Ev isi kadinin gorevi mi ?

Fiona22

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2018
771
1.634
113
35
Hanimlar su konudaki fikrinizi gercekten merak ediyorum.
Bugun kiz arkadaslarimla bu konu hakkinda konustuk ve sasirdim acikcasi.
Eskiden kadinlar calisma hayatina gunumuzdeki kadar dahil olmadigi icin evde her ise kosturuyorlardi.
Evin temizligi, camasiri,yemegi kadinin gorevi gibi algilanmisti.
Simdi biz kadinlar hem calisiyoruz hem de evimizle ilgileniyoruz. Madem bu hayati ortak yasiyoruz madem artik bizler de erkekler kadar hatta onlardan fazla calisiyoruz evdeki is yukunu de paylasmamiz gerekmez mi ? En azindan bir kismini yapabilmeleri bu ortak hayatin getirisi degil midir sizce ?
Bugun cok guzel kariyeri olan arkadasim, kim ne derse desin evdeki isler kadinin isidir,erkek anlamaz, erkekten bu isleri paylasmayi bekleyenleri ben anlamiyorum. Esim yardim etse de istemem dedi. Digerleri de katildi.
Anlamadim ben mi tuhafim?
Ya da bazi kadinlar eslerinin yardim etmeyisini,paylasmayisini bu kaliplarla mi ortmeye calisiyor ?
Sizler ne dusunuyorsunuz, bu yolda ortak bi yasanti varsa nicin ev isleri kadinin ? Bizler de calisiyoruz
"Gorev" kelimesi artik bu zamanda haddini asmiyor mu bu anlamda ?

Onlar buldumcuk tipler canım
Kocaya karşı superwomen lik taşlayan tipler .
Biraz aptal bile sayılabilirler tabii.
Eşek yüküyle para kazanacağım
Kocisim de eve gelip muhtesem mabadini temizledigim koltuklara yayacak yok ya :)

İki tarafta çalıştığı için iki tarafta birbirine yardımcı olmalı. Sadece erkek çalışsaydı o yorgunluğuyla onlardan birşeyler beklemek olmazdı tabi ama şimdi her ikü tarafta yorgun . Tabikide erkekte yardımcı olacak. Mesela siz sofrayı kurarsınız eşiniz sofrayı toplar. Eşiniz evi süpürür siz silersiniz gayet normal

Bence kadının görevi değil. Ortak olmalı. Ama erkekler ne yapılır ne kadar yapılır bilemiyor. Bu konuda sürekli yönlendirmek gerekiyor. Örneğin eşim süpürge yapmayı sever. Ama ortalığı süpürür. Koltuk altını süpürmesi gerektiğini ben hatırlatıyorum ona. Ütü yapamaz ama ütüleceğim şeyleri ona astırırım. Çamaşır yıkamaz ama makineden çıkanları asar. Ama ona bunları ben hatırlatıyorum.

Eğer iki tarafta çalışıyor ise görevler bölüşülmeli . Ama bayan çalışmıyor ise tabiki işleri kadın üstlenmeli hastalık vb zor durumlar olmadığı sürece olması gereken bence budur .

Bayildim arkadaslariniza ne kadar enteresan tipler
Ev isi evde yasayan herkesin isidir bunun cinsiyeti olmaz , ortak yasam alainda yasayan herkes is paylasimi yapar
Mesela bizim evde esim yemek yapar , yemektrn sonra cayi demler , oglum sofrayi kurar , ben alisverisi yaparim sofrayi kaldirir makinaya yerlestiririm vs vs
Kimse de kadin isi erkrk isi demez
Bu arada ben bunlari bu forumda dile getirince herkes sansli oldugumu soyluyor
O yuzden bu tarz yorumlara da simdiden cvp veriyim :) bunun sans ile ilgisi yok tercihlerle alakasi var , ben zaten hayata bakisi boyle olmayan adamla evlenmezdim ki evlenmedim de..
Hayatin yukunu beraber omuzlayacagim bir adami sectim evlilik icin

İki tarafta çalıştığı için iki tarafta birbirine yardımcı olmalı. Sadece erkek çalışsaydı o yorgunluğuyla onlardan birşeyler beklemek olmazdı tabi ama şimdi her ikü tarafta yorgun . Tabikide erkekte yardımcı olacak. Mesela siz sofrayı kurarsınız eşiniz sofrayı toplar. Eşiniz evi süpürür siz silersiniz gayet normal

Ben de boyle dusunuyorum. Asla boyle bir dusunme tarzi beklemedigim insanlardan "ev isinden erkek anlamaz, tabii ki kadin yapar" i duyunca sasirdim.
Arkadaslarimdan birine gore sofrayi toplasa yeter daha n'apsinmis.
Evlenen erkeklerde ortalama, makul zekali normal insanlar gibi kendilerine bakacak seviyede degil mi ? Nicin " o anlamaz ev isinden" diyerek butun bu isleri kadina yikma cabasi? Ustelik bunu yapan okumus etmis kadinlar..Anlayamiyorum..

Erkek cocuklarida bu zihtiyetle yetisiyor ne yazik ki esime bikere meyve soy demistim kaynanamin yiyecek gibi bakisini hiç unutmam :KK66:) bi salata yapmis meyve soymus perde takmis iki kanepe cekmeme yardimci olmus cok mu kalkip 4 cesit yemek dip kose temizlik beklemiyoruz

Ev işini evde oturan, dışarıda çalışmayan yapar. Elbette kadın da erkek de çalışıyorsa bir iş bölümü olmalı.

Hiç superwoman falan değilim ben, her şeye yetişmeye kalkarsam hasta olurum. İkimiz de aynı saatlerde iş yerindeyiz, aynı yolu çekiyoruz, benzer maaşlar alıyoruz. O yoruluyorsa ben de yoruluyorum. Ev işi kadınındır diyen kadınları ben anlayamıyorum. Erkeğin işine geliyor sonuçta, erkekler dese anlarım. Ama bir kadın bunu neden der ki? Erkekler nasıl anlamıyormuş? Tek başına yaşayamıyor mu bunlar? Eşim 18 yaşında ayrılmış ailesinin yanından, her işi benim kadar iyi yapar mesela.

Böyle kadınlar evdeki her türlü işi kızlarına yığarken oğullarının hizmetine koşarlar. Oğulcukları evlat da kızları değil sanki. Narin elleri su bile alamaz çünkü. Bu kafadaki kadınların azalarak bitmesi gerek.

Eskiden kadinlar calisma hayatina gunumuzdeki kadar dahil olmadigi icin evde her ise kosturuyorlardi.
Simdi biz kadinlar hem calisiyoruz hem de evimizle ilgileniyoruz. Madem bu hayati ortak yasiyoruz madem artik bizler de erkekler kadar hatta onlardan fazla calisiyoruz evdeki is yukunu de paylasmamiz gerekmez mi ? En azindan bir kismini yapabilmeleri bu ortak hayatin getirisi degil midir sizce ?
Bugun cok guzel kariyeri olan arkadasim, kim ne derse desin evdeki isler kadinin isidir,erkek anlamaz, erkekten bu isleri paylasmayi bekleyenleri ben anlamiyorum. Esim yardim etse de istemem dedi. Digerleri de katildi.
Ya da bazi kadinlar eslerinin yardim etmeyisini,paylasmayisini bu kaliplarla mi ortmeye calisiyor ?
Sizler ne dusunuyorsunuz, bu yolda ortak bi yasanti varsa nicin ev isleri kadinin ? Bizler de calisiyoruz
Evliligin ilk zamanlari camasir ve supurge isi esimdeydi. Son 1 aydir bebis girdi hayatimiza artik her is esimin ustunde.

Ben de boyle dusunuyorum. Asla boyle bir dusunme tarzi beklemedigim insanlardan "ev isinden erkek anlamaz, tabii ki kadin yapar" i duyunca sasirdim.
Arkadaslarimdan birine gore sofrayi toplasa yeter daha n'apsinmis.
Evlenen erkeklerde ortalama, makul zekali normal insanlar gibi kendilerine bakacak seviyede degil mi ? Nicin " o anlamaz ev isinden" diyerek butun bu isleri kadina yikma cabasi? Ustelik bunu yapan okumus etmis kadinlar..Anlayamiyorum..
Evet garip gerçekten. Bunlarda "aman sen erkeksin otur"culardan. Ben sevgilime gittiğimde mesela hafta 1 köşe bucak temizlik yapma günümüz var . Beraber temizleriz. Sen kızsın sen yap demez. Hatta sen zaten arada bir geliyosun yorulma otur der genelde. Mükemmel bir eş adayı hakikaten :-) o konuda şanslıyım birşeyleri söylettirmiyor. Valla işlerine gelen mevzularda kadın erkek eşit demeyi biliyor insanlar. "O erkek" dememeyide öğrenmeliler

Bakmayın siz, bir elinde bin marifet erkek görseler imrenirler, ''keşke eşim böyle olsa'' derler öyle diyenler. Kesin kocaları bir yumurta kırmayı bile beceremiyordur iş versen daha beter iş çıkarıyordur ondan öyle diyorlardır. Ben işsizlikten şu an çalışmıyorum ama yine de eşim zaman zaman bana ev işinde yardım eder. Temizlik, ev işi bayanın görevidir denmesi çok saçma! Artık bu lafı duymaktan çok sıkıldım ya.

Back
X