• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev kadınları neden küçümseniyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi Detays
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Detays

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2019
120
88
98
Merhabalar. Lisans mezunuyum ve 15 yıl civarı çalıştım fakat ara ara bıraktığım çalışmadığım dönemler de oldu. Şimdi çalışmıyorum, çocuğumu büyütüyorum, Spora gidiyorum, yemeğimi yapıyorum, kitap okuyorum vs. Çok uzatmayayım. Ama çevreden bu ara çok duyar olduğum bir şey var : “evde boş boş oturmak”.
Kuzenimle tlfnda konuşuyorken bana “çalışıyorum kafam dağılıyor, boş boş otursam çok sıkılırdım” diyor. Fillm izliyorum mesela “oturup koca parası yemiyoruz ya” gibi cümleler duyduğumda bi rahatsız oluyorum.
Yani neden koca parası yiyen, bi işe yaramayan, “ev hanımı demek boş insan demek” modunda takılıyor insanlar anlamıyorum. İlla çalışmak mı gerekiyor yani toplumda vasıflı bir duruş sergilemek için..? Çalışmayanları eziklemeye çalışan emektar kadınlarımıza da hiç yakıştırmıyorum bunu.
Hanımlar sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Özellikle çalışmayan hanımların psikolojisini merak ediyorum. Belki de bende sorun vardır dur bakalım 😬😍

Son düzenleme:
Ev hanımı olmak asla evde boş oturmak değildir ev içi birsürü sorumluluğunuz var. Bunu yaşamayan bilemez. Annem bir yıl boyunca çalışmıştı o zamanlar ev hanımı gibi evi çekip çeviriyordum. Ne kadar zorlu olduğunu o zaman anlamıştım. Oturup kendime bir kahve bile yapamıyordum kardeşim okuldan gelir yemeğini hazırlayayım, şu çamaşırları daha makineye atmadım falan diyordum. Sorumluluklarım bitince anca rahat oturabiliyordum.

Kıskanmış. Hem “boş boş oturmak” da güzel değil mi ya insan bazen ihtiyaç duyuyor. Eşim çok kazanıyor olsa ya da zengin olsa ben her sabah bu işe gelmem. Sigortamı yatırırım dışardan emekliliğimi garanti altına alırım. Sonra bakarım keyfime oh.

Bizimde mesleğimiz var ki:
Analıque:anne:
Biz analık yapmıyor muyuz? :63: İlla bir meslek bulmaya gerek yok ki ya çalışmıyorsan çalışmıyorsundur ayıp mı günah mı? Öyle hale getirdiler ki kadınları artık evde çalışıyorum, annelik yapıyorum gibi meslek uydurmak zorunda kalıyor insanlar. Keşke olsa da göğsümü gere gere kocamın parasını yiyorum desem :D

Merhabalar. Lisans mezunuyum ve 15 yıl civarı çalıştım fakat ara ara bıraktığım çalışmadığım dönemler de oldu. Şimdi çalışmıyorum, çocuğumu büyütüyorum, Spora gidiyorum, yemeğimi yapıyorum, kitap okuyorum vs. Çok uzatmayayım. Ama çevreden bu ara çok duyar olduğum bir şey var : “evde boş boş oturmak” kuzenimle tlfnda konuşuyorken bana “ çalışıyorum kafam dağılıyor, boş boş otursam çok sıkılırdım” film izliyorum “ oturup koca parası yemiyoruz ya” gibi cümleler duyduğumda bi rahatsız oluyorum. Yani neden koca parası yiyen, bi işe yaramayan, ev hanımı demek boş insan demek modunda takılıyor insanlar anlamıyorum. İlla çalışmak mı gerekiyor yani toplumda vasıflı bir duruş sergilemek için..? Çalışmayanları eziklemeye çalışan emektar kadınlarımıza da hiç yakıştırmıyorum bunu.
Hanımlar sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Özellikle çalışmayan hanımların psikolojisini merak ediyorum. Belki de bende sorun vardır dur bakalım 😬😍
Genelde eğitimli ve meslek sahibi kadınlar çalışmadığında söylenen şeyler bunlar. Ülkemizde okumak ve eğitim almak oldukça zor ve emek gerektiren bir şey olduğu için o emeklerin boşa gitmiş olduğu düşünülüyor.

Benim kuzenlerim şu an çok iyi durumdalar, çalışmasalar kira gelirleri vb ile aşırı rahat yaşarlar ama o kadar zor şartlarda okudular ki, emeklerine haksızlık olmasın diye bırakmıyorlar.

Çalışmayan kadını değersizlestirmek her şekilde hadsizlik elbette.

Söylenen tabirler yanlış fakat bu devirde ev hanımların gereksiz övgü beklemesi, buna meslek ve iş gibi misyon yüklemesi komik oluyor.(genel anlamda diyorum siz böylesiniz diye değil)
Ayrıca çalışmayan kadınlar pasif gelirleri yoksa boşanma durumunda ortada kalıyor. Gelirim yok çocuğum var vs diye madur oluyor. Senelerce çalışmamış insanlarıda millet kollarını açıp hadi gel çalış al sana yüksek maaşta demiyor.
Mesela eşin artık başkasına aşık oldum dese bi yanlışı olsa yada kendisi yollarını ayırmak istese ne olacak? Bu forumda bolca okumayan çalışmayan madur kadın hikayeleri var.
Çocukta varsa özellikle bi kadının dünyanın her halini düşünmeli, düşünmeyip en verimli çağında evde tembellik yapıp sonra kocadan dirsek görünce ağlamamalı.
-Bu nesil ve bu devir için yorumum-
-pasif gelirleri ve bağımsız maddi kaygısı olmayan kadınlar hariç-
Bunu yazayımda duyarcı tayfa yorulmasın

Biz analık yapmıyor muyuz? :63: İlla bir meslek bulmaya gerek yok ki ya çalışmıyorsan çalışmıyorsundur ayıp mı günah mı? Öyle hale getirdiler ki kadınları artık evde çalışıyorum, annelik yapıyorum gibi meslek uydurmak zorunda kalıyor insanlar. Keşke olsa da göğsümü gere gere kocamın parasını yiyorum desem :D
yapmaz mısınız ya hepimiz anayız sizin meslek daha çok🥹
Kıskanmış. Hem “boş boş oturmak” da güzel değil mi ya insan bazen ihtiyaç duyuyor. Eşim çok kazanıyor olsa ya da zengin olsa ben her sabah bu işe gelmem. Sigortamı yatırırım dışardan emekliliğimi garanti altına alırım. Sonra bakarım keyfime oh.
Ben bu bahsettiğin kişiyim ama çalışmayı da çok özlüyorum çalışmayı tercih ederdim çocuk olduktan sonra böyle bir şey mümkün değil gibi geliyor siz bunu becerebiliyorsunuz

Genelde eğitimli ve meslek sahibi kadınlar çalışmadığında söylenen şeyler bunlar. Ülkemizde okumak ve eğitim almak oldukça zor ve emek gerektiren bir şey olduğu için o emeklerin boşa gitmiş olduğu düşünülüyor.

Benim kuzenlerim şu an çok iyi durumdalar, çalışmasalar kira gelirleri vb ile aşırı rahat yaşarlar ama o kadar zor şartlarda okudular ki, emeklerine haksızlık olmasın diye bırakmıyorlar.

Çalışmayan kadını değersizlestirmek her şekilde hadsizlik elbette.
Çalışmak sadece para kazanmak için değil kesinlikle, ben de öyle düşünüyorum. Fakat bazı psikolojik sebeplerden dolayı çalışmak istemiyorum. Ya da kafam kaldırmıyor desem daha doğru yorumlamış olurum😢

yapmaz mısınız ya hepimiz anayız sizin meslek daha çok🥹

Ben bu bahsettiğin kişiyim ama çalışmayı da çok özlüyorum çalışmayı tercih ederdim çocuk olduktan sonra böyle bir şey mümkün değil gibi geliyor siz bunu becerebiliyorsunuz
Ben işimi severek yapmıyorum belki ondan özlemem gibi geliyor ama evde durmak da istemem atarım kendimi bir yerlere. 😆 bir arkadaşım var mesela, kocası baya zengin. Altında son model lüks arabası, saçlar hep fönlü, makyaj dolgu botoks 😆Hayatını yaşıyor valla çok da mutlu. Fakir kocanın çalışmayan karısı olmak istemezdim ama :D

Bende öğretmenim şimdi çalismiyorum, asla böyle imayi da kabul etmem, kv.me kp.m söyledi gecen evde yaptığın ev işi boş boş duruyorsun dedi, kv.m üzüldü bende dedim eve gelince kimin yaptığı yemeği yedin baba sen dedim suratıma bakıyor, ne güzel annem çamaşırını yıkamış utulemis giyinmissin dedim ses yok, ev tertemiz, çocukların yedirilip icirilip büyütülmüş ne güzel, en küçüğün ödevleri bitiyor akşama kadar bir kere başına oturdun mu dedim, cocuklarin gelmiş otuz küsur yaşına bı yumurta kırıp yedirdin mi dedim, e eve getirdim diyor, getirdin pişirip önüne kim.koyuyor sen yemek bulaşık işine baktın mı hiç dedim eşim de hak ettin dedi babasına kv.m görümcem de saymaya devam etti şükür daha aynı lafı tekrar etmedi. En sinir oldguum seylerdendir (kendim de evdeym ya şimdi zoruma gittiyse demek) 😂😂 yemeğini yer oturur, çay kahve çerez önüne gelir, ne güzel dünya bir de yaptığın ev işi diyor, bak gene çok sinirlendim, dışarıda yaptığın işin saati bellidir karsilignda para kazanırsın, ev işi nankör yap yap bitmiyor saati yok, kazancı da yok. Allah kolaylık versin de sadece dışarıda işle çalışmak değil mesele evdeki de gayet ekstra mesaili iş

Ben işimi severek yapmıyorum belki ondan özlemem gibi geliyor ama evde durmak da istemem atarım kendimi bir yerlere. 😆 bir arkadaşım var mesela, kocası baya zengin. Altında son model lüks arabası, saçlar hep fönlü, makyaj dolgu botoks 😆Hayatını yaşıyor valla çok da mutlu. Fakir kocanın çalışmayan karısı olmak istemezdim ama :D
Çocuk yokken bende geziyor tozuyordum tabii fön botoks lüks arabayla değil 😂 çocuk olduktan sonra çalışma özlemim daha arttı, işteyken çalışmak bile mutlu etmez mi? Mesela ben oğlanı anneme bırakıp markete gitmeyi bile seviyorum taze anayım diye mi ya gerçi taze analık kalmadı da

Çocuk yokken bende geziyor tozuyordum tabii fön botoks lüks arabayla değil 😂 çocuk olduktan sonra çalışma özlemim daha arttı, işteyken çalışmak bile mutlu etmez mi? Mesela ben oğlanı anneme bırakıp markete gitmeyi bile seviyorum taze anayım diye mi ya gerçi taze analık kalmadı da
3 çocuğu var kız kadının biri benimkiyle yaşıt:D sen işi özlememişsin çocuktan bunalmışsın bebişim🥹 sürekli dip dibe olmak aşırı yorucu. Çocuk kreşe başlasın nefes alırsın.

Söylenen tabirler yanlış fakat bu devirde ev hanımların gereksiz övgü beklemesi, buna meslek ve iş gibi misyon yüklemesi komik oluyor.(genel anlamda diyorum siz böylesiniz diye değil)
Ayrıca çalışmayan kadınlar pasif gelirleri yoksa boşanma durumunda ortada kalıyor. Gelirim yok çocuğum var vs diye madur oluyor. Senelerce çalışmamış insanlarıda millet kollarını açıp hadi gel çalış al sana yüksek maaşta demiyor.
Mesela eşin artık başkasına aşık oldum dese bi yanlışı olsa yada kendisi yollarını ayırmak istese ne olacak? Bu forumda bolca okumayan çalışmayan madur kadın hikayeleri var.
Çocukta varsa özellikle bi kadının dünyanın her halini düşünmeli, düşünmeyip en verimli çağında evde tembellik yapıp sonra kocadan dirsek görünce ağlamamalı.
-Bu nesil ve bu devir için yorumum-
-pasif gelirleri ve bağımsız maddi kaygısı olmayan kadınlar hariç-
Bunu yazayımda duyarcı tayfa yorulmasın
Söyledikleriniz doğru fakat bu kadının kendi bileceği bir iş. Yetişkin her insan kendinden sorumludur. Asıl söylemek istediğim “koca parası yeme” nin nesi kötü mesela? 😀😀 yani nasıl bir sakıncası olabilir bunun anlamıyorum. Kocamın parasını ben yemeyeceksem kim yiyecek biz bir aileyiz🤔 neticede evlat büyütüyorum ben de.
Ayrıca ev hanımlarının övgü bekleme kısmını gülümseyerek okudum 😊 ben kendi adıma cevap vereyim; kimsenin övgüsüne ihtiyacım yok ancak yerginin sebebini anlamlandıramadım, bütün mesele bu:)

Merhabalar. Lisans mezunuyum ve 15 yıl civarı çalıştım fakat ara ara bıraktığım çalışmadığım dönemler de oldu. Şimdi çalışmıyorum, çocuğumu büyütüyorum, Spora gidiyorum, yemeğimi yapıyorum, kitap okuyorum vs. Çok uzatmayayım. Ama çevreden bu ara çok duyar olduğum bir şey var : “evde boş boş oturmak”.
Kuzenimle tlfnda konuşuyorken bana “çalışıyorum kafam dağılıyor, boş boş otursam çok sıkılırdım” diyor. Fillm izliyorum mesela “oturup koca parası yemiyoruz ya” gibi cümleler duyduğumda bi rahatsız oluyorum.
Yani neden koca parası yiyen, bi işe yaramayan, “ev hanımı demek boş insan demek” modunda takılıyor insanlar anlamıyorum. İlla çalışmak mı gerekiyor yani toplumda vasıflı bir duruş sergilemek için..? Çalışmayanları eziklemeye çalışan emektar kadınlarımıza da hiç yakıştırmıyorum bunu.
Hadi bakalım kimler banlanacak
IMG_4922.webp

Bunu da en çok çalışan kadınlar yapiyor kıskandıkları için.

Ben çok çok prestijli bir mesleğe sahibim, 32 yaşıma kadar okudum. 10 yıl çalıştım. Şimdi çocuğumu büyütmek için evdeyim. Kocam ikimize de yetecek kadar kazanıyor. Ben çocuğumu kendim büyütüyorum. Kime neeeee???

Kaynanam durup durup söyler, evde boş oturmaktan sıkılmıyor musun? Koca parası yemek zoruna gitmiyor mu? Diye. Hiç de zoruma gitmiyor, kocam kazansın ben yicem 😄😄 En tatlısı koca parası 😄😄 Yani şaka bir yana kendisi 40 günlükken çocuklarını bakıcıya atıp kaçmış işe (çünkü çocuk bakmak zor ve göze görünmüyor yaptığın). Şimdi benim çocuğuma bakmam zoruna gidiyor. Kendisi hem çalışmış hem ev işi hem kadınlık yapmış değer görebilmek için, benim çalışmadan değer görmem zoruna gidiyor.
Kendine ancak mesleği üzerinden değer biçen hemcinslerim çalışmayan kadınları küçük görebilir ama eminim hepsinin içi gidiyor ben köpek gibi çalışıp para kazanıyorum bunlar evde otururken (!) benden fazla değer görüyor diye.

Back