• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev atıklarınızı napıyorsunuz..??

Ya ben de ayrıca cam plastik kağıt yag vs ayırdıktan sonra sebze atiklarina uzuluyorum. Mesela diyorum yumurta kabukları, sebze meyvenin kabuğu... Bunları ne yapıyorsunuz? Bunlarında ayrı toplanması ne kadar iyi olurdu aslında :( hani sıfır atık falan deniyor ama bizim binada da yok ayrı atık yeri malesef. Biz ozellikle ayirmaya çalışıyoruz..

Atık yağları pilastik şişelere koyup biriktiriyorum, belediye topluyor, arayınca gelip alıyorlar.
Cam, pilastik, kağıdı da ayrı poşetler de biriktiriyorum, asm var yakında, onun bahçesine de var atık kutusu oraya atıyorum. Kendi kapımın önüne karton kutu koymayı düşünüyorum bu ara, onların içinde biriktiricem ayrı ayrı.
Pilleri kavanoz da biriktiriyorum, önceden marketler de ki pil kutularına atıyorduk, artık çocuklar okulda ki kutulara götürüyor.
Geri dönüşüm çok önemli, keşke herkes dikkat etse.

Apartmanda geri dönüşüm kutusu var.

Pilleri ve yağı pet şişede biriktiriyorum, birikip duruyor öyle.
Bir ara kutu bulup atacağım, yakınlarda var aslında.

Tekstil atıklarını h&m için biriktiriyorum, bir poşet tekstil ürününe %15 indirim veriyor hem.

Bizde de toplama gibi şeyler yok, ben kağıt, plastik, metal atıkları ayrı bir poşete koyuyorum. Kağıt toplayanlar onları da alıyor. Pillleri de bitince biriktirip geri dönüşüm olan yerlere atıyoruz.

Belediyenin verdiği atık kutusunda biriktirip çöpün yanına bırakıyorum. Camları ise poşet, karton ne bulursam içinde biriktirip yine çöpün yanına.

Bu arada hanımlar özellikle camları ayrı atmalıyız çünkü hem çöpü toplayanların hem de çöpü karıştıran hayvanların yaralanmasına sebep olabilir.

Güya büyükşehiriz ama belediyemizin bu tarz hizmetleri yok malesef. Direk çöpe. Aslında çok çevreciyimdir. Ama nereye atalım. Geçen kızartma yağını lavaboya dökünce hayıflandım keşke toplansa diye
Siz genede lavaboya dökmeyin bir şişede biriktirip çöpe atin bizim sitede var yağ toplama kutusu belki biriktirip sizde olan bir yere ayda bir birakabilirsiniz

Ayri posetlere koyuyoruz,haftada bir gun belediye toplamaya geliyor. Gida atiklarini toprak uzerine atip gommeyi tercih ediyoruz site bahcesinde,bol miktarda agacimiz bu gida atiklarindan beslenerek neredeyse orman haline geldi,en dogal agac gubresi tavsiye ederim. Kucuk cocugunuz da varsa beraber yapin ona da aktivite olsun ;) acik havada elinde kurekle cok mutlu oluyor cocuklar
Darkmore gıda atıkları derken mesela yemek artığı değil dimi? Meyve kabukları falanmi?(örneklendirirmisin) Ben çocuğumla gidip atsam komşular razı olmaz sanki.cok mantıklı geldi boş biyer bulup çocuğumla atmayı düşündüm.

Kızartma yağlarını 5 litrelik pet şişeye biriktiriyorum. Biriktiğinde de bazen belediyenin atık yağ konteynerına atıyorum (eve biraz uzak) bazen de evimizin yakınındaki motorcuya veriyorum , onlar o yağı kullanıyorlarmış. Pilleri işyerine götürüyorum orda da ayrı bir 5 l pet şişe var. Mavi su kapaklarını biriktiren bir abi var kapakları biriktirip ona veriyorum. Karton olunca da güzelce katlayıp çöpün kenarına koyuyorum bizim burda da kağıt toplayıcıları var kolaylıkla alabilsinler diye çöpe atmıyorum. Çocukların küçülen ama giyilebilir kıyafetlerini Kızılay’ın ve belediyenin giyim toplama konteynerına bırakıyorum. Bazen de kıyafetleri büyük bir poşedi koyup günlerce arabanın arkasında gezdiriyorum kağıt toplayan birilerine veriyorum kendi ihtiyacı yoksa bile belki başkasının çocuğu vardır ve onlara ulaştırır diye. Yapabildiklerim bunlar .

Merhaba KK hanımları..
Buara evde çıkan çöpleri nasıl geri dönüşüme kazandırabilirim ona takmış durumdayım..
Bu konu ile ilgili olan var mı. Mesela kağıt cam plastik gibi atıklarınızı ne yapıyorsunuz.. bulunduğunuz şehirdeki belediyeler bu konuya önem veriyor mu.
Umarım açacağım konu gelin kaynana meseleleri kadar ilgi görür.
Benim bulunduğum ywrde belediye haftalık geri dönüşğm poşeti dağıtıyor ve onları da haftanın belirli bir günü topluyor.

Ben Almanyadayim. Burda plastik, kağıt, cam, Elektronik aletler için ayrı çöp imkanı var. Alisverisde mümkün olduğu kadar plastik torba ve paketler almıyorum. Pazara gidince yanımda poşetlerim olur onlara koyarım herseyi. Mesela çilek için kutu da götürebiliyorsunuz.plastik kutular o zaman tekrar kullanılıyor.

Darkmore gıda atıkları derken mesela yemek artığı değil dimi? Meyve kabukları falanmi?(örneklendirirmisin) Ben çocuğumla gidip atsam komşular razı olmaz sanki.cok mantıklı geldi boş biyer bulup çocuğumla atmayı düşündüm.
Aynen kuzum,meyve kabugu,cekirdegi,kuflenmis ekmek,yumurta kabugu,zeytin cekirdegi gibi tum gida artiklarini agac diplerine gomuyoruz ;) butun site ahalisi copcu bizde ;)

yakinlarda geri donusum toplama yeri olmayanlar muhakkak belediyeyi arayip sorsunlar.
Ben Gebzede yasarken aramistim,
geri donusum orani cok fazla olmadigi icin sadece talep edenlerden topladiklarini, haftada bir gelip sizin evinizin onunden aldiklarini soylemislerdi.

su an evimden kagit ve plastik toplaniyor, cam icin de toplama merkezine kendim tasiyorum. Gida atiklarini da ayrica topluyorlar burada, onlari da normal copten ayri yere koyuyorum, ayni gunde toplaniyor, biyolojik yakit yapiliyormus galiba. Aslinda gida atiklarini dekompost etmek daha dogrusu olabilir de pek ilgim olan konular olmadigi icin bilemiyorum.

Allah razı olsun bizim bi kapıcı var. Biz kapının önüne koyuyoruz pet sisiler kartonlar metal seyler piller vs.. o aliyor ayda 1 çağırıyor alanlari, veriyor

Atik yag toplayan firmalar var, arayip size en yakin yeri ogrenebilirsiniz, ya da 5 litre ve uzerindeki miktarlari gelip adresten alabilirler. Bu atiklarin toplaNmasi zorunlu zaten sadece ev olarak dusunmeyin yemek yapan firmalar,restoranlar vs de hep biriktirmek ve gereken yerlere vermek zorunda artik.

evet bir ara pizzacinin ustundeki dairede oturuyordum ben,
pizzacinin atiklarini almaya gelen sirkete veriyordum. bu sekilde de cevreye sorulabilir.

yurtdisindayim Burda heryerde toplama yerleri oluyor.
cam zaten cok Nadir oluyor oldugunda topluyorum (zeytin yagi sisesi gibi)
kagit karton hemen evin altinda cöpün yaninda var oraya atiyourm.
bizde birde "bio" var yani gida artiklari bunlarda o cöpe gidiyor.
ben buna önem veriyorum

Bizde de sokaklarda hiçbir şey yok. Benim geri dönüşüm çöpüm var balkonda. Cam, kağıt, teneke herşeyi oraya atıyoruz. Kapıcıya vermiyoruz çünkü hiç umursamıyor. Kendimiz çöpün kenarına koyuyoruz. Çok fazla çöp toplayan insan var burada. 10 dakika sonra biri almış oluyor.

Ayrı kutusu var, dönüşebilecekleri ayrı biriktiriyorum. Evsel atıklar için de bir güzellik düşünüyorum ama nasıl ve nerede yapacağımı bulamıyorum. Hala araştırmadayım, bu aralar ekip dikmeyle kafayı bozdum çünkü. Yaza doğru domates ve salatalık dikmek istiyorum şimdiden hazırlık yapmak lazım.

güney korede çöpleri gibi olsa ülkemizde..
hepsini birden ayrı ayrı atılıyor.
sevgi choi de görmüşüm..
teneke kagit şişeleri hepsi ayri ayri çöpe atiliyordu.. geri dönüşüm için elinden geleni yapıyordu..
ülkemizde ayni şekilde uygulansa neler kazandirir ki ..
zaten atıklarla herşey yapılır bunu 5 minites e gördüm..
gerçekten iyi olurdu..

Yaylada annem yemek atiklarini topraga dokuyor sonra karistirip gubre olarak agac diplerine dokuyor. Eski kiyafetleri ihtiyac olanlara ya da belediyenin kutularina katiyoruz. Kagit cam maalesef oyle ayristiramiyorum.

Back
X