Ev ekonomisi ve para yönetimini bir türlü beceremeyeler...

evet bende öyle broşürleri takip ediyorum meyve sebzeyi pazardan alıyorum ve azar azar alıyorum bozulmasın diye, dediginiz gibi haftalık yemek planı yapınca daaha pratik oluyor bende öyle yapıyorum ben çok şükür kredi kartı borcumu kapattım, eşimin ki bitmiyor bi türlü hep bişeyler çıkıyor, elimizden geldigince dört dörtlük ve bir o kadarda tutumlu yaşamaya çalışıyoruz ama çok seviyorum para biriktirmeyi hele bide eşiniz de o kafadansa yaptıkça yapasın geliyor birikimi
Maalesef biz cok gezip haliyle dısarda yemege cok para harciyoduk. Simdi bebek olcak gezemicez onun parasi kalir diye seviniyodum ama dün eşim sagolsun 800 tllik ek borç çikartti. Aslinda sene basinda kapatip yatirima baslamistik ama yazdan beri her ay ekstra 800 -1000 tllik borc çikti buda bizi kk yoneltti.

o da iyiymiş allah bereket versin. biz iki kişi çalışıyoruz henüz çocuk yok , tedavi masraflarım var şu sıralar onun haricinde bizim de dügün borcumuz var tam yarısı bitti, evimiz de kira üstelik herşey çıkınca bize de aylık yaklaşık 700 , 800 gibi bişey kalıyor onuda biriktirp kredimiz biter bitmez ev almak istiyoruz
Biz 4 kişilik bir aileyiz ve 2 aylık bir bebeğim var her ne kadar alışverişi abartmasamda masraf epey oldu.bunun dışında bebekten dolayı çalışmıyorum ama ins 6 aylık olsun sağlıkla ,iş planlarim var.
Bunun dışında oturduğum muhitte hem yerel hem ulusal zincir magazalar oldugu halde bakkaldan alışveriş yapıyoruz tembellikten ve herşeyi 1 kg yada küçük boyundan alıyoruz bereket olmuyor.

Dışarda yemek o
Maalesef biz cok gezip haliyle dısarda yemege cok para harciyoduk. Simdi bebek olcak gezemicez onun parasi kalir diye seviniyodum ama dün eşim sagolsun 800 tllik ek borç çikartti. Aslinda sene basinda kapatip yatirima baslamistik ama yazdan beri her ay ekstra 800 -1000 tllik borc çikti buda bizi kk yoneltti.
Dışarda yemek olayına gelince sadece haftada birgün bir öğün yerdik bebek olana kadar.yaklasik 2 aydır hiç çıkmadık.
Tatil olayına gelirsek orta halli otellerde yılda bir kez 4 gece kalabiliyoruz.aslinda erken rezervasyon olayı çok güzel ama onu da bir türlü başaramadık ya gidemezsek diye.

Dışarda yemek o

Dışarda yemek olayına gelince sadece haftada birgün bir öğün yerdik bebek olana kadar.yaklasik 2 aydır hiç çıkmadık.
Tatil olayına gelirsek orta halli otellerde yılda bir kez 4 gece kalabiliyoruz.aslinda erken rezervasyon olayı çok güzel ama onu da bir türlü başaramadık ya gidemezsek diye.
Erken rezervasyona bizde uyamiyoruz esimin tatili 15 gün önce belli oluyor haliyle epey pahali zamanlara denk geliyor. Bu sene tatile gitmeyi dusunmuyoruz deniz kenarinda teyzemler yazlik aldi oraya gideriz. Bebek olunca evde kalirsak hem benzin hemde yemek parasi epey tasarruf ettirir heralde ama işte her ay bisey cikiyor sinir oluyorum

Erken rezervasyona bizde uyamiyoruz esimin tatili 15 gün önce belli oluyor haliyle epey pahali zamanlara denk geliyor. Bu sene tatile gitmeyi dusunmuyoruz deniz kenarinda teyzemler yazlik aldi oraya gideriz. Bebek olunca evde kalirsak hem benzin hemde yemek parasi epey tasarruf ettirir heralde ama işte her ay bisey cikiyor sinir oluyorum
Her ay mutlaka bizde de ekstralar çıkıyor genelde sağlık harcaması oluyor bunlar.
Yazlık olayı iyi olmuş bence de bebekle gidilebilecek en ideal ve hijyenik mekan :anne:

Her ay mutlaka bizde de ekstralar çıkıyor genelde sağlık harcaması oluyor bunlar.
Yazlık olayı iyi olmuş bence de bebekle gidilebilecek en ideal ve hijyenik mekan :anne:
Ya o ekstralar 100-200 lira olsa can feda ama 800 tl ekstra cikinca neyi nereye koyacagini sasiriyo insan bizimde ya arabadan cikiyo ya da arsa almistik ev yapiyoruz ona cikiyo

Eve gitmesi de güzel birşey sonuç olarak kalıcı birşey yapmis oluyorsunuz.gule güle oturmak nasip olsun:KK66:
Amin sagol ama bana şu an gereksiz geliyor. Yani zaten kendi evimiz var orayida bayagi tamamladik oturmiycazda kiraya verilcek bi evde degil anca tamamlandiktan sonra yazlik niyetine kullanilabilir. Ama eşim kenara 3 kurus atsam evin şu gideri var diyip orasini yaptiriyo. Ornek daha ev tamamlanmadi 800 tl kaliyo diye sevinmistim gitmis su baglatmis ona vermis halbuki 2 ay oncede su baglatmak yerine gidip su tankeri almisti ona 200 lira vermisti simdi o bosa çikti. laf anlatamiyorum onceliklerimiz çok farkli.

Biz 4 kişilik bir aileyiz ve 2 aylık bir bebeğim var her ne kadar alışverişi abartmasamda masraf epey oldu.bunun dışında bebekten dolayı çalışmıyorum ama ins 6 aylık olsun sağlıkla ,iş planlarim var.
Bunun dışında oturduğum muhitte hem yerel hem ulusal zincir magazalar oldugu halde bakkaldan alışveriş yapıyoruz tembellikten ve herşeyi 1 kg yada küçük boyundan alıyoruz bereket olmuyor.
hayırlı sabahlar, aslında bakkaldan alışveriş yapıldıgı zaman hem dediginiz gibi bereketli olmuyor hemde kampanyalı ürünler falan olmuyor ben hiç bakkaldan alışveriş yapmam, aylık market alışverişi yaparız genel olarak onun haricinde eksik bişey oluncaalırız meyve sebzeye mutlaka pazara giderim. inşallah allahım bizede bi evlat nasip eder tez vakitte , bebeginizi allah bagışlasın

günaydın , allah bebeginizi saglıkla kucagınıza almayı nasip etsin, demişşiniz ya eve ya araba masrafına gidiyor diye bence bu güzel bişey en azından paranın nereye gittigi belli :) allah ccümlesine bolluk bereket versin inşallah. bizimde 1.5 snemiz kaldı kredi borcumuzun bitmesine kk eşimin var sadece onda da hep bişeyler çıkıyo ordan kullanıyoruz inş taksitleri bitsin kullanmıycaz diyorum bu defa da önümüzde ki ay arabanın vergisi, muayenesi, trafik sigortası var :KK43: ne zaman düzlüge çıkacagız bilemiyorum artık

kızlar ben geçen ay kumbara aldım kendime, elime ne geçerse atıyorum 1 tl , 20 tl ne olursa dolana kadar açmamayı düşünüyorum, zaten eşimle birikimimizden hariç benim 3 çeyregim var birleştirip bilezik almayı düşünüyorum sizce mantıklı mı ?

Ben bugün küçük bir başlangıç yaptım.bebegime premium care kullanıyordum bir tık daha uygun olan Komili bebeyi aldım .her pakette 10 lira tasarruf:anne:
bakın tasarruf için şunu söleyecegim..
ben bebegimimn bezleri toptan paket aliyorum nette baya kar ediyor bölelikle...
şu an evy baby kullaniyorum
25-50 lira kar edebiliyorum ucuzluk var.
bide ıslak mendili de netten aliyorum. eyv baby oda. yoğun islak.. biz geçen sene çook ucuza alimişz. paketi 1,5 lira mi neydi.. şimdi pahali.. onu toptan almişiz.. hala ilk günkü gibi ..:)
toptan alirsaniz. ona göre kullanirsin hemde bi nurmara büyüğü alirsin orda kilosu felan yaziyo 9-18 kilo da var ben 4 nurmara kullaniyorum.

kızlar ben geçen ay kumbara aldım kendime, elime ne geçerse atıyorum 1 tl , 20 tl ne olursa dolana kadar açmamayı düşünüyorum, zaten eşimle birikimimizden hariç benim 3 çeyregim var birleştirip bilezik almayı düşünüyorum sizce mantıklı mı ?
bende kumbara aldim da. bozukluklari markete verip kagit parayi bankaya atiyorum altin çeyrek mi o mazide kaldi :KK53:

bakın tasarruf için şunu söleyecegim..
ben bebegimimn bezleri toptan paket aliyorum nette baya kar ediyor bölelikle...
şu an evy baby kullaniyorum
25-50 lira kar edebiliyorum ucuzluk var.
bide ıslak mendili de netten aliyorum. eyv baby oda. yoğun islak.. biz geçen sene çook ucuza alimişz. paketi 1,5 lira mi neydi.. şimdi pahali.. onu toptan almişiz.. hala ilk günkü gibi ..:)
toptan alirsaniz. ona göre kullanirsin hemde bi nurmara büyüğü alirsin orda kilosu felan yaziyo 9-18 kilo da var ben 4 nurmara kullaniyorum.
Bundan 6 ay önce yeğenim doğdu.. yeğenim için netten toplu alışveriş yaptim..yengosum zamansız çok fazla almışsın dediydi..geçenlerde iyi ki yegenin için almışsın dedi..bu zamana kadar hep aldiklarımı kullandı.. 7 ay daha yeter dedi :KK70:

Bakıyorum da cidden iyi paketler almışım :halay: iktisadi öğrendim galiba:KK49:

ayda bi kez yemege çikabilirsin
market alışverişinizi ayda bi kere pazar alışverişi haftada iki kere yapın..
dolaptki yiyecegi hem çürümezsin hemde tasarruf etmiş olursun.
şahsen ben öle yapıyorum.
borcunu tasarruf ettiği parayila ödeyebilirsin rahatlıkla.. :) dişini sıkmak lazim bu durumda.

Bundan 6 ay önce yeğenim doğdu.. yeğenim için netten toplu alışveriş yaptim..yengosum zamansız çok fazla almışsın dediydi..geçenlerde iyi ki yegenin için almışsın dedi..bu zamana kadar hep aldiklarımı kullandı.. 7 ay daha yeter dedi :KK70:

Bakıyorum da cidden iyi paketler almışım :halay: iktisadi öğrendim galiba:KK49:
çok iyi yapmışsın.:)
toptan alışveriş tasarruftur:KK70:

aynen bence de benimki de hayal olarak kalacak bu gidişle , ben yine biriktireyim de elbet bişeyler yapılır
kumbarada hiç belli olmuyor. ben bozukluklari atiyorum ama 1 lirayi atmiyorum. dolmuş parasi oda.
50 25 10 5 kuruşlari atiyorum iyi oluyor . biriktiğim bozukluklari markete verip bankaya atiyoruz.
ben bunu KK den öğrendim..En Büyük KK:KK36:

kumbarada hiç belli olmuyor. ben bozukluklari atiyorum ama 1 lirayi atmiyorum. dolmuş parasi oda.
50 25 10 5 kuruşlari atiyorum iyi oluyor . biriktiğim bozukluklari markete verip bankaya atiyoruz.
ben bunu KK den öğrendim..En Büyük KK:KK36:
o da güzelmiş ben kendi harçlıgımdan atıyorum elime ne geçerse ay sonu harçılıgımdan fazla para kalınca daha çok atıyorum, sizce birikimi evde tutmak mı bankaya yatırmak mı mantıklı. ben bu ay maaşın kalan kısmını kartımdan çekmedim kalsın dedim ama şuan hepsi gitti zırt pırt ordan çektirdik bidaha maaş yatınca çekip eve koyacağım

o da güzelmiş ben kendi harçlıgımdan atıyorum elime ne geçerse ay sonu harçılıgımdan fazla para kalınca daha çok atıyorum, sizce birikimi evde tutmak mı bankaya yatırmak mı mantıklı. ben bu ay maaşın kalan kısmını kartımdan çekmedim kalsın dedim ama şuan hepsi gitti zırt pırt ordan çektirdik bidaha maaş yatınca çekip eve koyacağım
ister bankaya at ister altin yap.. ama evde tutulmuyor. ben evde tutmuyorum.
hırsızlık olaylar maalesef çook mahallede:KK43:
olmazsa tabi altin yapardim.. şimdi altin çok düştü şimdiden yapmak lazim:)

X