- 28 Aralık 2016
- 1.079
- 2.064
- 41
Yükle ne alakası var.bencalisan bir bayanim evime kadin geliyor ancak calismasaydim eve maddi olarak katkim olmasaydı hasta olmadigim surece kadın almazdim. Kaldı ki eşim bir dedigimi ikiletmez, ama ben mahcup olurdum. Hayat paylasimsa eğer eşim para kazanıyorsa bende bi zahmet temizlik yapayım, karpuz muyum yatarak buyuyecegim. Esinde o zaman kendine yük yapıp calismasinBu düsüncede bir esim olmadigi icin sansliyim. :)
Hicbir zaman ev hanimi olamadim tam olarak. Cunku calisan bir kadindim hep. Rahatsiz olmadigim dönemlerde bile esim benden bir sey beklemez, kalkar kendi yapardi. Bunlari hayatinizda zorunlu zannedip kendinize yük ediyorsunuz, vazgecin derim.
Niye sacmalim olsun ki. Rahatsizliginiz olmasa bile e temizlemek icin biri gelebilir evinize. Bana her hafta geliyor kadin. Ben calisiuorum ama calismasamda gelir. Ikisi ayri seyler..Merhabalar hanimlar.
Bir rahatsizligim var orta evrelerindeyim henuz. Yani fazla ilerlemis degil, sükür ki görünürde iyiyim. (kanser degil, evre deyince ilk akla o geliyor diye belirtmek istedim.) Ancak mesela 1 saat yürüsem veya iş yapsam 2 saat dinlenmeden tekrar bir ise kalkismam cok zor oluyor. Ev temizligi falan kabusum oldu. Bir odayi temizleyip, 2 saat dinleniyorum digerine geciyorum. Öyle öyle aksam ediyorum ve sonra pilim bitiyor. Esimi de isten gelince haliyle suratsiz karsiliyorum, yorgun oluyorum. Bundan sikayetci hatta kendisi.
Konustum kadin tutalim dedi, tamam dedim. Dün komsuya caya gittim. Orada tanidiginiz var mi minvalinde bu konuyu actim. "Niye ariyorsun?" diye sordular önce. Ben de benim eve lazim dedim. Sonra "Aa serenityc yoksa calismaya mi basliyorsun?" dediler, hayır dedim. Birden bunlarin surati saskinca donup kaldi.
Neymis ev hanimi degilmiymisim, neme lazimmis eve kadin tutmak, eve kadin girip cikarken kocan olmayacak mi, millet yanlis anlamaz mi vs. Buradan girip bir sürü akil verdiler, cay zehir oldu bana. Hepsi ev hanimi bu arada. öyle yasli falan da degiller benden kücügü de var 30unda olan da. Hani yasli kafasi gibi geliyor insana da degil.
Eve zor kactim o derece. Bu cok mu mantiksiz bir sey? Daha kendimi savunamadan 3ü birden hurra üzerime gelince Allah'im dedim nerden istedim böyle bişeyi. Esime anlattim "onlar senin rahatsizligini biliyor mu da konusuyor" dedi, kizdi hatta. Merak ettim disardan bu durum cok mu sacma gorunuyor? Ne bu hinca hinc saldirinin sebebi?
Mahcup olmak falan? Görüslerimiz cok zit. Ne alakasi var mahcup olacagim mesela? Ben mecbur degilim. Ha siz mecbursaniz buyrun yapin hanimefendi, takdir belgesi veriyorsa esiniz eger amenna ne güzel.Yükle ne alakası var.bencalisan bir bayanın evime kadin geliyor ancak calismasaydim eve maddi olarak katkim olmasaydı hasta olmadigim surece kadın almazdim. Kaldı ki eşim bir dedigimi ikiletmez, ama ben mahcup olurdum. Hayat paylasimsa eğer eşim para kazanıyorsa bende bi zahmet temizlik yapayım, karpuz muyum yatarak buyuyecegim.
Sadece calisan kadinlarin mi temizlige kadin cagirmasi gerekiyor ne kadar sacma, hic kimseyi ilgilendirmez evinize temzlik icin kadin cagirip cagirmamaniz ve cagirin.Merhabalar hanimlar.
Bir rahatsizligim var orta evrelerindeyim henuz. Yani fazla ilerlemis degil, sükür ki görünürde iyiyim. (kanser degil, evre deyince ilk akla o geliyor diye belirtmek istedim.) Ancak mesela 1 saat yürüsem veya iş yapsam 2 saat dinlenmeden tekrar bir ise kalkismam cok zor oluyor. Ev temizligi falan kabusum oldu. Bir odayi temizleyip, 2 saat dinleniyorum digerine geciyorum. Öyle öyle aksam ediyorum ve sonra pilim bitiyor. Esimi de isten gelince haliyle suratsiz karsiliyorum, yorgun oluyorum. Bundan sikayetci hatta kendisi.
Konustum kadin tutalim dedi, tamam dedim. Dün komsuya caya gittim. Orada tanidiginiz var mi minvalinde bu konuyu actim. "Niye ariyorsun?" diye sordular önce. Ben de benim eve lazim dedim. Sonra "Aa serenityc yoksa calismaya mi basliyorsun?" dediler, hayır dedim. Birden bunlarin surati saskinca donup kaldi.
Neymis ev hanimi degilmiymisim, neme lazimmis eve kadin tutmak, eve kadin girip cikarken kocan olmayacak mi, millet yanlis anlamaz mi vs. Buradan girip bir sürü akil verdiler, cay zehir oldu bana. Hepsi ev hanimi bu arada. öyle yasli falan da degiller benden kücügü de var 30unda olan da. Hani yasli kafasi gibi geliyor insana da degil.
Eve zor kactim o derece. Bu cok mu mantiksiz bir sey? Daha kendimi savunamadan 3ü birden hurra üzerime gelince Allah'im dedim nerden istedim böyle bişeyi. Esime anlattim "onlar senin rahatsizligini biliyor mu da konusuyor" dedi, kizdi hatta. Merak ettim disardan bu durum cok mu sacma gorunuyor? Ne bu hinca hinc saldirinin sebebi?
Canim sen takma boyle yorumlari calisanda gayet guzel temizlik yapiyor her gun aksamlari evinde oluyorlar o zamanlar yapsinlar iste boyle esine mahcup olmak istemeyen kadinlar..Mahcup olmak falan? Görüslerimiz cok zit. Ne alakasi var mahcup olacagim mesela? Ben mecbur degilim. Ha siz mecbursaniz buyrun yapin hanimefendi, takdir belgesi veriyorsa esiniz eger amenna ne güzel.
Kapruz muyum kismini görmezden geliyorum. Bir de size gicik olup sinirlerimi hoplatamam.
Bu düsüncede bir esim olmadigi icin sansliyim. :)
Hicbir zaman ev hanimi olamadim tam olarak. Cunku calisan bir kadindim hep. Rahatsiz olmadigim dönemlerde bile esim benden bir sey beklemez, kalkar kendi yapardi. Bunlari hayatinizda zorunlu zannedip kendinize yük ediyorsunuz, vazgecin derim.
Evet eşim dışarda çalışıyorsa ben de evde çalışırım bu kadar basit. Ohh hem evde otur hem eve kadın al. Siz yaptığınız işleri eşiniz takdir belgesi versin diye mi yapıyorsunuz? Tamamen benim vicdanımla alakalı. Hem evde oturup hem eşimin yorularak kazandığı parayi tv karşısında yatip kadın almazdim. Hasta olurum, büyük temizlik yaparım o ayri .Mahcup olmak falan? Görüslerimiz cok zit. Ne alakasi var mahcup olacagim mesela? Ben mecbur degilim. Ha siz mecbursaniz buyrun yapin hanimefendi, takdir belgesi veriyorsa esiniz eger amenna ne güzel.
Kapruz muyum kismini görmezden geliyorum. Bir de size gicik olup sinirlerimi hoplatamam.
Tabi ki hayır. Esimin dışarda çalışarak kazandığı parayı orada burada gezip eve kadın alarak harcayamazdim ama o kesin.Calismayinca temizlik icin evine kadin cagirmayi esine mahcup olarak ve dusunen arkadas , sen esine mahcup olmamak icin mi caliyorsun yoksa'''
Olabilir. Bana laf sokar gibi yazildigi icin öyle cevap verdim. İcimden geldigi icin yapiyordum temizligi vs ama bunu benim görevim gibi lanse ederlerse orada dur derim. Sizin gibi düşünüyoruz onda bir sikinti yok.Bir kadının kendi evi, kendi yaşadığı yuvası, kendi eşi ve çocukları için yaptığı şeyleri "yük" görmek bence en başta yanlış bir düşünce. Karşılıklı iyi niyet ve iyiliği haketmek önemli tabi burda. Ben de çalışan bir kadınım. Üstelik üst düzey bir yöneticiyim. Eşlerinizin ne şartlar altında çalıştığını burdaki herkesten çok daha iyi gözlemleyebildiğim bir işim var. Ben kadın-erkek eşitliğinden, adaletli bir hayattan yanayım. Erkekler üç kuruş para için çalışırken ev hanımı kadınlarının avmlerde dolaşıp, gün gün gezip, ama sonra evine temizlikçi almasına karşıyım. Bu da benim düşüncem.
ben çekediklerini düşünüyorum.Öyle sert ciktilar ki sanirsin esime metres tutuyorum. Bir an kendimi sorguladim ne istiyorum ben diye hatta.
Beni coook yanlış anlamışsın. Soru sormuşsun çalışmayan kadın almamalı mi diye hasta değilse almamalı dedim. Neden kızlığını bile anlamadım.Olabilir. Bana laf sokar gibi yazildigi icin öyle cevap verdim. İcimden geldigi icin yapiyordum temizligi vs ama bunu benim görevim gibi lanse ederlerse orada dur derim. Sizin gibi düşünüyoruz onda bir sikinti yok.
temizlikci kadin tutma kismi haric orayi atlamisim. Orada herkes özgür bana göre.