• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev değiştirmek

tam burslu girip sıralama 10k ve üstüyse yararlanabiliyor. ben yarı burslu girdim sıralama 10kdan yüksek olmasına rağmen hazırlık ve birinci sınıfı öyle okudum,hatta 2nin ilk dönemini de. şimdi 2nin 2sindeyim tam burslu olarak.

Ha tamam ben tıptan falan yüksek sıralama deyince tam burslusunuz zannettim o yüzden kapsamlı bursu sordum. Yurt imkanı falan da var onda çünkü.

Ha tamam ben tıptan falan yüksek sıralama deyince tam burslusunuz zannettim o yüzden kapsamlı bursu sordum. Yurt imkanı falan da var onda çünkü.

yok maalesef kapsamlı burs alamadım. yurt zaten yıllık 3bin-10 bin arası değişen rakamlarda ama düşünmedim şimdi aklıma geliyor ama geç kaldım gibi yani neredeyse 3.sınıf olacağım.

Çok nedeni var saydım işte :)
Burada sorun zengin olması sevgilisiyle yaşaması ya da bilkentte okuması filan değil. Tek sorun bunları hep anlatması. Yani aslında ortada dert de yok sadece hava atmak.
Ama bilirsiniz hayatını olmadığı şekilde anlatanlar burada daha çok sevilir doğrucular kovulur. Üyeler de genelde ilk kişileri seviyor bu hep belli :KK66:
Bana konu sahibi cok icten geliyor ve cevresinde ona yol gosterecek , akil verecek bir yetiskin yok , maalesef annesi ilgisiz bir anne vr zaten cok az gorusuyorlar
O da bu platformu bulmus akil danismak icin
Burda o kadar sacma konulari surekli acan uyeler var ki , bu konunun sahibi en azindan gercekten aklina takilan seyler soruyor
Tabi ki herkes ayni dusunmeyebilir , ama ben onu cok sahici , cok da naif buluyorum

ne çok konu açtım kendim bile kendime inanamıyorum ama burdan genel olarak çok akılcı fikirler çıkıyor o yüzden danışmadan edemedim.

ev değiştirmek istiyordum ama babam yanaşmıyordu. tek yaşıyorum ve ev benim bu arada. sonunda kendisi kabul etti.

ama evi değiştirirsen de kendin satarsın,ben üzerine para koyamam diyor. tamam dedim zaten evi satınca elime gayet büyük bir miktar geçiyor yeter de artar bile...diye düşünüyordum ki öyle değilmiş.

ev lüks bir semtte 4+1,benim için çok büyük. yine aynı semtte veya okula daha yakın bir yerden bakacağım,okula yaklaştıkça fiyat artıyor evler daha da lüks olmaya başlıyor. o kadarına da gerek duymuyorum benim için 1+1 bile yeterli çok eşyam da yok.

Küçük çaplı bir araştırma yaptık,sevgilim onun yakınına taşınmamı istiyor. Hatta birlikte eve çıkmayı da teklif etti. Şimdi size aklımızdaki fikirleri yazayım,hangisi daha mantıklı geliyor lütfen söyleyin.

1-bu evi satıp üzerine kendi arabamı da satıp 60 bin kadar eklemiş olacağım ve okula yakın ev alabilirim. okula gitmek için arabaya ihtiyacım kalmaz.

2-evi direkt satıp okula biraz uzak olan bir muhitten sevgilime çok yakın bir ev alabilirim,arabam olmaz ama o beni götürüp getirir programlarımız aynı.

3-sevgilimle eve çıkıp şuan oturduğum evi kiraya verebilirim,bana iyi bir getirisi olur. oradan aldığım kira+burs+babamın verdiği harçlıkla hem tuttuğumuz evden payıma düşen kirayı ödeyip hem de harçlığımı çıkarabilirim. araba da bende kalır.

amatörce davranıp evin değerini düşürmek yani elimdeki parayı azaltmak istemiyorum,babamdan çok sert laflar duyabilirim çünkü. sizce bunlardan hangisi daha mantıklı?

sevgili ile eve çıkma fikri size uygun değilse lütfen o maddeyi es geçin polemiğe girip banlanmayalım :) şimdiden çok teşekkürler.
3. Numarayı seçiyorum çünkü diğer araba satma konusunda kimseye güvenme kırk yıllık karı koca ayrılıyor kendi imkanın araban olsun evin de olduğu yerde dursun kiraya ver

Bana konu sahibi cok icten geliyor ve cevresinde ona yol gosterecek , akil verecek bir yetiskin yok , maalesef annesi ilgisiz bir anne vr zaten cok az gorusuyorlar
O da bu platformu bulmus akil danismak icin
Burda o kadar sacma konulari surekli acan uyeler var ki , bu konunun sahibi en azindan gercekten aklina takilan seyler soruyor
Tabi ki herkes ayni dusunmeyebilir , ama ben onu cok sahici , cok da naif buluyorum

bir dahakine "kaynanam bana yan baktı,görümcem evimde tuvalete girdi" gibi konular açayım inandırıcı olsun.

beni az çok anlamışsınız ben insanlara sizden üstünüm mesajı vermek için asla konu açmadım ki öyle bir düşüncem de yok. burada herkes aynı imkanlara sahip değil diye hiç kimse hayatını yazmasın mı anlamıyorum.

o zaman tüp bebek tedavisi gören bir çok kadın var burada,çocuğuyla ilgili kimse konu açmasın. ben de anne kız ilişkilerine çok özenirim öyle konular da açılmasın bana hava atıyorlar mı diyeyim?

anlamıyorum buraya ne yazmam gerek. her seferinde polemik çıkmasın diye kelimelerimi o kadar iyi seçmeye çalışıyorum ki.

Sen kendin dedin senin yalancınım.
Ben lisede 50 alıyordum sonra işte sonra vahiy mi indi sana ne olduysa birden zekileşip tıptan yüksek alıp mühendislik kazanıyorsun.
Ha bunu neden diyorsun tıp yüksek ya hani ondan gene yoksa düz mühendislik okudum yazar geçersin ne dolandırıyorsun lafı öyle?

Yazdığınız mesajlar çok yanlış konu sahibi değil bir sürü insan var tip a değil mühendisliğe giden. Ilk 100 e giren herkes tip fakültesine mı gidiyor bir bakın ki tip fakülteleri 10000 e kadar düşüyor benim bildiğim bu arada baya bir mühendislik var yanı. Konu sahibiin tip diye belirtmesi gayet normal insanalr tıp dışında neyin puanı iyi bilmiyor ki.

Yani mühendislik var odtu de elektrik elektronik mühendisliği var tip gibi belli bir skalası yok ki.

bir dahakine "kaynanam bana yan baktı,görümcem evimde tuvalete girdi" gibi konular açayım inandırıcı olsun.

beni az çok anlamışsınız ben insanlara sizden üstünüm mesajı vermek için asla konu açmadım ki öyle bir düşüncem de yok. burada herkes aynı imkanlara sahip değil diye hiç kimse hayatını yazmasın mı anlamıyorum.

o zaman tüp bebek tedavisi gören bir çok kadın var burada,çocuğuyla ilgili kimse konu açmasın. ben de anne kız ilişkilerine çok özenirim öyle konular da açılmasın bana hava atıyorlar mı diyeyim?

anlamıyorum buraya ne yazmam gerek. her seferinde polemik çıkmasın diye kelimelerimi o kadar iyi seçmeye çalışıyorum ki.
Farkindayim yazim tarzina ozen gosterdiginin ama takmayacaksin kafaya
Burasi sanal ortam insanlar sana inanabilir de inanmayabilir de , cok normal bir durum bu
Sen isine yarayan fikirleri alip devam edeceksin :)

Yahu krediyi çeken audi alıyor, kredi çeken rezidans tan daire alıyor. Ben kredi çektim araba aldım 2016 da. Kocam ev aldı. Ocak ayında 2. Evi alıyoruz, haziranda da araba yükselteceğiz. İki memur maaşıyla oldu bunlar ve olacak. Bilkent te okuma hadisesine gelince her sokak özel kreş, anasınıfı; her muhit en az 2 özel ilk/ortaokul ile doluyken ne özel okulda okumak ayrıcalık, ne 4+1 ev ayrıcalık. Benim oğlum da bu kullanıcı yaşındayken, muhtemelen evi olacak. Artık bizim ülkemizdeki alt/orta sınıf kültürü keskin değil. Herkesin evinde led var, her hanede 2 araç var neredeyse. Hepimiz tüketiyoruz yani.

Tüm bu gerçekler içinde, konu sahibi ''özel katamaranımla italya koylarında gezip, canım sıkılınca pistinden kaldırdığım özel jetimle las vegas a uçup kumar oynuyorum'' demiş gibi bir hava estirmenin, gerçekliğini sorgulamanın manası yok.
Son olarak milli eğitim sistemimiz vakıf okullarını destekliyor. Hatta öğrencilere maddi kolaylıklar sağlanıyor, teşvik falan veriliyor. Bilginiz olsun hanımlar, Dünyayı, çiçeklerle döşediğiniz balkonlu evinizin, asma tavanlı salonundan süzmeyin. Binalarınızın çatısına çıkıp şehir yapılanması, betonlaşma, inşaat yığını ne kdar fazla çıkıp bir görün.

sakın 4+1 i satıp 1+1 alma..
arabanıda satma..
bunları yapmadan yapabileceklerine odaklan.
okula yakın 1+1 kiraya çıkabilirsin kendi evini kiraya verip.

okula yakın 1+1 ler site içi değil o yüzden eledim. site içi de 3+1 var ve kiralar 2500den başlıyor beni çok aşıyor

Farkindayim yazim tarzina ozen gosterdiginin ama takmayacaksin kafaya
Burasi sanal ortam insanlar sana inanabilir de inanmayabilir de , cok normal bir durum bu
Sen isine yarayan fikirleri alip devam edeceksin :)

sizi neden ablam olmamasına rağmen "ablam olsa kesin böyle olurdu" gibi görüyorum acaba :KK50:

okula yakın 1+1 ler site içi değil o yüzden eledim. site içi de 3+1 var ve kiralar 2500den başlıyor beni çok aşıyor

yalnız yaşayan için büyük 3+1 de bence..
sevgilin yalnız mı yoksa arkadaşlarıyla mı yaşıyor.
bana kalırsa kendi evini satmadan bir alternatif bulmalısın. ankarayı bilmiyorum okula yakın evler değer kazanan evler mi?
yani demek istediğim senin evin bayağı değer kazanmış aldığından beri hala değer artışı devam ediyorsa ve satarsan aldığın evin kazandığı değerden az değer kazanmamalı...

son cümlemi ben bile anlamadım bir daha okuyunca:KK70:
alacağın evin değer kazanma oranı oturduğun ev gibi olmalı kısaca..

Yazdığınız mesajlar çok yanlış konu sahibi değil bir sürü insan var tip a değil mühendisliğe giden. Ilk 100 e giren herkes tip fakültesine mı gidiyor bir bakın ki tip fakülteleri 10000 e kadar düşüyor benim bildiğim bu arada baya bir mühendislik var yanı. Konu sahibiin tip diye belirtmesi gayet normal insanalr tıp dışında neyin puanı iyi bilmiyor ki.

Yani mühendislik var odtu de elektrik elektronik mühendisliği var tip gibi belli bir skalası yok ki.
Bakın açıklayayım. Konu sahibi gene kendini övmek için dedi ki ben tıp puanı kadar aldım mühendislik okudum.
Şimdi de bilkentte başarı bursuyla %100e tamamlayarak okuduğunu söylüyor. O vakit %25 %50 %75 bursla girmiş ancak okula. Dönem sonunda başarılı olanların burs miktarı arttırılır %25 ise %50 olur atıyorum diğer dönem yarı burslu okur. Ee hal böyleyse tıp puanı kadar alacak olup mühendislik nasıl seçmiş? Tutarsızlık burda ama ısrarla mühendislik okuyan mühendis olanlar beni yanlış anlamaya çalışıyor ben size üyenin vakti zamanında dediğini söylüyorum.

ne çok konu açtım kendim bile kendime inanamıyorum ama burdan genel olarak çok akılcı fikirler çıkıyor o yüzden danışmadan edemedim.

ev değiştirmek istiyordum ama babam yanaşmıyordu. tek yaşıyorum ve ev benim bu arada. sonunda kendisi kabul etti.

ama evi değiştirirsen de kendin satarsın,ben üzerine para koyamam diyor. tamam dedim zaten evi satınca elime gayet büyük bir miktar geçiyor yeter de artar bile...diye düşünüyordum ki öyle değilmiş.

ev lüks bir semtte 4+1,benim için çok büyük. yine aynı semtte veya okula daha yakın bir yerden bakacağım,okula yaklaştıkça fiyat artıyor evler daha da lüks olmaya başlıyor. o kadarına da gerek duymuyorum benim için 1+1 bile yeterli çok eşyam da yok.

Küçük çaplı bir araştırma yaptık,sevgilim onun yakınına taşınmamı istiyor. Hatta birlikte eve çıkmayı da teklif etti. Şimdi size aklımızdaki fikirleri yazayım,hangisi daha mantıklı geliyor lütfen söyleyin.

1-bu evi satıp üzerine kendi arabamı da satıp 60 bin kadar eklemiş olacağım ve okula yakın ev alabilirim. okula gitmek için arabaya ihtiyacım kalmaz.

2-evi direkt satıp okula biraz uzak olan bir muhitten sevgilime çok yakın bir ev alabilirim,arabam olmaz ama o beni götürüp getirir programlarımız aynı.

3-sevgilimle eve çıkıp şuan oturduğum evi kiraya verebilirim,bana iyi bir getirisi olur. oradan aldığım kira+burs+babamın verdiği harçlıkla hem tuttuğumuz evden payıma düşen kirayı ödeyip hem de harçlığımı çıkarabilirim. araba da bende kalır.

amatörce davranıp evin değerini düşürmek yani elimdeki parayı azaltmak istemiyorum,babamdan çok sert laflar duyabilirim çünkü. sizce bunlardan hangisi daha mantıklı?

sevgili ile eve çıkma fikri size uygun değilse lütfen o maddeyi es geçin polemiğe girip banlanmayalım :) şimdiden çok teşekkürler.
3

4+1 evi satip 1+1 e gecmeyin. Zamanla daha buyuk bir eve ihtiyac duyarsanız zorlanirsiniz.

sen cayyolunda oturuyordun gel evleri takas edelim benim ev de 4+1 komsuluk sifir kimse kimsenin umrunda degil merkezde her yere 5 dakika odtuye 5 dakika

Evi kiraya verip en makul yerde 1+1 kiralık ev tut.. sevgiline güvenme bence nolur nolmaz.. neticede yarın nolcak kimse bilemex.

Bakın açıklayayım. Konu sahibi gene kendini övmek için dedi ki ben tıp puanı kadar aldım mühendislik okudum.
Şimdi de bilkentte başarı bursuyla %100e tamamlayarak okuduğunu söylüyor. O vakit %25 %50 %75 bursla girmiş ancak okula. Dönem sonunda başarılı olanların burs miktarı arttırılır %25 ise %50 olur atıyorum diğer dönem yarı burslu okur. Ee hal böyleyse tıp puanı kadar alacak olup mühendislik nasıl seçmiş? Tutarsızlık burda ama ısrarla mühendislik okuyan mühendis olanlar beni yanlış anlamaya çalışıyor ben size üyenin vakti zamanında dediğini söylüyorum.
kız o cümleyi hava atmak için kullanmadı konu içinde konuşulurken söyledi.
Burda ne gibi bir tutarsızlık var ??
Bilkent bilgisayar mühendisliği %50 burslu olsa bile başarı sıralaması ve taban puanlarından haberiniz yok mu sizin ?
en düşük 5binle alıyor ? e yetiyor işte tıpa neyini tartışıyorsunuz ki siz hala ?

Back
X