- 21 Temmuz 2018
- 987
- 800
- 103
- Konu Sahibi Minimini22
-
Eskiden ben de önemsemezdim çok ama sonra farkettim ki evimiz sosyal hayatımızın bir parçası; misafir ağırlamak mesela.. bana da zor gelirdi hala gelir. Ev işleri kısmen kolay sanki ya; yemek ve masa düzeni ile ilgili sitelerden ya da YouTube dan videolar var, bide gittiğin yerlerde gözlemle bolca. Zamanla olur yani başkaları da gibi zevk almasak da altından kalkarızMerhaba 27 yaşında genç kızım
Hiç ev işini sevmedim anlamadim anlamak istemedim
Şu ara elime bişey yakışmadığını beceremedigimi duyuyorum.
Biliyorum öğrenmek istesem ogrencem yapmak mı lazım ne tavsiye edersiniz
Kahvaltı hazırlamak ev temizligi eve dair her konu olur siz nasıl öğrendiniz alistiniz
Zamanla oluyor sanırım düzenli olarak yapmak önemli olan her yere bir günde yetişmeye gerek yok meselâ salon ile balkon kabalı giren de yok arada bir süpürürüm mutfağı düzenli tutunca tüm evi temiz sayıyorum bulaşık bekletmemMerhaba 27 yaşında genç kızım
Kahvaltı hazırlamak ev temizligi eve dair her konu olur siz nasıl öğrendiniz alistiniz
Keşke dediğiniz gibi baksalar bende öyle bakıyorum kabin temiz olması yiyecekte toz var mı vs vs masanın düzeni bunlara bakıyorlarEv işi kimin eline yakışır ki? Mecburiyetten yapılan bir şey sonuçta.
İhtiyaç duyduğunuzda yaparsınız. Kahvaltı hazırlamanın öğrenmesi olmaz,dolaptan zeyin peynir çıkarıp ekmek kesmek gerizekalıların bile yapabileceği bir şey. Aynı şey ev süpürmek için de geçerli. Yere bir şey dökülse kalkıp süpüreceksiniz,yerde beklemeyecek.
Ozamanda hizmetçi yerine koyuyor oluyoruzEv işinden sürekli kaçan biri olarak herkesin eli yatkın olacak diye bir şey yok. O söyleyenler gelsin yapsın işini madem. Çok hamaratmışlar ya hani.
Tabiki konuşma zamanı konuşurlar en iyi işi onlar yapar en iyi çocuğu onlar yetiştirir en temiz onlardır. Laf söylersen hizmetçi yerine koyuyor olursun. Boşverrr. Eli hiç takmayacaksin. Canın istiyorsa öğren.Ozamanda hizmetçi yerine koyuyor oluyoruz
Kim bakıyor yav,herkes kendine baksın. Boşverin aldırmayın. Siz kendi işinizi görün yeter kimseye yaranmak zorunda değilsinizKeşke dediğiniz gibi baksalar bende öyle bakıyorum kabin temiz olması yiyecekte toz var mı vs vs masanın düzeni bunlara bakıyorlar
Benimde el becerim yoktur diyordum ama girişince anlıyormuşsun olduğunu :) Birde mecbur kalınca. Ben üniversiteye kadar hiç yemek yapmadım tek yaptığım yumurta çakmaktı. Üniversiteye şehir dışına bi gittim ayrı eve çıkma isteği, yemek yapma isteği, kendime ait bir yaşantım olsun isterken hızla öğrendim çoğu işi. Birde açıkçası Youtube kanalında izlediğin faydalı kişilerin videoları da çok motive ediyor insanı. İzlemenizi tavsiye ederim. Mesela ilk videom İdil Yazar'ın yemek videolarıydı kadın çok güzel tarifler hazırlıyor. Onu gördükçe benimde yapasım gelirdi. Temizlik videolarını da çok izlerim. Hatta evde çöpe atmadan önce değerlendirebileceğimiz birçok eşya olduğunu fark ettim onlarında videosunu izledim. Şuan tek başıma bahçe işlerine kadar her şeyi yaparım ki yapıyorumda :)Merhaba 27 yaşında genç kızım
Evet sevmiyorum sevsem ogrencem belki yemekten ziyade temizlik masa hazırlama önemli şuan temizlik için öneriniz var miBenimde el becerim yoktur diyordum ama girişince anlıyormuşsun olduğunu :) Birde mecbur kalınca. Ben üniversiteye kadar hiç yemek yapmadım tek yaptığım yumurta çakmaktı. Üniversiteye şehir dışına bi gittim ayrı eve çıkma isteği, yemek yapma isteği, kendime ait bir yaşantım olsun isterken hızla öğrendim çoğu işi. Birde açıkçası Youtube kanalında izlediğin faydalı kişilerin videoları da çok motive ediyor insanı. İzlemenizi tavsiye ederim. Mesela ilk videom İdil Yazar'ın yemek videolarıydı kadın çok güzel tarifler hazırlıyor. Onu gördükçe benimde yapasım gelirdi. Temizlik videolarını da çok izlerim. Hatta evde çöpe atmadan önce değerlendirebileceğimiz birçok eşya olduğunu fark ettim onlarında videosunu izledim. Şuan tek başıma bahçe işlerine kadar her şeyi yaparım ki yapıyorumda :)
Orası öyle en başta sevebilmek önemli. Ben çok keyif alıyorum yaparken. Temizlikle ilgili ne istiyorsunuz tam olarak? Kullanılan malzeme mi? Nereden nasıl başlanacağı ile ilgili mi? Kullanılan ürünlerin markası mı? Ben viladayla bşalar koltuk silmeye kadar hallederim bi gündeEvet sevmiyorum sevsem ogrencem belki yemekten ziyade temizlik masa hazırlama önemli şuan temizlik için öneriniz var mi
Okuldu işti derken ben de öyle aman aman marifetli olmadım. Evlendim,kendi düzenime sorumluluk alanıma girince yavaş yavaş oturdu. Sizi bakışlar rahatsız etmiş,haklısınız ama takılmayın. Çok çok basit rutinlerle başlayın.Merhaba 27 yaşında genç kızım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?