Ev alıp siz taşının neden kiracılı ev alıyorsunuz ki?
Şuan ki kiranız ne kadar? Adamın istedigi ne kadar ve çevredeki kiralar ne kadar? 6 yıldır oturuyorsanız mahkeme yoluyla çevre evlerine kirasına çekebilir fiyatı %25 mevzusunda haksız cıkarsınız. %500de cok fazla yani cok acımasızca. Ben olsam öyle ya da böyle ev alır tasınırdım, köpegimi de sürekli dısarı cıkarırdım.
Kiraci oldugunuz ev icin kira tespit davasi ile dava sonuclandiktan sonra yuksek bir kira odeyeceksiniz. %25lik zammi yollayip, oturmaya devam etmeniz size sadece dava sonuclanana kadar kar saglar. Ev zaten isinmiyormus, problemliymis, ev sahibi tadilat yapmak istemiyorsa ugrasmaya degmez diye düşünüyorum.
Ev alip kiraya vermek mantikli bir seçenek. Detayli bir kontrat ve tahliye taahhütnamesi ile magdur olmazsiniz.
Ama bence en mantiklisi ev alabilecek imkaniniz varken kendinize uygun ev alip, oraya tasinmaniz. Onceliginiz bu olsun. Kiracili ev almak ise 2.seceneginiz olsun
Hangi şehirdesiniz ?Bu arada arkadaşımla görüştüm ve biraz aşağı hareket olduğunu söyledi hatta 2 ev gelmiş onlar ile görüşecek takip edecek
Bende baktığımda muhit olarak değerli yerlerde uygun evler gördüm
Bizim için muhit önemli çünkü şehir dışına çıkıyoruz ve tek ulaşım aylık 1000 tl tutuyor çoğunluk özel dolmuş çalısiyor
Bu evde oturmayın canım teraslı bir ev bakabilirsin bebeğiniz rahat edebilir orda illa bahçeli diye düsünme köpüşünüz siz nerdeyseniz orda olmak ister bahçe daire farketmezKendi istediğimiz şekilde ev almamız mümkün değil hem muhitler uymuyor hem arabayı satmamiz gerekiyor fakat arabamız hybrid ve günlük masrafimizi çok düşürüyor
Kira 1300 tl+ istediği 4000 tl yıl başına kdr. Yilbasinda 6500 tl
Emsal kiralar 2000 2500 tl
Kombisi yogusmasiz ve çok yüksek fatura geliyor. Banyoda cam asla kapatamayiz tüm dairelerde rutubet var yapısal hatalar var ona rağmen kabaran yerler var cam kapatan daireler simsiyah
müteahhit yüzde 50 ödemeyi kabul ediyor beyefendi etmiyor
O zannediyor ki her giren 6 yıl mutlu mesut oturacak ev dört dörtlük hayır giren en fazla 1 yıl belki oturur
Yüzde 25 söz konusu bile değil, yazdım ama yapacağıma değil
Mahkeme onun istediği rakamları vermez ztn bu yıl acilmiyor eşimin kibarligindan faydalanıyor.
Bu evde oturmayın canım teraslı bir ev bakabilirsin bebeğiniz rahat edebilir orda illa bahçeli diye düsünme köpüşünüz siz nerdeyseniz orda olmak ister bahçe daire farketmezbu saçma evde oturmaya değmez
Yaa ama evladınıza ne güzel sahip çıkıyorsunuz çok duygulandım
Hangi şehirdesiniz ?
İnanın pandemi sürecinden ve sonrasından sonra tek tutan şey o ve yaşamak istediğimiz hayattı.
Ztn planlarımızı 2024 2025 e göre yaptık ve geçici yuva olmak daha aktif olmak aklımızda.
Ama şu an işin manevi boyutunu sindirmek çok zor. Olay ztn o.
Yoksa aradaki farki sitedeki ona bakan seven insanlar ile kiyaslariz yada diğer artılar ile
Ama karşılaştığımız tavrın Oluru yok, işin ilginç yanı karşı taraf bunu bal gibi biliyor o yüzden banane mahkemeye gitmem diyor
Herhangi bir dönemi zamsiz geçirmedik ya yasal oran yada üste yuvarlama oldu 17 ise 20 gibi.
Bizim de planımız aynı şekilde o nedenle anlıyorum endişenizi. İnşallah hem minik evladınız hem de sizin için en iyisi, en içinize sineni olsun
Çok teşekkür ederim inanın biraz rahatladım çok keyifsizim
Bu sapsal için hersey
Herşey hallolur üzülmeyin. Şükür ki durumunuz zorlansanız da müsait, Allah olanı aratmasın. Bu şapşiğe de tüyü kadar uzun bir ömür dilerim