- 24 Ekim 2014
- 59.307
- 330.726
- 698
- Konu Sahibi yumussweat
-
Tercihlerim erkekler aslında ama onlardan ne hayır gördüm. Bir de seni deneyelimDaha atraksiyonlubu dediğin kahve kalsin. Sevişek
Ev neresi? Ben de bir başlangıç yapayımTercihlerim erkekler aslında ama onlardan ne hayır gördüm. Bir de seni deneyelim
Üç olduk biz, çokzel oldu, gurup olduk var mı arttıran?Ev neresi? Ben de bir başlangıç yapayım
Yani kötü yönlendirmek istemem ama aile var aile var. Mesela ben babamın sözünden çıkmamaya gayret ederim, bana bir şey dediyse ve dediği şey bana çok ters gelmediyse mutlaka yaparim. Çünkü babam kendi korkularini benim üzerimde yaşatmaya çalışmaz,beni kafese sokmak istemez , yonlendirmekten çekinir..nasıl kendisi küçük yaşta aileden kopup bağımsız yasadiysa bize de saygı gösterir. Eskiden deplasmanda maç izlemek için şehir şehir gezdiğini - bu arzuyu bilir bize engel olmaz. Kendimizi gerçekleştirip mutlu olmamızı ister. O yüzden bilirim ki söylediği şey benim yararimadir , çünkü zaten beni uyarmadan önce içinden bunu düşünüp söylemesi gerektiğine karar vermiştir. Daha önce ona açık açık 'sana yalan söylemek istemiyorum ama ne istersin, her şeyi söyleyeyim mi yoksa bazı şeyleri kamufle mi edeyim?' diye sormuştum (öğrenciyken seyehatlerimi kastetmistim ama genel olarak da bakılabilir) o da her şeyi bilmesine gerek olmadığını ama ablama bildirmeye devam etmemi söylemişti:)Tamam ben de kardeşime haber veririm bundan sonra. Çünkü bazen içim el vermese de aile sözünden çıkmak gerekiyor. Böyle hayat geçmez
Aslında ailem babanız gibi beni kırmamak çoğu şeye izin vermek için o kadar çaba harcarlar ki bazen işlerine gelmese bile ortak yollar bulmaya çalışırlar. O yüzden zaten sözlerini çok kale alıyorum. Ama bazı konularda anlaşamıyoruz. Orda da tavsiyeyi aldıktan sonra kendi kararımı vermek istiyorum sadece. Bu ev olayı gibi. Yoksa çoğu şeyde anlayışlılardır.Yani kötü yönlendirmek istemem ama aile var aile var. Mesela ben babamın sözünden çıkmamaya gayret ederim, bana bir şey dediyse ve dediği şey bana çok ters gelmediyse mutlaka yaparim. Çünkü babam kendi korkularini benim üzerimde yaşatmaya çalışmaz,beni kafese sokmak istemez , yonlendirmekten çekinir..nasıl kendisi küçük yaşta aileden kopup bağımsız yasadiysa bize de saygı gösterir. Eskiden deplasmanda maç izlemek için şehir şehir gezdiğini - bu arzuyu bilir bize engel olmaz. Kendimizi gerçekleştirip mutlu olmamızı ister. O yüzden bilirim ki söylediği şey benim yararimadir , çünkü zaten beni uyarmadan önce içinden bunu düşünüp söylemesi gerektiğine karar vermiştir. Daha önce ona açık açık 'sana yalan söylemek istemiyorum ama ne istersin, her şeyi söyleyeyim mi yoksa bazı şeyleri kamufle mi edeyim?' diye sormuştum (öğrenciyken seyehatlerimi kastetmistim ama genel olarak da bakılabilir) o da her şeyi bilmesine gerek olmadığını ama ablama bildirmeye devam etmemi söylemişti:)
Ama annem...
Annem çok evhamlari olan, yönetmeyi seven bir insan. Bizi kafese koyup salonun ortasına koysa ondan mutlusu olmaz. Beni hala kendi uzvu görüyor. Kendi uzvu olsa ne güzel ,söz konusu kendisiyse pasaport çıkartır turlara yazılır, sırf biri davet etti diye hemen gaza gelir şehir dışına çıkar,mitinge falan gider,bir organizasyona gittiyse onikiden önce gelmez, hayatını yaşamaya çalışır. Ama söz konusu bensem endişe içinde olur, yan şehre gitmem bile onun için problem olur
Yani benim iyiligimi değil sadcee kendi rahatını (yani benim evde -guvende olup onu rahata sokmami) önemser. Bir şeye hayır dediyse sebebi kafeste ve güvende olmamı istediğindendir.
Haliyle ben onun dediklerini onemsemem,bencilce bulurum.
Sizin konuda geçen aileniz de bence benim annem gibi
Aman kızım,yapma etme, gitme, zıplama,atlama,deneme..
Ne yap?
Ot gibi yasa, sonra öl git.
Ben okurken de vardı böyle aile sözünden çıkmayan ,etkinliklere gezilere katılmayan arkadaşlarım. Hepsi oldu pişman. Boş boş, ot gibi geçti çünkü hayatlarının belki de en güzel dönemi.
Kimi insan her boş anında Türkiye'yi karış karış gezmisken, arkadaşlarıyla geceler boyu okey-batak oynarken, Erasmus ile Avrupa'yı gezip work and travel ile ABD'de garsonluk yaparken- gencliklerini binbir anı ile suslerken kimileri de 'annem kız arkadaşına bile gitme dedi' diye öyle duvarlara bakıp yaşıyorlar gençliğini.
Benim şimdiki aklım olsa öğrenciyken daha çok sınırlarımi zorlardim, parttime palyacoluk falan yapardım zaten gezebilemk için ama şimdiki aklım olsaydı yazları burgerkingde,defactoda çalışır work and trawel parasi biriktirirdim.
Yönetimin dikkatine ben kimseyle grup değilim saygılarÜç olduk biz, çokzel oldu, gurup olduk var mı arttıran?
Yönetimin dikkatine beni yoldan çıkardıYönetimin dikkatine ben kimseyle grup değilim saygılar
Kör şahit olabilirimYönetimin dikkatine beni yoldan çıkardı
eskıden nufus bu kadar cok degıldı herkes bırbırıyle daha ıc ıceydı o yuzden daha ıyı tanırlardıBende aksine eskiden çok farklı olmadığını düşünüyorum, eskiden kötü olaylar duyulmaması için üzeri kapatılırdı, şimdi kötü olaylar daha hızlı duyuluyor.
Bıçak da biraz abartı olmuş sankiKiz arkadaslarima gittim ama erkek arkadaslarima hic gitmedim acikcasi.esimle sevgiliyken ilk gittigimde cok korkmustum.kotu bisey yapmayacagini biliyordum ama yine de korktum.hatta yanima komik gelecek ama bicak goturmustum ne olur ne olmaz diye
neyse kı artık bıber gazı falan var veya elektrosok cıhazı . sımdı yanınızda bıcak tasımak da suc cunku .Kiz arkadaslarima gittim ama erkek arkadaslarima hic gitmedim acikcasi.esimle sevgiliyken ilk gittigimde cok korkmustum.kotu bisey yapmayacagini biliyordum ama yine de korktum.hatta yanima komik gelecek ama bicak goturmustum ne olur ne olmaz diye
Dediklerinize çok katılıyorum haklısınızzArkadaşınız sonuçta güvenmeseniz niye arkadaş olasınız? Evine gittim diye üzerime atlayacak kadar güvenmiyorsam gitmem ama iyi biri olduğunu düşünüyorsam giderim. Gittim diye beni etiketleyecek biri de zaten güvenilmezdir dolayısıyla yine gitmemiş olurum. Şu an üniversite yıllartıma dönüp baktığımda keşke daha dolu dizgin yaşasaydım dediğim çok şey var. Bazı zamanlar geri gelmiyor. Bence siz de etraftaki çok kötü olayları sürekli anımsamayın. Temkinli olun elbette ama kötü olaylar yaşanıyor diye de kendinizi sürekli baskı altında tutmayın.
tum davalar bırbırını tanıyıp zamanında bırbırıne guvenen ınsanlar arasında acılıyor ama :)Arkadaşınız sonuçta güvenmeseniz niye arkadaş olasınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?