• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev işleriyle basim dertte yardım edin lütfen :(

hamileliktsn olabilirmi. esiniz aksamdan aksama evde. o zamanda rahat olmak istiyodur. bence sizde kendiniz icin fazla titiz olmayin. bebeginizin cinsiyetini ogrendinizmi. birsyi merak ediyorumda. kiz bebekte biraz halsizlik oluyormus. bende oyleydim

Bizde de oyle. Esim daha derli toplu ve temizdir. Hamilelikten kaynakli temizligi artik hep esime yaptiriyorum. Resmen adam evi temizlerken kendi pisligimden utaniyorum tavandanki orumcekleri falan supuruyor benim hic yapmadigim sey :KK70:
Ayy canım benimkide bana yardım ederken çok güzel temizlik yapar valla.. ama tabi ben hamile değilim.. Allah'ım bebeğini sağlıkla kucağına versin inşallah... benim içinde dua edersen çok mutlu olurum;)

Napalim güzel laftan anlamiyo kiziyom
Ben bu durumu depresyona bağlamadım bence sorun eşinin sorumsuzluğu..
seni bıktırmış artık ..Bir de hamilesin insaf yahu insan olan karnında can taşıyan eşine yardım etmek yerine iş mi çıkarırmışş !

Bence eşin depresyonda gitsin tedavi olsun kafayı düzeltsin senide hayattan bezdirmesin ..
Sıkıntı da orda iste kabul etmiyo sorun olduğunu zaten doktora her gittiğinde doktor ilaçlarını degistiriyo ama sen ruh hastasisin ben değil dio. beni sinirlendirmesen bisi yok hep senin yüzünden dio

hamileliktsn olabilirmi. esiniz aksamdan aksama evde. o zamanda rahat olmak istiyodur. bence sizde kendiniz icin fazla titiz olmayin. bebeginizin cinsiyetini ogrendinizmi. birsyi merak ediyorumda. kiz bebekte biraz halsizlik oluyormus. bende oyleydim
Evet kızımız olucak inşallah surekli halsizlik yorgunluk var hiç bisey yapasim gelmiyo

Öncelikle etrafta daginiklik yaratan,fazlalik seyleri atin ya da verin
Sade yaşama alismaya calisin
Az eşya cok huzur :KK51:
Sonra da eşinize anlatmaya calisin.
Hamile oldugunuz icin size yardimci olmasi gerektigini anlatin.
Ben mesela bi gun salonun fotosunu cekip onun daginikliklarini kırmızıyla isaretlemis ve whatspptan ona yollamistim utanmisti:KK53:

Aynı sorun bendede var ama tek farkımız evli olmama annemle babam ayrıldı bizde babaya verdiler 2 erkek kardeşim bide babam üstelik biri ikizim

Aynı sorun bendede var annemle babam ayrı bizi babaya verdiler babaannemde bizimle kalıyordu bana yardım ediyordu 1 hafta oldu amcamın yanına gitti yengem doğum yapıcak o yüzden gece yatmadan evi düzeltiyorum okuldan gelince zorlanıyorum diye gece yatıyorum sabah kalkiyorum okula gidiyorum eve geliyorum ev savaş alanı 16 yasindayim 1 haftada bıktım evin dağınıklığini görünce ağlayasım geliyo ben hangi işi yapayım okula mi gideyim odev mi yapayım yemek mi yapayım temizlik mi yapayım onlara hizmet mi edeyim insan der bu bizim için uğraşıyor bizim yaptigimiz bak tamam yemek yapamıyorlar eyvallah ama benden isteyeceklerine kalkıp kendileri su alabilirler çorap kıyafet alabilirler yemeklerini sudan geçirip makinaya koyabilirler en sinir olduğum şey kendileri yapabilecekleri şeyi benden istemeleri onlara bunu diyince babam ben gün boyu çalısiyorum diğerleri okula gidiyom Afedersiniz ben essekmiykm ben hiç bir şey yapmiyomuyum sinirden ağlayıp duruyorum
Ama ben kızım bunları yapmaya zorunluyum babaannemde bunları anlatinca onlar erkek sen kizsin sen yapacaksın şu milletin geri kafaliligi beni cildirtiyo ama bak unuttum ben kızım yapmak zorundayim bıktım yemin ediyorum
Hadi baban neysede kardeslerine kizmet etmek zorunda degilsinki bak sana kendindem ornek veriyim.Birgun annemlere gittim oturmaya(evliyim)kapidan girdim bismillah abim(bir yas buyuk bekar)arkadaslariyla oturuyor annem disardaymis heh dedi ketell bize cay yapar heeee dedim al yaparim ben burda misafirim sen bana cay yapican.Yapmadim yapmam hadi guzel bir sekilde dese bi nebze ama kadin bulunca beles hizmetci muamalesi yapana cay degil bardagi bile fazla.:sopa:

Öncelikle etrafta daginiklik yaratan,fazlalik seyleri atin ya da verin
Sade yaşama alismaya calisin
Az eşya cok huzur :KK51:
Sonra da eşinize anlatmaya calisin.
Hamile oldugunuz icin size yardimci olmasi gerektigini anlatin.
Ben mesela bi gun salonun fotosunu cekip onun daginikliklarini kırmızıyla isaretlemis ve whatspptan ona yollamistim utanmisti:KK53:
Esyamiz zaten fazla değil süs eşyası biblo falan ole hiç bisi yoktur oturma odamda iki kanepe bi tv bide salon çiçeği var başka bisi yok mesela. mutfak aşırı dagiliyo mutfağa girmesini istemiyorum resmen ama engelleyemiyorum.

Merhaba arkadaşlar 2.5 senelik evliyim hala bi düzen oturtamadim evimde. daha doğrusu ilk zamanlar evimi o kadar seviyodum ki heryer derli toplu olmalıydı kahvalti soframiz falan çok duzenliydi aksam yemeklerini severek yapiyodum. şimdi ise hiç bisey yapasim gelmiyo. yemek yapmak ev temizligi işkence gibi geliyo. buna biraz da eşimin dağınıklığı sebeb galiba tam heryeri toplayıp temizliyorum eve bi geliyo savaş alanı gibi heryer. yatağın kenarında su şişeleri heryerde kahve bardağı çoraplar biyerde gardrobu savaş alanı gibi. kaç kez uyarmama rağmen ya tamam dikkat edicem dio yada akşamları 4.5 saat idare edemiyosun dio. evim sobali mutfağa çıkınca usuyorum bian önce isimi bitirip içeri girme derdindeyim. yada artık icimden gelmiyo bile bjseyler yapmak. surekli kendimi yorgun halsiz hissediyorum. Ev pis olduğu zaman icim rahat etmiyo kalkıp temizlemek istiyorum ama yapasim gelmiyo. sonra yapiyim sonra derken akşam oluyo sizce ne yapmaliyim
Malesef aynı durumları bende yaşıyorum eş dağınık olunca bende salıyorum kendimi. Eşim çok yemek seçiyor yemeklerdende soğudum iyice :)

Malesef aynı durumları bende yaşıyorum eş dağınık olunca bende salıyorum kendimi. Eşim çok yemek seçiyor yemeklerdende soğudum iyice :)
Aynı benimkide seciyo bide çok etcil yemek yapmak da ayrı bu eziyet seçtiği için

Merhaba arkadaşlar 2.5 senelik evliyim hala bi düzen oturtamadim evimde. daha doğrusu ilk zamanlar evimi o kadar seviyodum ki heryer derli toplu olmalıydı kahvalti soframiz falan çok duzenliydi aksam yemeklerini severek yapiyodum. şimdi ise hiç bisey yapasim gelmiyo. yemek yapmak ev temizligi işkence gibi geliyo. buna biraz da eşimin dağınıklığı sebeb galiba tam heryeri toplayıp temizliyorum eve bi geliyo savaş alanı gibi heryer. yatağın kenarında su şişeleri heryerde kahve bardağı çoraplar biyerde gardrobu savaş alanı gibi. kaç kez uyarmama rağmen ya tamam dikkat edicem dio yada akşamları 4.5 saat idare edemiyosun dio. evim sobali mutfağa çıkınca usuyorum bian önce isimi bitirip içeri girme derdindeyim. yada artık icimden gelmiyo bile bjseyler yapmak. surekli kendimi yorgun halsiz hissediyorum. Ev pis olduğu zaman icim rahat etmiyo kalkıp temizlemek istiyorum ama yapasim gelmiyo. sonra yapiyim sonra derken akşam oluyo sizce ne yapmaliyim
:KK70::KK70:

Aynı benimkide seciyo bide çok etcil yemek yapmak da ayrı bu eziyet seçtiği için
Malesef böyle böyle bizde ister istemez soğuyoruz evle ilgili işlerde.
Bide eşim gece çalışıl gündüz evde iki kat zorlanıyorum :)
Kendimce istemeye istemeye de olsa yaptığım çözümler var. :)
Size de allah kolaylık versin bazen dağınık olmayada sıcak bakmak gerekiyor. :)

Ama aşırıya kaciyo bazen sadece dağınıklık değil mesele. mesela bulasik üç gün dursa tezgahta yikuyasim gelmiyo. pis görünce icim rahat etmiyo ama yapasim da gelmiyo. bu yuzden de aniden misafir gelcek die korkuyorum.bu arada 29 haftalık da hamileyim
Bulaşık mak yok mu işe gidio musun evde misin ben de çok uyuşuğum ama ev öyle dağılmıo haftada bir süpürmüyorum iki haftada bir

Canım sen bi silkin kendine gel. Kocanı boşver de kendin ve çocuğun için evi temizlemek zorundasın. Tembelliğe alıştırma kendini. Öyle gider vallahi.
Mutfağı ve tuvaleti temiz tut. En önemlisi o.
Dağınıklığı topla. Çamaşırları da makinaya. Günde 1 saatini ayır.
Haftada bir de sil süpür Bitti gitti.

aaa alakasi vardir belkide. bence birbrinizi yipratmayin bu donemde
anlayis göstermesini rica edin
yogun bi istemi calisiyo esiniz
Yani evet sanayide calisiyo yoruluyo da benide anlaması lazım ben ondan temizlik yapmasını istemiyorum pisletmeskn yeter. demin gunum var o yüzden temizlikçi cagircam dedim kardeşlerine sole yardım etsinler temizlikciye parami vercen bide dio. kardeşimin birisi 11 diğeri 15 yaşında bende onlar ne anlar avize silmeden cam silmeden o zaman avizelere sen yardım et dolabın üst kapaklarını sen sil altlari da yavaş yavaş ben yaparım dedim oleyse yarın gün bari cagir dio. bende peki dedim. hiç yardım etmeyi denemez. yazın olsa çok yorgun derim çünkü yoğun oluyoda kışın seyrek işler tek meselesi evde yardım etmeyi hiç sevmez. yardimci ya da para vermeyi istemez kardeşlerin yapsın derdinde bole alisiyo dahada pisletiyo die bende temizlikçi cagiriyim yada sende yardım et diorum

Bende iyle oldum.zorla yapiyorum cocuklarim icin.
Aslinda depresyon gibide
Depresyona girmeye bile vakit yok ev isleri cocuklar derken itekaka yapiyoruz iste
Az zorla kendini birakma.
Soguk yerde mont ffelan giyin
Nebileyim birakna

Zor gercekten. Bir arkadasim demis ti bana temizligi yapip geriye cekilip soyle bir bakiyorum yaptigim temizlikle gurur duyup mutluluk ve huzur oluyor bende. Tum gun mutlu oluyorum demisti. 1 gun deneyeyim dedim temizligi yaptim soylene soylene mutsuz bir sekilde salonun kapisin dan geriye dogru ilerleyip baktimm sinirim bozuldu. Icime bir huzun coktu daha da mutsuz olup belim heryerlerim daha da agridi. Napicimki ben bendede bir tuhaflik var. Allah yardim etsin ..bana

Yol yakinken esini duzene sok eger surekli tatli dille uyarir ve esine bi duzen kazandirirsan emin ol isin cok kolaylasir bunu ben hizmetcimiyim beee diye degilde guzel guzel tatli sert anlat ve pes etme sen dikkat eser esinde dikkat ederse her gun dokuntu toplayip yorulmazsin ve kullanmadiginiz odalarin kapisini cekin
Aynen katiliyorum. Ben esimi bu sekilde degistirdim. Her seferinde guzelce soyleyerek. Uzun vadede oldu ancak esim ev duzeni konusunda %90 degismis durumda su an..

Back
X