Ev işine alışmak

Minimini22

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2018
987
800
103
Merhaba 27 yaşında genç kızım
Hiç ev işini sevmedim anlamadim anlamak istemedim
Şu ara elime bişey yakışmadığını beceremedigimi duyuyorum.
Biliyorum öğrenmek istesem ogrencem yapmak mı lazım ne tavsiye edersiniz
Kahvaltı hazırlamak ev temizligi eve dair her konu olur siz nasıl öğrendiniz alistiniz

21 yaşında kendi evime çıkana kadar hiçbir şey yapmadım.
sonrasında öğrendim
şu an ailemin evindeyim ama son 10 yıl yalnız yaşadım evim hep topluydu olabildiğince temizdi.
hiçbir zaman iyi temizlik yapabildiğimi düşünmüyorum bazıları çok güzel yapar ama ben geç öğrendiğim için midir nedir istediğim gibi değildi
ama ev işini çok sevdim bulaşık yıkamaya filan bayılırım.
yemekte yapmayı 21 yaşında öğrendim onu da çok sevdim yemek konusunda çok iyiyim
hepsini internetten bakarak öğrendim yemek / temizlik vs

ama siz eğer sevmiyorsanız ve yapmak istemiyorsanız yapmayın temizlikçi tutabilecek gücünüz varsa o yapsın o da muhteşem bir konfor.

O duyduğunuz sözleri geri sahibine iade edin.
Ben de bekarken duyardım o zaman öyle konuşanlar şimdi elime su dokemeyeceklerini söylüyorlar.
Başkasının sana değil senin kendine inanman lazım.
Kendi işini kendin görecek işlerini yapmakla işe başla.

Eskiden ben de önemsemezdim çok ama sonra farkettim ki evimiz sosyal hayatımızın bir parçası; misafir ağırlamak mesela.. bana da zor gelirdi hala gelir. Ev işleri kısmen kolay sanki ya; yemek ve masa düzeni ile ilgili sitelerden ya da YouTube dan videolar var, bide gittiğin yerlerde gözlemle bolca. Zamanla olur yani başkaları da gibi zevk almasak da altından kalkarız

Evli misin ,bekar misin?
Bekarsan ve annen daha xok yapiyorda ogrenmen zor olur. Evliysen, yaptikca bir sekilde ogreniyorsun merak etme.

Youtube videolarına bak ,puf noktalar için. Her şey var.
Başkalarının ne dediğini de umursama. Herkesin yapış şekli farkli

Zamanla oluyor sanırım düzenli olarak yapmak önemli olan her yere bir günde yetişmeye gerek yok meselâ salon ile balkon kabalı giren de yok arada bir süpürürüm mutfağı düzenli tutunca tüm evi temiz sayıyorum bulaşık bekletmem

Ev işi kimin eline yakışır ki? Mecburiyetten yapılan bir şey sonuçta.

İhtiyaç duyduğunuzda yaparsınız. Kahvaltı hazırlamanın öğrenmesi olmaz,dolaptan zeyin peynir çıkarıp ekmek kesmek gerizekalıların bile yapabileceği bir şey. Aynı şey ev süpürmek için de geçerli. Yere bir şey dökülse kalkıp süpüreceksiniz,yerde beklemeyecek.

Ev işinden sürekli kaçan biri olarak herkesin eli yatkın olacak diye bir şey yok. O söyleyenler gelsin yapsın işini madem. Çok hamaratmışlar ya hani.

Çok güzel yaparım ama beni yemek yaparken gören kişilerin ilk düşüncesi "eline hiç yakışmıyor kesin lezzetsiz olur"muş. Sonradan ifade ediyorlar.
Şöyle ki insan yeter ki bir şeyi istesin sevsin sorumluluğunu almak istesin. Öğrenilir elbet.

Keşke dediğiniz gibi baksalar bende öyle bakıyorum kabin temiz olması yiyecekte toz var mı vs vs masanın düzeni bunlara bakıyorlar

Kimse severek yapmıyor bence? Yemek yapmak hariç, videoları var nasıl temizlenir nasıl yemek yapılır diye izleyip de öğrenen arkadaşım oldu bence sen de dene

Ozamanda hizmetçi yerine koyuyor oluyoruz
Tabiki konuşma zamanı konuşurlar en iyi işi onlar yapar en iyi çocuğu onlar yetiştirir en temiz onlardır. Laf söylersen hizmetçi yerine koyuyor olursun. Boşverrr. Eli hiç takmayacaksin. Canın istiyorsa öğren.

Keşke dediğiniz gibi baksalar bende öyle bakıyorum kabin temiz olması yiyecekte toz var mı vs vs masanın düzeni bunlara bakıyorlar
Kim bakıyor yav,herkes kendine baksın. Boşverin aldırmayın. Siz kendi işinizi görün yeter kimseye yaranmak zorunda değilsiniz

Benimde el becerim yoktur diyordum ama girişince anlıyormuşsun olduğunu :) Birde mecbur kalınca. Ben üniversiteye kadar hiç yemek yapmadım tek yaptığım yumurta çakmaktı. Üniversiteye şehir dışına bi gittim ayrı eve çıkma isteği, yemek yapma isteği, kendime ait bir yaşantım olsun isterken hızla öğrendim çoğu işi. Birde açıkçası Youtube kanalında izlediğin faydalı kişilerin videoları da çok motive ediyor insanı. İzlemenizi tavsiye ederim. Mesela ilk videom İdil Yazar'ın yemek videolarıydı kadın çok güzel tarifler hazırlıyor. Onu gördükçe benimde yapasım gelirdi. Temizlik videolarını da çok izlerim. Hatta evde çöpe atmadan önce değerlendirebileceğimiz birçok eşya olduğunu fark ettim onlarında videosunu izledim. Şuan tek başıma bahçe işlerine kadar her şeyi yaparım ki yapıyorumda :)

Evet sevmiyorum sevsem ogrencem belki yemekten ziyade temizlik masa hazırlama önemli şuan temizlik için öneriniz var mi

Evet sevmiyorum sevsem ogrencem belki yemekten ziyade temizlik masa hazırlama önemli şuan temizlik için öneriniz var mi
Orası öyle en başta sevebilmek önemli. Ben çok keyif alıyorum yaparken. Temizlikle ilgili ne istiyorsunuz tam olarak? Kullanılan malzeme mi? Nereden nasıl başlanacağı ile ilgili mi? Kullanılan ürünlerin markası mı? Ben viladayla bşalar koltuk silmeye kadar hallederim bi günde Bulaşık makinesinin tarihi geçmiş kapsüllerini koltuk silmede kullanırım mesela. Çamaşır parfümlerini çok severim hafif kullanırım. Viladaya biraz temizlik karbonatı eklerim. Yani işlevi çok

Okuldu işti derken ben de öyle aman aman marifetli olmadım. Evlendim,kendi düzenime sorumluluk alanıma girince yavaş yavaş oturdu. Sizi bakışlar rahatsız etmiş,haklısınız ama takılmayın. Çok çok basit rutinlerle başlayın.

Kimine çok basit ya da komik gelebilir ama uyanır uyanmaz evi havalandırmak,yatağı toplayıp nevresim değiştirmek bile havanızı çok değiştiriyor inanın. Böyle minik minik rutinlerle kasmadan devam edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…