Ev alma konusunda, acil karar vermem gerekiyor, lütfen öneri bekliyorum.

Şuan inanın sinirden gülüyorum :-)

Her yorumda daha çok geriliyorum çünkü bukalemun gibi değişiyorum :)
Ne güzel siz pişman olmamışsınız güle güle oturun.
Peki yalıtım vardır tabi dimi?
Var var.Yalıtım olmasa sıcak ve soğuk sorun olabilirdi ama hiç bu sorunları yaşamadım.Biz de ev alırken benzer sorunları çok yaşadık ama bir arkadaşımın tabiri ile ' ev bana gülümsedi' resmen.Arkadaşım öyle demişi ,baktığın eve girdiğinde içinde bir huzur bir gülümseme olursa o evde karar kıl demişti.ben de öyle yaptım sağolsun eşim de beni kırmadı. Herkesi boş verin siz kendinizi o iki evde ayrı ayrı hayal edin.Hangisi içinize siniyorsa ve hangi evde daha hızurlu hissedecekseniz o evde karar kılın.Kapatın bilgisayarı sonra gözlerinizi kapatın iki evde de hayal edin yaşantınızı.murfakta,sonra içinize bir fikir gelir mutlaka.

tezgahın solda olmasının sorun olmasını ilk defa duydum.kaldı ki sorun, ev sizin olmayacak mı sanki ilerde kırdırıp istediğiniz gibi yaptırırsınız bi tezgah için mi düşünüyorsunuz saçma geldi.
en üst katı gürültü açısından tercih edin burdaki kötü komşu hikayelreini okudukça ara kattakilere üzülüyorum.

Merhaba,
Arkadaşlar hemen konuya giriyorum.
Ev almaya karar verdik, fakat aynı binada iki daire arasında kararsız kaldık.

Biri 2+1 en üst kat ebeveyn banyolu, mutfak lavabo köşeli ve tezgahı lavabonun sağında kalıyor. Güney batı
Diğeri en üstün altı arakat, ebeveyn banyolu değil, ve mutfak tezgahı maalesef lavabonun solunda kalıyor.
Güney doğu

Umarım karışık anlatmamışımdır.
Fiyat ise arasında 10 bin fark var.

Şimdi tereddütlerim var, en üstte oturursam ne gibi zorlukları var?

Arakatı alırsam mutfak tezgahını solda kullanabilirmiyim?

Gerekli olan yeri alıntıladım.

60cm radye temel, Tüm yapıda c30 beton

Dış cephe Isı yalıtım, mantolama (4cm karbonlu EPS dübel bağlantı + sıva + kaliteli sert file + sıva+kaplama astarı + dekoratif sıva + boya)

Akel Asansör, Kurtarıcı sistem (kata bırakır), Özel iç dekorasyon 630Kg, 8 kişilik, Resim ve müzik yüklemesi

Çatı : Çelik konstrüksiyon sistemi, ÖSB kaplama üstüne 4mm membran kaplanıp kaplanıp + 2. Kat 4 mm quarz membran kaplama. Membranlar C belgeli yanmaz, yapıştırma ziftin kalkmasını önleyici PP sistem.

Arkadaşlar hemen bi iki güne cevap vermem gerekiyor, umarım detaylıca değerlendirilir ve bi karara varırız.:110:

Cati kati icin ayri yalitim var mi onu ogrenin. Ben olsam cati katini tercih ederdim herhalde, ust kattakilerin gurultusu cekilmiyormus... Hem guney bati olmasi daha iyi diye dusunuyorum, aksama kadar gunes alir ne guzel.

En üst kat güney batı yazın yanarız herhalde :) istanbul'dayım
İstanbul da güney batı cekilmiyor. Ben de ordayim üstelik merkeze uzak güya serin bir yerdi. Güneydoğu Ya taşınınca bir ferahladik yazin. Klimaya gerek duymutoruz. Güneybatı olacaksa klima ya da iyi komşu diye dua edin. :)

Yalnız ebeveyn banyo şart bence o da çok büyük bir avantaj. Hayirlisi olsun

tezgahın solda olmasının sorun olmasını ilk defa duydum.kaldı ki sorun, ev sizin olmayacak mı sanki ilerde kırdırıp istediğiniz gibi yaptırırsınız bi tezgah için mi düşünüyorsunuz saçma geldi.
en üst katı gürültü açısından tercih edin burdaki kötü komşu hikayelreini okudukça ara kattakilere üzülüyorum.
Sanırım sağ sol olayını farklı algıladınız,
Lavabo köşede, tam sağında hiç mesafe olmaksızın buzdolabı yeri, ve tüm tezgah lavabonun solunda yani yıkadığınız herşeyi sol elle koyacaksınız, dolayısıyla zorlanacağımı düşündüm. Ama zamanla alışabilecegimi söylüyorlar.

Ayrıca değiştirmek için olanak yok gibi.
Umarım iyi bir komşuya denk geliriz.

Cati kati icin ayri yalitim var mi onu ogrenin. Ben olsam cati katini tercih ederdim herhalde, ust kattakilerin gurultusu cekilmiyormus... Hem guney bati olmasi daha iyi diye dusunuyorum, aksama kadar gunes alir ne guzel.
Evet ayrıca yalıtımı var, fakat yinede emin olamıyorum bi sorun olurmu olmaz mı diye, ben İstanbul'dayım yazın özellikle güney_batı hiç çekilmiyormuş öğlenden batana kadar güneş evin içinde,
Ama arakat daire güney_doğu yazın öğleden sonra güneş terk ediyormuş.
Evet komşu gürültüsü sıkıntılı fakat bende işitme kaybı var kendi adıma rahatsız olmayacağım :KK54:
Umarım eşimi ve kızımı çok rahatsız edici gürültüler oluşmaz.

İstanbul da güney batı cekilmiyor. Ben de ordayim üstelik merkeze uzak güya serin bir yerdi. Güneydoğu Ya taşınınca bir ferahladik yazin. Klimaya gerek duymutoruz. Güneybatı olacaksa klima ya da iyi komşu diye dua edin. :)

Yalnız ebeveyn banyo şart bence o da çok büyük bir avantaj. Hayirlisi olsun
Teşekkür ederim,
En üst kat ebeveyn banyolu ve güney batı.
Sanırım cesaret edemiyorum en üst kata bi sorun olurmuş gibi hissediyorum :KK43:

Çatı katları her zaman sıkıntılıdır.
Satarken bile sıkıntıdır .
Aynı metrekare aynı plan evi sırf en üst kat diye ucuza satarsınız.
Çatı akar ,yenisini yaptırtana kadar apartmandakilerin ağız kokusunu çekersiniz.
Bir de çatı katlarında fare olabilir ,çok duydum ben ..

Var var.Yalıtım olmasa sıcak ve soğuk sorun olabilirdi ama hiç bu sorunları yaşamadım.Biz de ev alırken benzer sorunları çok yaşadık ama bir arkadaşımın tabiri ile ' ev bana gülümsedi' resmen.Arkadaşım öyle demişi ,baktığın eve girdiğinde içinde bir huzur bir gülümseme olursa o evde karar kıl demişti.ben de öyle yaptım sağolsun eşim de beni kırmadı. Herkesi boş verin siz kendinizi o iki evde ayrı ayrı hayal edin.Hangisi içinize siniyorsa ve hangi evde daha hızurlu hissedecekseniz o evde karar kılın.Kapatın bilgisayarı sonra gözlerinizi kapatın iki evde de hayal edin yaşantınızı.murfakta,sonra içinize bir fikir gelir mutlaka.
Sanırım bu yorumunuz içimdeki hislerin son noktası oldu...

İlk girişin üstüne baktım ev çok alçak ve çok sevimsiz geldi :) en üstteki daireyi gezdiğimde de mutfak ters gibi ama ev cok sevimsiz gelmedi, :) halbuki tezgah doğru yerdeydi :KK45:

Sonra en üstün altında ki eve girdiğimde sizin ve arkadaşınızın deyimiyle ev bana "gülümsedi" :KK68:mutfak o anda bana aydınlık ve sevimli geldi, ki tezgah solda yanlış yerdeydi, :)) ama tabii ben bunu farkına varmıyorum çok sonradan başkası fark ediyor :)

Zuzuzuu bak şu anda gözlerimi kapatıyorum.. ve hayal ediyorum...
ilk en üstte ki kata çıktım hayal ediyorum.. ve mutfağa geldiğimde mutfak bana yine ters geliyor, ve içimi sıkıntılı bi huzursuzluk kaplıyor..hani böyle sevmeye çalışıyorum filan yok sevemiyorum mutfağı :KK12:

Sonra en üstün altında ki daireye iniyorum..
Gözlerimi kapatıyorum ve eve girdiğim anda böyle bi mutlu olma.. ve mutfağa geldiğimde de, mutfak bana öyle sevimli geliyor ki içimi bi huzur kaplıyor.

Size çok teşekkür ederim kararımı netleştirmeme çok yardımcı oldunuz

Halbuki siz ve çoğunluk en üst kat tercih edildi :) ama ben arakatı tercih edeceğim.

Çatı katları her zaman sıkıntılıdır.
Satarken bile sıkıntıdır .
Aynı metrekare aynı plan evi sırf en üst kat diye ucuza satarsınız.
Çatı akar ,yenisini yaptırtana kadar apartmandakilerin ağız kokusunu çekersiniz.
Bir de çatı katlarında fare olabilir ,çok duydum ben ..
Evet haklısınız sorun oldumu olmadımı diye düşünene kadar arakatı alırım.
Fare mi :KK57: allah korusun.

Sanırım bu yorumunuz içimdeki hislerin son noktası oldu...

İlk girişin üstüne baktım ev çok alçak ve çok sevimsiz geldi :) en üstteki daireyi gezdiğimde de mutfak ters gibi ama ev cok sevimsiz gelmedi, :) halbuki tezgah doğru yerdeydi :KK45:

Sonra en üstün altında ki eve girdiğimde sizin ve arkadaşınızın deyimiyle ev bana "gülümsedi" :KK68:mutfak o anda bana aydınlık ve sevimli geldi, ki tezgah solda yanlış yerdeydi, :)) ama tabii ben bunu farkına varmıyorum çok sonradan başkası fark ediyor :)

Zuzuzuu bak şu anda gözlerimi kapatıyorum.. ve hayal ediyorum...
ilk en üstte ki kata çıktım hayal ediyorum.. ve mutfağa geldiğimde mutfak bana yine ters geliyor, ve içimi sıkıntılı bi huzursuzluk kaplıyor..hani böyle sevmeye çalışıyorum filan yok sevemiyorum mutfağı :KK12:

Sonra en üstün altında ki daireye iniyorum..
Gözlerimi kapatıyorum ve eve girdiğim anda böyle bi mutlu olma.. ve mutfağa geldiğimde de, mutfak bana öyle sevimli geliyor ki içimi bi huzur kaplıyor.

Size çok teşekkür ederim kararımı netleştirmeme çok yardımcı oldunuz

Halbuki siz ve çoğunluk en üst kat tercih edildi :) ama ben arakatı tercih edeceğim.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:) Evinizde mutlulukla,huzurla oturun inşallah.Dediğim gibi biz de ev alma aşamasında çok kararsızlık yaşamıştık ama sağolsun arkadaşım bana yardımcı olmuştu.bu güne kadar da hiç pişmanlık yaşamadım .darısı başınıza olsun.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:) Evinizde mutlulukla,huzurla oturun inşallah.Dediğim gibi biz de ev alma aşamasında çok kararsızlık yaşamıştık ama sağolsun arkadaşım bana yardımcı olmuştu.bu güne kadar da hiç pişmanlık yaşamadım .darısı başınıza olsun.
Çok teşekkür ederim, güzel dilekleriniz hepimiz için olsun inş.

Dört dörtlük ev bulunmayacağını anladım eğer ki bütçe kısıtlıysa, bu evde mutfak dışında her yönüyle iyi pazarına marketine iett durağına çok yakın ve tek bina tercihimdi.

Bundan sanırım 3 sene önce aynı yerde ev alma durumum vardı ve çokda güzel indirim yapılmıştı, fakat iki dairenin dış kapının önüne karşılıklı halı koyması beni apartmandan soğutmuştu ve vazgeçtim.
Aman allahım bi pişman oldum niye vazgeçtim diye resmen içim yanmıştı.

Demek ki o kadar çok üzülmüştüm ki yüce Allah'ım bana tekrar o almadığım binanın yanından ev nasip etti.

Şimdi de diyorum ki demek ki varmış bi hayır almamış olduğum o binanın etrafı kapandı, ve cok da kaliteli daire degildi. benim alacak olduğum arakat olan dairenin kalitesini çok beğendik ve köşe daire iki tarafındada yol var.
İnşallah binamız uyumlu olurda özellikle üstümde oturacak olan komşu :)

Son düzenleme:
Bi inşaat mühendisi kuzenime gösterdim evin özelliklerini, bana yalıtımın teknoloji standartlarına uygun yapıldığını söyledi.

Ama ben ona rağmen cesaret edemiyorum.
Çünkü eğer sorunlar çıkarsa uğraşacak kadar genç değilim canım.
Bir kez daha dairelere bakıp ona göre karar vereceğim.

Bi inşaat mühendisi kuzenime gösterdim evin özelliklerini, bana yalıtımın teknoloji standartlarına uygun yapıldığını söyledi.

Ama ben ona rağmen cesaret edemiyorum.
Çünkü eğer sorunlar çıkarsa uğraşacak kadar genç değilim canım.
Bir kez daha dairelere bakıp ona göre karar vereceğim.
ne yaptınız çoğunluk üst katçı ben de dahil :KK70: en üst katın terası var mı yada geniş balkon vs

Merhaba,
Arkadaşlar hemen konuya giriyorum.
Ev almaya karar verdik, fakat aynı binada iki daire arasında kararsız kaldık.

Biri 2+1 en üst kat ebeveyn banyolu, mutfak lavabo köşeli ve tezgahı lavabonun sağında kalıyor. Güney batı
Diğeri en üstün altı arakat, ebeveyn banyolu değil, ve mutfak tezgahı maalesef lavabonun solunda kalıyor.
Güney doğu

Umarım karışık anlatmamışımdır.
Fiyat ise arasında 10 bin fark var.

Şimdi tereddütlerim var, en üstte oturursam ne gibi zorlukları var?

Arakatı alırsam mutfak tezgahını solda kullanabilirmiyim?

Gerekli olan yeri alıntıladım.

60cm radye temel, Tüm yapıda c30 beton

Dış cephe Isı yalıtım, mantolama (4cm karbonlu EPS dübel bağlantı + sıva + kaliteli sert file + sıva+kaplama astarı + dekoratif sıva + boya)

Akel Asansör, Kurtarıcı sistem (kata bırakır), Özel iç dekorasyon 630Kg, 8 kişilik, Resim ve müzik yüklemesi

Çatı : Çelik konstrüksiyon sistemi, ÖSB kaplama üstüne 4mm membran kaplanıp kaplanıp + 2. Kat 4 mm quarz membran kaplama. Membranlar C belgeli yanmaz, yapıştırma ziftin kalkmasını önleyici PP sistem.

Arkadaşlar hemen bi iki güne cevap vermem gerekiyor, umarım detaylıca değerlendirilir ve bi karara varırız.:110:

Normalde arakatları severim.2.3.katları.Akarı kokarı yoktur hiçbirşeyle uğraşmak zorunda kalmazsın,sıcak olur ama burda üst katta ebeveyn banyosu var ve güney batıda.

Benim evimde güneybatıda ve çok memnunum.Tercihim üst kat olurdu.

Arakat derim kesinlikle... İki kere üst katta 3 kere arakatta oturdum. Bütün evlerimiz yeni binaydı. Yalıtım vardı ama yinede üst katlar soğuk oluyor.

ne yaptınız çoğunluk üst katçı ben de dahil :KK70: en üst katın terası var mı yada geniş balkon vs
:)) öyle kaldı.
Eşim başka bi ev buldu arakat ve ebeveyn banyolu :) mutfağı çok güzel.

Fiyatı tabiki daha pahalı, ev sahibi kendisi de oturacağı için oldukça kaliteli yaptırmış.
Ama öyle çok büyük bir daire değil, ben yinede beğendim.
Gelgelelim ev sahibi naza çekti :) fiyatta anlaştık gibi çocuklarına danışacaktı, iki gündür danışamadı :) bi haber yok.

Bu ev olmazsa arakatı alacağım sanırım.
Yok be canım ne terası nede geniş bi balkonu var, bi tanecik balkonu var oda dar :)

X