• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev hanımı olmaya nasıl alışılır?

kitap okuyun, kitap okuma kulüplerine katılın. vaktim olsa bunu yapardım şu an. ünide amerikan kültürü ve edebiyatı okudum, en büyük ilgi alanım yabancı dil ve dünya edebiyatı ama vakit darlığından hobi ve ilgi alanlarıma çok çok az vakit ayırabiliyorum. bence içinde bulunduğunuz durum nimet.
Kitap da okuyorum ama buradan birileri yazdıkça durumun normalleşiyor gözümde bir nebze de olsa

Merhaba,
Yaklaşık 1 yıl önce işten ayrıldım çünkü beni psikolojik olarak çok yıprattı ve psikolojik tedavi görmek zorunda kaldım. Şu an o günlerden kalma sıkıntılar devam ediyor evliyim ama gündüzleri kendimi çok yalnız hissediyorum iş arkadaşlarım çalıştığından onlarla da görüşemiyoruz. Yoğun bir tempodan çıktıktan sonra boşluğa düştüm ev işleri ve hobiler de sıkıntımı gidermiyor. Tüp bebek sürecindeyim sanırım ilaçların da etkisiyle patlayacak gibi oluyorum. Sizce ne yapabilirim bu hayata alışmak için? Bir de bildiğiniz günlük sohbet edip kafa dağıtabileceğim kadınlar arası sohbet grupları var mı?
Bende uzun süre işi birakip evde oturmak zorunda kaldim ama yok yapamadim bi türlu sonra 5 yil calistim tekrar ohh dünya varmiş dedim pandemi nedeniyle 1 yil daha evde kaldim ama kabus yok alismayinca alisilmiyor.Yillarca calisan insanlarin eve ayak uydurmasi zor cunku bizler az zamanda cok isler yapmaya alismisiz geniş geniş rahat rahat temizlik yapmak bizim neyimize😂😊

Bende uzun süre işi birakip evde oturmak zorunda kaldim ama yok yapamadim bi türlu sonra 5 yil calistim tekrar ohh dünya varmiş dedim pandemi nedeniyle 1 yil daha evde kaldim ama kabus yok alismayinca alisilmiyor.Yillarca calisan insanlarin eve ayak uydurmasi zor cunku bizler az zamanda cok isler yapmaya alismisiz geniş geniş rahat rahat temizlik yapmak bizim neyimize😂😊
Duygularıma tercüman oldunuz ben çalışırken de şimdi yaptıklarımın çoğunu yapabiliyordum o yüzden bana yetmiyor ama sağlık sorunlarım yüzünden çalışamıyorum da şu an tam bir çıkmazdayım

Sabah müge akşam esra ve zuhal izliyorum hdjdjdj
Bebek olunca hem ev hanımı hem anne olmaya alışmak zor oldu. Hala da zorluyor. 20 yaşından beri çalışıyodum 🥲

Bir kitap delisi olarak bence kitap okuyun
anne aday adayısınız bebek gelişimini araştırın

Bence alışılacak gibi değil. Evcimen insanlar için iyi olabilir ama benim için korkunç.
En son pandemi patlamadan bir kaç gün önce istifa etmiştim. Sonrasında kendi işimi yapacağım diye hiç iş bakmadım.
Abartmıyorum evde olmak benim için ölmeden mezara girmek gibi.
Geçen gün eşimle telefonda geyik yapıyoruz. Duvarları konuşturuyorum o derece.
Hobiler şunlar bunlar bir yere kadar. Bana çok yalnız hissettiriyor.
Benim için geçici olmasına rağmen ben alışamadım.

Duygularıma tercüman oldunuz ben çalışırken de şimdi yaptıklarımın çoğunu yapabiliyordum o yüzden bana yetmiyor ama sağlık sorunlarım yüzünden çalışamıyorum da şu an tam bir çıkmazdayım
Biraz sabir o zaman bunun geçici bir süre oldugunu hatirlatin kendinize surekli vee merak etmeyin saglik sorunlariniz duzelsin de insallah tekrar işinize dönüp düzeninizi kurarsiniz.

Müge anlı >>>>> gelinim mutfakta >>>>>> en hamarat benim >>>>>> yemekteyiz >>>>> dizi ve kapanış

Bence alışılacak gibi değil. Evcimen insanlar için iyi olabilir ama benim için korkunç.
En son pandemi patlamadan bir kaç gün önce istifa etmiştim. Sonrasında kendi işimi yapacağım diye hiç iş bakmadım.
Abartmıyorum evde olmak benim için ölmeden mezara girmek gibi.
Geçen gün eşimle telefonda geyik yapıyoruz. Duvarları konuşturuyorum o derece.
Hobiler şunlar bunlar bir yere kadar. Bana çok yalnız hissettiriyor.
Benim için geçici olmasına rağmen ben alışamadım.
Aynen öyle çok yalnız hissediyorum hiçbir şey yetmiyor

Hepsini yapıyorum çalışırken de yapardım aslında ama bana yetmiyor ev üstüme üstüme geliyor sürekli tedaviyle uğraştığımdan kursa falan da gidemiyorum buraya da yazmasam patlayacaktım artık
Arada çıkın alışveriş yapın yapmasanızda bir hava alın .. Ben sağlıkçıydım evlendim işimi bıraktım çalışmaya alışmış biri için başta zor olsada alışılıyor, kafanızdan ben ev hanımı olamam ben uyum sağlayamam sıkıldım bunaldım düşüncelerini atın bir kenara ( var ise ) .
Müzik dinleyin , tv programları tavsiye etmiyorum çoğu arkadaşta dalga geçmiş sanırım :) kendinize zaman ayırın bakım yapın kitap okuyun film izleyin yabancı diziler izleyin alışınca muazzam geçiyor zaman 😌

Arada çıkın alışveriş yapın yapmasanızda bir hava alın .. Ben sağlıkçıydım evlendim işimi bıraktım çalışmaya alışmış biri için başta zor olsada alışılıyor, kafanızdan ben ev hanımı olamam ben uyum sağlayamam sıkıldım bunaldım düşüncelerini atın bir kenara ( var ise ) .
Müzik dinleyin , tv programları tavsiye etmiyorum çoğu arkadaşta dalga geçmiş sanırım :) kendinize zaman ayırın bakım yapın kitap okuyun film izleyin yabancı diziler izleyin alışınca muazzam geçiyor zaman 😌
O olumsuz düşünceyi kafamdan atmayı bir başarsam her şey düzene girecek aslında

Ev hanımı olmayın, yani evde durmayın
Yürüyüşe çıkın düzenli. Haftanın bikaç günü spora gidin.
İlinizde bulunan kadın derneklerini araştırın. Oralarsa aktif olun. Sanal ortam yerine kanlı, canlı arkadaşlar edinin çevreniz genişler. Çevre olunca zaten hangi gün nerde, nereye gidelim ile doluyor günler. İliginizi çekecek kurs araştırın, pandemi döneminde etamin, goblen tarzı işlemlere merak sardım ben. Çok keyifli başlayınca bırakmak istemiyor, bitirene kadar başka birşeyle meşgul olmak istemiyor insan. Tavsiye edebilirim.
Yabancı dilinizi geliştirsin, online kurslar araştırabilirsiniz. Yapılacak okadar çok şey varki aslında, depresyona girecek bir durum yok.

Ev hanımı olmayın, yani evde durmayın
Yürüyüşe çıkın düzenli. Haftanın bikaç günü spora gidin.
İlinizde bulunan kadın derneklerini araştırın. Oralarsa aktif olun. Sanal ortam yerine kanlı, canlı arkadaşlar edinin çevreniz genişler. Çevre olunca zaten hangi gün nerde, nereye gidelim ile doluyor günler. İliginizi çekecek kurs araştırın, pandemi döneminde etamin, goblen tarzı işlemlere merak sardım ben. Çok keyifli başlayınca bırakmak istemiyor, bitirene kadar başka birşeyle meşgul olmak istemiyor insan. Tavsiye edebilirim.
Yabancı dilinizi geliştirsin, online kurslar araştırabilirsiniz. Yapılacak okadar çok şey varki aslında, depresyona girecek bir durum yok.
Dernek olayı çok mantıklı aslında teşekkür ederim

Evlendim isi biraktim sonra bebegim oldu herkes muge anli izlerdi bana cok komik gelirdi o zamanlar🤣 , kizim buyudu gunduz tw ona aitti hep trt cocuk izledim 😅 o biraz buyudu ben 2. Dogurdum dunde ogluma cizgifilm actim heide izlerken derinlere daldim Allaaam dedim ben ne zaman muge anli izlicem 😂😂😂
Ben çizgifilmlerin şarkılarını full ezberledim
Mesela çocuk karmı gösterdi kar yağıyor kar yağıyor lapa lapa kar yağıyor şarkısı
Bezi bırakma döneminde bezleri attık külotlar giydik şarkısı
Kalplumbağada tospik tospik canım arkadaşım şarkısı hepsini ezberledim ya 😶

Zibilyon tane online eğitim var birsürü konuda kendinizi geliştirebilirsiniz. Yeni bir dil öğrenin mesela. Fiziksel olarak da bir diksiyon, şan, dans, gastronomi kurslarına gitmek çok eğlenceli şeyler. Veya tahsilinizi bir üst seviyeye çıkarın. Yani geçim derdi yoksa boş zaman mükemmel bir nimet aslında

Zibilyon tane online eğitim var birsürü konuda kendinizi geliştirebilirsiniz. Yeni bir dil öğrenin mesela. Fiziksel olarak da bir diksiyon, şan, dans, gastronomi kurslarına gitmek çok eğlenceli şeyler. Veya tahsilinizi bir üst seviyeye çıkarın. Yani geçim derdi yoksa boş zaman mükemmel bir nimet aslında
Sorun yalnız kalmakta

Back