Ev hanimlarinin temizlige kadin tutmasi cok mu sacma?

Ev hanimligi hiç tarzım degildir ev temizlemek için değil içinde yaşamak içindir valla en azcik büyük olsa bahanem olcakta95 metre kare eve yardımcı cidden abes olacağı için hep niyetlenip hiç titmamisimdir:-)ama neyseki suan24haftalik hamileyim tüp bebek olunca ay yerden bardak kaldırma hassasiyetinde herkes:-)en yakın zamanda bahar temizliği ve ilerisi için kadın tutucam:KK8:yani bacım salla sen milleti ya kıskanç cadılar onlar tut gitsin canından kiymetlimi
Oh oh ne güzel. Tutun tabii. Söyle güzelce paklansin eviniz siz kendinizle ilgilenin. Bir de karninizdaki yavrucakla tabii:) Simdiden hayirli, saglikli ve kolay dogumlar diliyorum:)

Rahatsızlığını bilmiyorlarsa tepkileri normal karşılanabilir yani ben olsam ben de şasırırım tabi bu benim fikrim ama fazla da üstelemem herkesin hayatı kendine saygı duymak lazım.Ama senin durumda gayet normal madem rahatsızsın tabi ki yardımcı tutabilirsin ne var bunda.Bir daha ki sefere onlara keyfimden değil rahatsızım demelisin.

Ev hanımı olup özrü olmayan birinin temizliğe kadın tutması saçma evet insan yediği içtiği yeri bile temizleyemeyecek kadar tembel tenekeyse yazık
siz hastaymışsınız o yüzden saçma olan bir durum göremedim
Hastaligimi belirtmesem demek ki top tüfekle girisecekmissiniz komsularim gibi siz de. Tembel teneke lafi de nahos bir kelime! Hep diyorum ne iste calisip alinan maas göge erdirir birini, ne de evindeki mükemmel ev hanimligi. Herkes kendine göre, kendi hayatini yasiyor. Birileri bu hayati sifatlandirma hakkina sahip degil.

Sağlık problemin olmasa bile yardımcı alabilirsin . Bu kimseyi ilgilendirmez ayrıca sorduğun sorunun cevabını biliyorsun bence. Evinde alınacak kararları komşuların değil sen ve eşin alıyorsa karar belli zaten. Dert edilecek bir mesele olduğunu düşünmüyorum.

Bu arada geçmiş olsun.

Komşuların çok kompleksli. Kendilerinin yardımcısı olmadığı için tu kaka görüyorlar bu durumu. Keşke bozsaydın.
Ah o an birden üc koldan laflar gelince bir sey diyemedim ki. Eve gelince de bir sürü laflar aklima geldi ama diyemeden icimde kaldilar:) Ama en kisa zamanda kadin tutup golü doksana cakmayi planliyorum. Daha iyi olacak öyle.

Sağlık problemin olmasa bile yardımcı alabilirsin . Bu kimseyi ilgilendirmez ayrıca sorduğun sorunun cevabını biliyorsun bence. Evinde alınacak kararları komşuların değil sen ve eşin alıyorsa karar belli zaten. Dert edilecek bir mesele olduğunu düşünmüyorum.

Bu arada geçmiş olsun.
Konunun amaci sinirimi atabilmekti. O an laf edemedim icimde kaldi ben de buraya yazdim, bir nevi dertlesme olarak dusunelim. Zira zaten kararimiz kesin, o degismez:)

Burada gördügüm akli basinda kadinlardan birisiniz üzerime alinmadim. Yine cok guzel yazmissiniz, ellerinize saglik:) Ev hanimligini klasmani dusuk veya vasifsiz görmek ve göstermekten bikmadilar cunku hala. Ne ev hanimlarinin övünmeleri, ne calisan kadinlarin övünmeleri hosuma gidiyor zaten. Kime neyi övüyorsun? Hayat yaristirmak hastaliktan baska bir sey degil bana göre zaten.

çok teşekkür ederim :)

dediğim gibi bu yanılgıdaki en önemli neden insanların dünyayı kendi çevrelerinden ibaret sanmaları,
bazı ev hanımları, tüm çalışanları asgari ücretle günde 12 saat ayakta çalışan vasıfsız işçi zannederken,
bazı çalışan kadınlar da çalışmayan tüm kadınları, bütün gün temizlik-yemek-çocuk üçgeninde ömür çürüten soyal hayatı komşu ve akrabalarından ibaret olan tontik teyzeler zannediyorlar.
o yüzden bu karşılıklı giydirmeler zaten...
yahu ben belki gayrımenkul zenginiyim, 7 ceddime yetecek param var, belki hayatımızı seyahat, sanat, eğlence ve sosyal yardım aktiviteleriyle geçiriyoruz, kime ne? ille sabahın köründe kalkıp masa başında dirsek çürütmek zorunda mıyım saygıyı haketmek için?
ki şunu da belirteyim, hayatımın son 15 yılının 10 yılını çalışarak, 5 yılını evde geçiridm, şu an yine çalışıyorum, her iki durumu da biliyorum yani, işkembeden sallamıyorum, asosyal, pasif ve cahil kadın çalışsa da çalışmasa da asosyal pasif ve cahildir.sosyal, entelektüel ve üretken kadın da her şekilde bu vasıflarını sürdürür. kesin bilgi :)

Bence onlar sizi kıskanmışlar.O yüzden böyle saçmalamışlar.Erkeklerin temizlik yapma gibi bir zorunluluğu yoksa kadınların da yok.Şu ev işlerini kadınlara yıkmasınlar artık.Öğrenciyim,temizlikle uzaktan yakından ilgim yok.Temizlik yerine ders çalışıyorum.Derslerde farklı metinler okuyorum,farklı konular okuyorum ve ufkum genişliyor.Bu,bana temizlikten çok daha fazla şey katıyor.

Evet acaip saçma buluyorum eğer ev hanımın ağır bir hastalığı yoksa
tamamen şımarıklık olarak görüyorum , arap kültürü hakim bazı konularımızda , paran varsa başkasına temizlet pisliğini ,kafa bu kafa , zaten artık epey bir uç noktada memlekette zengin ve fakir arasında , ben şahsen acaip rahatsız olurdum başkasına temizletme konusunda , gizli bir ezme de var bu konuda yüksek ego , bak benim param var ,senin yok gibi
kardeşim elin ayağın sağlam ne diye kendi poponu kaldırıp kendi
pisliğini temizlemiyorsun !

Evet acaip saçma buluyorum eğer ev hanımın ağır bir hastalığı yoksa
tamamen şımarıklık olarak görüyorum , arap kültürü hakim bazı konularımızda , paran varsa başkasına temizlet pisliğini ,kafa bu kafa , zaten artık epey bir uç noktada memlekette zengin ve fakir arasında , ben şahsen acaip rahatsız olurdum başkasına temizletme konusunda , gizli bir ezme de var bu konuda yüksek ego , bak benim param var ,senin yok gibi
kardeşim elin ayağın sağlam ne diye kendi poponu kaldırıp kendi
pisliğini temizlemiyorsun !
Sakin olursaniz iletisim kurmak da kolaylasir. Arap kültürü temizlige nasil bagladiniz pes dogrusu! Üstelik herkesin kendi pisligidir. İster süpürgeyle, ister vileda ile isterse baska bir kadinla bunu halleder. Hepsi ayni kefede bana göre. Böyle agir agir yazinca siz karsimde komsum var sanmadim degil hani.

Zengin arapların evlerinde hizmetçileri var , parasıyla değil mi?

Merhabalar hanimlar.

Bir rahatsizligim var orta evrelerindeyim henuz. Yani fazla ilerlemis degil, sükür ki görünürde iyiyim. (kanser degil, evre deyince ilk akla o geliyor diye belirtmek istedim.) Ancak mesela 1 saat yürüsem veya iş yapsam 2 saat dinlenmeden tekrar bir ise kalkismam cok zor oluyor. Ev temizligi falan kabusum oldu. Bir odayi temizleyip, 2 saat dinleniyorum digerine geciyorum. Öyle öyle aksam ediyorum ve sonra pilim bitiyor. Esimi de isten gelince haliyle suratsiz karsiliyorum, yorgun oluyorum. Bundan sikayetci hatta kendisi.

Konustum kadin tutalim dedi, tamam dedim. Dün komsuya caya gittim. Orada tanidiginiz var mi minvalinde bu konuyu actim. "Niye ariyorsun?" diye sordular önce. Ben de benim eve lazim dedim. Sonra "Aa serenityc yoksa calismaya mi basliyorsun?" dediler, hayır dedim. Birden bunlarin surati saskinca donup kaldi.

Neymis ev hanimi degilmiymisim, neme lazimmis eve kadin tutmak, eve kadin girip cikarken kocan olmayacak mi, millet yanlis anlamaz mi vs. Buradan girip bir sürü akil verdiler, cay zehir oldu bana. Hepsi ev hanimi bu arada. öyle yasli falan da degiller benden kücügü de var 30unda olan da. Hani yasli kafasi gibi geliyor insana da degil.

Eve zor kactim o derece. Bu cok mu mantiksiz bir sey? Daha kendimi savunamadan 3ü birden hurra üzerime gelince Allah'im dedim nerden istedim böyle bişeyi. Esime anlattim "onlar senin rahatsizligini biliyor mu da konusuyor" dedi, kizdi hatta. Merak ettim disardan bu durum cok mu sacma gorunuyor? Ne bu hinca hinc saldirinin sebebi?
Yardımcı tutun. Çok da iyi olur. Gereksiz yorumlara kulak tıkayın.

Zengin arapların evlerinde hizmetçileri var , parasıyla değil mi?
Zengin Amerikanlar veya İngilizlerin vs.de vardir. Arap ne alaka onu cözemiyorum suan. Üstelik parasiylaysa eger bu neden sizi bu kadar gerdi anlamadim. Cok atarli giderli yazmissiniz cunku. Kimse evime temizlikci geliyor, cunku zenginim mantiginda degil bana göre... Onlar Türk filmi klisesi ya da dizisi:)

Holding sahiplerinin filan nasıl yaşadığını hiç sorgulamaya cürret edemiyoruz lakin bakıyorumda. Varsa yoksa ortalama halkın en çokta ev hanımlarının neye haddi var bu noktada takılıyoruz. Bazı ev hanımları kendi sahip olamadığı olamayacağı düşünmeye bile cesaret edemeyeceği için öfke kusuyor bazı çalışan kadınlar da eee ne farkın kaldı artık benden benim yapabildiklerimi sende yapabiliyorsun diyerek çıldırıyor. Ev hanımı deyince küçümsemek yok etmek istiyor. İyi de bir insanın eşi kendine değer verip böyle bir şeyi kendisi teklif ediyorsa bundan güzel ne var ? Sanırsın bir çalışan kadın yoruluyor. Bu evde oturuyor sandığınız kadınlar sadece emeğini para karşılığı değiş tokuş etmeyen insanlar. Çalışanın hiç değilse bir mesai saati bir tatili var ev hanımlarında bu da yok. Karın tokluğuna kölelik mi etsinler istiyorsunuz? Hem bir sır vereyim gerçekten aklı başında bir erkek evinin işleri görülüyor diye değil evinde enerjisi yüksek yüzü gülen mutlu bir kadın var diye keyiflenir. Evde hem ev hizmetçisi hem yatak partneri vaar karın tokluğuna çözdüm tüm ihtiyaçlarımı diye değil.

Merhabalar hanimlar.

Bir rahatsizligim var orta evrelerindeyim henuz. Yani fazla ilerlemis degil, sükür ki görünürde iyiyim. (kanser degil, evre deyince ilk akla o geliyor diye belirtmek istedim.) Ancak mesela 1 saat yürüsem veya iş yapsam 2 saat dinlenmeden tekrar bir ise kalkismam cok zor oluyor. Ev temizligi falan kabusum oldu. Bir odayi temizleyip, 2 saat dinleniyorum digerine geciyorum. Öyle öyle aksam ediyorum ve sonra pilim bitiyor. Esimi de isten gelince haliyle suratsiz karsiliyorum, yorgun oluyorum. Bundan sikayetci hatta kendisi.

Konustum kadin tutalim dedi, tamam dedim. Dün komsuya caya gittim. Orada tanidiginiz var mi minvalinde bu konuyu actim. "Niye ariyorsun?" diye sordular önce. Ben de benim eve lazim dedim. Sonra "Aa serenityc yoksa calismaya mi basliyorsun?" dediler, hayır dedim. Birden bunlarin surati saskinca donup kaldi.

Neymis ev hanimi degilmiymisim, neme lazimmis eve kadin tutmak, eve kadin girip cikarken kocan olmayacak mi, millet yanlis anlamaz mi vs. Buradan girip bir sürü akil verdiler, cay zehir oldu bana. Hepsi ev hanimi bu arada. öyle yasli falan da degiller benden kücügü de var 30unda olan da. Hani yasli kafasi gibi geliyor insana da degil.

Eve zor kactim o derece. Bu cok mu mantiksiz bir sey? Daha kendimi savunamadan 3ü birden hurra üzerime gelince Allah'im dedim nerden istedim böyle bişeyi. Esime anlattim "onlar senin rahatsizligini biliyor mu da konusuyor" dedi, kizdi hatta. Merak ettim disardan bu durum cok mu sacma gorunuyor? Ne bu hinca hinc saldirinin sebebi?
Benm annemde hiç çalışmadı hep ev hanımıydı ama babam kadının değerini fazla bilir sağolsun. Maddi imkan oluncada haftada bir kadın gelir bizim eve. Hem ev büyük, çocuk 3 tane. Yani bence abes bisy yok. Eger imkanin varsa ve guvenilir birisinide bulursan ne guzel sende kendine cocugna esine vakit ayirrsin. Zaten gunluk birsuru is yapiyrz. Buyuk temzlklkerde yada haftalik yardimcida bence abes yok

Ayyy ne alakasi var ya ben calismiyorum ama hergun kadin geliyor eve keyfimin kahyasimi millet para benim ev benim ister tutarim ister tutmam eve kadin tutmak icin illaki hastami olmak lazim te allaam:KK12: esiniz kadini gorunce ne olucakmis kapida ustunemi atlicakmis
Sizde tutun kadin keyfinize bakin

Herşey e de burunlarını sokarlar bi krrede yerinizi bilin yaa kenfine bak sen çatlasınlaaarrr ☺

Neymis ev hanimi degilmiymisim, neme lazimmis eve kadin tutmak, eve kadin girip cikarken kocan olmayacak mi, millet yanlis anlamaz mi vs.

Millet kendileri olduğuna göre sor bakalım kadın kadına nasıl bir yanlış anlaşılma olabilirmiş? Bunların beyinleri nasıl calışıyor acaba?

Demek ki hep erkeklere laf atmamak lazımmış adamın düşüncesine bak bunların mantıksızlığına. Net olarak kıskançlık diyorum. Daha mantıklı bir açıklaması olamaz.

Ayrıca madddi durumu müsaitse ev hanımı hasta olmasa da temizlikçi çağırabilir ne var ki bunda

X