ev derdimiz

Kiraya verip diğer sevdiğiniz evde oturun para bile kazanmış olacaksınız bu şekilde diğer evden
Böyle yapalım elimize para geçsin deseniz mesela hoşuna gider kabul eder belki nisanliniz
Ve evet gerçekten ev çok önemli sevmeniz gerek

Evim 180 m2 dubleks. Ne işi bitiyor ne yorgunluğu. İn çık in çık gün içinde helak oluyorum. Eski evimiz 90 m2idi düz ayak. Hiç yorulmazdım işlerim hemen biterdi. Artık 2-3 günde anca temizliyorum. Hele çocuk olduktan sonra iyice zorlamaya başladı. Küçük ev her zaman daha kolaydır.
şimdi ailemin evi de sevgilimin ailesinin evi de dubleks. onlar da hep şikayet ediyor işi bitmiyor diye. hani öyle büyük büyük evlerde gözüm yoktu ama en azından 60 metre kare bile olmayan bi ev de istemiyordum. enerjisini de sevemedim böyle kapıdan girince resmen beni boğdu. yeni gelin şımarıklığı mı bilmiyorum

Kira ödememek ve kendi evinde oturmak günümüz şartlarında büyük bir nimet bence.Hele de sıfır dairede.
Duvarlar koyuysa açık renge boyarsiniz,mutfak dolapları,kapılar hepsi boyanır.Koltuk,halıları açık renk seçersiniz.Biraz dekorasyonla harika olur.
İki kişi için pek de küçük sayılmaz.Sonuçta sonsuza kadar orada oturmayacaksiniz.
Anneniz haklı.

Düğün öncesi insan basit şeylere takılabiliyor ama bence çok gereksiz bir dert bu. Benim eşim de evi tuttuğunda -farklı şehirlerdeydik - hiç beğenmedim eski çok çok eski bir evdi ve hala aynı evde yaşıyoruz. İnsan alışıyor ve başka yerde sıkılıp eve gitsem diye can atıyor inan:)
evet ya düğün öncesi her şeye takmaya başladım ben de. hiç takmam dediğim şeylere bile takar oldum

Sizde ilerde çalışın daha büyük ev alın.. Eviniz varken kiraya çıkmak mantıksız. O eşyalar her taşınmada çok hırpalanır. En güzeli direkt eşyaları aldığınız eve kurun..

Bir de acilen boyayı değiştirin. Koyu renkler içinizi bayar..

Söyle yapabilirsin önce elzem eşyalarını kullanırsın diğerleri depo gibi yerde bekler geniş eve çıkınca da o zaman kullanmaya baslarsin.ama yaptığın simariklik değil.bir kere evleniyorsun.cok heyecanlıydım.herseyin en iyisi olsun istiyorsun.ben kendi fikrimi söyledim senin yaşında yeni evlenecek biri olsaydım belki senin gibi düşünürdüm.
ya her şeye takmaya başladım gerçekten mesela arkadaşlarım çeyiz alışverişi yaparken gülüyordum aman ne olacak diye. kendim alınca her şeyi araştırmaya başladım. ya satacağım ya da anneme bırakacağım. bir de nişanlım o kadar heves etti ki o kadar uğraştı ki. yani onu da üzmek istemiyorum hiç. ama kendi annesi bile yanımda evi kötüledi inşallah ilerde daha iyisini alırız dedi.

şimdi ailemin evi de sevgilimin ailesinin evi de dubleks. onlar da hep şikayet ediyor işi bitmiyor diye. hani öyle büyük büyük evlerde gözüm yoktu ama en azından 60 metre kare bile olmayan bi ev de istemiyordum. enerjisini de sevemedim böyle kapıdan girince resmen beni boğdu. yeni gelin şımarıklığı mı bilmiyorum
Ben de çok inanırım ev enerjisine. Ama güzelleştirecek olan sizsiniz. Sevdiğiniz eşyalar alırsanız bence daha farklı hissedersiniz.

ama o evi alırken hep ikimiz yaşamayı hayal etmiştik. durup dururken aldı borca girdi. çocuk maaşının yarısından çoğunu veriyordu zamanında oraya arabasını sattı. kalbini kırmak istemiyorum
Belki tahmin ettiğin kadar kırılmaz bu kadar ağladığını tahmin etmemiştir oda belki onun da içine sinmiyordur

Burada ki ev sahibi -kiraci konuları okuduktan sonra diyorum ki kendi evinize geçin oturun.

Maddi imkan el veriyorsa begenmediginiz yerleri yaptırın derim mesela yatak odasında ebeveyn banyosu varsa giyinme odası ile beraber iptal edip odaya ekletme şansınız var mı ,balkon kullanmayan biriyseniz yine iptal edip odalara verebilirsiniz.

Mutfak dolapları yeniymis kaplama yapıp değiştirebilirsiniz,kulp değiştirebilirsiniz tezgahi boyayıp duvarda ki fayans kısmını da kaplama taşlardan yapabilirsiniz .
mutfak dolapları boyasam parkesi fayansı koyu. bir de sıfır ev olduğu için insanın içi gider. eski olsa derim tamam yenileriz. ama sıfır ev. duvarları kesin boyamayı düşünüyorum..belki mutfak dolaplarını ahsap olanları da boyarım. sevmeye mi çalışsam yoksa gözüm alışır mı bilmiyorum

ya her şeye takmaya başladım gerçekten mesela arkadaşlarım çeyiz alışverişi yaparken gülüyordum aman ne olacak diye. kendim alınca her şeyi araştırmaya başladım. ya satacağım ya da anneme bırakacağım. bir de nişanlım o kadar heves etti ki o kadar uğraştı ki. yani onu da üzmek istemiyorum hiç. ama kendi annesi bile yanımda evi kötüledi inşallah ilerde daha iyisini alırız dedi.
Ee ne guzel işte kayınvalide de ileride değiştirirsiniz demiş eşyalarını satarsan 2.el muamelesi görür annene birakabilirsin bir an önce Elele verip birikim yapmaya çalışın konut fiyatları düşecek diyorlar bakalım.biraz da kredi çeker büyük ev alirsiniz

Yani fazla dolu tezgahlar hoş olmuyor zaten bi çay makinası bi smeg koyun yeter.Şuan çoğu kiracı ev sahibiyle başı dertte olduğu için en rahatı kendi evin gibi geliyor bana
Smeg marka değil mi yav? Ben mi yanlış biliyorum? Bi smeg koyun ne demek? Smag kattle mı, ekmek kızartma makinesi mi, tost makinesimi, ne? Ben mi geri kaldım?

Nişanlınız da ev sahibi olmuş bir insan. Ev sahibi aramasa da kendisi zam yapması gerektiğini bilmiyor mu ? Mal sahibinin hakkına giriyor nişanlınız.

Nerede oturacağınızın yanı sıra bunu da düşünün.
şaka mısın adam ben zam yapmak istemiyorum dedi direkt. zorla yok yok yapalım mı desin? elbette biliyoruz her şeyi. 2 sene olacak o zaman 3 bin kira normal bir fiyattı. bu sene de daha gelmedi. ev sahibi de dedesi

Belki tahmin ettiğin kadar kırılmaz bu kadar ağladığını tahmin etmemiştir oda belki onun da içine sinmiyordur
babam bile başladın yeni gelin şımarıklığı yapmaya dedi. o bile beni anlamadı ki açmıştım konu evlenmemi istemiyor. konusunu açmaya bile korkuyorum normalde her şeyi açık açık konuşuruz. ama nasıl diyebilirim onu düşünüyorum.

X