Ev geçindirmek ..

hazal123d

Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2015
145
37
Merhaba arkadaşlar beni eski konularımdan tanıyan olur belki daha önce kayınvaldemgilin yanında oturuyoduk şimdi ise ayrı eve taşındık buyuk bi gayret sonrası ..
Başlıkda da belirttiğim gibi ev geçindirmek zor malum bu pahalılıkla ama sizlerin de önerisini almak istiyorum bir evi nasıl idare ediyorsunuz eşiniz ne kadar maaş alıyor ne kadarı giderlerinize gidiyor ne kadar birikim yapabiliyorsunuz fikirlerinizi ve önerilerinizi merak ediyorum şimdiden yorumlarınız için tşk ediyorum

birikim henüz yapmaya başlamadık. daha yeni toparlandık sayılır.

birikim adına arabamızı yenilemeyi düşünüyoruz girdiğimiz bi taksit olursa daha kolay ödeme yaparız diye.
yada küçük bir ev alabiliriz.
onun dışında 5bin civarı gelirimiz var fakat dediğim gibi gelen gidiyor. 10binde olsa aynı şey olur eminim.

tek taasaruf olayımız bazen marketlerde indirimleri takip ediyoruz evde o malzeme olsa bile eğer fiyat düşükse alalım deyip vay ne güzel bak paramızın kıymetini biliyoruz diye gaza geliyoruz ama yok öyle bişey...

takipteyim en azından birikim için önerileri izliyor olacağım.

Yeme içmeden kısmıyoruz.Çocuklarımız var .
Kıyafet alışverişi için indirimleri takip ederim .İhtiyaç dışı almamaya dikkat ederim.
Evimiz var.Aylık gelirimiz iyi sayılır.Bir araba sahibi olmak istiyoruz .Maaşın bir kısmını yokmuş gibi düşünüyoruz.
Elimden gelir bakımımı kendim yaparım.Kuaföre sadece kesim için giderim .
Marketlerde bir çok şeyi büyük boylarda alırım daha ucuza geliyor deterjan ,zeytinyağı gibi.

şÖYLE BİR DURUM var aldığımız maaş sizinkiyle kıyaslanamaz
Yani sizin bulunduğunuz yaşadığınız ortamda önemli
tatil yapamıyoruz ama biriktiriyoruz ev aldık mesela çok şükür ödeyebiliyoruz
Bunun yanında 1-2 birikimde elimiz el verdiğince yapmaya çalışıyoruz
Geleceğimizi daha doğrusu çocuklar için ileride zorlanmamak için özellikle eğitimleri için yapıyoruz.
Allahım herkesin gönlüne göre versin...

Allaha şükür gelirimiz iyi.
3bin tl civarı para harcıyoruz. Kalanı gelirimizin durumuna gore kenara gidiyor, ekstra harcamaya gidiyor vs. (Arabayı değiştirdik. Tatil için kenara atıyoruz nisan itibari ile vs. Sabit değil gelirimiz. 0 ila 40 bin arası oynuyor)

Oturduğumuz ev kira. Kira gelirimiz yok. Ev açısından çok şanslıyız. Doğalgaza kısın bile max 150 verdik. Güney cephe ve aşırı güneş alıyor. Faturalar için bir şey yapmıyoruz. Zaten çok değil.

Alışverişimizi pazardan yapıyoruz. Fiyat farkı çok var.

Et alışverişini aylık yapıyoruz. Temizlik maddelerini de öyle.

Yoğurdu ve peyniri kendim yapıyorum. Sevdiğim için. Ama fiyat konusu olarak cidden yarı yarıya uygun. Hani bir yerden kısılması gerekiyorsa düşünülebilir.

Eşim tekstilci olduğundan kıyafet işimiz genelde bedava oluyor açıkçası. Kendine de bana da gördüğünü alır. Tüm çevresi imalatçı. Ama şöyle söyleyebilirim. Seneye giyeceğimiz montları daha yeni aldık. 30 tlye mangodan kaban aldım... botları falan da sezon sonu indiriyorum.

Süslü puslu saçma şeyleri çok seviyorum. İkeaya koşmak yerine eminonune koşuyorum.

Çok sık dışarıda yemeyiz.

Aklıma gelenler bunlar.

takipteyim. bu arada marketteki indirim ürünlerine bakmıyorum.
Allaha şükür gelirimiz iyi.
3bin tl civarı para harcıyoruz. Kalanı gelirimizin durumuna gore kenara gidiyor, ekstra harcamaya gidiyor vs. (Arabayı değiştirdik. Tatil için kenara atıyoruz nisan itibari ile vs. Sabit değil gelirimiz. 0 ila 40 bin arası oynuyor)

Oturduğumuz ev kira. Kira gelirimiz yok. Ev açısından çok şanslıyız. Doğalgaza kısın bile max 150 verdik. Güney cephe ve aşırı güneş alıyor. Faturalar için bir şey yapmıyoruz. Zaten çok değil.

Alışverişimizi pazardan yapıyoruz. Fiyat farkı çok var.

Et alışverişini aylık yapıyoruz. Temizlik maddelerini de öyle.

Yoğurdu ve peyniri kendim yapıyorum. Sevdiğim için. Ama fiyat konusu olarak cidden yarı yarıya uygun. Hani bir yerden kısılması gerekiyorsa düşünülebilir.

Eşim tekstilci olduğundan kıyafet işimiz genelde bedava oluyor açıkçası. Kendine de bana da gördüğünü alır. Tüm çevresi imalatçı. Ama şöyle söyleyebilirim. Seneye giyeceğimiz montları daha yeni aldık. 30 tlye mangodan kaban aldım... botları falan da sezon sonu indiriyorum.

Süslü puslu saçma şeyleri çok seviyorum. İkeaya koşmak yerine eminonune koşuyorum.

Çok sık dışarıda yemeyiz.

Aklıma gelenler bunlar.
sezon sonu mu 30 tl ye mango kaban:KK45::KK45: heycan yaptım
bu arada konuyu takipteyim.

Bende sirf merakimdan katilicam
Yurt disinda yasiyorum turkiyedekilerin harcamalari bana biraz abes dusuyo :)
(turkiye derken cevremdeki tanidigim insanlar hepinizi ayni torbaya koymuyorum buyuzden merakim:))

market indirimerini kovalıyorum... ihtiyacım olmasa da evde azalan şeylerin fiyatına bakarım.... uygun ise bitmesini beklemem

kira+aidat=1100
faturalar (tlf. int. dahil) 250-400 arası
akbiller 250 civarı
benzin 100-200 arası gezme durumumuza göre
pisiciğin ilaç ve maması 100-150 civarı
yani aylık sabit giderler 2000 civarı, gerisiyle de karnımızı doyuruyoruz birikim denince gülme geliyor :KK70:

bu arada a101 ve şok un indirimlerini takip ediyorum, özellikle şampuan deterjan vs indirime girince stok yapıyorum, kozmetikte de öyle internet sitelerinde acayip indirimler oluyor, giyim masrafımız yok, görümcem tekstil sektöründe yığınla getiriyor. zeytinyağı, bal, sabun, pirinç dışında bakliyata para vermiyoruz ailelerimizden geliyor :KK53:

Kira : yok
Aidat : Şimdilik yok
Faturalar : 200 civarı + 250 de Gsm
Kedicik giderleri : 100-150
Haftalık mutfak : 100-150 Ayda : 500-600
Kredi kartları : 2000 ( yeni taşındık taksitler )
Benzin : Şu ara yok gezmeleri durdurduk

Biz bitmişiz valla :KK53:

bu arada a101 ve şok un indirimlerini takip ediyorum, özellikle şampuan deterjan vs indirime girince stok yapıyorum, kozmetikte de öyle internet sitelerinde acayip indirimler oluyor, giyim masrafımız yok, görümcem tekstil sektöründe yığınla getiriyor. zeytinyağı, bal, sabun, pirinç dışında bakliyata para vermiyoruz ailelerimizden geliyor :KK53:

Bana da küfür gibi geliyor :KK53:

Eşimde bende çalıyoruz. Gündüzleri evde kimse olmadığı için faturalarımız az gelir hep. market alışverişlerinde de deterjan türü şeyleri hep büyük boy alırım baya bir gider. gezmeye pek vaktimiz olmuyor :) geç saate eve gidiyrz cunkü haftasnda annemdeyiz genelde. alışverişe gelirsek eşim sıkılır sevmez alışveriş yapmayı. ama ben dayanamam alırım kuafore ayda bir giderim. kirada oturuyoruz birikim yapmaya çalışıyorz ev almak için. ama hayatr gecim cok zor

Eşim çalışmıyor ben çalışıyorum.İş bulana kadar zaten gırtlakta olan borç boyu aştı.Maaş alırım ve görmem,biter ışık hızıyla.Ayın başı yok ki sonu olsun.Aç değiliz şükür nasıl kalmıyoruz ben de şaşkınım.
İndirim falan takip etmem,etsem uyuz olurum alamıcam diye ,alamıyorum çünkü.
Tek mal varlığım gururum,dik başım.Te o ka. :KK53:

2400 TL ev kredimiz var geri kalanda çok şükür idare ediyor biziHoppaBim,a101 den alışverişimizi yapıyoruz bir de bizim bölgeye ait ırmaklar adında market var pazarla yarışır fiyatları o sebeple pazara gitmeme gerek kalmıyor. Kişisel malzemelerimizi, makyaj ürünlerini Gratisin özel gün kampanyalarından alırım. Kuaförüm yoktur saçım kendi rengim kaç bıyık zaten bana ait:KK16:saç kesimi yaptırırım bir tek kaynımda bayan kuaförü bu arada:KK53:

Doğalgazdan yana şanslıyız merkezi sistem evimiz kışın en soğuk zamanda evin içinde askılılarla gezdik taş çatlasın 250 anca ödedik normal olarak 130 falan geldiHoppaFaturalarımız ortalama elektrik+su+internet+aidat+cep telefonları =300-350 TL ancadır. Market alışverişimiz 200-300 civarı falan et ürünleri kurbandan kalma hala devam ediyor akrabalar sağolsun:KK70:Elimize pek para kaldığı söylenemez ufak tefek harcamalara ancadır ama buna da şükür İstanbul'da yaşıyoruz bu arada:KK36:

X