• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev arkadaşı ve banyo problemi

Cileklivanilinn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2018
6.975
17.991
248
28
Selaaam hanımlar. Geçen hafta ev arkadaşım evden ayrıldı memleketine dönmek için ve 1 yıldır tanıdığım,sevdiğim bir arkadaşım evime ev arkadaşı olarak gelmeyi planlıyor. Ben de çok istiyordum çünkü düzenli,muhabbeti iyi ve sevdiğim bir insan. Ancaaak sorun şu ki geçen otururken konu kişisel bakımdan,otobüste sabahları gelen ter kokusundan falan açıldı. Oturan 3. Arkadaşımız iki güne bir duş aldığını her gün alamadığını cildinin kuru olduğunu falan söyledi. Bu evime taşınacak olan arkadaşım ise tepkisi “her gün duş mu alınır Allah aşkına haftada 1 yıkanırım onun dışında saçımı yıkarım gerisi israf” gibi bir tepki verdi ve şok oldum. Hiç ama hiç beklemezdim çünkü asla koktuğuna şahit olmadım selamlaşırken falan hep güzel koku gelir dış görünüşünde de bakımsızlık emaresi görmedim güzel hoş bir kızdır yani. Ama bunu duyunca ev arkadaşı olma konusunda aşırı kararsızım. İster istemez ona baskı uygulayabilirim,yüzüne vurabilirim ve rahatsız olabilirim. Evdeki eşyalar bana ait olduğu için kiranın yüzde altmışını o ödeyecek doğalgaz ve suyu da o ödeyecek. Maddi açıdan çok büyük kâra geçeceğim ama bu banyo meselesi beni çok sıkıntıya soktu fikirlerinizi bekliyorum..

Selaaam hanımlar. Geçen hafta ev arkadaşım evden ayrıldı memleketine dönmek için ve 1 yıldır tanıdığım,sevdiğim bir arkadaşım evime ev arkadaşı olarak gelmeyi planlıyor. Ben de çok istiyordum çünkü düzenli,muhabbeti iyi ve sevdiğim bir insan. Ancaaak sorun şu ki geçen otururken konu kişisel bakımdan,otobüste sabahları gelen ter kokusundan falan açıldı. Oturan 3. Arkadaşımız iki güne bir duş aldığını her gün alamadığını cildinin kuru olduğunu falan söyledi. Bu evime taşınacak olan arkadaşım ise tepkisi “her gün duş mu alınır Allah aşkına haftada 1 yıkanırım onun dışında saçımı yıkarım gerisi israf” gibi bir tepki verdi ve şok oldum. Hiç ama hiç beklemezdim çünkü asla koktuğuna şahit olmadım selamlaşırken falan hep güzel koku gelir dış görünüşünde de bakımsızlık emaresi görmedim güzel hoş bir kızdır yani. Ama bunu duyunca ev arkadaşı olma konusunda aşırı kararsızım. İster istemez ona baskı uygulayabilirim,yüzüne vurabilirim ve rahatsız olabilirim. Evdeki eşyalar bana ait olduğu için kiranın yüzde altmışını o ödeyecek doğalgaz ve suyu da o ödeyecek. Maddi açıdan çok büyük kâra geçeceğim ama bu banyo meselesi beni çok sıkıntıya soktu fikirlerinizi bekliyorum..
Kızın kokmadığını bakımlı olduğunu söylüyorsunuz..Aynı yatakta yatmıcaksınız sanırım dmi?Baskı uygulamak yüzüne vurmak falan...

Ciddi olduğunu sanmıyorum. Şakasına söylemiştir. Saç yıkayana kadar,duş alınır.Yetişkin bir insan günlük duşunu alır.Sizin söylemeniz de kırıcı olur. Yani bana söylense çok utanırım.

Saç yıkamadan vücut yıkamayı anlıyorum da sadece saç yıkamayı ömrüm boyunca anlayamayacağım sanırım.

Hemen hemen her gün bazen günde iki kez duş alırım. Ama bir başkasının ne kadar duş aldığıyla ilgilenmem. Kokarak beni rahatsız etmediği sürece isterse ayda bir yıkansın bana ne...

Zaten zor olan saçı yıkamak ya, saçını yıkadıysan vücut 5 dakika sürecek zaten çoook saçma. Benim saçlarım inanılmaz kuru ve çıtır çıtır kırılıyor. Hemde demir, b12 falan değil baya yapısı öyle. Ben kışın vücudumu yıkayıp saçımı haftada bir yıkıyorum. Yağlanmıyor bile. Saçını topla, vücudunu yıka çık giyin 20 dakika. Haftada bir yıkanmak saçma.

Ahahah benim 21 aylık oğlum doğduğundan beri Allah’ın her günü yıkanıyor. Hep aynı saatinde gelip goga diyor bana. (Banyo demek) bende her gün yıkanıyodum normalde sigara içiyodum çünkü kendim rahatsız oluyodum kokuyorumdur diye. Artık içmediğim için saçlarım da kurumasın diye 2 günde 1e düşürdüm onda bile pis hissediyorum. Haftada 1 bilemiyorum kuzenim (yaşı küçük) haftada 1 yapıyodu dilimde tüy bitti anlatmaktan. Ne olursa olsun pis yani. Kendi bakımına önem vermeyen genel olarak pistir gibi geliyo bilemedim.

Kendi temizliğine dikkat etmeyen ev temizliğine de dikkat etmeyebilir. Banyo yapmaması değil ama ikinci söylediğim büyük bir sorun olabilir sizin için.

Yurtta haftada bir duş alan arkadasim vardı çok kötü kokuyordu ya aklıma geldi 🤮

Yanlış anlamış olamaz mısınız? Cildi kuruyan insan kremini sürer geçer
Vücut yıkamadan saç yıkamak pek mantıklı bir hareket değil
Saçlar daha çok kurur ve ciltten daha zordur nemlendirmesi

Saç yıkamadan vücut yıkamayı anlıyorum da sadece saç yıkamayı ömrüm boyunca anlayamayacağım sanırım.

Hemen hemen her gün bazen günde iki kez duş alırım. Ama bir başkasının ne kadar duş aldığıyla ilgilenmem. Kokarak beni rahatsız etmediği sürece isterse ayda bir yıkansın bana ne...
Sadece kişisel merakımdan soruyorum. Daha önce saçlarımla ilgili bir konu açmıştım, her gün, bazen günde iki defa duş aldığımı belirttim. Saç sağlığım için 2-3 günde bir yıkamam gerektiği söylendi. Hem kurutur hem çabuk yağlandırır vs diye. Ben uyamıyorum buna o ayrı. Haftasonu evimdr değildim iki gün duş alamadım kendimden tiksindim.
Saç bakımıyla ilgili ne zaman konu açılsa her gün yıkama deniyor, ama kokuyla ilgili konu açıldığında da günlük duş almak gerektiğinden bahsediyor insanlar :)
Saçlarınla ilgili sorun yaşıyor musun günde iki kez duş aldığında ?

Back
X