- 2 Haziran 2015
- 18.789
- 216.230
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
valla canınınkıymeytini bilmeyen kadın is yapar ben calısmıyorum ama esimede is yaptırırm herseyi ben yapıcak halım yok ama durumum biraz daha iyi olsaydı kesinlikle ayda 1 kadın tutardımMerhabalar hanimlar.
Bir rahatsizligim var orta evrelerindeyim henuz. Yani fazla ilerlemis degil, sükür ki görünürde iyiyim. (kanser degil, evre deyince ilk akla o geliyor diye belirtmek istedim.) Ancak mesela 1 saat yürüsem veya iş yapsam 2 saat dinlenmeden tekrar bir ise kalkismam cok zor oluyor. Ev temizligi falan kabusum oldu. Bir odayi temizleyip, 2 saat dinleniyorum digerine geciyorum. Öyle öyle aksam ediyorum ve sonra pilim bitiyor. Esimi de isten gelince haliyle suratsiz karsiliyorum, yorgun oluyorum. Bundan sikayetci hatta kendisi.
Konustum kadin tutalim dedi, tamam dedim. Dün komsuya caya gittim. Orada tanidiginiz var mi minvalinde bu konuyu actim. "Niye ariyorsun?" diye sordular önce. Ben de benim eve lazim dedim. Sonra "Aa serenityc yoksa calismaya mi basliyorsun?" dediler, hayır dedim. Birden bunlarin surati saskinca donup kaldi.
Neymis ev hanimi degilmiymisim, neme lazimmis eve kadin tutmak, eve kadin girip cikarken kocan olmayacak mi, millet yanlis anlamaz mi vs. Buradan girip bir sürü akil verdiler, cay zehir oldu bana. Hepsi ev hanimi bu arada. öyle yasli falan da degiller benden kücügü de var 30unda olan da. Hani yasli kafasi gibi geliyor insana da degil.
Eve zor kactim o derece. Bu cok mu mantiksiz bir sey? Daha kendimi savunamadan 3ü birden hurra üzerime gelince Allah'im dedim nerden istedim böyle bişeyi. Esime anlattim "onlar senin rahatsizligini biliyor mu da konusuyor" dedi, kizdi hatta. Merak ettim disardan bu durum cok mu sacma gorunuyor? Ne bu hinca hinc saldirinin sebebi?
Bir de çoğu kadın kıyamıyor paraya gücü yetse de.Tasarruf etmiş oluyor ama sonradan evlendiği kişi öyle kıyıyor ki paraya Benim komşum da bulaşıkları makina da yıkamamla alakalı eleştirmişti.''Yıkaması ne sürüyor sanki,ne gereği var ,ben elimde yıkıyorum,fatura da çok gelir '' demişti.Ben de'' eşim faturanın fazla gelmesine alıştı.Elimde yıkamış olsam kızıyor,makina varken ne uğraşıyorsun,boşa kendini yoruyorsun diyor'' demiştim ,bozulmuştu.Hahaha bir an düsündüm de cok iyi olur yalniz. İcimin yaglari erir bunu yaparsam. Cunku asiri gicik ve sinir oldum. Ama o an bir sey diyemedim nedense kaldim noluyoruz diye. Ama tutar tutmaz ilk isim o kahveyi höpürdeterek icmek olucak:)
Merhabalar hanimlar.
Bir rahatsizligim var orta evrelerindeyim henuz. Yani fazla ilerlemis degil, sükür ki görünürde iyiyim. (kanser degil, evre deyince ilk akla o geliyor diye belirtmek istedim.) Ancak mesela 1 saat yürüsem veya iş yapsam 2 saat dinlenmeden tekrar bir ise kalkismam cok zor oluyor. Ev temizligi falan kabusum oldu. Bir odayi temizleyip, 2 saat dinleniyorum digerine geciyorum. Öyle öyle aksam ediyorum ve sonra pilim bitiyor. Esimi de isten gelince haliyle suratsiz karsiliyorum, yorgun oluyorum. Bundan sikayetci hatta kendisi.
Konustum kadin tutalim dedi, tamam dedim. Dün komsuya caya gittim. Orada tanidiginiz var mi minvalinde bu konuyu actim. "Niye ariyorsun?" diye sordular önce. Ben de benim eve lazim dedim. Sonra "Aa serenityc yoksa calismaya mi basliyorsun?" dediler, hayır dedim. Birden bunlarin surati saskinca donup kaldi.
Neymis ev hanimi degilmiymisim, neme lazimmis eve kadin tutmak, eve kadin girip cikarken kocan olmayacak mi, millet yanlis anlamaz mi vs. Buradan girip bir sürü akil verdiler, cay zehir oldu bana. Hepsi ev hanimi bu arada. öyle yasli falan da degiller benden kücügü de var 30unda olan da. Hani yasli kafasi gibi geliyor insana da degil.
Eve zor kactim o derece. Bu cok mu mantiksiz bir sey? Daha kendimi savunamadan 3ü birden hurra üzerime gelince Allah'im dedim nerden istedim böyle bişeyi. Esime anlattim "onlar senin rahatsizligini biliyor mu da konusuyor" dedi, kizdi hatta. Merak ettim disardan bu durum cok mu sacma gorunuyor? Ne bu hinca hinc saldirinin sebebi?
Orası traji komik...bende yardımcı alıyorum eşim evdeyken gelmez çünkü erkeklerle temizlik yapılmaz.. o günü es geçeriz mesalaCekilmedigi gibi daha ortada olmayan kadini evli adam avcisi ilan ettiler:) gülsek mi aglasak mi?
Eski Türk filmlerinde var ya;evin temizlikçisi bacağı gözükerek yerleri siler ,evin beyi de dikizler Çok film izlemiş komşularYa bu temizlikçi Nasıl kocanı ayartacak ki
Yani bunu Nasıl düşünebiliyorlar
Temizlikçi gelir kocan işe gider zaten
Bu arada evde bakıcı varken ve ben işte iken eşim eve gelir oğlumla oynar hatta home ofis çalışırdı
Bize neler demişlerdir acaba
Zaten görüsmemiz seyrektir. Sürekli cagirirlar 5te cay icerler ama ben gitmem. Esim mesafeni ayarla onlar gibi olma dedi buraya tasindigimiz zamanlar. Hergün hergün bulusuyorlar cunku. Birkaç hafta ssık sık gidip geldigimde esimin gözüne batti o günden beri gitmiyorum. Bundan sonra da merhaba merhaba devam ederim zaten. Cok cirkin dusunceleri varmis meger.Maddi durumuzun müsaitse kimene yahu!!
Ne biçim insanlar ya komşuymuş hiçbirinle görüşmüceksin en güzeli kafa rahat
Dedikodu da yapıyorlardır bu zihniyetler hay allahım ya...Zaten görüsmemiz seyrektir. Sürekli cagirirlar 5te cay icerler ama ben gitmem. Esim mesafeni ayarla onlar gibi olma dedi buraya tasindigimiz zamanlar. Hergün hergün bulusuyorlar cunku. Birkaç hafta ssık sık gidip geldigimde esimin gözüne batti o günden beri gitmiyorum. Bundan sonra da merhaba merhaba devam ederim zaten. Cok cirkin dusunceleri varmis meger.
Hep Amerikanin oyunu:) Temizlikci kadin fantezileri bunlarin icine sinmisse demek ki, daha ortada olmayan kadini yaftaladilar bir de. Sinir oldum da cenemi acamadim bir türlü ama. Öyle hararetli anlatiyorlar ki sanirsiniz esime metres tutuyorum, bir an kendimi sorgulayacaktim zor kactim evlerinden.Ya bu temizlikçi Nasıl kocanı ayartacak ki
Yani bunu Nasıl düşünebiliyorlar
Temizlikçi gelir kocan işe gider zaten
Bu arada evde bakıcı varken ve ben işte iken eşim eve gelir oğlumla oynar hatta home ofis çalışırdı
Bize neler demişlerdir acaba
Bakış açıları gerçekten çok saçma. Günümüzde halen daha birçok erkek ne yazık ki eşi ev hanımı olsa da olmasa da ev işlerini kadının görevi gibi görüp eşlerinden bekliyor. Ama sizinki bunda sıkıntı görmemiş, belli ki maddi durumunuz da müsait, tutun yani. Ben de erkek olsam ev hanımı olan eşim sağlık sorunu olsa da olmasa da ev işleri yüzünden yorulup da bana asık suratla gelecek haldeyse ben de yaptırmam, eşimin keyfi, neşesi yerinde olsun, enerjisi iyi olsun ev işini de temizlikçi yapsın diye düşünürdüm maddi imkan varsa tabi... Yoksa birşey diyemem. Erkeğin ev işlerine yardım etme meselesine gelirsek, ben bütün gün dışarıda çalışan bir erkek olsam ve zaten yorgun bir biçimde eve gelince bir de ev işi yaparak yorulmak istemem bu defa da ben eşime asık suratla giderdim yani, erkek olsam Her türlü yardımcı alınmalı, hem o insanlara da istihdam sağlanmış oluyor valla bu ev temizliğinden dünyanın parasını kazananlar var.
Hayır hiç de mantıksız değil , ben birkaç Aydır Doğum iznindeyim ve evi kendim temizleyim para gitmesin dedim ama olmuyor arkadas, o da ayrı bi beceri ve ustalık gerektiriyor. Herkesin işi ayrı.Merhabalar hanimlar.
Cok sükür maddiyat konusunda da anlayisli bir es konusunda da sansliyim. Hic problem etmez böyle seyleri. Rahatsizligimi, getirisini en iyi o bilir. Aileme bile anlatmadim ben saglik durumumu. Az bucuk biliyorlar da nedir, ne degildir esimle ikimiz aramizda birbirimize destek olup atlatmaya calisiyoruz. Bugune kadar söylemedim diye icerledi hatta. Mutsuz bir surat görmekten boğuldugunu söyledi, hakli yani adam da. Neyse ki tutmaya benden daha hevesli:)Bakış açıları gerçekten çok saçma. Günümüzde halen daha birçok erkek ne yazık ki eşi ev hanımı olsa da olmasa da ev işlerini kadının görevi gibi görüp eşlerinden bekliyor. Ama sizinki bunda sıkıntı görmemiş, belli ki maddi durumunuz da müsait, tutun yani. Ben de erkek olsam ev hanımı olan eşim sağlık sorunu olsa da olmasa da ev işleri yüzünden yorulup da bana asık suratla gelecek haldeyse ben de yaptırmam, eşimin keyfi, neşesi yerinde olsun, enerjisi iyi olsun ev işini de temizlikçi yapsın diye düşünürdüm maddi imkan varsa tabi... Yoksa birşey diyemem. Erkeğin ev işlerine yardım etme meselesine gelirsek, ben bütün gün dışarıda çalışan bir erkek olsam ve zaten yorgun bir biçimde eve gelince bir de ev işi yaparak yorulmak istemem bu defa da ben eşime asık suratla giderdim yani, erkek olsam Her türlü yardımcı alınmalı, hem o insanlara da istihdam sağlanmış oluyor valla bu ev temizliğinden dünyanın parasını kazananlar var.
Anliyorum elbette. Sadece o kadar gicik oldum ki paylasmak istedim. Yoksa onlarin demesiyle vazgecmis degilim ki esim bile benden önce gidip tutacak kadini o kadar hevesli, ben birkac kadinin demesiyle hareket edecek yapida degilim sükür ki.Öğretmenim, çalışmıyorum evdeyim. Sağlığım da yerinde çok şükür. Canım bu sene bahar temizliği yapmak istemiyor, ben de alıcam yardımcı. Benim canımın temizlik yapmayı isteyip istememesi kimseyi ilgilendirmez. Bilmem anlatabildim mi?
taşlamalarının nedeni kadının sadece temizlik yaparak o kadar parayı kazanması. milletin kazandığı paraya çamur atmak da bir tek bizim millette var herhalde. :) ben de bu aralar internet/bilişim sektöründeyim home office çalışıyorum ama ne zaman çalışacağımı ne kadar iş yapacağımı falan ben kendim belirliyorum yani. sadece bir bilgisayar bir de internet yetiyor üç beş kuruş kazanmam için. geçenlerde konusu benimle aynı okuldan mezun olan bir arkadaşımla açıldı, asgari ücretle bir yerde çalışıyor yoruluyormuş falan. ben de dedim şimdilik böyle yapıyorum henüz kariyere atılmadım. (ehliyet almam lazım halen alamadım onu bekliyorum ama halime şükür yani) öyle iş mi olur, oh ne güzel oturduğun yerden para geliyor sana bilmem ne dedi. bazıları da temizlikçileri "yahu bizim evde yaptığımız işi elaleme yapıyor işte, hepsi bu" şeklinde yorumladıkları için kazandıklarına laf ediyor. 3500 kimine az kimine çok. İstanbul için az kalır mesela, yetmez. İzmir gibi bir yerde bekarsan, ailenle yaşıyorsan bu paranın yeme de yanında yat. Boş konuşmak kolay.Ben bir kere istihdam vs dedim kadın ayda 3500 kazanıyor dedim de beni taşladılar
Tuvaletimi banyomu Nasıl temizletirmişim
Ben eşimin kullandığı tuvalet banyoyu temizleyince sıkıntı yok da yardımcım temizleyince sıkıntı oluyor