Ev hanimlarinin temizlige kadin tutmasi cok mu sacma?

[QUOTE="serenityc, post: 51224987, member: 827048"Merhabalar hanimlar.

Bir rahatsizligim var orta evrelerindeyim henuz. Yani fazla ilerlemis degil, sükür ki görünürde iyiyim. (kanser degil, evre deyince ilk akla o geliyor diye belirtmek istedim.) Ancak mesela 1 saat yürüsem veya iş yapsam 2 saat dinlenmeden tekrar bir ise kalkismam cok zor oluyor. Ev temizligi falan kabusum oldu. Bir odayi temizleyip, 2 saat dinleniyorum digerine geciyorum. Öyle öyle aksam ediyorum ve sonra pilim bitiyor. Esimi de isten gelince haliyle suratsiz karsiliyorum, yorgun oluyorum. Bundan sikayetci hatta kendisi.

Konustum kadin tutalim dedi, tamam dedim. Dün komsuya caya gittim. Orada tanidiginiz var mi minvalinde bu konuyu actim. "Niye ariyorsun?" diye sordular önce. Ben de benim eve lazim dedim. Sonra "Aa serenityc yoksa calismaya mi basliyorsun?" dediler, hayır dedim. Birden bunlarin surati saskinca donup kaldi.

Neymis ev hanimi degilmiymisim, neme lazimmis eve kadin tutmak, eve kadin girip cikarken kocan olmayacak mi, millet yanlis anlamaz mi vs. Buradan girip bir sürü akil verdiler, cay zehir oldu bana. Hepsi ev hanimi bu arada. öyle yasli falan da degiller benden kücügü de var 30unda olan da. Hani yasli kafasi gibi geliyor insana da degil.

Eve zor kactim o derece. Bu cok mu mantiksiz bir sey? Daha kendimi savunamadan 3ü birden hurra üzerime gelince Allah'im dedim nerden istedim böyle bişeyi. Esime anlattim "onlar senin rahatsizligini biliyor mu da konusuyor" dedi, kizdi hatta. Merak ettim disardan bu durum cok mu sacma gorunuyor? Ne bu hinca hinc saldirinin sebebi?[/QUOTE]

Şu insanlar ahhh... Canım bence boşver kim ne derse desin umursama hayat sizin ev sizin kim ne derse desin sen bildiğini oku :KK66:

Bende ev hanımı yim 2 çocuğum var ve bende alıyorum ayda 1 bir defa ve rahatlik.siz yine yapıyorsunuz sonra ama daha az teferruatsiz.onceki kadar yorulmuyorsunuz komşuların iz hangi dağda yasiyorlar

eve kadin girip cikarken kocan olmayacak mi, millet yanlis anlamaz mi vs.
Buradan zihniyetleri direkt çıkıyor ortaya hiç başka şeye gerek yok. Kendileri eve gelen yardımcı kadını kıskanacak psikopatlıkta oldukları için herkesi öyle sanıyorlar. Ayrıca çalışan kadınların kocası eve girip çıkmıyor mu da sorun olmuyor eve kadın gelmesi?
Resmen hem çalışmıyorsun hem de kocan yardımcı tutmana bir şey demiyor diye kıskançlıklarından çatlamışlar senden acısını çıkarmışlar. Hastalığını da biliyordur bunlar kesin.
Bence arkadaşlığını yavaş yavaş kes. Mesafe koy. Çok kötü niyetliler.
Ayrıca elbette çalışmayan kadın da yardımcı tutabilir. Hasta olmaya gerek bile yok. Gücü vardır tutar kime ne yani. Ki siz hastasınız. Elbette mutlaka tutun birini.

kıskanmayın kadınlar,
siz hiç temizlik yapan prenses, kontes, kraliçe falan gördünüz mü?
ya da bir bihter ziyagili temizlik yaparken düşünebiliyor musunuz :KK70:
kadının sabah boğazda sporunu yapıp, evde portakal suyundan bir yudum alıp güzellik uykusuna yatmak, öğleden sonra alışverişe ya da yardım derneklerine katılmak dururken neden 9/6 çalışmasını ya da temizlik yapmasını beklediğinizi ah bir anlayabilsem...

hayatı kendi çevrenizden ibaret sanmayın var böyle hayatlar az da değil, gündüz istanbul trafiğine ya da istinye parka, metrocity e falan bir gidin, ya da o boş/asosyal/tüketici diye aşağıladığınız kadınların düzenlediği kermeslere katılın, bakın bakalım çoğunuzun (ben dahil) akşama kadar yapay solunumla çalıştığımız ofislerde yaptığımız işlerden daha az faydalı işler mi yapıyorlar?
sırtlarında 20 şer kiloluk mama poşetleriyle ormana terkedilmiş köpekleri beslemek benim yaptığım işten hem çok daha ulvi, hem de keyifli, ama o kadın o işten para kazanmıyor diye benden daha verimsiz oluyor öyle mi? hadi ordan :işsiz:
ev hanımı ya da çalışmayan kadın diyince neden aklınıza akşama kadar börek yiyip tv izleyen hanım ablalar geliyor, çevreniz bunlardan mı ibaret? eğer öyleyse yazık size...
evet bu dünyada eğitimli, entelektüel, fazlasıyla sağlam maddi imkanları olan, o yüzden prensesler gibi yaşayıp sadece keyif aldığı şeyleri yapan insanlar var, şimdi bu kadına ya çalış para kazan ya otur temizlik yap demek, bilemiyorum, çok komik :KK14:

(konu sahibi yazdıklarım sizden tamamen bağımsızdır)

Bir sürü kadın eve yardımcı alıyor hatta bi rahatsızlıgı oldugu için kimi keyfi kimi yetişemediği için bunlardan biride benim. Onlar seni kıskanmış bence bazı zihniyetler var mesela kadın yardımcı almak ister kocası izin vermez sen ne iş yapcksın diye onlardansa kıskanmıslardır emin ol fırsatları olsa onlarda alır gibime geliyor. Sen rahatsızsan eşin al dıyorsa onlar konussun dursın. Bizde yardımcı alıyoruz bizim kocalarımız kadınları taciz mi ediyor tövbe yarabbim. Ne mutlu eşin halinden anlıyor hiç takma canım

Paran varsa alırsın. Kime ne? Biz de alıyoruz eve yardımcı. Gayette rahat oluyor bizim için ki annem de babamda genç ama daha zevkli işler varken neden kendilerini yorsunlar ki?

Mantık çok saçma valla ev hanımı diye insan tüm yükü sırtlamak zorunda değil onlar kendileri yaoamadiklari için kiskanmislar seni . Bende temizlik için evime yardimci abla alıyorum hamile olduğum için kimse kimsenin halinden anlamaz boşver

Kime neki? Yapmak isteyen akşama kadar yapsın , istemeyen de parasını versin yaptırsın bu kadar. Kadın gelince zaten temel şeyleri ancak yapıyor iş bitmiyor ki. Annem taşınma sırasında dibimden köşemden çıkan pisliği gördükçe şoka girdi sana gelen kadın ne iş yapıyordu evinde acaba diye. Ancak süpürüp silip toz alıp çıkıyor. Etrafı toplama , yemek yapma , çamaşır , ütü , bulaşık ve detaylı temizlik işi haftada bir kadın alsan da sana kalacak. Yardımcı ancak işini hafifletir sıfırlamaz zaten. Bırak kim ne derse desin ya , tıka kulaklarını :63:

kıskanmayın kadınlar,
siz hiç temizlik yapan prenses, kontes, kraliçe falan gördünüz mü?
ya da bir bihter ziyagili temizlik yaparken düşünebiliyor musunuz :KK70:
kadının sabah boğazda sporunu yapıp, evde portakal suyundan bir yudum alıp güzellik uykusuna yatmak, öğleden sonra alışverişe ya da yardım derneklerine katılmak dururken neden 9/6 çalışmasını ya da temizlik yapmasını beklediğinizi ah bir anlayabilsem...

hayatı kendi çevrenizden ibaret sanmayın var böyle hayatlar az da değil, gündüz istanbul trafiğine ya da istinye parka, metrocity e falan bir gidin, ya da o boş/asosyal/tüketici diye aşağıladığınız kadınların düzenlediği kermeslere katılın, bakın bakalım çoğunuzun (ben dahil) akşama kadar yapay solunumla çalıştığımız ofislerde yaptığımız işlerden daha az faydalı işler mi yapıyorlar?
sırtlarında 20 şer kiloluk mama poşetleriyle ormana terkedilmiş köpekleri beslemek benim yaptığım işten hem çok daha ulvi, hem de keyifli, ama o kadın o işten para kazanmıyor diye benden daha verimsiz oluyor öyle mi? hadi ordan :işsiz:
ev hanımı ya da çalışmayan kadın diyince neden aklınıza akşama kadar börek yiyip tv izleyen hanım ablalar geliyor, çevreniz bunlardan mı ibaret? eğer öyleyse yazık size...
evet bu dünyada eğitimli, entelektüel, fazlasıyla sağlam maddi imkanları olan, o yüzden prensesler gibi yaşayıp sadece keyif aldığı şeyleri yapan insanlar var, şimdi bu kadına ya çalış para kazan ya otur temizlik yap demek, bilemiyorum, çok komik :KK14:

(konu sahibi yazdıklarım sizden tamamen bağımsızdır)
Burada gördügüm akli basinda kadinlardan birisiniz üzerime alinmadim. Yine cok guzel yazmissiniz, ellerinize saglik:) Ev hanimligini klasmani dusuk veya vasifsiz görmek ve göstermekten bikmadilar cunku hala. Ne ev hanimlarinin övünmeleri, ne calisan kadinlarin övünmeleri hosuma gidiyor zaten. Kime neyi övüyorsun? Hayat yaristirmak hastaliktan baska bir sey degil bana göre zaten.

şu temizlik meselesi neden atomu parçalamak kadar önemli ötesi görülüyor ben anlamıyorum. temizlik işte kardeşim, temiz olsun, hijyenik olsun, temiz ortamda yaşamak için yapılan silme, süpürme, ovma vs. işleri bunlar. nedir yani böyle temizlik de temizlik. her gün yapılmaz bi kere, takıntılı değilsen. belirli periyotlar vardır o periyotlarda yapılır aslında gerçekten "temizlik" sayılabilecek şeyler. çok mu pissiniz de sürekli sürekli temizlik yapacaksınız? benim bir arkadaşım vardı üniversitede, biz üniversiteyi başka şehirde okumuştuk neyse bu arkadaşım mesela ne zaman memleketine gitse ona hep temizlik yaptırırlardı. kendi ailesinin evini, anneannesininkini, teyzesininkini falan sürekli temizlerdi. tatil dönüşlerinde "ne yaptın ne ettin?" muhabbeti açıldığında "sürekli temizlik yaptım" derdi. arada telefonla aradığımda ne yapıyorsun? soruma "temizlik" diye cevap verirdi. temizlik takıntılı değildi yanlış olmasın. ama ne bileyim, ailesi bi tuhaftı. bir keresinde başka bir kız arkadaşın dedikodusunu yapıyorduk, bana demez mi "o hiç temizlik de yapmıyor evinde" diye. nerden biliyorsun kız? dedim. biliyorum çünkü telefonla aradığımda napıyorsun diye soruyorum mesela, hiç "temizlik yapıyorum" demedi. oturuyorum, yemek yedim, dışarıdayım falan diyor hep hiç temizlik yapmıyor, dedi. bunu böyle anlayamazsın ama, dedim. anlarım, dedi. ben ayşe'yle telefonda konuştuğumda ayşe bazen temizlik yaptığını söylüyor. yani o kız da temizlik yapsaydı söylerdi, dedi. :KK70: temizlik temizlik, hayatı temizlik olmuş milletin. ama ben size birşey diyeyim mi bu erkeklere fazla yüz vermeyin.

şunu demek istiyorum, canınız istiyorsa istediğiniz kadar ev işi yapın, bana ne ama hanımlar, yani koskoca adamların da pis çoraplarını ortalığa atması, su içtiği çay içtiği bardağı geçerken mutfağa koymaması, acıktığı zaman yemeğini önüne hazır beklemesi, yattığı yeri düzeltmemesi, üstünden çıkardığı giysileri ortalık yerde katlamadan bırakması çok komik değil mi? siz böyle oğlan çocuklarının nesine saygı duyuyorsunuz bir de bunlardan çoluk çocuk yapıyorsunuz vallahi anlamıyorum. yani sanki karısı mecbur bu paşa bozuntusunun çoraplarını toplamaya. böyle tiplere yüz vermeyin ya, bunları kim eğitir biliyor musunuz? arkasını toplamayan kadınlar eğitir. analarının veremediği eğitimi öyle kadınlar verir işte. "ben senin hizmetçin değilim" diyen kadınlar dize getirir bu tipleri ancak.

Son düzenleme:
Cok biliyolarsa gelip senin evinin temizligini yapsinlar. Ortada hastalik var sonucta. Herşeye burnunu sokan, herşeyin en iyisini bildigini sanan insanlardan nefret ediyorum
Aslinda direkt gidip onlara mi teklif götürseydim:) Saka bir yana ben de o yuzden cok sinirlendim zaten. Hic kimsenin etlisine sütlüsüne karismam ben mesela, bu kadinlar tatile gitmemizden baslayip her seyi didik didik ettiler sirf bu temizlikci muhabbeti de degil yani.

Buradan zihniyetleri direkt çıkıyor ortaya hiç başka şeye gerek yok. Kendileri eve gelen yardımcı kadını kıskanacak psikopatlıkta oldukları için herkesi öyle sanıyorlar. Ayrıca çalışan kadınların kocası eve girip çıkmıyor mu da sorun olmuyor eve kadın gelmesi?
Resmen hem çalışmıyorsun hem de kocan yardımcı tutmana bir şey demiyor diye kıskançlıklarından çatlamışlar senden acısını çıkarmışlar. Hastalığını da biliyordur bunlar kesin.
Bence arkadaşlığını yavaş yavaş kes. Mesafe koy. Çok kötü niyetliler.
Ayrıca elbette çalışmayan kadın da yardımcı tutabilir. Hasta olmaya gerek bile yok. Gücü vardır tutar kime ne yani. Ki siz hastasınız. Elbette mutlaka tutun birini.
Arkadaslik durumunda iliskimiz yok. Apartmanda bunlarin cevresi vardir, gün yaparlar falan filan diyerek cagirdilar gittim hani illaki birini tanirlar diye ama sorduguma bin pisman döndüm eve geri. Esime biraz önce yemek yerken dedim böyle böyle diye, is yerindeki arkadaslarin hanimlarina sormami önerdi. Ama sütten agzi yanan misali sormadim hala. Birini gözüme kestirip telefon acacagim birazdan.

Merhabalar hanimlar.

Bir rahatsizligim var orta evrelerindeyim henuz. Yani fazla ilerlemis degil, sükür ki görünürde iyiyim. (kanser degil, evre deyince ilk akla o geliyor diye belirtmek istedim.) Ancak mesela 1 saat yürüsem veya iş yapsam 2 saat dinlenmeden tekrar bir ise kalkismam cok zor oluyor. Ev temizligi falan kabusum oldu. Bir odayi temizleyip, 2 saat dinleniyorum digerine geciyorum. Öyle öyle aksam ediyorum ve sonra pilim bitiyor. Esimi de isten gelince haliyle suratsiz karsiliyorum, yorgun oluyorum. Bundan sikayetci hatta kendisi.

Konustum kadin tutalim dedi, tamam dedim. Dün komsuya caya gittim. Orada tanidiginiz var mi minvalinde bu konuyu actim. "Niye ariyorsun?" diye sordular önce. Ben de benim eve lazim dedim. Sonra "Aa serenityc yoksa calismaya mi basliyorsun?" dediler, hayır dedim. Birden bunlarin surati saskinca donup kaldi.

Neymis ev hanimi degilmiymisim, neme lazimmis eve kadin tutmak, eve kadin girip cikarken kocan olmayacak mi, millet yanlis anlamaz mi vs. Buradan girip bir sürü akil verdiler, cay zehir oldu bana. Hepsi ev hanimi bu arada. öyle yasli falan da degiller benden kücügü de var 30unda olan da. Hani yasli kafasi gibi geliyor insana da degil.

Eve zor kactim o derece. Bu cok mu mantiksiz bir sey? Daha kendimi savunamadan 3ü birden hurra üzerime gelince Allah'im dedim nerden istedim böyle bişeyi. Esime anlattim "onlar senin rahatsizligini biliyor mu da konusuyor" dedi, kizdi hatta. Merak ettim disardan bu durum cok mu sacma gorunuyor? Ne bu hinca hinc saldirinin sebebi?

Kıskananalar çatlasın diyecektin :)

şu temizlik meselesi neden atomu parçalamak kadar önemli ötesi görülüyor ben anlamıyorum. temizlik işte kardeşim, temiz olsun, hijyenik olsun, temiz ortamda yaşamak için yapılan silme, süpürme, ovma vs. işleri bunlar. nedir yani böyle temizlik de temizlik. her gün yapılmaz bi kere, takıntılı değilsen. belirli periyotlar vardır o periyotlarda yapılır aslında gerçekten "temizlik" sayılabilecek şeyler. çok mu pissiniz de sürekli sürekli temizlik yapacaksınız? benim bir arkadaşım vardı üniversitede, biz üniversiteyi başka şehirde okumuştuk neyse bu arkadaşım mesela ne zaman memleketine gitse ona hep temizlik yaptırırlardı. kendi ailesinin evini, anneannesininkini, teyzesininkini falan sürekli temizlerdi. tatil dönüşlerinde "ne yaptın ne ettin?" muhabbeti açıldığında "sürekli temizlik yaptım" derdi. arada telefonla aradığımda ne yapıyorsun? soruma "temizlik" diye cevap verirdi. temizlik takıntılı değildi yanlış olmasın. ama ne bileyim, ailesi bi tuhaftı. bir keresinde başka bir kız arkadaşın dedikodusunu yapıyorduk, bana demez mi "o hiç temizlik de yapmıyor evinde" diye. nerden biliyorsun kız? dedim. biliyorum çünkü telefonla aradığımda napıyorsun diye soruyorum mesela, hiç "temizlik yapıyorum" demedi. oturuyorum, yemek yedim, dışarıdayım falan diyor hep hiç temizlik yapmıyor, dedi. bunu böyle anlayamazsın ama, dedim. anlarım, dedi. ben ayşe'yle telefonda konuştuğumda ayşe bazen temizlik yaptığını söylüyor. yani o kız da temizlik yapsaydı söylerdi, dedi. :KK70: temizlik temizlik, hayatı temizlik olmuş milletin. ama ben size birşey diyeyim mi bu erkeklere fazla yüz vermeyin.

şunu demek istiyorum, canınız istiyorsa istediğiniz kadar ev işi yapın, bana ne ama hanımlar, yani koskoca adamların da pis çoraplarını ortalığa atması, su içtiği çay içtiği bardağı geçerken mutfağa koymaması, acıktığı zaman yemeğini önüne hazır beklemesi, yattığı yeri düzeltmemesi, üstünden çıkardığı giysileri ortalık yerde katlamadan bırakması çok komik değil mi? siz böyle oğlan çocuklarının nesine saygı duyuyorsunuz bir de bunlardan çoluk çocuk yapıyorsunuz vallahi anlamıyorum. yani sanki karısı mecbur bu paşa bozuntusunun çoraplarını toplamaya. böyle tiplere yüz vermeyin ya, bunları kim eğitir biliyor musunuz? arkasını toplamayan kadınlar eğitir. analarının veremediği eğitimi öyle kadınlar verir işte. "ben senin hizmetçin değilim" diyen kadınlar dize getirir bu tipleri ancak.
Ay su son paragraf ne hos yazmissiniz öyle:) Esimi de el bebek gül bebek büyütmüsler ama evlendigimizden beri kendi isini kendi yapar. Ekstrem durumlar olursa ancak yapar misin diye benden ister. Yemegi bazen birlikte hazirlariz bir gün gik dedigine sahit olmadim. Kendi kirlilerini kendisi ayirir koyar hemen sepete. Böyledir yani.

Ama gel gör ki toplumda bu erkekler "erkekliginden" sorgulanip, kilibik vs gibi degisik ithamlar aliyor. En nefret ettigim kisim burasi. Oglum olursa her isi yapacak derim hep, esim de destekler hemen fikrimi.

Merhabalar hanimlar.

Eve zor kactim o derece. Bu cok mu mantiksiz bir sey? Daha kendimi savunamadan 3ü birden hurra üzerime gelince Allah'im dedim nerden istedim böyle bişeyi. Esime anlattim "onlar senin rahatsizligini biliyor mu da konusuyor" dedi, kizdi hatta. Merak ettim disardan bu durum cok mu sacma gorunuyor? Ne bu hinca hinc saldirinin sebebi?

Ev hanimligi hiç tarzım degildir ev temizlemek için değil içinde yaşamak içindir valla en azcik büyük olsa bahanem olcakta95 metre kare eve yardımcı cidden abes olacağı için hep niyetlenip hiç titmamisimdir:-)ama neyseki suan24haftalik hamileyim tüp bebek olunca ay yerden bardak kaldırma hassasiyetinde herkes:-)en yakın zamanda bahar temizliği ve ilerisi için kadın tutucam:KK8:yani bacım salla sen milleti ya kıskanç cadılar onlar tut gitsin canından kiymetlimi

Valla o temizlik icin yardima gelen hanimlar iyiki varlar.Okadar becerikliler ki benim bir haftada yapabildigim temizligi bir günde yapabiliyorlar.bende ev hanimiyim arada sirada sıkıştıgım zamanlarda bikaç ayda bir aliyorum.hata eşim dior yorma kendini fazla cagar dior sagolsun.kücucuk bebegim var o zaten butun gunumu aliyor yemegi zor yapiyorum ki temizlik hak getire.Alıyorum cokta mutluyum hem de istihtam ediyorum daha da mutlu oluyorum.sizde takmayin kiskanmislar besbelli.
Oh sefan olsun ne güzel:) kendi hayatinin kiymetini bilen kadinlar degerlidir gözümde hep. Ben bugune kadar istedigim icin yapiyordum ama artik durumlar istekle olmuyor, yoruyor ve zorluyor. Ben de tutayim da az sefami süreyim artik:)

X