Ev işine alışmak

Ben küçük bir çocukken trafik kazası geçirdik annemle baya havalarda uçmalı takla atmalı bir kaza yaşadık. Annem çok ciddi hasar aldı kolu omzundan itibaren kırıldı pilatin takıldı üstüne hamileymiş vs çok sıkıntılı bir süreç yaşadık. O ara eve haftada 4 gün gelen temizlikçi vardı ama kadın hem yemek yapıyor hem temizlik hâliyle yine günlük işler yapılmalı babam da istemsiz olarak görevlendirildi ve yurtdışına gitti 3 aylığına. Babaannem geldi ama elini hiçbir işe sürmez. O ara anneme kıyamadığım için ev işlerini ben yapmaya başladım 9 yaşındaydım daha öyle çok büyük temizlikler değil elbette ama ortalığı topla bulaşıkları doldur et. babam geldikten sonra bir gün annem kıyma çıkarmış hastaneye gitmiş evde ben tektim. Baktım Internetten evdekilere köfte ve makarna yaptım. İlk yemeğimi bu şekilde yapmış oldum. Kimse bana ev işi yap demedi ama ben rahatsız olduğum için yapmaya başladım şimdi istesem tüm evi baştan aşağı temizlerim ama istemem çok önemli. İnternette bu konuyla ilgili çok fazla video var. Temizlik yemek dolu öğrenmek isteyince bie şekilde öğrenirsiniz ama yapmak önemli tabii. Ben mesela hala mantar soğan ve domates harici çorba yapamıyorum tutmuyor çorbalarım dümdüz tarhana çorbası bile tutmuyor olmuyor yani. Ama bu sene tüm kış hazırlığını tek başıma yaptım can sıkıntısından. Gerçekten öğrenirsiniz eğer isterseniz. Bana da hiç yakışmıyo ev işi hatta babaannem hep şey der "sen karı olacaksın da ben göreceğim 🤮)

Ben küçük bir çocukken trafik kazası geçirdik annemle baya havalarda uçmalı takla atmalı bir kaza yaşadık. Annem çok ciddi hasar aldı kolu omzundan itibaren kırıldı pilatin takıldı üstüne hamileymiş vs çok sıkıntılı bir süreç yaşadık. O ara eve haftada 4 gün gelen temizlikçi vardı ama kadın hem yemek yapıyor hem temizlik hâliyle yine günlük işler yapılmalı babam da istemsiz olarak görevlendirildi ve yurtdışına gitti 3 aylığına. Babaannem geldi ama elini hiçbir işe sürmez. O ara anneme kıyamadığım için ev işlerini ben yapmaya başladım 9 yaşındaydım daha öyle çok büyük temizlikler değil elbette ama ortalığı topla bulaşıkları doldur et. babam geldikten sonra bir gün annem kıyma çıkarmış hastaneye gitmiş evde ben tektim. Baktım Internetten evdekilere köfte ve makarna yaptım. İlk yemeğimi bu şekilde yapmış oldum. Kimse bana ev işi yap demedi ama ben rahatsız olduğum için yapmaya başladım şimdi istesem tüm evi baştan aşağı temizlerim ama istemem çok önemli. İnternette bu konuyla ilgili çok fazla video var. Temizlik yemek dolu öğrenmek isteyince bie şekilde öğrenirsiniz ama yapmak önemli tabii. Ben mesela hala mantar soğan ve domates harici çorba yapamıyorum tutmuyor çorbalarım dümdüz tarhana çorbası bile tutmuyor olmuyor yani. Ama bu sene tüm kış hazırlığını tek başıma yaptım can sıkıntısından. Gerçekten öğrenirsiniz eğer isterseniz. Bana da hiç yakışmıyo ev işi hatta babaannem hep şey der "sen karı olacaksın da ben göreceğim 🤮)
Ağır yorumlar yapılıyor gerçekten alışamadım bende çok yapmadım da yapsam yaparim tabi yapasimda yok büyük sorun orda

Merhaba 27 yaşında genç kızım
Hiç ev işini sevmedim anlamadim anlamak istemedim
Şu ara elime bişey yakışmadığını beceremedigimi duyuyorum.
Biliyorum öğrenmek istesem ogrencem yapmak mı lazım ne tavsiye edersiniz
Kahvaltı hazırlamak ev temizligi eve dair her konu olur siz nasıl öğrendiniz alistiniz
Bekarken annem yapardi ben pek ilgilenmezdim evlenince her isi bi anda.sanki bilinc altima.kodlanmis gibi yaptim annem.derdi ki bi kiz anasindan gormusse illaa.yapar 😀😀😀

Ağır yorumlar yapılıyor gerçekten alışamadım bende çok yapmadım da yapsam yaparim tabi yapasimda yok büyük sorun orda
aman herkes konuşur boşverin. Ailenizle yaşıyorsanız anneniz benim evim kafasında biriyse zor yani. Yapmak istemek zaten sorun sizi dağınıklık pislik rahatsız etmiyorsa sorun yok. Kimi insanın umrunda olmuyor. Kimse annesinin karnında temizlik yemek yaparak doğmuyor ki. Herkesin temizlik yöntemi de farklı yemek yapması da. Yemek yapmak en basiti gerçekten ben de mesela elimin saçımın yemek kokmasından çok rahatsız olduğum için yemek yapmayı fazla sevmiyorum. İlk başta küçük küçük başlayın kendinize günlük görevler belirleyin örneğin uyumadan önce evdeki dağınıklıkları toplayın klozeti fırçalayın lavaboyu tezgahı silin makineyi boşaltın.sonra sabah uyanınca evdeyseniz evi havalandırın yatak topla süpür vs şeklinde kendinize görevler belirleyin. YouTubeda çok güzel videolar var

Mecbur kalınca öğreniliyor. Benim annem hasta ve bacağında sıkıntı olduğu için ben küçük yaşlardan beri evi çekip çevirmeye alışığım. Okula giderken de babamla yemekler yapardık. Çocukluktan ufak ufak başladım mutfakta, odamın temizliğini aile evinde ortaokuldan bu yana ben yapıyordum. Zamanla çok pratikleştim her konuda. Size tavsiyem günlük ufak temizlik rutinlerinizi oturtun, her gün iyi bir makineyle süpürme yapın, işinizi pratikleştirecek bir mop edinin, sil süpür dakikalar alır. Günlük kullanılan lavaboyu ovun, klozeti her gün fırçalayın 5 dk alır. Eşyanız çok minimal olsun, ıvır zıvır kalabalığı kaldırın, halılarınız az ve ufak olsun temizliğiniz çok daha kolay olur. Çamaşırları biriktirmeyin, kuruyunca hemen katlayın yerine koyun. Günlük rutinler, işi anında bitirme odaklı olursanız zamanla hepsi düzene oturur. Benim günlük haftalık sezonluk temizlik rutinlerim farklı.

Laflarını ağızlarına sokun, cekinmeyin, ezilmeyin.
Kevserin Mutfağı sitesi, salca ve sogan kavurmaktan başlayıp her seyi en iyi sekilde öğretiyor internet sitesinde. Var olsun, beni kurtardı.

Bi de nefis yemek tarifleri sitesi var, isteyene akıllı telefon uygulamasi da var, tarif öğrenir boş zamanlarda evde kimse yokken denersiniz.

Masa düzeni sunum filan zaman icinde oturur, bu biraz da göz izan istiyor, bende pek yok mesela. Sunum delilikleri de birkac seneye kalmaz biter, cok takilmayin bu konuya, karnimizin doymasi daha önemli. 🙂

Back