Ev ekonomisi ve para yönetimini bir türlü beceremeyeler...

O
Bizim evimizin yalıtımı çok güzel ve sürekli güneş alıyor ev 200 M2 olduğu halde 250 falan geliyor
O çok iyimis bizim evin üstü ve yanları açık yalitim pek fazla etki etmiyor. Bu sene petekleri temizlettik o bayagi farketti. Gecen sene hiç isinamiyorduk bu sene daha iyi oldu ama fatura bakalim ne gelcek

Beni en cok dogalgaz korkutuyo bu ay pek yakmadim ama gelecek ay bayagi gelcek ona ayri bi bütçe acmam gerekecek gibi duruyo :)

aynen bende ondan korkuyorum çünkü bu ay sadece 1 hafta kadar yaktık dogalgaz o da 70 tl gelmişti . şuan yakıyoruz hava soguk bakalım bu ay ne kadar gelecek :)

Ben çok fazla firin kullaniyorum,kombi de fark ettiriyor ,küçük çocuk olduğundan hergun süpürge calisiyor
tabi çocuklu evlerde öyle olur her şey iki katı sizde, hasta olmasınlar diye kombi mecbur açılacak, ben haftada bir temizlk gününde süpürge açıyorum öyle çok kirlenmez evim kendimce tertip düzenim vardır. eşimde öyle sağolsun , ama çocuk olsa eser kalmaz o da doğru :)

Sizlerden öğrendiğim tasarruf formüllerini uygulucam henüz bir tasarruf formulum yok:KK73:
mesela ben lavabo musluklarını altta ki vanadan kıstım öyle harıl harıl akmıyorda normal bi şekilde akıyor,
bulaşık makinesini tam dolmadann asla çalıştırmam,
çamaşır mak. elimden geldigince 22.00 den sonra çalıştırırım , aynı şekilde bulaşıkta öyle,
peteklerimin önü olabildigince açıktır perdeleri katlıyorum ısı dagılsın diye ,
eşimle akşam tv izlerken ışık kapalı şekilde izleriz gerektiginde açarım ışıgı,
market alışverişini zatn söylemiştim,
dışarıda yemeği iki ayda bir defa anca yeriz, ben sevmiyorumhazır yemek yiyemiyorum, onun yerine evimde yapıyorum mis gibi yiyoruz,
şuan için aklıma gelenler bunlar :) geldikçe yazarımm zaten bunları hepiniz biliyor ve yapıyorsunuzdur :)

Elektrik faturamiz geldi dün 117 tl:bicak:
bizde 60-80 arasi geliyor firini kullanmiyoruz.
Bahsettiginiz konu bu mu.bilmiyorum zaten oyle kiyafetlere ayakkabilara cok cok oara hara ama haracyan biri degilim kendimden bahsedeyim mesrla gecn ay biraz elimiz sıkışıkti esimde alisveriste cok gerekli gdalarinalalim drdi tamam dedim ona gore liste yaotim normalde 600 lira tutan alisvris 340 lira tutmus ben şok oldum.ve 1 aydrda dolu dolu yiyoruz iciyoruz ne almadim mesela recel cesitlerinden almadim kasar en kucuk boy aldim ve hala bitmedi peynir 25 liralikta .Deglde 17 liraliktan aldim tavugun en uygunundan aldim bu tarz kisitlamalarla 260 lira kâr elde etmisim cok sasirdim gerci deterjan almadim 60 lirada deterjan eklesek 200 lira kar da gayet guzel
ben evlendiğimde 100 liralık bim alışverişi yapmışım öle toptan 8-10 büyük poşetlikti.:confused:
şimdi de 200-300 lira... 4-5 poşetlik... bitmeden almiyorum.. bitmeden alında ziyan etmiş gibi oluyor.
buna ben sevmediğim yiyemediğimiz şeyleri almiyoruz. öle olunca 300 u buluyor. yumurta peynir süt felan..
eşim tasarruf bilmezdi. oda benden öğrendi :KK53:
buzdolabini iyice boşaltıp öle yapıyorum aydan aya..
maaşa 10 gün var.. yiyecekler neredeyse tükenmek üzere ee idare edecez. başka yiyecek bulurum :kk77:

mesela ben lavabo musluklarını altta ki vanadan kıstım öyle harıl harıl akmıyorda normal bi şekilde akıyor,
çamaşır mak. elimden geldigince 22.00 den sonra çalıştırırım , aynı şekilde bulaşıkta öyle,
dışarıda yemeği iki ayda bir defa anca yeriz, ben sevmiyorumhazır yemek yiyemiyorum, onun yerine evimde yapıyorum mis gibi yiyoruz,
şuan için aklıma gelenler bunlar :) geldikçe yazarımm zaten bunları hepiniz biliyor ve yapıyorsunuzdur :)
ben 3 gün bulaşık birktiriyorum :KK70: genelde hergün olmasi lazimda biz üç kişiyiz ki :KK70:

22:00 den somra çalıştırınca az mi geliyor?
ben öle yapmıyorum haftada bi kez 3-4 çamaşir çalıştırıyorum çok mu? bu iş geceye kadar sürüyo birkitiriyorum kiyafetleri.. öle atiyorum..

22:00 den somra çalıştırınca az mi geliyor?
ben öle yapmıyorum haftada bi kez 3-4 çamaşir çalıştırıyorum çok mu? bu iş geceye kadar sürüyo birkitiriyorum kiyafetleri.. öle atiyorum..

benim bildigim akşam 22.00 den sabah saat 06.00 ya kadar elektrikte en ucuz tüketim zamanı, hep bu şekilde yapınca inanılmaz farkı oluyor hanımlar ben elimden geldigince öyle yapıyporum zaten çamaşırları haftasonu yıkıyorum ertesi günü tatil oldugu için geçte olsa sıkıntı olmuyor benim için.

bence haftada bi kez 3 4 defa çamaşır yıkamak çok degil biz iki kişiyiz bende haftada 2 defa bazen 3 defa çalıştırırım

benim bildigim akşam 22.00 den sabah saat 06.00 ya kadar elektrikte en ucuz tüketim zamanı, hep bu şekilde yapınca inanılmaz farkı oluyor hanımlar ben elimden geldigince öyle yapıyporum zaten çamaşırları haftasonu yıkıyorum ertesi günü tatil oldugu için geçte olsa sıkıntı olmuyor benim için.

bence haftada bi kez 3 4 defa çamaşır yıkamak çok degil biz iki kişiyiz bende haftada 2 defa bazen 3 defa çalıştırırım
ben cuma akşamdan yıkıyorum...
cts sabah asıyorum dişariya..
iki gün sürüyor kurumasi...
pazar günde düzenliyorum ütü yapıyorum...
ev işlerim temizliğim oluyor Eşim en büyük yardimcim beraber yapıyoruz dipköşe temizliği

ben cuma akşamdan yıkıyorum...
cts sabah asıyorum dişariya..
iki gün sürüyor kurumasi...
pazar günde düzenliyorum ütü yapıyorum...
ev işlerim temizliğim oluyor Eşim en büyük yardimcim beraber yapıyoruz dipköşe temizliği

bende haftada bir defa dipköşe yapıyorum cumartesi günleri
çamaşırıda cumartesi akşamları yıkıyorum pazara kadar kuruyor
aynı bende pazar günü düzenleme ve ütü yapıyorum, ütü işini eşime satıyorum genelde çok iyi ütüler :)

Faturalarla alakali ben yeni ögrendim elektrikte tarifeler varmiş eğer gidip saate uygun tarife seçilmezse en pahali tarife üzerinden ücretlendirme yapiyolrmiş. Yani gece makine calıştirmanin aslinda bi anlamı kalmiyomuş

X