güzel tavsiyelerin için çok teşekkür ederim :) içlerinde çoğuna uyuyorum yalnız bizim şöyle bir sorunumuz var ,
mesela maaşları aldık kk, kredi, faturalar, kira vs mecbur ödenecek yerleri ödüyoruz çok şükür, daha sonra birikim adına kalan parayı bir türlü aylık ayırdığımız kadarını ay sonuna kadar tutamıyoruz,
zaten ben kuru gıda ve deterjanda stok yapmayı severim, işyerşnden de erzak paketi verildigi için öyle kuru gıda çok almam deterjanları uygun gördügüm an stok yaparım, sebze meyve yi pazardan , ufak tefek süt, yumurta, peynir gibi şeyleri marketten alırım
mesela bu ay 800 tl koyduk ama market , pazar harçlık herşey hariç, koyduk 800 tl yi, bakıyoruz misafir geliyor , yada evde bişry eksik oluyor yada yakıt almamız gerekiyor hoop hemen o 800 tlnin içinden alıyoruz böyle böyle ay sonuna kadar para azalıyor, buna çözüm bulamıyorum bir türlü
istiyorum ki o 800 tl ve geçmiş aylarda koydugumuz para öylece kalsın dokunmayalım ama olmuyor bunu yapamıyoruz, zırt pırt oradan para alıyoruz,
acaba şöyle yapsam mesela 800 degil de 700 koysam başka yere de o 100 ü koysam da ihtiyaç anında ordan harcasak onun dışına çıkmama şartına uysak öyle olur mu ? ben böyle deyince eşim diyor ki kendi kendimizi kandırmış olucaz sadece paranın yeri değişecek diyor :) cidden öyle mi olur