Ev ekonomisi ve para yönetimini bir türlü beceremeyeler...

Bahsettiginiz konu bu mu.bilmiyorum zaten oyle kiyafetlere ayakkabilara cok cok oara hara ama haracyan biri degilim kendimden bahsedeyim mesrla gecn ay biraz elimiz sıkışıkti esimde alisveriste cok gerekli gdalarinalalim drdi tamam dedim ona gore liste yaotim normalde 600 lira tutan alisvris 340 lira tutmus ben şok oldum.ve 1 aydrda dolu dolu yiyoruz iciyoruz ne almadim mesela recel cesitlerinden almadim kasar en kucuk boy aldim ve hala bitmedi peynir 25 liralikta .Deglde 17 liraliktan aldim tavugun en uygunundan aldim bu tarz kisitlamalarla 260 lira kâr elde etmisim cok sasirdim gerci deterjan almadim 60 lirada deterjan eklesek 200 lira kar da gayet guzel

bende para biriktirme derdindeyim ne kadar çabuk ve çok olursa o kadar iyidir. borcumuz biter bitmez ev almak istiyoruz altınlarımız ve artık ne kadar olursa biriken parayla inş bi aksilik çıkmazsa , ben tl degilde altın almak istiyorum eşim yok diyor, mesela iki ayda bir, bir tane işçiliksiz bilezik alalım diyorum yok diyor tam altın alalım diyorum ona da yok diyor , pysa ki ne çok kar etmiş olurduk şimdiye
bence eşine sölemeden yap yaptığında ebey sasiracaktir.. ama paran olduğunda kimseye söleme ailene dahil.. sürekli isterler.. bankaya koyabilirsin olmazsa ...

bence eşine sölemeden yap yaptığında ebey sasiracaktir.. ama paran olduğunda kimseye söleme ailene dahil.. sürekli isterler.. bankaya koyabilirsin olmazsa ...
canım aylık benm ve eşimin maaşından kalanı birleştiriyoruz kenara atıyoruz tl olarak durması sıkıyor canımı bu durumda eşimden gizli yapamam çünkü hesabımız belli, mesela ben o aldıgım 3 çeyregi gizli yaptım haberi yok, evet anneme bahsetmiştim bi ara istedi benden bende verdim napıym ama sağolsun tekrar yaptı . bende duracagına onun işi görüldü

Bahsettiginiz konu bu mu.bilmiyorum zaten oyle kiyafetlere ayakkabilara cok cok oara hara ama haracyan biri degilim kendimden bahsedeyim mesrla gecn ay biraz elimiz sıkışıkti esimde alisveriste cok gerekli gdalarinalalim drdi tamam dedim ona gore liste yaotim normalde 600 lira tutan alisvris 340 lira tutmus ben şok oldum.ve 1 aydrda dolu dolu yiyoruz iciyoruz ne almadim mesela recel cesitlerinden almadim kasar en kucuk boy aldim ve hala bitmedi peynir 25 liralikta .Deglde 17 liraliktan aldim tavugun en uygunundan aldim bu tarz kisitlamalarla 260 lira kâr elde etmisim cok sasirdim gerci deterjan almadim 60 lirada deterjan eklesek 200 lira kar da gayet guzel
Vaovv gayet güzel bence peki aylik mi yapiyosunuz alisverisi yoksa her alisverisi topluyomusunuz

bende liste yapıp öyle çıkıyoruz markete ve mümkünse karnımız tok şekilde çıkıyoruz :) tüm marketlerin indirimlerini takip ediyorum not alıyorum zaten birbirlerine yakın hepsi mesela 2 ay önce migrosta deterjan ve şampuanlarda büyük indirim vardı hemen aldık stok yaptım onlar bana epey gider deterjanları hep stok yaparım bozulma derdi yok,
indirimde gördükçe alırım , aylık markette de gıda alışverişi yaparım gerçekten büyük katkısı oluyor bütçeye bu şekilde

bende liste yapıp öyle çıkıyoruz markete ve mümkünse karnımız tok şekilde çıkıyoruz :) tüm marketlerin indirimlerini takip ediyorum not alıyorum zaten birbirlerine yakın hepsi mesela 2 ay önce migrosta deterjan ve şampuanlarda büyük indirim vardı hemen aldık stok yaptım onlar bana epey gider deterjanları hep stok yaparım bozulma derdi yok,
indirimde gördükçe alırım , aylık markette de gıda alışverişi yaparım gerçekten büyük katkısı oluyor bütçeye bu şekilde
Ben ona bu ay basladim bakalim uygulama indirdim bütün market broşurleri geliyor tele ordan notlar aldim sampuan stogu bende yaptim gecen ay :)

Ben ona bu ay basladim bakalim uygulama indirdim bütün market broşurleri geliyor tele ordan notlar aldim sampuan stogu bende yaptim gecen ay :)
ulusal zincirleri beraber takip edelim bari birbirimize yardımcı olalım :) bende bayağı bi deterjan stogu var stok yapmayı çok seviyorumm :)

ulusal zincirleri beraber takip edelim bari birbirimize yardımcı olalım :) bende bayağı bi deterjan stogu var stok yapmayı çok seviyorumm :)
ay bende çok seviyorum stoklari.. öle indirim varsa kaçirmam:KK70:
geçenlerde gratis de indirim vardi alamadim kaçirdim... :confused:
a101 ve bime çok stok geliyor.

Bende yeniyılla beraber birkaç aydır yaptığım savurganlıklara bir son vermeyi planlıyorum...

Başlangıç planım:
Heray bir çeyrek alma zorunluluğu koydum kendime.
Kızım için 300tl BES ödüyorum zaten (ama o sanki zorunluluk gibi onu hiç saymıyorum)

Gereksiz ihtiyacım olmayan şeyleri almamaya özen gösteriyorum.

Birde ufak birşey ama ben Vadofone redliyim indirim şifrelerim var birçok mağaza ve cafede onları kullanmaya özen gösteriyorum...

Kozmetik ihtiyaçlarım için büyük indirim günlerini bekliyorum ...

Mesela bugünkahvaltı sonrası bigchefte 15tl olan kahveden kardeşimle iki tane ücretsiz içtik...:halay:
30tl kardayım kumbarama atıcam hemen ...:halay:

ay bende çok seviyorum stoklari.. öle indirim varsa kaçirmam:KK70:
geçenlerde gratis de indirim vardi alamadim kaçirdim... :confused:
a101 ve bime çok stok geliyor
eşimde alışmış indirimli bişeyler görünce hemen bana haber ediyor :) markette uyguna aldıgım şeyi yüksek fiyatlı görünce çok mutlu oluyorum :) birde dondurucuda da stok yapmayı seviyorum çalıştgım içinde çok kolaylık oluyor bana.

kızlar birde evinizde tasarruf adına yaptığınız şeyler nedir ? nelere dikkat ediyorsunuz, faturalarınız ne kadar gelir ortalama

X