Ev almak istiyorum, hangi bankaya gitsek ne desek bunlardan anlayan var mı acaba ?

Merhaba hanımlar, yıllar önce maddi olarak büyük kayıplar verdik eşim söz vermişti ama yine borsaya yatırım yaptığını gördüm. Tabi tepkimi gösterdim. Şimdi ne yapmam gerekiyor bilmiyorum aklım cok karısık. Paramızı neye yatırım yapsak diye düşünüyorum parayı bir yere bağlayıp parasız kalmalıyız galiba. Birikmişliğiniz yok ama aylık gelirimiz iyi. Ev almak istiyorum, hangi bankaya gitsek ne desek bunlardan anlayan va rmı acaba bana yardım etseniz
Sonradan borsaya karsi olduğunuzu mesajlarda gördüm o zaman gidin en uygun kredi veren bankaya önce tabi ev bulun çekin kredi alın evi...Hem dediğiniz olur hemde borc olacağı için borsaya para kalmaz

Benim sahsi hesabım yok acamıyorumda cünkü öğrenim kredi borcum var,
Canım banka kartı için başvuru yaparsan şahsi bir hesabın olmuş olur.. Kredi kartı, kredi gibi başvuruların olumsuz sonuçlanır ama banka kartı yani paranı yatırabileceğin bir hesap açabilirsin.. Sadece para yatırıp yatırdığın parayı kullanabileceğin birşey yani.. Her bankaya da bunun için başvuru yapabilirsin hepsi veriyor.. Ayrıca kesinlikle paraya el koyman lazım yoksa asla vazgeçmez.. Zamanında bende çektim bundan..

Yatırımlık ev alın borca girsin eşiniz. En düşük faizi vereni araştırın internetten ama bankadan gidip soruşturmayın findeks değeriniz düşmesin. Önce evi bulun nereden alacağınıza sonra kredi kısmına girin krediyi de eşinize çektirin ödesin paşam

Akilli kadınlara hastayım.
Arada okuyorum bilgileneyim ben de öğreneyim diye.
Yani 50 tl yi 1000 tl yapmak kim istemez.
Ama benim kafam basmıyor maalesef..

Hayır anlayan bir yakınım dese ki bana sadece şu hisseye koy gel ya da şimdi satma zamanı falan. Dinlerim ve kazandırmasa da suçlamam o derece istiyorum.
Ama kimse bu sorumluluğu almak istemiyor.

Nasıl öğrendiniz siz bana öneriniz olur mu?

Teşekkür ederim bende hep çevreme destek olan biriyim hatta özellikle kadınlara :) verdiğim arkadaşlarım da var, en iyisi alarak tecrübe edinmek belli hisseler var uzun vadeli alıp kenara koysanız altın alır gibi çok ciddi paralar kazanırsınız. Sonuçta bi şirkete ortak oluyorsunuz. Bi abim 70.000 tl koydu 4 sene bekletti 800.000 tl olarak çekip evini aldı hatta satmasa 4 ay sonra 1.200.000 tl oluyordu :) hangi sektörde çalışıyorsunuz mesela ben önce en bildiğim sektörde başladım ve firmaları iyi tanıyordum bu firma iyi, bu zamanlar iyi işleri oluyor, bi yöntem de temettü verenlere bakmak temettü demek kâr demek

Teşekkür ederim bende hep çevreme destek olan biriyim hatta özellikle kadınlara :) verdiğim arkadaşlarım da var, en iyisi alarak tecrübe edinmek belli hisseler var uzun vadeli alıp kenara koysanız altın alır gibi çok ciddi paralar kazanırsınız. Sonuçta bi şirkete ortak oluyorsunuz. Bi abim 70.000 tl koydu 4 sene bekletti 800.000 tl olarak çekip evini aldı hatta satmasa 4 ay sonra 1.200.000 tl oluyordu :) hangi sektörde çalışıyorsunuz mesela ben önce en bildiğim sektörde başladım ve firmaları iyi tanıyordum bu firma iyi, bu zamanlar iyi işleri oluyor, bi yöntem de temettü verenlere bakmak temettü demek kâr demek

Öğretmenim. :)
Sıfır bilgi sahibiyim.
O yüzden çok hevesliyim ama bilmedigim bir şeye karışmak da ürkütüyor bir yerde.

Ben de okumakla olmaz.
Isın içine girip hisse almaya başlayarak en iyi şekilde öğreneceğimi düşünüyorum.
Öyle büyük paralar döndüremem korkarim.
Ama her zaman 500 tl ye kadar risk edip kar ettiklerimi cebe atsam bile çok iyi bir kazanç sağlanır gibi geliyor.

Bende hiç sevmesemde az çok anlıyorum. Geçen sene Mart ayı idi galiba bir hisse gözüme çarptı dedim bu yükselecek madem buna yatır paranı. Dinlemedi beni. Hisse 30 kat arttı su an milyonerdik belki yalıda oturup dolar sayiyorduk :)) şansınız varsa birazda sabırlı iseniz güzel para kazanırsınız ama bazılarında hastalık derecesine geliyor o çok kötü. Evi arabayı satip kredi çekip yine de vazgeçemiyorlar kumar gibi.

Öğretmenim. :)
Sıfır bilgi sahibiyim.
O yüzden çok hevesliyim ama bilmedigim bir şeye karışmak da ürkütüyor bir yerde.

Ben de okumakla olmaz.
Isın içine girip hisse almaya başlayarak en iyi şekilde öğreneceğimi düşünüyorum.
Öyle büyük paralar döndüremem korkarim.
Ama her zaman 500 tl ye kadar risk edip kar ettiklerimi cebe atsam bile çok iyi bir kazanç sağlanır gibi geliyor.

Bildiğiniz bi sektöre yönelin alın bi hisse bakın bakalım ne olacak 500 tl kaybetseniz de üzülmezsiniz aslında borsa da kolay kolay kaybedilmez ama sabırsız olanlar hemen hisseyi satanlar kaybeder

benim esim de kaybedip duruyor ama limitli parayla 'oynuyor'
bi ara ben de bulastim. 20 bin kayiptayken aylar sonra toparlayinca hemen sattim. meger o gun asi bulunmus :KK70: satmasam bir ev parasi kazanmistim :mad:

X