- 26 Ağustos 2014
- 2.027
- 2.989
- 133
Bir de farkinda olmadan evimizi gerekli gereksiz esyalarla dolduruyoruz. Resmen esyalarimizin hizmetcisi oluyoruz. Eee tabi hem temizlik suremiz uzuyor hem daha fazla efor sarfediyoruz hem de daginik duruyor ev. Bir ev daginik ve kalabalik durunca da temziligi pek gostermiyor. Benim ev duzeni anlayisim az esya cok huzurdur. Salonumda sadece kanepelerim, halim ve tv onundeki sehpa vardir. Ancak sehpamin sadece cekmecesinde birkac ihtiyac duydugumuz urun vardir. Onlar da duzenleyici kutular icindedir. Sehpamin disi tamamen bombostur. Ustune hicbir sey koymam. Tv duvarda asili. Bana gore daha duzenli oluyor oyle olunca. Evimin ortasinda at kostur. Oyle ferah. Esyalarimin renkleri de ne cok acik ne koyu.. Ferah ferahtir. Yatak odam da keza oyledir. Sadece yatak gardrop sifonyer hali. Iki komidin bunlarin uzerinde hicbir obje yoktur. Yani sadece olmasi zaruri mobilyalarim var. Biblodur. Bakim urunleridir. Gece lambasi. Vs hicbir sey yoktur. Cekmecelerimde ve gardrobumda duzenleyici kutular sepetler hurclar vs vardir. Genelde her seyi kutulamayi ve gorunmeyen bir yere kaldirmayi tercih ederim. Yine yatak odamin ortasinda at kostur. Oyledir. Haa evim genis oldugundan dolayi boyle degil. Sadece zaruri esyalarim disinda hicbir seyi gozumun onune koymadigimdan oyle soyluyorum. Yoksa oldukca kucuk bir evdeyim. Bu evin temizligi cok kisa suruyor. Duzen zaten hep var. Her seyin yeri belli. Hicbir zaman esim su nerede diye sormaz. Esyamiz kaybolmaz. Ozellikle son zamanlarda bu ev esyalari alisverisinin fazla abartildigini goruyorum. Vitrinler bardaklarla fotograflarla dolu. Pencerelerde kat kat perdeler. Duvarlar objelerle dolu. Buzdolabinin uzeri magnet dolu. Mutfak tezgahlarinin uzeri dolu. Kalabalik. Resmen esyalara hizmet etmek icin alip koyuyoruz. Her sey cicekli puskullu vs. Kalabalik duruyor. Goz yoruyor. daginik duruyor bunlar yuzunden evlerimiz hep. Sonra da temizlik ve duzen icin cok zaman harciyoruz. ustune ustluk hem temizligi cok gostermiyor evimiz hem de hemen dagiliyor esyalarin coklugundan.. Yine diyorum az esya az hammallik cok huzur..