• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev atıklarınızı napıyorsunuz..??

Mutlaka ayırıyorum.
Oturduğum yerde geri dönüşüm ayrı konteynır larda toplanıyor.
Sizin orada toplanmiyorsa camlarla diğerlerini ayırıp çöpün yanına koyun.
Kağıt pet şişe toplayanlar rahatça alır hem.
Maalesef yaşadığım yer küçük bi ilçe. Geri dönüşüm konteynırları yok. Ama kağıt toplayıcıları çok mantıklı geldi.

Nedenini size anlatabilecek yetenekte olduğumu sanmıyorum.
Bende ilginç olduğunu düşünmüyorum. Yakınlarımda atık toplayan yer hiç yok. Okulda pil ve cam atığı toplayan vardı oralara atardım. Şuan cevremde olmadığına göre atıkları nasıl degerlendirebilirim sizce? Kırılmış camları yapıştırıp kullanacak halim yok.
Bazıları güzel tasarımlar yapıyor bazı parçalarla ama onun içinde şuan hevesim yok dedim. Siz ilginç dediniz. Neden diyorum anlatamam diyorsunuz. Peki.

Aslında belediyeden istek yapılsa gönderirler diye düşünüyorum
Birde yakında okul hastane varsa onların geri dönüşüm projeleri olabilir
İşte mavi şişe kapağı pil toplama projeleri yapabiliyorlar varsa yakın onları takip edin
İş büyük şehir belediyesine düşüyor aslında

Hiç bulamıyorsanız kağıt toplayıcıları için ayırıp çöpün yanına koymakta mantıklı

Güya büyükşehiriz ama belediyemizin bu tarz hizmetleri yok malesef. Direk çöpe. Aslında çok çevreciyimdir. Ama nereye atalım. Geçen kızartma yağını lavaboya dökünce hayıflandım keşke toplansa diye

Ayri posetlere koyuyoruz,haftada bir gun belediye toplamaya geliyor. Gida atiklarini toprak uzerine atip gommeyi tercih ediyoruz site bahcesinde,bol miktarda agacimiz bu gida atiklarindan beslenerek neredeyse orman haline geldi,en dogal agac gubresi tavsiye ederim. Kucuk cocugunuz da varsa beraber yapin ona da aktivite olsun ;) acik havada elinde kurekle cok mutlu oluyor cocuklar

Güya büyükşehiriz ama belediyemizin bu tarz hizmetleri yok malesef. Direk çöpe. Aslında çok çevreciyimdir. Ama nereye atalım. Geçen kızartma yağını lavaboya dökünce hayıflandım keşke toplansa diye
Toplaniyor kizartma yaglari. Nasil doktunuz lavaboya yazik gunah icme sularimiza. Arastirin,mutlaka gelip alanlar vardir cevre illerden. Hangi ilde yasiyorsaniz hatta yazin da beraber arayalim.

İstanbul'dayım, ilçe belediyesine başvurunca kağıtlar için geri dönüşüm kutusu bırakıyorlar. Haftalık olarak gelip alıyorlar. Balkonda cam ve kağıt için ayrı çöp kutularım var. Camları eşim biriktikce götürüyor, kağıtları apartman girişindeki kutulara indiriyoruz, toplama gününden önce. Annem balkondaki kutuları her gördüğünde evde çöp biriktiriyorsun diyor 😅

Yağları lütfen lavoboya dökmeyin
Ped siselere boşaltip çöpe atın hiç olmazsa

Biz biriktiriyoruz ve belediyenin toplama aracina veriyoruz hafta bir gun gelip aliyorlar ve yerine torba birakiyorlar ona yeniden biriktiriyoruz meyve ve sebze kabuklarinida agac diplerine dokuyoruz dogal gubre mantigi yagsiz ve yemek artigi olmamasina ozen gosteriyoruz yemek artiklarni cop kenarlarina hayvanlar icin birakiyoruz tek sorunumuz kizartma yaglari onlari da kavanozluyorum ama nereye verecegime henuz cozum bulamadim

Bulunduğum mahallede ayrı ayrı konteynır yok.
Sanırım bu geri dönüşüm işini onlar da kazansın diyip kağıt toplayan arkadaşlara bıraktılar.
Kağıt ve plastikleri ayrı poşetleyip öyle atiyorum.
Pil ve camları ayırıyorum.
bazen arabada geziyor benimle bir kaç hafta soda şişeleri ve piller🤦🏻‍♀️
Çöplerini bulunca atıyorum.

Merhaba KK hanımları..
Buara evde çıkan çöpleri nasıl geri dönüşüme kazandırabilirim ona takmış durumdayım..
Bu konu ile ilgili olan var mı. Mesela kağıt cam plastik gibi atıklarınızı ne yapıyorsunuz.. bulunduğunuz şehirdeki belediyeler bu konuya önem veriyor mu.
Umarım açacağım konu gelin kaynana meseleleri kadar ilgi görür.

kapıcı abla kağıt ve plastikleri toplayıp satiyo kendi gelirini artiriyo. kapiya bırakıyoruz. artık sadece plastik topluyorum dedi. kagit koli kitap vs olanları da kağıt toplayıcılar alsin diye çöpün yanina koyuyoruz.
genelde geri dönüşüme gidecek fazla çöp cikmiyo zaten.

camları da is yerine götürebilirim aslında zaten işe servisle gidiyorum.

Toplaniyor kizartma yaglari. Nasil doktunuz lavaboya yazik gunah icme sularimiza. Arastirin,mutlaka gelip alanlar vardir cevre illerden. Hangi ilde yasiyorsaniz hatta yazin da beraber arayalim.
Yengeçin dediği gibi yapacağım artık. Şişeye doldurup atacağım. Yok konteyner bile bulamıyoruz bazen. Duraklara mesela koysalar. Ben bulana kadar elimde taşıyorum atmıyorum yerlere

Bu arada kızartma yapmıyorum.
Nadiren yapınca da bir kaba koyup çöpe atıyordum ama burada yazılınca google dan baktım.
5 litre biriktirirseniz, 444 atık hattı varmış..
Gelip alıyorlarmış

Yengeçin dediği gibi yapacağım artık. Şişeye doldurup atacağım. Yok konteyner bile bulamıyoruz bazen. Duraklara mesela koysalar. Ben bulana kadar elimde taşıyorum atmıyorum yerlere
Atik yag toplayan firmalar var, arayip size en yakin yeri ogrenebilirsiniz, ya da 5 litre ve uzerindeki miktarlari gelip adresten alabilirler. Bu atiklarin toplaNmasi zorunlu zaten sadece ev olarak dusunmeyin yemek yapan firmalar,restoranlar vs de hep biriktirmek ve gereken yerlere vermek zorunda artik.

Geri dönüşümün de bir kandırmaca olduğunu duydum. Yani geri dönüşüme gönderdiğimiz atıkların çok küçük bir kısmı geri dönüştürülüyormuş ve bunun için büyük enerji sarfediliyormuş. Atıksız yaşam sürmek lazım. Zor ama imkansız değil. Anannelerimizin yaşantısından feyz alarak bunu biraz olsun başarabiliriz. Mesela markete giderken dayanıklı bez çantalarımızla gittiğimiz gibi kahvatıcıya da giderken boş kavanozla gidiyorum, zeytini plastik poşet yerine kavanozuma koydurtuyorum.

Kimi okullarda da geri dönüşüm kutuları oluyor ayrı ayrı. Evinizin yakınındaki okullara sorabilirsinuz

Back
X