ne çok konu açtım kendim bile kendime inanamıyorum ama burdan genel olarak çok akılcı fikirler çıkıyor o yüzden danışmadan edemedim.
ev değiştirmek istiyordum ama babam yanaşmıyordu. tek yaşıyorum ve ev benim bu arada. sonunda kendisi kabul etti.
ama evi değiştirirsen de kendin satarsın,ben üzerine para koyamam diyor. tamam dedim zaten evi satınca elime gayet büyük bir miktar geçiyor yeter de artar bile...diye düşünüyordum ki öyle değilmiş.
ev lüks bir semtte 4+1,benim için çok büyük. yine aynı semtte veya okula daha yakın bir yerden bakacağım,okula yaklaştıkça fiyat artıyor evler daha da lüks olmaya başlıyor. o kadarına da gerek duymuyorum benim için 1+1 bile yeterli çok eşyam da yok.
Küçük çaplı bir araştırma yaptık,sevgilim onun yakınına taşınmamı istiyor. Hatta birlikte eve çıkmayı da teklif etti. Şimdi size aklımızdaki fikirleri yazayım,hangisi daha mantıklı geliyor lütfen söyleyin.
1-bu evi satıp üzerine kendi arabamı da satıp 60 bin kadar eklemiş olacağım ve okula yakın ev alabilirim. okula gitmek için arabaya ihtiyacım kalmaz.
2-evi direkt satıp okula biraz uzak olan bir muhitten sevgilime çok yakın bir ev alabilirim,arabam olmaz ama o beni götürüp getirir programlarımız aynı.
3-sevgilimle eve çıkıp şuan oturduğum evi kiraya verebilirim,bana iyi bir getirisi olur. oradan aldığım kira+burs+babamın verdiği harçlıkla hem tuttuğumuz evden payıma düşen kirayı ödeyip hem de harçlığımı çıkarabilirim. araba da bende kalır.
amatörce davranıp evin değerini düşürmek yani elimdeki parayı azaltmak istemiyorum,babamdan çok sert laflar duyabilirim çünkü. sizce bunlardan hangisi daha mantıklı?
sevgili ile eve çıkma fikri size uygun değilse lütfen o maddeyi es geçin polemiğe girip banlanmayalım :) şimdiden çok teşekkürler.