• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev almak??

bizde 8 ay önce kredi çekip ev aldık, 100 bine yakın bizim. aylık 1500 lira ödüyoruz bi miktar da biz ekledik. faiz ödemek kötü tabi ki de ama komple ev parasını biriktirmek çookk zor. ee bir yerden de başlamak lazım. 8 sene bizim kredimiz ben çalışsam daha kısa sürede biterdi tabi ama ödemeleri arttırıp daha az sürede bitirmeyi planlıyoruz.
diyeceğim o ki küçük müçük demeden biraz da faiz ödemeyi göze alarak bi ev alın bence.
toki evleri de cazip tabi...

slm arkadaşlar biz ev almayı düşünüyoruz ama karar veremiyorz.birde sizin fikirlerini ve yorumlarınızı bekliyorm zahmet olmazsa.biz 8 senelk evliyiz biri 7 biri 1 bucuk yaşında iki tane oğlum var.şimdiye kadar birikm yapma şansımız olmadı yapamadk.ev almk istiyorz ama elimizde para yok bi kaç kuruş var sadece faizede bulaşmak istemiyrz.şöle 60 65 bin liralk ev düşünüyorz yani şimdilik gücümüz ona yetebilir.kredi çeksek aylık en az 1200 tl ödememz gerekiyor 5 sene. eşim memur 2000 bin tl maaş alıyor kalan parayla gçinebilirmiyiz bilmiyorz.birde toki den almayı düşündk 2+1 25 bin peşin aylık 400 lira ödeme birde 3+1 18 bin peşin 800 aylık ödeme şeklinde var .tecrübeli arkadaşlar birde siz söyleyin fikir verin...

çk da fazla birikiminz olmadığına göre şu an size en uygun toki evleri. tokinin orta halli gelir grubu için yaptığı konutlar vr küçük bir meblağ başlangıç olarak peşinet verıyorsunuz gerisi uygun taksitlerle hem tokinin evleri sağlam da oluyor. tokinin evlerine girerseniz geçinirsnz ama bankadan kredi çekerseniz onn sigortalarını zorunlu tutuyor bnka yangın+deprem sigrtasını ehr yıl ödeyeceksın dıyor onlar ztn aşağı yukarı 300 tutuyor. ee kış gelir doğalgaz kullanılır gelir sna en az 150 doğalgaz geriye ne kalıyor ki canım ztn bir de 2 tane çocuk okula gdecekelr defteri kalemi harçlığı cartı curtu kesnlkle geçinilmez siz tokinin evlerine bakın derim ben :)

Evet canım biz de o cazibeye kapıldık Allah tüm borç ödeyenlere yardım etsin sözünü dinlemeyip faize girenlere de acısın

Ben katılmıyorum bu söze sizin canınız yanmış oalbilir bence Allah 2 kişiye acısın1= ödeme gücünün olmadığını bile bile adama bir ton kredi kullandıran bankaya 2= evlerin güzelliğinin cazibesıne kapılıp boyundan büyk kredi borcuna giren insana

.1. si kredi kullanırken size en az 3 tane kredi kartı tahsis ederler kullanıp kullanmamak senin elinde. Kullanıp daha snra ödemeyi geciktiren bankaya faiz bindirdi diye suç yükleyemeyiz sonçta kafamıza silah dayamıyorlar illa kullan diye. biz hiçbirini kullanmadık bizde kredi çektik 55.000 700 tl takstlermz vr sabit evimize de 1800 lira para giriyor aylık. zorlanmadn ödüyoruz biz kredi çekmeden önce 9 düşündük 1 karar verdik bşka takste borca girmedik bir kombi taksitmz vr o da ev sıfır kombisi yoktu ondan brde ev taksitimz.. Sonuçta bnakaya bulaşan bizleriz zorla kredi kullandırmıyorlar bize.

Benim annem 20 yıl kiralarda oturdu öyle pişman ki keşke dıyor 20 sene önce kredı faizleri bu derece düşük olsaydı 2 tane evimiz olurdu diyor. 20 yılda bir ton para saymışız ev sahiplerine hani enrde vr mı karşılığı?? bankaya ödüyorsun faiz ama sna kmse çık demıyor her ay gelip kira dıye el açan yok eşyanı herşeyi evıne göre yaptırıyorsun.. 2 ay ödeyemediğinm zmn bna gelip snı hapse götmuyor ynı insnlarmzn zihnndekı bu bnka kredı korkusu nedır anlamıyorm ynı bnkada çalşmş biri olarak ck gereksz buluyorum bu tarz tepkileri. 2 ay geç ödesen gel uzlaşalım dıyor bnka 1 ay gerıden ödeyeblrsnz takstlerı dıyor imkan tanıyor yeter ki sen ödemeyi kabul et gönüllü ol. en kötü ihtimalle yenıden yapılandırırsın.

cnm ilk secenekte 65000 lik evden bahsetmişsiz eger 25000 toplayabiliyosan 45000 kredi çekersiniz 5000 de kredi masraflarına gider ödemenizde 900 tl falan olur öle daha mantılı bence bizde 2 sene önce 60000 cektik 840 olrak öduyoruz 15civarıda masrafta yaptık şukur öduyoruz bide normalde kira ne kaadr veriyorsunuz

45000 tl kredıye 5000 tl aşırı çk bir masraf öyle bir masraf talep edilirse o bankayı tercih etmeyin derim ztn ne kalıcak elinize 40000 geçicek. 5000 tl lik masraf mı olur hiç biz 55000 tl kullandık 1500 tl masraf oldu masraf dediğinz ayrtıntının içeriğini

ekspertiz ücreti + yangın paket poliçesi + dask primi vs vs meblağlardır. öyle bir hataya düşmeyın derim özellkle özel bankalar ck yapar bunu aylk takstlerı brz düşk gbi gösterır size cazip gelir krediyi kullanırsnz bir bakarsınz bir sürü kesntı sorarsınz dosya masrafı derler galeyana gelmeyin derim.

Cnm yanlış mı anladım bilmiyorum ama eşinin maaşı 2000 Tl, 2 çocuğunuz var Allah bağışlasın, eviniz kira ve ayda 500Tl kenarıya atabiliyorsun öyle mi? Valla cnm doğru anlamışsam eğer bravo sana. Ben yeni evliyim eşimin maaşı da 2000 Tl, evimiz kira (450Tl), çoluk çocuk yok ama ayda 700 Tl kredi ödüyoruz ve kenarıya en fazla 200 Tl atabiliyorum. :43: Ama sen baya tutumluymuşsun Maşallah.
Ev almaya gelince, haklısın, çocuklar büyüdükçe masrafları artıyor, ilerde bu gibi borçların altına girmek zorlaşıyor.Ev almanın tam zamanı. Fakat bugünlerde faizler oldukça yüksek. Belki biraz daha beklemenizde yarar olabilir.Kredi çekecekseniz ve eğer kısa vadede ödeyip kurtulayım diyorsan 2+1 evlerden alabilirsin. 6-7 yıl sonra üzerine biraz daha koyar daha güzelini alırsınız. Nerede ikamet ettiğini bilmiyorum ama İzmirde 60000-65000 Tl'ye 3+1 ev yok. O paraya zaten 2+1 evlerden alınabilir en fazla, o da yine şehir dışında. Yani Toki evlerinden ödemeniz daha karlı gözüküyor bana göre. Şimdiden hayırlısı olsun. Allah kalbine göre versin İnşallah :)
Ve nasıl bu kadar tutumlusun bana da öğret ne olur :3:

Cnm yanlış mı anladım bilmiyorum ama eşinin maaşı 2000 Tl, 2 çocuğunuz var Allah bağışlasın, eviniz kira ve ayda 500Tl kenarıya atabiliyorsun öyle mi? Valla cnm doğru anlamışsam eğer bravo sana. Ben yeni evliyim eşimin maaşı da 2000 Tl, evimiz kira (450Tl), çoluk çocuk yok ama ayda 700 Tl kredi ödüyoruz ve kenarıya en fazla 200 Tl atabiliyorum. :43: Ama sen baya tutumluymuşsun Maşallah.
Ev almaya gelince, haklısın, çocuklar büyüdükçe masrafları artıyor, ilerde bu gibi borçların altına girmek zorlaşıyor.Ev almanın tam zamanı. Fakat bugünlerde faizler oldukça yüksek. Belki biraz daha beklemenizde yarar olabilir.Kredi çekecekseniz ve eğer kısa vadede ödeyip kurtulayım diyorsan 2+1 evlerden alabilirsin. 6-7 yıl sonra üzerine biraz daha koyar daha güzelini alırsınız. Nerede ikamet ettiğini bilmiyorum ama İzmirde 60000-65000 Tl'ye 3+1 ev yok. O paraya zaten 2+1 evlerden alınabilir en fazla, o da yine şehir dışında. Yani Toki evlerinden ödemeniz daha karlı gözüküyor bana göre. Şimdiden hayırlısı olsun. Allah kalbine göre versin İnşallah :)
Ve nasıl bu kadar tutumlusun bana da öğret ne olur :3:

canım yorumun için tşkler.bizdeki tutumluluk eşimden kaynaklanıyor benle pek alakası yok:1:e tabi benmde hoşuma gidiyoüç beş bişiler atınca kenara.biz ankaranın küçük ilçesindeyiz öle çok para harcıcak işeyler yok doğal olarak harcayamıyosun küçük oğlm var bende öle çarşı pazar gezip harcayamıyorm mesela bu ay 400 tl k.kartı geldi 200 tl yakıt 350 kira elektirik su telefn internet pazar parası arabaya gaz parası bilmem ne ve artı 2 çeyrek altın alabildik kenara bu ay geçecek kadarda var şimdilik allaha şükür:)valla yapıp becerebildiğimiz bu kadar cnm:)sende zaman varken birikim yapmaya bak bence helede çocuk yokken allah gönlüne göre versin

çk da fazla birikiminz olmadığına göre şu an size en uygun toki evleri. tokinin orta halli gelir grubu için yaptığı konutlar vr küçük bir meblağ başlangıç olarak peşinet verıyorsunuz gerisi uygun taksitlerle hem tokinin evleri sağlam da oluyor. tokinin evlerine girerseniz geçinirsnz ama bankadan kredi çekerseniz onn sigortalarını zorunlu tutuyor bnka yangın+deprem sigrtasını ehr yıl ödeyeceksın dıyor onlar ztn aşağı yukarı 300 tutuyor. ee kış gelir doğalgaz kullanılır gelir sna en az 150 doğalgaz geriye ne kalıyor ki canım ztn bir de 2 tane çocuk okula gdecekelr defteri kalemi harçlığı cartı curtu kesnlkle geçinilmez siz tokinin evlerine bakın derim ben :)

cnm yorumların için çok saol.evet tokinin evleri daha avantajlı ama çarşıya çok uzak herşeye arabayla gideceksin eşim olmadan ben evden adımı mı atamam mesela.2+1 e baktık tokiden çok küçük saolnu benm şimdiki oturma odam gibi hayatta sığamayız biz.3+1 de 18 bin peşinat 800 tl aylık artı 100 lira yakıt oluyo çok kararsız kaldık.biz şimdiki oturtugumuz evi çok sevdik aslında eşim almak istiyo kuzey cepe 3+1 kooparatif evi herşeyi yapılı masrafsız 80 bin diyolar ama dediğim gibi okadar gücümüzde yok şimdilk.allah sonumuzu hayır etsin:)

bizde 8 ay önce kredi çekip ev aldık, 100 bine yakın bizim. aylık 1500 lira ödüyoruz bi miktar da biz ekledik. faiz ödemek kötü tabi ki de ama komple ev parasını biriktirmek çookk zor. ee bir yerden de başlamak lazım. 8 sene bizim kredimiz ben çalışsam daha kısa sürede biterdi tabi ama ödemeleri arttırıp daha az sürede bitirmeyi planlıyoruz.
diyeceğim o ki küçük müçük demeden biraz da faiz ödemeyi göze alarak bi ev alın bence.
toki evleri de cazip tabi...

cnm sizin ödediğiniz aylık bize göre çok zaten eşim 2000 tl maaş alıyo aylık 1000 tl bile bizi sarsar işde karar veremiyoruz bir türlü:31:

cnm sizin ödediğiniz aylık bize göre çok zaten eşim 2000 tl maaş alıyo aylık 1000 tl bile bizi sarsar işde karar veremiyoruz bir türlü:31:

anladım cnm. ama maşallah baya tutumluymuşsunuz inş.istediğin gibi bir evin olur en kısa zamanda:)
belki şimdilik arabanızın modelini yükseltip onu peşinat yapabilirsiniz kredisi bitince o arada da biriktirirsiniz

anladım cnm. ama maşallah baya tutumluymuşsunuz inş.istediğin gibi bir evin olur en kısa zamanda:)
belki şimdilik arabanızın modelini yükseltip onu peşinat yapabilirsiniz kredisi bitince o arada da biriktirirsiniz

saol canım benım allah razı olsun.eşim arabayıda yükseltmek istiyo ama ben ya ev ya araba diyorm. arabayıda pek yatırım olarak görmüyorum ben:55:

canım merhaba .ne yaptınız ev işini bir gelişme var mı ?merak ettim

meraba canım. ya işde ev bakıyoruz ve halada düşünüyoruz toki ye baktık 2+1 çok küçük ondan vazgeçtik.3+1 lere bakmadık ama tokinin uzak olması bizi soğuttu ordan.sanırım krediden kaçış yok başka türlü ev alamıcaz.ilgin için çok saol cnmm:16:

Back
X