Ya şöyle üstümde tek daire olacak eğer arakat olursa, işte yalıtımından emin olamıyorum.Tepenizden her gün hali,bornoz,carsaf silkelenmesini ,
Cocuklarin gece gunduz evde gum gum gum kosusturmalarini,
Evin hanimefendisinin kocasindan-eltisinden-gorumcesinden cikaramadigi hirsini ,mobilyalari cekerek cikarmasini,
Dahasi,
Gürültüden rahatsiz oldugunuzu söylediginizde,sizi kendi evinizden, 'begenmiyosan mustakil eve cık ' diye kovma cüretini gosterecek komsularla karsilasma riskini goze aliyosaniz ara kat olan daireyi alin .
Ya yalıtımından emin olsam.Ebeveyn banyosu iyidir ya, candır, canandır.
Çocuklu eve şarttır. Misafir gelince, tuvalette biri varken, biri banyo yaparken çocuğun tuvaleti gelince dur bekle denmiyor.
Tezgahın sağı solu anlamam ben ama ebeveyn banyosu olduğu için üst kat diyorum.
Ayrıca ben de 13. katta, en üstte oturdum. Güney cephe idi, hiç de öyle ısınma problemi yaşamadık. Yalıtımı vardı.
Yalıtımın iyi olduğundan emin olsam bende üstü tercih edeceğim ama işte içim rahat değil.Ben en üstte oturuyorum. Artık yalıtımlar çok güzel öyle soğuk sıcak derdi çok olmuyo ama azda olsa farkı oluyo. Genede rahatım.
Ben olsam üstü tercih ederim
İşte her yalıtım aynı olmuyor aynı olsa bu kadar tereddüt etmezdim.Isı yalıtımı varsa en üst kat alın. Hiç soğuk olmuyor. Çok rahat, müstakil ev gibi oluyor.
ara katı tercih edin bence.Yalıtımın iyi olduğundan emin olsam bende üstü tercih edeceğim ama işte içim rahat değil.
Bizim bina bide sıfır ona rağmen cesaret edemiyorum.3 yıl evvel bende sizin gibi baya bir tereddüt etmiştim. Ama evi ve yerini çok beğendiğim için en üst katı aldım. Bizim ev eski bina. Mantoloma ve çatı izolasyonu var. Çok memnunum. İyiki almışım. Müstakil ev gibi. Yazın serin, kışın sıcak oluyor. Arakat gibi.
En üst kat güney batı yazın yanarız herhalde :) istanbul'dayımEn ust kat ve ebeveyn banyo artı bence. Ust kat komşu gürültüsü olmaz.
Hangi şehirden ev alacaksınız bu önemli. Özellikle cephe olayında. Güneybatı cephede oturdum yazın sıcağı cekilmiyor. Mutfağa batı geliyordu yemek pişirip yerken işkence çekiyorduk. Şuan güneydoğu dayım. Sabah güneşi yazın biraz etkiliyor ama batı gibi değil tabiki. Ve evden güneş en geç 2 gibi tamamen gitmiş oluyor. En büyük avantajı bu gece rahat uyuyoruz klimaya gerek kalmıyor. Kışın her iki cephede de rahat edersiniz önemli olan yaz kısmı yani. Bunu da göz önünde bulundurun derim.
Evet şimdi bi sorun çıkmasa da ilerde çıkmayacağı ne malum dimi,En üst katı düşünmeyin derim. Güneybatı cephe demişsiniz yazın çok sıcak olabilir,güneşte alıyorsa. Öte yandan çatı ne kadar yalıtımlı olursa olsun,zaman içerisinde bakım ,onarım yaptırmak gerekebilir. Siz yaptırmayacaksınız sadece,tüm bina sakinleride ödeyecek ama sıkıntısını siz çekebilirsiniz yapılana kadar.
Zaten en üst kata genel bir antipati var,arakat daireyi satmak,kiralamak her zaman daha kolaydır.
Banada cazip geldi ama çatı sorunuyla da uğraşmak istemiyorum.ebeveyn banyosu olanı kaçırma kaçırma. bize dua edersin... yalıtımı kafaya takma...
Evet tek sorun üstteki komşu,ara katı tercih edin bence.
üst katlar tek üstten gürültü açısından cazip ama diğer her açıdan bence sorunlu.
ara kat daire her zaman revaçtadır.
alması salması kolay olur vs.
bir de yalıtım olsa da sıcak oluyor üst katlar yaz aylarında.
benim gördüğüm kadarıyla
Canım bekarken hep sağdaydı bulaşık makinesi evlendim tam solda öyleki kapağı açınca kapıdan geçemez kimse alıştım
Baştan ters geliyo sonra hiç problem olmuyo.
2 banyo olması çok iyi .
10 bin fark bişey değil
Ay birde apartman dairesiyse site değilse uğraşır durursunuz ödemek istemeyenlerle o tadilat parasını,size yıkmaya bile çalışabilirler. Ben asla tercih etmem. Sitede oturuyorum,2 senede bir çatı tadilatı/bakımı için ekip geliyor. Sizde hadi 2 sene sorunsuz oturdunuz,2 sene sonra akmayacağının,tadilat istemeyeceğinin garantisi yok. O halde o evi satıp çıkamazsıniz değer kaybeder ,bu sebeple bence arakat. Eski daire olsaydı bir fikriniz olabilirdi yalıtımı hakkında,muhtemelen daha kış görmemiş bir bina bahsettiğiniz. Bu sebeple iyi düşünün derim.Evet şimdi bi sorun çıkmasa da ilerde çıkmayacağı ne malum dimi,
O sıkıntıyı biz üstte oturanlar çekecek.
Yok site değil özellikle tek bina istedim.Ay birde apartman dairesiyse site değilse uğraşır durursunuz ödemek istemeyenlerle o tadilat parasını,size yıkmaya bile çalışabilirler. Ben asla tercih etmem. Sitede oturuyorum,2 senede bir çatı tadilatı/bakımı için ekip geliyor. Sizde hadi 2 sene sorunsuz oturdunuz,2 sene sonra akmayacağının,tadilat istemeyeceğinin garantisi yok. O halde o evi satıp çıkamazsıniz değer kaybeder ,bu sebeple bence arakat. Eski daire olsaydı bir fikriniz olabilirdi yalıtımı hakkında,muhtemelen daha kış görmemiş bir bina bahsettiğiniz. Bu sebeple iyi düşünün derim.
ee sorun soruşturun apartman içinde nasıl insanlarmış diye.Evet tek sorun üstteki komşu,
Kimbilir belki çok iyiler saygılıdırlar :)
Hakkınızda hayırlısı olsun.Ben üst katımda kimsenin gürültüsünü,pisliğini çekmemek için en üst kat tercih etmiştim.inanın o kadar memnunum ki.6 yıl oldu tek bir gün pişman olmadım.Ya sizin kadar cesaretli olabilsem
İşte kış görmemiş henüz bina tam tahmin ettiğim gibi. Yalıtımı iyi yapılmadıysa bu sene bile akabilir. Ayrıca bu kış soğuk geçecektir.Yok site değil özellikle tek bina istedim.
Evet sıfır bina herkes yeni taşınmış.
Bakalım inş yarın görebilirim komşuyu :)ee sorun soruşturun apartman içinde nasıl insanlarmış diye.
komşu işi şans işi.
bir de şu var,sorunlu bir komşu olduktan sonra altta olmuş üstte olmuş farketmiyor ki.
altta olur karşı dairede olur vs. vs.
ara kat iyidir:))
Şuan inanın sinirden gülüyorumHakkınızda hayırlısı olsun.Ben üst katımda kimsenin gürültüsünü,pisliğini çekmemek için en üst kat tercih etmiştim.inanın o kadar memnunum ki.6 yıl oldu tek bir gün pişman olmadım.