gitsin, ver gitsin tarzında ki konuşmalarınız da bu manevi göreve gölge düşürmüş zannımca, yapana saygı duyarım diyen yorumun öncesini okuyorum bir saygı göremiyorum. bu kadar yozlaşmayalım, evimize gelen insanlara saygı duyalım üstüne üstlük hiçbir mecburiyeti yokken sizi bu hüzünlü gününüzde yalnız bırakmadıkları için bile yapılabilir. bu pencereden bakarsanız, bu başlığı açan ve bu soruyu soran kişiye çok daha faydalı olursunuz

bu detayı geçtikten sonra, benzer soruyu soracaklara önerim ben internet sitelerinden kadife minik kapaklı kutular ve içine zevkime göre seçtiğim bir tesbih yaptırıyorum şu an, üzerine de pleksi vefat edenin ismi, ölüm tarihi ve Ruhuna Fatiha yazan bir yazı yazdırıyorum. Bunların toplamı 20.10.2017 tarihi itibariyle söylüyorum 30 adeti 117 TL'ye mal oldu aldığım siteden. Benim beklediğim misafir ise 17-20 arası olacak. Hemen ekonomi edebiyatları da yapmayın zira zaten adı üstünde 40 Mevlüdü yani bir kez yapılıyor, bilemedin senede 1 kez daha...

15 kişi çok az diye küçümsediğiniz o kişiler olmasa, siz yakınlarınıza tek başına Mevlüt yapamazsınız..hiçbir duada yalnız kalmamanız dileğiyle...

yazarken hala hayretler içerisindeyim yorumlarınıza

Son düzenleme:
Back
X