• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev işleriyle basim dertte yardım edin lütfen :(

Evremx

Ebrar'ın annesiyim ;)
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2017
400
341
33
31
Merhaba arkadaşlar 2.5 senelik evliyim hala bi düzen oturtamadim evimde. daha doğrusu ilk zamanlar evimi o kadar seviyodum ki heryer derli toplu olmalıydı kahvalti soframiz falan çok duzenliydi aksam yemeklerini severek yapiyodum. şimdi ise hiç bisey yapasim gelmiyo. yemek yapmak ev temizligi işkence gibi geliyo. buna biraz da eşimin dağınıklığı sebeb galiba tam heryeri toplayıp temizliyorum eve bi geliyo savaş alanı gibi heryer. yatağın kenarında su şişeleri heryerde kahve bardağı çoraplar biyerde gardrobu savaş alanı gibi. kaç kez uyarmama rağmen ya tamam dikkat edicem dio yada akşamları 4.5 saat idare edemiyosun dio. evim sobali mutfağa çıkınca usuyorum bian önce isimi bitirip içeri girme derdindeyim. yada artık icimden gelmiyo bile bjseyler yapmak. surekli kendimi yorgun halsiz hissediyorum. Ev pis olduğu zaman icim rahat etmiyo kalkıp temizlemek istiyorum ama yapasim gelmiyo. sonra yapiyim sonra derken akşam oluyo sizce ne yapmaliyim

Ama aşırıya kaciyo bazen sadece dağınıklık değil mesele. mesela bulasik üç gün dursa tezgahta yikuyasim gelmiyo. pis görünce icim rahat etmiyo ama yapasim da gelmiyo. bu yuzden de aniden misafir gelcek die korkuyorum.bu arada 29 haftalık da hamileyim

Yol yakinken esini duzene sok eger surekli tatli dille uyarir ve esine bi duzen kazandirirsan emin ol isin cok kolaylasir bunu ben hizmetcimiyim beee diye degilde guzel guzel tatli sert anlat ve pes etme sen dikkat eser esinde dikkat ederse her gun dokuntu toplayip yorulmazsin ve kullanmadiginiz odalarin kapisini cekin

En basitinden wc den çıkınca orayı temiz bırak lütfen bak her seferinde arkamdan girip bakmak zorunda olmayim misafir geliyo görmediğim zamanlar oluyo ayıp değil mi diyorum tamam dio yine aynısı. artık bi keresinde tamam ev hanimiyim evin temizliğinden ben sorumluyum ama tuvaletten sonra pisliği temizlemek benim görevim mi artık söylerken ben utanıyorum lütfen yapma diyorum yine aynı. bu sefer de benim hiç bisey yapasim gelmiyo. bulasilar duruyo öyle tuvaleti ayda bikere temizliyorum pis görünce de canım daraliyo ama yapasim da gelmiyo en kötüsü de eve misafir gelcek die korkuyorum

En basitinden wc den çıkınca orayı temiz bırak lütfen bak her seferinde arkamdan girip bakmak zorunda olmayim misafir geliyo görmediğim zamanlar oluyo ayıp değil mi diyorum tamam dio yine aynısı. artık bi keresinde tamam ev hanimiyim evin temizliğinden ben sorumluyum ama tuvaletten sonra pisliği temizlemek benim görevim mi artık söylerken ben utanıyorum lütfen yapma diyorum yine aynı. bu sefer de benim hiç bisey yapasim gelmiyo. bulasilar duruyo öyle tuvaleti ayda bikere temizliyorum pis görünce de canım daraliyo ama yapasim da gelmiyo en kötüsü de eve misafir gelcek die korkuyorum
Tuvalet ayda 1 kere mi temizlenir kız :))))
Eşim tuvaleti çok şükür temiz bırakır ama ben yinede gün aşırı temizliyorum..... tuvaleti pis bırakan insanlardan nefret ediyorum..:kusmuk:
Bizde de eşim daha derli toplu..

Tuvalet ayda 1 kere mi temizlenir kız :))))
Eşim tuvaleti çok şükür temiz bırakır ama ben yinede gün aşırı temizliyorum..... tuvaleti pis bırakan insanlardan nefret ediyorum..:kusmuk:
Bizde de eşim daha derli toplu..
Normal de zaten bende hergün sprey ve fırçayla bikez gecerdim üstünden ama diyorum ya yapasim gelmiyo bunu dA eşimin heryeri pis bırakmasına bağlıyorum artık kendimi çok yilmis hissediyorum. ilk sene çok temiz duzenliydjm şimdi de eskisi gibi olmak istiyorum ama yapamıyorum

İşte ben de öyleydim bir dönem. Ama her gün ortalığa konulan şeyleri toplasan İnan sorun olmaz. Gerçi bunu sen de biliyorsun ama yapamıyorsun. Belki vitamin eksikliği olabilir. Ben de hamileyim ilk zamanlar iyiydim şimdi çok üşengeç halsiz oldum bi de çok acıkıyorum, acıkınca bir şey yapamıyorum, yemek yedikten sonra da ağırlık basıyor hiçbir şey yapamıyorum :)) ama ben düzenli yardımcı bir bayan çağırıyorum. Yoksa hiç işin içinden çıkamam.

Aynen bende farkındayım ama yapamıyorum. mesela aksam yemegi yedikten sonra bulaşıcı hemen toplamak istiyorum sonra kuruyo daha zor oluyo esim de sabah ben yokken yap benimle otur şimdi diyo mecbur yanına gidiyorum. bu sefer de sabah bulanti hapını icince uyusturuyo erken kalktigim haldekahvalti yapıp geri yatıyorum öğlen oluyo biyere gitmek istesem yada biriyi davet etmek istesem gec olmuş oluyo :(

ev hali dersin olur dersin de sanırım siz çalışmıyorsunuz eşiniz çalışıyor ne demek 4-5 saat idare et.
toplasın döküntüsünü, bi zahmet çamaşır sepetine atsın şişeleri de çöpe.
tahammülüm yok valla
dağınık eve bide hiç tahammülüm yok içim sıkılır ruhum daralır

Normal de zaten bende hergün sprey ve fırçayla bikez gecerdim üstünden ama diyorum ya yapasim gelmiyo bunu dA eşimin heryeri pis bırakmasına bağlıyorum artık kendimi çok yilmis hissediyorum. ilk sene çok temiz duzenliydjm şimdi de eskisi gibi olmak istiyorum ama yapamıyorum
Belki havalardandır canım bende bu aralar halsizim...

Bana biraz depresyon belirtileri gibi geldi. Benim de son zamanlarda biraz keyfim yok aynı senin gibi ne evle ilgilenesim var ne de yemek yapasım.
Galiba var biraz ilk zamanlar çok sıkıntı yaşadık eşimin ailesi eşimi reddettiler mahkemelik falan olduk. sonra onun sıkıntıları bana geçti gerekli gereksiz bagiriyodu. bide aşırı şüpheci. doktora gittik ama kabul etmiyo sıkıntı olduğunu sen ruh hastasisin dio.

Aynen bende farkındayım ama yapamıyorum. mesela aksam yemegi yedikten sonra bulaşıcı hemen toplamak istiyorum sonra kuruyo daha zor oluyo esim de sabah ben yokken yap benimle otur şimdi diyo mecbur yanına gidiyorum. bu sefer de sabah bulanti hapını icince uyusturuyo erken kalktigim haldekahvalti yapıp geri yatıyorum öğlen oluyo biyere gitmek istesem yada biriyi davet etmek istesem gec olmuş oluyo :KK43:

hamile misin bir de ... gel otur yanıma ne ya kalk yardım et de daha çabuk bitsin bulaşık haklısınn çıkmaz kuruyunca daha fazla su daha fazla enerji harcıyorsun

Evet çalışmıyorum ev hanimiyim eşim de sanayide çalışıyor kendi dukkanimiz var. mesela kıyafetleri çok kirlenmiş oluyo onu bile zorla cikarttiriyorum koltuklar batiyo cikarsana temizleyen ben degilmiyim elbiselerini at yenisinigiy diye. artık derken derken bende bikiyorum saliyorum evi de b...k goturuyo vede çok mutsuz oluyorum

Keşke bütün eşler yardım etseler, ama eğer yardım etmiyorsa da yapacak çok bişi yok. Dağınıklık başka pis olmak başka...

tamam dolabını toplamayın, çamaşırlarını oraya buraya mı atıyor yukamayın, kıyafeti kalmayınca anlar hatasını, ama bulaşıkları 3 gün yıkamamak da neyin nesi??? Yani makineye dizersiniz, diyelim makineniz Yok, zaten iki kişisiniz biriktirmeden yıkasanız daha az daraltır sanki sizi.

Her yer su şişesi, kahve bardağı diyorsunuz. 30 saniye de yapmıyor herhalde. Baktınız içti kahvesini hadi canım bak benim karnım burnumda mutfağa götürüver hatta bi de çalkala dersiniz. Ama siz 3 günlük bulaşığı bırakırsanız adam da zaten bardağı götürmez.

Sanırım siz önceden çok tertipliydiniz, birden bırakınca adam da ohhh be rahat dedi yayıldı.

Tuvalet olayı da en vahimi... adam pis bırakıyor tamam eyvallah da yani siz de hamilesiniz 1 ay temizlenmeyen tuvaletten mikrop kaparsınız vallahi...

Bu arada ben çok mu titizim hayır. 4,5 senelik evliyim ve bir düzenim var. Arada tabiki şaşıyor, eşim de çok yardımcı oluyor diyemem ama idare edip gidiyoruz.

Siz ya depresyondasınız ya da ev işinden sıkılmışsınız.

Akşama kadar evdesin. Aksama kadar çalışıp bide evde mi iş yapiyim der. at makinaya yikansin dio. ama kuruyunca o bulasigi makina çıkarır mi. anlamiyo işte ay çok dertliymisim bende. Evet 29 haftalık hamileyim

Evlilik çok degisikmis yada benim eşim öyle bilmiyorum. kendisi o kadar dağınık vede söylemek bile istemiyorum piski bide annemgile gittiginde çok temizmis gibi kendinden bahsetmesi beni kotulemesi garip geliyo gerçi annemgil de herşeyin farkında. kıyafeti utusuz pis olduğunda bazen diyorum onu giyme şunu giy diye gene kafasının dikine gider bu sefer de millet beni değil seni ayiplar kocasını böyle gezdiriyo diye der. misafirliğe düğüne bayrama gittiğin kıyafetin ayrı olsun günlük yada piknik kıyafetin ayrı derim düğüne giderken de aynı pantolonu giyer pikniğe giderken de aynısını giyer. bu sefer de benim utuluyesjm gelmiyo. sinir oluyorum oda suç bastiriyo millet seni ayiplar beni değil diye

Back
X