• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev atıklarınızı napıyorsunuz..??

Biz apartmanda topluyoruz belediye gelip alıyor da hemen hemen her okulda artık geri dönüşüm kutuları var. A101 gibi marketlerde pil kutuları var. Ayrı poşete koyup konteynıra koysanız bile geçimini bu işe sağlayan emekçilere kolaylık olur

Eski oturduğum evde belediye haftada 1 araba getirip topluyordu ve verilen poşetin ağırlığına göre kartınıza para yüklüyordu. Apartman görevlimize çöpleri verirken geri dönüşümleri karışık olarak kağıt, plastik, cam atıkları ayrı bir poşete koyup veriyorduk. O da belediye arabasına verip parasını alıyordu.
Şimdiki oturduğumuz yerde ayrı bir geri dönüşüm arabası yok ancak burada da belediye geri dönüşüm için çöp poşeti dağıtıyor. Biz de yine ayırıyoruz.
Sizin oturduğunuz yerde ayrı konteyner olmasa da poşetleri ayırın. Onlar çöpe gittiğinde ayrılıyor yine de.

Kesinlikle çok önemli bir konu ama belediyeler yeterince çalışmıyor bu konularda kağıt ve pil atıkları okula gönderiyorum maalesef cam ile uğraşamıyorum ağırlığından dolayı ayıramıyorum tekstil atıklarını da geri dönüşüm kumbarasına bırakıyorum .keşke daha fazla noktaya geri dönüşüm konteyner leri koyulsa ya da belediye belli günler çöp toplar gibi dolaşsa sokakları

İstanbul'dayım, ilçe belediyesine başvuruda kağıtlar için geri dönüşüm kutusu bırakıyorlar. Haftalık olarak gelip alıyorlar. Balkonda cam ve kağıt için ayrı çöp kutularım var. Camları eşim biriktikce götürüyor, kağıtları apartman girişindeki kutulara indiriyoruz, toplama gününden önce. Annem balkondaki kutuları her gördüğünde evde çöp biriktiriyorsun diyor 😅
İ
Apartmanda geri dönüşüm kutusu var.

Pilleri ve yağı pet şişede biriktiriyorum, birikip duruyor öyle.
Bir ara kutu bulup atacağım, yakınlarda var aslında.

Tekstil atıklarını h&m için biriktiriyorum, bir poşet tekstil ürününe %15 indirim veriyor hem.
ilk defa duyuyorum. İnternet alışverişinde geçerli mi acaba?

Geri dönüşümün de bir kandırmaca olduğunu duydum. Yani geri dönüşüme gönderdiğimiz atıkların çok küçük bir kısmı geri dönüştürülüyormuş ve bunun için büyük enerji sarfediliyormuş. Atıksız yaşam sürmek lazım. Zor ama imkansız değil. Anannelerimizin yaşantısından feyz alarak bunu biraz olsun başarabiliriz. Mesela markete giderken dayanıklı bez çantalarımızla gittiğimiz gibi kahvatıcıya da giderken boş kavanozla gidiyorum, zeytini plastik poşet yerine kavanozuma koydurtuyorum.
Kandırmaca değil mi bilmiyorum ama biz geri dönüşüme atarak elimizden geleni yapmış oluruz..bende plastik kağıt kullanımını olabildiğince minimum tutmaya çalışıyorum. Küçük bi örnek mesela bayatlamış ekmek gibi gıdaları penceremin kenarına koyuyorum. Kuşlar yesin diye.

Back
X