• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev almak üzerine....

eshes

:) (:
Kayıtlı Üye
25 Mart 2015
189
110
53
36
arkadaslar hepinize merhaba,
3 senelik evliyim. eşim ve ben kamu çalışanıyız. şu üç senedir hep kiradaydık. herkes gibi ben de ev almak için yanıp tutuşanlardanım...
gelelim soruma.
iç anadolu da sogukluğuyla meşhur illerin birindeyim:). bi tane ev bulduk. 2+1 110 metrekare. lokalizasyon olarak çok guzel bir yerde. ust tarafında emniyet hemen sagında çocuk parkı ve spor alanı. parkın altında ilkokul, alt caddede de sağlık ocağı ve eczane - marketler mevcut. çarşıya da yakın sayılır.
eşimle planımız 2 senelik kredi çekip bu sure zarfında bitirmek. 5 senelik planımıza yetecek bi ev ...
ama gelin görün ki ev3. kat. son kat.
beni düşündüren ise soğuk olur mu? akıtır mı çatıdan?
son kat almak mantıklı mı sizce? lokalizasyon guzelliği nedenıyle.
son katta oturanlardan bilgi almak ve diğer faktörleri göz önunde bulundurarak bu evi son kat olmasına rağmen almalı mıyız?

son kat olmayaymış iyiymiş
hep derler uzak durun diye ama oturan da çok insan var takdir ederseniz

hakkınızda hayırlısı olsun

arkadaslar hepinize merhaba,
3 senelik evliyim. eşim ve ben kamu çalışanıyız. şu üç senedir hep kiradaydık. herkes gibi ben de ev almak için yanıp tutuşanlardanım...
gelelim soruma.
iç anadolu da sogukluğuyla meşhur illerin birindeyim:). bi tane ev bulduk. 2+1 110 metrekare. lokalizasyon olarak çok guzel bir yerde. ust tarafında emniyet hemen sagında çocuk parkı ve spor alanı. parkın altında ilkokul, alt caddede de sağlık ocağı ve eczane - marketler mevcut. çarşıya da yakın sayılır.
eşimle planımız 2 senelik kredi çekip bu sure zarfında bitirmek. 5 senelik planımıza yetecek bi ev ...
ama gelin görün ki ev3. kat. son kat.
beni düşündüren ise soğuk olur mu? akıtır mı çatıdan?
son kat almak mantıklı mı sizce? lokalizasyon guzelliği nedenıyle.
son katta oturanlardan bilgi almak ve diğer faktörleri göz önunde bulundurarak bu evi son kat olmasına rağmen almalı mıyız?
evin yalıtımına bağlı yeni ev ise yalıtım iyidir oturulur eski ev ise biraz zor ısınır. ben eskişehirliyim evimiz 4. katta. son kattı. donduk koca kış. üstelik 600 liraya yakın doğalgaz ödedik...

Ben bir sefer en üst katta oturmuştum..çatı akıtmıştı bir sürü iş çıkmıştı..üstelik ne kadar yansa da ev soğuktu ..bebek vardı hep ısıtıcı yakıyorduk..
Tabi karar sizin fakat satarkende zor satılıyor bu evler..üstelik 2+1 pek tercih edilmiyor..
Hayırlısı olsun tabii kiradan çok iyidir ..yine de iyi araştırın derim

Aklıma direk Sivas geldi :)))
Eğer Sivas gibi bir şehirden bahsediyorsanız asla acabalara yer olmamalı
acaba son kat akıtır mı soğuk olur mu falan, yani okadar soğuk ki, insanlar ısınmaya deli paralar döküyor
neden orta kat olmasın hem altı hem üstü yanan bir yer :)
bence alternatifleri değerlendirin derim

evin yalıtımına bağlı yeni ev ise yalıtım iyidir oturulur eski ev ise biraz zor ısınır. ben eskişehirliyim evimiz 4. katta. son kattı. donduk koca kış. üstelik 600 liraya yakın doğalgaz ödedik...
peki eviniz yeni bina mı? bizim baktığımız 4 senelik bir bina.

5+ yillik bir bina ise cekinirdim almaya. Bina ve cati Yalitimi cok iyi olmali. En son actigim konuya bakabilirsen bende 3 yillik evliyim ve simdi ev bakiyorum.
En son baktigimiz ev son katti afam catida hicbir sikinti yok dedi ama karisi baska odada 'gecen yil cati akti 3 bin masraf yaptik' dedi.
Bu yuzden imkaniniz varsa orta kat bakim derim.

Giriş ve son kat almazdım ben.ara kat tercih sebebim.
Başka alternatif bakın.

Ankara'da yaşıyorum. Arkadaşım Balgat'ta son katta oturuyordu. Yemin ederim dışarısı evden daha sıcaktı. Arkadaşımın kardeşi vardı kız hep hastaydı kışları. Ne kadar yakarsan yak ısınmıyordu ev. bazen kalmaya giderdim de sabahı zor ederdim valla.

peki eviniz yeni bina mı? bizim baktığımız 4 senelik bir bina.

5 senelik bir binaydı ama yalıtımı kötüydü... birde eğer ev kombili ise alt komşuda önemli. bizimkiler kışın tek odada kalorifer yakıp oturuyordu. buz kesiyordu her yer..

Evin yalıtımıyla ve cephesiyle çok alakalı. Ben en üst katta oturuyorum ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ama evim güney cephe ve hem iç hem dış yalıtımı var. Çatı yalıtımını site yönetimi takip ediyor, bir sorun olursa direkt müdahale ediyorlar. Ben yaklaşık 8 senedir bu evdeyim, ayda 200'den fazla doğalgaz ücreti ödediğimi bilmem.

Bir de müstakil ev rahatlığı durumu var ki benim için tercih sebebi. Tepemde gürültü yapan kimse yok çok şükür. Sessiz sakin güzel manzaralı, lokasyonu güzel bir yerdeyim; üst kat olmuş hiç dert değil

Evin yalıtımıyla ve cephesiyle çok alakalı. Ben en üst katta oturuyorum ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. Ama evim güney cephe ve hem iç hem dış yalıtımı var. Çatı yalıtımını site yönetimi takip ediyor, bir sorun olursa direkt müdahale ediyorlar. Ben yaklaşık 8 senedir bu evdeyim, ayda 200'den fazla doğalgaz ücreti ödediğimi bilmem.

Bir de müstakil ev rahatlığı durumu var ki benim için tercih sebebi. Tepemde gürültü yapan kimse yok çok şükür. Sessiz sakin güzel manzaralı, lokasyonu güzel bir yerdeyim; üst kat olmuş hiç dert değil
bizim baktığımız 4 cephe yazıyor ama iki tarafında ev mevcut. gelen rüzgarı soğuğu bi nebze engeller sanırım. guneş alma konusunda sorunu yok.
yalıtım meselesı hakkında bi bilgimiz yok. netten gördüm evi ve bayıldım. bu akşam bakacağız.
ama çok kararsızımmmmm:(

Ev Sivas'taysa sakın almayın :) buz gibi bir memleket mümkün değil isinamazsiniz yalıtımın da çok farkedecegini sanmiyorum. Madem böyle bir ev alma fikriniz var en fazla 10 -15 bin lira farkeder az fazla orta kat almak daha mantikli

Ev Sivas'taysa sakın almayın :) buz gibi bir memleket mümkün değil isinamazsiniz yalıtımın da çok farkedecegini sanmiyorum. Madem böyle bir ev alma fikriniz var en fazla 10 -15 bin lira farkeder az fazla orta kat almak daha mantikli
eskişehir:) ama sivas ı aratmaz eminim...

Son katta ev bu kadar da öcü değil arkadaşlar ya evinden evine değişir Ben de son katta oturuyorum önce bakacaksın yalıtım durumuna çatıdan akıp akmadığına öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki bütün en üst kattaki evler akıtıyor hepsi buz gibi Allah Allah Yok öyle bir şey

Bir de üçüncü katmış 35 kat değil yani

Ayrıca ben bundan önce ara katta oturuyordum Üst kattan bana banyo öyle de akıtıyordu ki hem de pis su ve üst kattaki yaptırmadığı için yıllarca Ben onun akıtmasını pisliğini çektim

Ara katlar da tamamen masum olmuyor ara katında bir sürü problemi olabilir bu kadar korkmayın

Back