bişey yapmadım eşim diyorki balık alayım ızgara yaparız çok teferruata girme dedi herhalde öyle yapacağız
yanına çorba yaparım bi zeytinyağlı yaparım kocaman bir salata tatlıyı mutlaka onlar getirir yapmama gerek yok diye düşünüyorum
bende bi kere yemeğe misafir aldım o kadar çok işim vardıki o gün anlatamam sana kurban bayramıydı ertesi gün bana misafirliğe gelceklerdi
bizde kurbanı başka bi ilçede kestik ziyaret miyaret derken saat 1 di eve geldik o günde kitaplık almıştık
ben sabah bide uyyakalmışım hadiiiiiiiiiiiiiiiii bi kalktım saat 11 aha dedim s..çtım şimdi eşimi kaldırdım kalk hadi kalk diye oda kalktı canım benim aldı eline matkabı kitaplık yapmaya koyuldu yahu bırak şunu diyorum yok illa yapcam baktım ondan bana hayır yok mutfağa bi girdim kurban etleri leğen leğen mutfakta duruyo:)
düşün saat 11 kocan içerde temizlediğin mis kokulu evine (gitmedende evi temizlemiştim misafir gelceni biliodum herşey hazırdı evde) tozuta tozuta matkapla bişeler yapıo
dedim şimdi bittim ben:))))))
hemen çorba koydum ocağa , haşlama koydum bide sonuçta kurbabn bayramı:) bunları yapmam 5 dk mı aldı buzluğu açtım közlenmiş patlıcan közlenmiş biber yaprak sarması çıkardım bide mantı çıkardım:)
onların buzu çözülene kadar bende kurban etlerini ayırdım:)
o arada kociş yaptı kitaplığı geldi mutfağa verdim eline kıymalık olcakları dağıtılcakları yallah dışarı:)
sonra hemen közlenmiş patlıcan salatası yaptım biberide ayrıca salata yaptım sarmayıda ocağa koydum mantıyıda koydum haşlansın diye:)
salata malzemelrini yıkadım saat oldu 13.00 baktım mutfakta herşey yolunda hemen eve giriştim bi süpürge hızlı vileda yatağı falan topladım tuvalte banyo:) yeni kitaplığı sildim düzenledim saat oldumu 15.00 bi saat sonra gelcekler hemen sofra kurdum
geçtim mutfağa haşamayı dittim çorbayı blendırdan geçirdim,işte zeytinyağlıları tabağa aldım salatayı yaptım 15 dk va gelmelerine
bu arada kociş çoktan gelmişti onada etleri poşetleyip buzluğa dizmesini söledim oda etleri halletti bide köfteyle,pilav yaptı:)
anaaaaaaaaaaaa tatlı yok ben tatlı yapmayı unuttum eşime dedim ''tatlı yok'' tam git al dicem misafirler aradı biz geldik ev nerde bulamıoz diye eşim onları almaya gitti
gidekende ''boşver onlar getirir dedi'' ben hala huzursuzum ama
misafirler geldi bi baktım tatlı hariç herşey getirmişler:)
çeşit çeşit meyveler ,meyve suları,kollar, ev hadiyesi:)))) gülsemmi ağlasam mı:)
cep telefonundan internete girdim bulundugum yerde bi tatlıcı numarası buldum eve sipariş ettim
''sakın dedim gelince kapıyı çalmayın kapının önünde bekleyin beni telden arayın''
dediğimi yaptılar bende şekerpare,kalbura bastı istemiştim:)
tam biz sofradayken aradılar bende gittim kapıdan aldım dolaba koydum hiçbişe olmamış gibi sundum tatlımıda yemek bitti:)
ve hepsi benim o kadar zmanda tatlıda dahil nasıl yetiştirdiğimi konuşu durdu üstelik sabah geç kalktıgımı bilmiolardı:)
tatlıyı ıdışardan aldım da demedim:) ben yaptım dedim çok fenayım dimi
biraz uzun oldu ama öle bi anım geldi aklıma:)