• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev atıklarınızı napıyorsunuz..??

moveon1881

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2011
246
183
303
40
İzmir
Merhaba KK hanımları..
Buara evde çıkan çöpleri nasıl geri dönüşüme kazandırabilirim ona takmış durumdayım..
Bu konu ile ilgili olan var mı. Mesela kağıt cam plastik gibi atıklarınızı ne yapıyorsunuz.. bulunduğunuz şehirdeki belediyeler bu konuya önem veriyor mu.
Umarım açacağım konu gelin kaynana meseleleri kadar ilgi görür.

Kendi evimde maalesef bir şey yapamıyorum çünkü yakın bölgemde toplama merkezi yok.
Ama ailemin evinde her katta kağıt, plastik, cam olmak üzere ayrı 3 er küçük karton kutu var.
Belediye haftada bir gelip alıyor.

Keşke her belediye bu imkanı sunabilse, en azından konteynır yanlarına geridönüşüm için ayrı kutular bırakabilse.

Belediyelerin cam, metal, kağıt için ayrı ayrı konteynerlari var. Biriktirip oralara bırakabilirsin.

Bizim apartmana belediye haftada bir kez gelip torba birakiyor
Isteyenler geri dönüşüme kazandirilacak atıklari topluyor
Bir hafta sonra belediye gelip aliyor
Böyle bir sistem yoksa sizin yaşadiginiz yerde siz de kagidi ayri camı ayri poşetleyerek çöp kutularinin yanina birakin kağıt toplayicilari içinde kolaylik olur böylelikle

Kağıtları geri dönüşüme koyuyorum ama diğerleri için maalesef o kadar hassas davranamıyorum. Camları da annemlerde iken toparlar babam yine geri dönüşüme verirdi. Bizim burada ilçe belediyelerinin geri dönüşüm numaraları var bir miktarı geçince arıyoruz gelip alıyorlar. Sitelerde ayrı ayrı toparlanıp düzenli olarak ama ben daha müstakil şekilde yaşadım şimdi oturduğum apartman da müstakil evden hallice :)

Merhaba KK hanımları..
Buara evde çıkan çöpleri nasıl geri dönüşüme kazandırabilirim ona takmış durumdayım..
Bu konu ile ilgili olan var mı. Mesela kağıt cam plastik gibi atıklarınızı ne yapıyorsunuz.. bulunduğunuz şehirdeki belediyeler bu konuya önem veriyor mu.
Bizim apartmanın önünde pil cam karton şeklinde ayrılmış çöp kutuları var onlara ayırıp atıyorum
Eski kıyafetlerinde kötü durumda olmayanları yine belediyenin kutularına kötü durumda olanları ise yer ve cam bezi yaparak değerlendiriyorum

Bizim apartmana belediye haftada bir kez gelip torba birakiyor
Isteyenler geri dönüşüme kazandirilacak atıklari topluyor
Bir hafta sonra belediye gelip aliyor
Böyle bir sistem yoksa sizin yaşadiginiz yerde siz de kagidi ayri camı ayri poşetleyerek çöp kutularinin yanina birakin kağıt toplayicilari içinde kolaylik olur böylelikle
Keşke her belediye böyle imkan sunsa. Süpermiş. Neresi acaba

Merhaba KK hanımları..
Bizim caddede var geri dönüşüm konteynirları. Ben cam ve kağıtları ayrı çöp poşetlerine koyuyorum. Dolunca dönüşüm konteynirlarına atıyorum. benim eski bir ev arkadaşım vardı sinir olurdu bana "sen çöp biriktiriyorsun" diye onu anımsadım şimdi :KK70:

Bizim belediye haftada bir araçla gelip topluyor. Biz de ayrı bir poşette biriktirip ya belediyeye ya da kağıt toplayıcılarına veriyoruz, hatta önceliğimiz onlar, onlar kazansın.

Merkezi bir yerde oturuyorum. Kagit, cam, plastik atiklar icin konteynerler, piller icin toplama kutusu evimize cok yakin. Klasifiye ederek uygun kutuya atiyorum. Simdilik elimden gelen bu.

Bizim caddede var geri dönüşüm konteynirları. Ben cam ve kağıtları ayrı çöp poşetlerine koyuyorum. Dolunca dönüşüm konteynirlarına atıyorum. benim eski bir ev arkadaşım vardı sinir olurdu bana "sen çöp biriktiriyorsun" diye onu anımsadım şimdi :KK70:
Çevre bilinci olmayan kişilerin böyle düşünmesi normal

Atık yağları lavaboya dökmeyip plastik şişeye doldurup atık yağ kutusuna atıyorum

Bu arada yeri gelmişken söyleyeyim o bizim ayırdığımız çöpün üstüne çat diye dümdüz poşete koyduğu çöpünü atanları Allah'a havale ediyorum
Kendiniz yapmıyorsunuz bari çöplerini ayıranları engellemeyin

Back
X