Ev ekonomisi ve para yönetimini bir türlü beceremeyeler...

Hayır aslında olmaz.
Ben mesela birikimi ayırırım, bir kısmını ani gelişen basit durumlar için, özel hastahane için yada misafir için harcarım. Acil durum parası adı altında böyle miktarlar olmalı. Beyaz eşya yada telefon bozulduğunda kullanacağımız kadar bir miktar olmalı, hem kk yükselmemiş olur. Ztn öbür türlü hayatı kaçırırız, yeme içme biriktir ardından gelen yesin öyle hiç olmazki :)
değil mi bence de öyle katılıyorum, bu ay bu şekilde deneyeyim umarım işe yarar , bide zırt pırt paranın içinden alınca birikimn berekti kaçıyor gibi

değil mi bence de öyle katılıyorum, bu ay bu şekilde deneyeyim umarım işe yarar , bide zırt pırt paranın içinden alınca birikimn berekti kaçıyor gibi

En azından motıvasyon bozuluyor.
Her ay acil durum parası için de ekleyin, örneğin sizin için 1000 tl uygunsa 200 200 5 ayda biriktirin, sonra eksildikçe tamamlayın

En azından motıvasyon bozuluyor.
Her ay acil durum parası için de ekleyin, örneğin sizin için 1000 tl uygunsa 200 200 5 ayda biriktirin, sonra eksildikçe tamamlayın
evet deneyeyim bi, zaten ikimizde çalıştığmız için rahatlıkla atıyoruz bir köşeye kısmet olursa ev almak istiyoruz kredi borcumuz bitince o zamana kadar ne biriktirsek o kar diyoruz.
ama 2019 da hedefim 25 bin tl biriktirmek kısmet olursa 2020 ocakta da borcumuz bitiyor

güzel tavsiyelerin için çok teşekkür ederim :) içlerinde çoğuna uyuyorum yalnız bizim şöyle bir sorunumuz var ,
mesela maaşları aldık kk, kredi, faturalar, kira vs mecbur ödenecek yerleri ödüyoruz çok şükür, daha sonra birikim adına kalan parayı bir türlü aylık ayırdığımız kadarını ay sonuna kadar tutamıyoruz,

zaten ben kuru gıda ve deterjanda stok yapmayı severim, işyerşnden de erzak paketi verildigi için öyle kuru gıda çok almam deterjanları uygun gördügüm an stok yaparım, sebze meyve yi pazardan , ufak tefek süt, yumurta, peynir gibi şeyleri marketten alırım

mesela bu ay 800 tl koyduk ama market , pazar harçlık herşey hariç, koyduk 800 tl yi, bakıyoruz misafir geliyor , yada evde bişry eksik oluyor yada yakıt almamız gerekiyor hoop hemen o 800 tlnin içinden alıyoruz böyle böyle ay sonuna kadar para azalıyor, buna çözüm bulamıyorum bir türlü

istiyorum ki o 800 tl ve geçmiş aylarda koydugumuz para öylece kalsın dokunmayalım ama olmuyor bunu yapamıyoruz, zırt pırt oradan para alıyoruz,

acaba şöyle yapsam mesela 800 degil de 700 koysam başka yere de o 100 ü koysam da ihtiyaç anında ordan harcasak onun dışına çıkmama şartına uysak öyle olur mu ? ben böyle deyince eşim diyor ki kendi kendimizi kandırmış olucaz sadece paranın yeri değişecek diyor :) cidden öyle mi olur
Gayet güzel bir fikir
Aslinda onemli olan o 800 TLnin tam olarak nereye gittigi bence.
Bunun icin yazarak hesap yapin
Ay sonundada yazdiklariniza bakin eger gercekten her ay ayni ihtiyaclara giduyorsa u para demekki sizin aylik kenara atabileceginiz miktar 800 TL degil.
Ne kadar ayirabileceginize karar verin ve o paraya ne olursa olsun dokunmayin
Bu sekilde motivasyonunuzda düşmez

Gayet güzel bir fikir
Aslinda onemli olan o 800 TLnin tam olarak nereye gittigi bence.
Bunun icin yazarak hesap yapin
Ay sonundada yazdiklariniza bakin eger gercekten her ay ayni ihtiyaclara giduyorsa u para demekki sizin aylik kenara atabileceginiz miktar 800 TL degil.
Ne kadar ayirabileceginize karar verin ve o paraya ne olursa olsun dokunmayin
Bu sekilde motivasyonunuzda düşmez

şu şekilde mesela 800 tl attık, dediğim gibi tüm ödemeleri ve harçlıkları çıkınca yakıtıda alıyoruz aylık ,
ama bazen çok gezebiliyoruz kredi kartından değil de orda ki paradan alabiliyoruz yakıtı
yada misafir geliyor örnek veriym kuruyemiş parasını ordan alıyoruz böyle, her ay aynı ihtiyaç için değil
bu ay ilaç almak için ordan para alıyoruz
önümüzde ki ay yemeğe gidiyoruz yada özel hastaneye gidip muayene parası için ordan para alabiliyorum bu şekilde yani

güzel tavsiyelerin için çok teşekkür ederim :) içlerinde çoğuna uyuyorum yalnız bizim şöyle bir sorunumuz var ,
mesela maaşları aldık kk, kredi, faturalar, kira vs mecbur ödenecek yerleri ödüyoruz çok şükür, daha sonra birikim adına kalan parayı bir türlü aylık ayırdığımız kadarını ay sonuna kadar tutamıyoruz,

zaten ben kuru gıda ve deterjanda stok yapmayı severim, işyerşnden de erzak paketi verildigi için öyle kuru gıda çok almam deterjanları uygun gördügüm an stok yaparım, sebze meyve yi pazardan , ufak tefek süt, yumurta, peynir gibi şeyleri marketten alırım

mesela bu ay 800 tl koyduk ama market , pazar harçlık herşey hariç, koyduk 800 tl yi, bakıyoruz misafir geliyor , yada evde bişry eksik oluyor yada yakıt almamız gerekiyor hoop hemen o 800 tlnin içinden alıyoruz böyle böyle ay sonuna kadar para azalıyor, buna çözüm bulamıyorum bir türlü

istiyorum ki o 800 tl ve geçmiş aylarda koydugumuz para öylece kalsın dokunmayalım ama olmuyor bunu yapamıyoruz, zırt pırt oradan para alıyoruz,

acaba şöyle yapsam mesela 800 degil de 700 koysam başka yere de o 100 ü koysam da ihtiyaç anında ordan harcasak onun dışına çıkmama şartına uysak öyle olur mu ? ben böyle deyince eşim diyor ki kendi kendimizi kandırmış olucaz sadece paranın yeri değişecek diyor :) cidden öyle mi olur
Canım birikim değil de yatırım yapın mesela. O günkü kurdan atıyorum 200 olsun. 200 tl ile bir gr altın alın 600 tlsi acil durum parası olsun

Bir de insan kenarda para olduğunu bilince ona güvenir. Düşünsenize o 800 kenarda olmasaydı? O zaman başka bi alternatif düşünülürdü. Gidilecek yere toplu taşımayla gitmek gibi çerez Almak yerine evde kurabiye poğaça yapmak gibi...

Canım birikim değil de yatırım yapın mesela. O günkü kurdan atıyorum 200 olsun. 200 tl ile bir gr altın alın 600 tlsi acil durum parası olsun

Bir de insan kenarda para olduğunu bilince ona güvenir. Düşünsenize o 800 kenarda olmasaydı? O zaman başka bi alternatif düşünülürdü. Gidilecek yere toplu taşımayla gitmek gibi çerez Almak yerine evde kurabiye poğaça yapmak gibi...
günaydın , aynen doğru diyorsunuz o paraya güveniyoruz sürekli, dediginiz gibi orda olmasa başka alternatif düşünürdük

eşim altın yada döviz almaya yanaşmıyor canım onun için tl olarak birikiyor,ben kendi harçlıklarımdan toplantılara girip öyle öyle çeyrek alıyorum , birde kendime ait kumbaram var ne olursa atıyorum doldugunda altın almak istiyorum ,

1.5 yıllık evliyim ve aylık yaklaşık 3700 tl giderimiz var dügün borcu vs bu böyle 1.5 yıl daha sürecek ama biz yine de çok şükür şuana kadar 20 bin tl kadar tl olarak birikim yaptık ayriyetten altınlarımıza da dokunmadık . buna da şükür diyorum allah olmayanlara daha çok versin. helalinden

Merhabalar :21:

Nasılsınız kızlar :KK55:

Yarın su ve internet faturasının son günü onları ödemeye gideceğim
Su 44
İnternet 73,75

Migros kartımda 31₺ var yarın tuvalet kağıdı almayı düşünüyorum

Migros'ta Softy tuvalet kağıdı kullanan varmış mı? 3 katlı 16 rulo 21.95₺

Güzel konu hayırlı olsun. bende tasarruf yapamayanlardanım malesef. tutumlu hanımlara bayılıyorum cok imranıyorum bayan arkadaşlar evde nasıl ve nelerden tasarruf ettiklerini yazarlarsa cok güzel örnek olur takipteyim selam lar arkadaşlar.

Dedimya bu ay yönetime el koydum :) topladim kartlarida kartlardaki paralarida sakladim. Parasi bittikce veriyorum. Hayir kendi buyuk rakamlarla borç çikartiyo ihtiyaç diyo. Benim bi istegim oluyo 50 -100 tllik şey aliyorum. Bu ay oraya gitti para diyo. Simdide karti aldim elinden ama gitmis pesin para olmayinca faturaya yansitmali actirmis suyu :işsiz::sinirli:
yönetime el koymakla cok iyi yapmışın arkadaşım :)

Kizlar doğum yaptim gelen giden misafir hastane vs derken yine eksilerdeyiz yok ya galiba yapamiycam ben tasarruf :) her hafta rahat 200 tlyi buluyo mutfak alisverisi çunku ben cikamiyorum eşime soyluyorum oda üseniyo market market gezmeye

200tl çok değil gibi, neler dahil buna et tavuk temizlik malzemesi varsa hele ancak gibi.
Marketten temizlik malzemesi almıyorum,
Et dolabımda var
Köy tavuğu köyden geliyor bazen yumurta da geliyor,
Konservelerim var, buzlukta da sebzelerim var
3 kişiyiz evde ,
Buna ragmen bazen bana da 200 ancak yetiyor ama misafir vs olmazsa fazla geliyor bu ara

Kizlar doğum yaptim gelen giden misafir hastane vs derken yine eksilerdeyiz yok ya galiba yapamiycam ben tasarruf :) her hafta rahat 200 tlyi buluyo mutfak alisverisi çunku ben cikamiyorum eşime soyluyorum oda üseniyo market market gezmeye
Bence bu dönemde bunları düşünme , bebeğinin en minik hallerinin tadını çıkar. Ayrıca sadece su ,ekmek vs alsan bir sürü para tutuyor 200 TL çok olmamış bence.uzme tatlı canını.

X