How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
bugün iş yine var ama önce karınımız doyuralım
evi süpürecem silicem ortalığı topalyacam
tuvalet bayo yıkanacak
yeme k yapılacak

ehhhh kalkıyım artıkın geliirm yine hepinize kolay gelsdinn

ya kızlar pratik yaptığınız işer neler var yazmışsınızdır ama tekrar yazsanız:26::26::26::26::26::26::26::26::17::17::17::17::17::17:

bugün iş yine var ama önce karınımız doyuralım
evi süpürecem silicem ortalığı topalyacam
tuvalet bayo yıkanacak
yeme k yapılacak

ehhhh kalkıyım artıkın geliirm yine hepinize kolay gelsdinn

ya kızlar pratik yaptığınız işer neler var yazmışsınızdır ama tekrar yazsanız:26::26::26::26::26::26::26::26::17::17::17::17::17::17:
gunaydin canim:16:
senin de islerin baya varmis
ben islerimi bitiriyim 2-3 saate gelirim yine o zaman yazarim pratik seyleri:34:

şöle sölim ben istanbulun uzaaaaaaaak en uzak ilçesindeyim burda var şimdi işten tel geldi iş arkadaşım hiç gelme idareederim didi:) öğleden sonra gitmicem müdürde yokmuş zati oh oh oh oh:)
neresiymiş ki o uzak ilçe:26:
Bana bunca iş arasında vaktınızı ayırıp cevap yazdığınız için ellerinizden öperim! Foto da koymuşsunuz! Çok çok teşekkürler!!
Oyyy elle silmek aklımın ucundan bile geçmez. Tembel tenekeyim..:1:
Aslına benim buhar makinenin yer silme aparatı aynen öyle görnüyor.
İnternette araştırdım, meğer ben yanlış kullanıyormuşum. Silerken sopayı ileri-geri götürüp sık sık buhara bastım, halbuki buharı arada bir vermek lazımmış:27:
Tekrar tekrar teşekkürler!
Bu arada dün yaptığınız işlerini bırakın yapmaya kalkışmak okumaktan bile başım döndü..:1: Helal olsun!:46:
rice ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu
neyse ki doğru kullanmayı geç de olsa öğrenmişsiniz :1:
selamın hello :27:.... ya dün aklıma geldi, bikaç aydır burardayım ama yorumunu okuduğum,cvpladığım kismeyi tanımıyorum:53:.annem yabancılarla konuşma dediydi ben 4 yaşındayken:27::27: öncelikle bn nuryolu,yaş 22 ,evli 1çocuk annesiyim . batmanda yaşamaktayım.öğretmen eşiyim. yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum:1::32:
ben de 28 yaşımdayım 2 çocuğum var istanbulda yaşiiyrum
Öğle molası bitti ama yerime gelmem 3 saati geçti :1:
Yeni gelenler hoşgeldiniiiizzz :3:

İnşallah canım yaa, bir ihtimal var, eşimle konuştuk geçen gece..
Yeni yapılacak bir site.. 1. kat (yüksek olanlardan), 120 m2, 100 liraymış...
Üst katlar 140 m2 sanırım ve 120 lira..
Zaten burada 3,5 kata izin veriliyor.. Ya 2 ya 3 yani...
Eşime dedim 1. kat olmasın, az daha sıkarız az daha öderiz 2. kat olsun..
Mantıklı değil mi sizce de...
Sonuçta çocuğumu bırakıyorum çalışıcam ev alıcam diye..
Değsin bari, al sat olmaz ki bir daha...
İleride 2. kat alırız falan boş yaa çoluk çocuk.. Zor olur...
Ne bileyim.. Hayırlısı diyorum sadece...
bence de az daha sıkın dişinizi 2. kat olsun derim hem biraz daha büyük olur rahat olur
miraba bana da yer var mı bu arada gamyocu en değişik nickti sanırım sana oy verdimm yanii özel bir ilgi isterim artıkın :9::9::9::9:
ojgeldin beaa kimsin necisin rapor et bakalım
hehehe dusa beraber mi girdiniz:9:
ya valla ben de bi ara kuafore gitsem hic fena olmicak benim kaslar da aldi basini gidiyo:27:
sizin orda kaşı kaça alıyolar kız
askitomla estalmus misafir agirlamatan bi hal oldular galiba hala gelemediler:9::9:

ağırlayamadım ki öğretmenleri hava muhalefetine takıldılar:9:
perşembe günü bi tek 1 veli geldi onun da evi bana yakın olduğu için
perşembe akşamı da eltimleri çağırdım
cuma sabahı da memleketten dayım ve yengem gelmişti annemdeydiler onları çağırdım kahvaltıya
sonra netle sorun yaşadık
dün de eşim pc yi götürdü işe
ancak bugün girebildim
geçen girdiydim emme acil çıkmam lazımdı çıktım
şimdi de geçmişi okuyorum da oku oku bitmiyo:27:

evet sayınca çok gibi oluyor ama rutin işler olunca insan o koşturmaya alışıyor ben başak burcu biriyle evliyim tahmin edersiniz evimin nasıl temiz olması gerektğini çokta titiz değil ama ben onu bastıyorum bazı zamanlar titizlik konusunda.

bende başak burcuyum bazen takıntılarımla başedemiorum

napalım canım bizimkiler böyle.ama ben titiz erkekte biliyorum niye benimki öyle değil..

canım benim senin eşinde olan özelliklerde o tanıdığın kişide yoktur öle düşün bide yani adamın eksi noktasıda bu
benim bi teyzem var o kadar titiz o kadar titiz ki artık hasta yani o derece 2 günde bi cam siler 15 günde perde yıkar yerleri çogu zman viledayla bilesilmez eliyle bastırabastıra siler
ama bide kocası var Allahım öyle kadına öyle koca dersin ''adam ne diyo biliomusun ? sen ne iş yapıosunki? bütün gün evdesin yan gelip yatıosun:)
ayrıca bak bu adam ne elektrik faturası ne su öyle devlet dairesindeki hiç birrrr işe karışmaz iş yerinin vergi borcunu bile teyzem yatırır şu an devlet dairesine gitse napcanı bilmez en son 9 sene önce teyzem doğum yapıp ayağa kalkamadığı için nüfus dairesine gitmiş bide bunu gülerek anlatır......
çocukların okuluna bir kere gitmiş insan diildir sabahları büyük kızı okulun kapısına bırakır oda evden aynı saatte çıkarlar zaten kız yanında gelmese bile ordan geçer birlikte gittikleri için yani bırakır....
para konusundada teyzemi bunaltır ''sen bu kadar neye harcıosun napıosun'' diye
ama adam bunların dışında çk iyi bi adam biz evine gidelim deli olur çocukları gece saat 1 de bişe istesin çıkar almaya gider.........mesela anlatabiliomuyum....

ben bugün evi toplıcam o kadar sonna kociş kalksın kahvaltı yapıp gezmeye gitcem dün yaptım o kadar yeter ama diilmi:)
hayatta bazen gezmekte lazım:)
çocuk olmayınca ne güzel bugün napalım gezelim iyi diosun kapıyı çekip çıkıosun:):27::27::27::27:
ben kendimi seneye yaza görürüm:)

halılar yıkandı ,yerler elle ovulmak suretiyle çamaşır suyu ile parlatıldı , kanepeler bitti, çamaşırlar yıkandı , elektri süürgesi yapıldı , bunlar dün bitenlerdi bugün
BANYO, WC YIKANIP YEMİZLENECEK
TOZ ALINACAK
ÜTÜ YAPILACAK... BU DA DÜN YAPTIĞIM MİDYE TATLIM
çok güzel görünüyo cnm tarifini de yazarsan tam olur
ayy sağol azerinim :17::17::17:bir nebzede olsa sizin sayenizde:42::42::42: topiğimi ve sizi çok seviyorummm:16::16::16:
oleyyyy azerinden efferin aldım yuppi
:52::52::52::52::52:
al benden de efferim
Hehe ben ugretmen mi oluyom şimdi:37:sen biliomusun guzum ben şu uni bitire bilirsem azerbaycan dili ve edebiyat hocası cikicam:21:
bence sen türkçe hocası da olsan olur yanee
yahu askitomu anlarim da
estosun oglunun ogretmeni yatili mi kaldi ne:37:
yok yaa ne yatılısı yatısız bile kalamadı :9:
sen de yasiyosun sadukam:38:sukurler olsun:9:dimek ki yalan atmislar:27:
yahu ben estosla askitomu merak etmeye basladim nirdeler
dun esime didim bak yarin zati kiyamet icimden gecen her seyi acip soylesem mi yuzune karsi diye:27:
o da dur bakalim kiyamet kopmazsa o laflardan sonra kesin bizim evde kiyamet koparirim dedi:9::9::9::9:ben de tamam o zaman duvarlar catlamaya basladiginda soylerim dedim:27::9::9::9:
ahanda yine içinde kaldı söyleyemedin:33:
Hosbulduk, evet tek basima yapiyorum, iyi bir programlamayla ve asker disipliniyle yasayarak oluyor. Tabii bahcede calismayi cok sevmemin de etkisi var isi gözümde büyütmememde. Ancak bu islerin hicbiri vücudu forma sokmaya yetmiyor. Simdi bir de spora basladim. Dustaki su lekeleri ile ilgili fikri olanlardan tavsiye bekliyorum halâ.
oooooowwwwww kolaygelsin size
bende bi kere yemeğe misafir aldım o kadar çok işim vardıki o gün anlatamam sana kurban bayramıydı ertesi gün bana misafirliğe gelceklerdi
bizde kurbanı başka bi ilçede kestik ziyaret miyaret derken saat 1 di eve geldik o günde kitaplık almıştık

ben sabah bide uyyakalmışım hadiiiiiiiiiiiiiiiii bi kalktım saat 11 aha dedim s..çtım şimdi eşimi kaldırdım kalk hadi kalk diye oda kalktı canım benim aldı eline matkabı kitaplık yapmaya koyuldu yahu bırak şunu diyorum yok illa yapcam baktım ondan bana hayır yok mutfağa bi girdim kurban etleri leğen leğen mutfakta duruyo:)
düşün saat 11 kocan içerde temizlediğin mis kokulu evine (gitmedende evi temizlemiştim misafir gelceni biliodum herşey hazırdı evde) tozuta tozuta matkapla bişeler yapıo:(
dedim şimdi bittim ben:))))))
hemen çorba koydum ocağa , haşlama koydum bide sonuçta kurbabn bayramı:) bunları yapmam 5 dk mı aldı buzluğu açtım közlenmiş patlıcan közlenmiş biber yaprak sarması çıkardım bide mantı çıkardım:)
onların buzu çözülene kadar bende kurban etlerini ayırdım:)
o arada kociş yaptı kitaplığı geldi mutfağa verdim eline kıymalık olcakları dağıtılcakları yallah dışarı:)
sonra hemen közlenmiş patlıcan salatası yaptım biberide ayrıca salata yaptım sarmayıda ocağa koydum mantıyıda koydum haşlansın diye:)
salata malzemelrini yıkadım saat oldu 13.00 baktım mutfakta herşey yolunda hemen eve giriştim bi süpürge hızlı vileda yatağı falan topladım tuvalte banyo:) yeni kitaplığı sildim düzenledim saat oldumu 15.00 bi saat sonra gelcekler hemen sofra kurdum
geçtim mutfağa haşamayı dittim çorbayı blendırdan geçirdim,işte zeytinyağlıları tabağa aldım salatayı yaptım 15 dk va gelmelerine
bu arada kociş çoktan gelmişti onada etleri poşetleyip buzluğa dizmesini söledim oda etleri halletti bide köfteyle,pilav yaptı:)
anaaaaaaaaaaaa tatlı yok ben tatlı yapmayı unuttum eşime dedim ''tatlı yok'' tam git al dicem misafirler aradı biz geldik ev nerde bulamıoz diye eşim onları almaya gitti
gidekende ''boşver onlar getirir dedi'' ben hala huzursuzum ama
misafirler geldi bi baktım tatlı hariç herşey getirmişler:)
çeşit çeşit meyveler ,meyve suları,kollar, ev hadiyesi:)))) gülsemmi ağlasam mı:)

cep telefonundan internete girdim bulundugum yerde bi tatlıcı numarası buldum eve sipariş ettim
''sakın dedim gelince kapıyı çalmayın kapının önünde bekleyin beni telden arayın''
dediğimi yaptılar bende şekerpare,kalbura bastı istemiştim:)
tam biz sofradayken aradılar bende gittim kapıdan aldım dolaba koydum hiçbişe olmamış gibi sundum tatlımıda yemek bitti:)

ve hepsi benim o kadar zmanda tatlıda dahil nasıl yetiştirdiğimi konuşu durdu üstelik sabah geç kalktıgımı bilmiolardı:)
tatlıyı ıdışardan aldım da demedim:) ben yaptım dedim çok fenayım dimi

biraz uzun oldu ama öle bi anım geldi aklıma:)
:46::46::46::46::46::46::46::46::46:
Selam kızlar ne çok muhabbet olmuş yahuu ben hep kaçırıyorum üzülüyorum...

Bende tvnin tozunu aldım henüz tüplüdeyizde biz:9: sonra bulaşık makinesini fırını sildim yerlerini sildim mutfağın....annem pazara gitti gelsin sırada ağdam var....banyo yapmam lazm 3 gündür ağda ypcm diye banyoda yapmadım kendimi pis hissediyoırum gelsinde aney oğlanı alsın rrahat edeyim...evi yarın süpürcem akşamada çay yaparım patates lahana turşusu kahvaltılık yeter kocama....bunu bulamayanlarda var yeter napim...hergün yemek yapmaktan sıkıldım bu ara:84:

bn yeni evliyim evin herşeyini yapmaya kalksam akşam oluyor ya iş bitmiyor bitmiyorrrr
yalnız değilsin biz de tüplüdeyiz:27:

huuuu azeriinnn , berayy ,vuslat ,gamyoncu , sakura ,estalmus nerdesiniz bacular ....
burdayıııııımmmmmmmmmmm
anket eksik, hepsi seçeneğide olmalıydı:52::52::52:
:27::27::27::27:
iyi aksamlar bebeklerim ben geldim:3::3:
annem aradi beni gel beraber alisverise gidelim bana yeni imaj yap dedi:27:ben de firsati kacirmadim tebi:9::9:
aliseverise gittik tam 5 saat:27:benim kiz da habire kostu ben de pesinden tabi:9:
cok yoruldum ama ayaklarim sisti resmen kizi uyuttum heruf de uyuyo ben de arkidislerime bakiyim didim:16:
oooooo imaj yaptın mı beri
estos birak gecmis kalsin zaten oku oku bitmiyo:27:
nasilsin urtman geldi mi?
yok yaaa kar bastırınca kimse gelemedi

ben bugün evi toplıcam o kadar sonna kociş kalksın kahvaltı yapıp gezmeye gitcem dün yaptım o kadar yeter ama diilmi:)
hayatta bazen gezmekte lazım:)
çocuk olmayınca ne güzel bugün napalım gezelim iyi diosun kapıyı çekip çıkıosun:):27::27::27::27:
ben kendimi seneye yaza görürüm:)
eeee bi düzen oturttuktan sonra alır çocuğu da çıkarsın

mrb ablalar,ben yeni evliyimkoltuklarımı nasıl sileceğimi bilmiyorum,hangi bez deterjan vs. yardımcı olursanız sevinirim

leke mi oldu olmadıysa hiç elleme bence daha yeniler kirlenmemişlerdir daha

ortalık toplandı ev süpürüldü çarşaflar değiştirildi çamaşır toplandı yenileri serildi toplananlar katlandı banyo yıkandı
katlanan çamaşırlar yerlerine konacak
tuvalet yıkanacak
yerler silinecek toz alınacak
yemek yapılacak

aslında dolaplarımın silinmesi lazım ama oğlumla olmuyor ya oyuncKLrı 3 KERE topladım demin yine döktü:50::50::50::50::50:
temizlik yaparken yalnız olmalıyım daha rahat oluyor:27::27::27::27::27:
:27:

pratik bilgilerini bekliyorum azerincimmmmm:46::46::46::46::46::46::46:

neresiymiş ki o uzak ilçe:26:

rice ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu
neyse ki doğru kullanmayı geç de olsa öğrenmişsiniz :1:

ben de 28 yaşımdayım 2 çocuğum var istanbulda yaşiiyrum

bence de az daha sıkın dişinizi 2. kat olsun derim hem biraz daha büyük olur rahat olur

ojgeldin beaa kimsin necisin rapor et bakalım

sizin orda kaşı kaça alıyolar kız

ağırlayamadım ki öğretmenleri hava muhalefetine takıldılar:9:
perşembe günü bi tek 1 veli geldi onun da evi bana yakın olduğu için
perşembe akşamı da eltimleri çağırdım
cuma sabahı da memleketten dayım ve yengem gelmişti annemdeydiler onları çağırdım kahvaltıya
sonra netle sorun yaşadık
dün de eşim pc yi götürdü işe
ancak bugün girebildim
geçen girdiydim emme acil çıkmam lazımdı çıktım
şimdi de geçmişi okuyorum da oku oku bitmiyo:27:
hosgeldin estosum ar zor da olsa geldin:1:bizim burda kasi 6 liraya aliyolar siz de ne ka:27:
canım benim senin eşinde olan özelliklerde o tanıdığın kişide yoktur öle düşün bide yani adamın eksi noktasıda bu
benim bi teyzem var o kadar titiz o kadar titiz ki artık hasta yani o derece 2 günde bi cam siler 15 günde perde yıkar yerleri çogu zman viledayla bilesilmez eliyle bastırabastıra siler
ama bide kocası var Allahım öyle kadına öyle koca dersin ''adam ne diyo biliomusun ? sen ne iş yapıosunki? bütün gün evdesin yan gelip yatıosun:)
ayrıca bak bu adam ne elektrik faturası ne su öyle devlet dairesindeki hiç birrrr işe karışmaz iş yerinin vergi borcunu bile teyzem yatırır şu an devlet dairesine gitse napcanı bilmez en son 9 sene önce teyzem doğum yapıp ayağa kalkamadığı için nüfus dairesine gitmiş bide bunu gülerek anlatır......
çocukların okuluna bir kere gitmiş insan diildir sabahları büyük kızı okulun kapısına bırakır oda evden aynı saatte çıkarlar zaten kız yanında gelmese bile ordan geçer birlikte gittikleri için yani bırakır....
para konusundada teyzemi bunaltır ''sen bu kadar neye harcıosun napıosun'' diye
ama adam bunların dışında çk iyi bi adam biz evine gidelim deli olur çocukları gece saat 1 de bişe istesin çıkar almaya gider.........mesela anlatabiliomuyum....
ben de bazen dusunurum de ALLAH a sukur ickisi yok
kumari yok
cocuguna bakiyo
parasini oraya buraya yedirmiyo
kotu aliskanligi yok
sabah isine gidiyo aksam evine geliyo
eglencesi yok
varsin aksam geldiginde tv karsisinda otursun saatlerce varsin coraplarini ordan burdan topliyim varsin doke doke gezsin
ya digerleri olup da titiz olsalar napcaktik:27::27:
mrb ablalar,ben yeni evliyimkoltuklarımı nasıl sileceğimi bilmiyorum,hangi bez deterjan vs. yardımcı olursanız sevinirim
hosgeldin canim yas kac
suylede bilem ablan ola biliyomuyum:1:
kanepeleri koltuklari halilari en iyi arap sabunu temizler canim:34:

yazarım tabi ama görünce daha net anlaşılıyor estalmusum...cahide jibek.com dan aldım tarifi midye tatlısı yazınca yapılış aşamaları görünüyor...beğendiğin sevindim:17:
ben de bakam su tarife:27:
leke mi oldu olmadıysa hiç elleme bence daha yeniler kirlenmemişlerdir daha

ortalık toplandı ev süpürüldü çarşaflar değiştirildi çamaşır toplandı yenileri serildi toplananlar katlandı banyo yıkandı
katlanan çamaşırlar yerlerine konacak
tuvalet yıkanacak
yerler silinecek toz alınacak
yemek yapılacak

aslında dolaplarımın silinmesi lazım ama oğlumla olmuyor ya oyuncKLrı 3 KERE topladım demin yine döktü:50::50::50::50::50:
temizlik yaparken yalnız olmalıyım daha rahat oluyor:27::27::27::27::27:
:27:

pratik bilgilerini bekliyorum azerincimmmmm:46::46::46::46::46::46::46:
evet ya ben de islerimin cogunu yaptim ama kizim rahat durmuyo habire orayi burayi karistiriyo:31:yaz gelse de parka sutlasam:9::9:
tamam canim simdi bi cay dokup yaziyorum:16:

hic sorma bacim anamla alisverise gittiydik:27:
cok ozledim ya sizi insan alisti mi zor oluyo hakikaten:38:
ne islerin var canim?

ii yapmışın alışveriş insanı deşarj ediyor:40: oğlanın odasını temizleyecem bugün,dolap ve çekmecelerini düzenleyip silcm. tezgahı toplayacam, buzdolabını temizleyecm, balkonları yıkayacm, yemek yapacm ve vakit kalırsa oğlanı yıkaycam... tam iş bugün bitti yarın rahtım diyorum ,işler 2 ye katlanıyor sonraki gün:6::6::6::6:

yazarım tabi ama görünce daha net anlaşılıyor estalmusum...cahide jibek.com dan aldım tarifi midye tatlısı yazınca yapılış aşamaları görünüyor...beğendiğin sevindim:17:
biliyorum o siteyi çok güzel tarifler var
hosgeldin estosum ar zor da olsa geldin:1:bizim burda kasi 6 liraya aliyolar siz de ne ka:27:

ben de bazen dusunurum de ALLAH a sukur ickisi yok
kumari yok
cocuguna bakiyo
parasini oraya buraya yedirmiyo
kotu aliskanligi yok
sabah isine gidiyo aksam evine geliyo
eglencesi yok
varsin aksam geldiginde tv karsisinda otursun saatlerce varsin coraplarini ordan burdan topliyim varsin doke doke gezsin
ya digerleri olup da titiz olsalar napcaktik:27::27:

hosgeldin canim yas kac
suylede bilem ablan ola biliyomuyum:1:
kanepeleri koltuklari halilari en iyi arap sabunu temizler canim:34:
burda da 5-7,5 arası değişiyo

evet cnm aynen içki kumar kadın ayakları yok
ee evine ve çocuklarına da bakaıyorsa daha ne demii ama
biz de buldukça bunuyoruz:27:

Pratik oneriler

1.yesillikleri yikayip gazete kagidinin uzerine sererek suyunu cekmesini bekleyin sonra baska bi gazete kagidina sararak buzdolabinda haftalarca temiz bi sekilde saklaya bilirsiniz
her seferinde yikamaniza gerek yok
2.keke kurabiyeye pastaya ve diger her turlu tatlilar icin posete gerektigi kadar un karbonat vanilya seker ve diger kuru gidalari dokup agzini kapayarak istediginiz kadar beklete bilirsiniz
gerektiginde sutunu yumurtasini ve s ilave edip firina atmaniz sadece 5 dakikanizi alir
3.sogani yemeklik dograyip kavanoza koyup agzini kapayin gerektiginde cikarip kullanin
4.patatesleri ister kizartmalik ister yemeklik dograyip kavanozda suyun icinde her gun suyunun degistirilmesi sartiyla buzdolabinda muhafiza ede bilirsiniz
5.buzdolabindaki kotu kokular icin kucuk bir dilim ekmek yeterli
6.firindaki balik kokusu icinse 1 dilim ekmegi firinda kizartin tum kokuyu kendine cekecek

bunlar mutfak icin oneriler hepsi sahsima aittir:1:

ii yapmışın alışveriş insanı deşarj ediyor:40: oğlanın odasını temizleyecem bugün,dolap ve çekmecelerini düzenleyip silcm. tezgahı toplayacam, buzdolabını temizleyecm, balkonları yıkayacm, yemek yapacm ve vakit kalırsa oğlanı yıkaycam... tam iş bugün bitti yarın rahtım diyorum ,işler 2 ye katlanıyor sonraki gün:6::6::6::6:

yahu cocuklar olmasa bu isler 2 saatlik bi sey ama cocuklarla 4 saat oluyo:27::27:

ayyy çıldıriiiciiiiimmm kızlar yaa

cadı sabahtan beri ağlıyo hiç bişey yapamadım

bi ara sustu evimi ve yataklarımı topladım

daha kahvaltı yapamadım cadıyı doyurdum

biraz önce de o ağlarken oğluşa yumurta pişirdim koydum yesin diye

ben de oturdum ayağımda sallıyorum şimdi :5::5::5:

uyumak üzere gibi :27:

Back