Yahu arkadaşlar ben para göz falan değilim şu mantığınızı bir bırakın!! Ben zaten elimden geleni yapıyorum, ticaret evliliği yapacak olsam kendim gidip tüm beyaz eşyaları, halı perde mutfak eşyaları tek başıma almazdım...
Ben sadece sizden fikir istiyorum o kadar!!
Fikir şu:
Elinizde peşinat verip düğün yapacak para yoksa makul kiralık bir ev bulacaksınız.
Sonra peşinat biriktireceksiniz.
Ayrıca kendi yağınızda kavrulursanız başınız daha az ağrır her zaman.
Ev sahibi olarak evlenmek maddi açıdan şanslı insanların işi.
İşte bana da şunu söylüyorlar 600 tl kira ödeyeceğine üzerine koy kredi öde kendi evinde otur..Acaba kirada otururken para birikir mi?
o 600ün üzerine en bi 600daha koyman gerekir, buna gücünüz varsa hiç beklemeyin. tabi ben kendi yaşadığım yerin standartına göre en az 600 diyorumİşte bana da şunu söylüyorlar 600 tl kira ödeyeceğine üzerine koy kredi öde kendi evinde otur..Acaba kirada otururken para birikir mi?
Biz biriktiriyoruz canım. Evde abimle babam çalışıyor... Babam bin lira koyuyor ortaya abimde 800... Kiradayız evin kirası 900. Dersen ki ben çalışmıyorum eşim çalışacak dersen aylık harcamalarını düzene sokup yine aylık 200 300 bişey de koysanız kardır. :)İşte bana da şunu söylüyorlar 600 tl kira ödeyeceğine üzerine koy kredi öde kendi evinde otur..Acaba kirada otururken para birikir mi?
Merhabalar,
Dün itibariyle umutlarım suya düştüErkek arkadaşımın ailesinin köy gibi bir yerde evleri vardı bur dan yol geçilecek yıkılacak denmişti fakat dün öğrendik ki düzargah değişmiş bur dan geçmiyormuş.. Bizde bura yıkılırsa ev alırız umuduyla bekliyorduk,, şimdi ise hayal oldu.. 2 ay sonra askerden geliyor.. Elimizde hiç nakit birikimimiz bile yok. Ben şimdiden bir şeyler aldım, fakat ne yapacağımızı bilmiyoruz,ailesinin durumu yok onlarda pek eşya alımında yardım etmeyecekmiş..Benim umrumda değil eşyalar alınır ama benim ilk hedefimde ev alma hayali var, ama bu çok zor görünüyor krediler inanılmaz faizler uçmuş..Bunun daha kolay bir yolu var mıdır? Neyapmamız lazım dünden beri düşünmekten kafam durdu
Biz biriktiriyoruz canım. Evde abimle babam çalışıyor... Babam bin lira koyuyor ortaya abimde 800... Kiradayız evin kirası 900. Dersen ki ben çalışmıyorum eşim çalışacak dersen aylık harcamalarını düzene sokup yine aylık 200 300 bişey de koysanız kardır. :)
Elde hiç birikim yokken ev alabilmenin başka yolu yok malesef. Bu hayalini başka bahara ertele.
Seni çok iyi anlıyorum bu mal mülk merakı değil. Kendi evim kendi düzenim olsun karışan görüşen olmasın, başkasının evine para gömmeyelim diyorsun ama bu şartlarda ev almanız zor.
Biz de evlenmeden önce şartları ciddi zorlayarak aldık evimizi. Eşimin de yapılması gündemde olan evleri vardı onu beklememi istedi ama ben ortada olmayan şeye güvenmem diye istemedim. Şimdi kirada olsaydık eve ödediğimizin üçte ikisini kiraya ödemiş oluyorduk.
Biz aldığımız sene faizler çok düşüktü inşallah yine öyle bir umut doğar Allah size de nasip eder. Şu anda emlak piyasası alıcı için çok kötü.[/QUOTE
HEMDE İNANILMAZ BİR FAİZ ORANI VARKISMET BAKALIM YA
Biraz siz kredi çekip, biraz da aileniz çekse, bir peşinat denkleştirip makul miktarda bir eve giremezmisiniz?
Anladım canım. O zaman ev konusunda fazla düşünme. Kendini yıpratırsın. İki yıl geç olsun temiz olsun :)BEN ŞUAN EKSTRA BİRİKİM YAPIYORUM, ÜZERİNE ALDIKLARIMIN TAKSİTLERİNİDE ÖDÜYORUM EVLENİNCE ÇALIŞACAĞIM
Yıllarca evli olup villada oturan yok mu? Çıkın şu kafadan artık. Bütün zenginler mutsuz değil. Kendinizi böyle kandırmayın!kendince haklı olabilirde ,ne villalarda ne köşklerde evlilikler bitmiş,önemli olan ağız tadı ,huzur ,mutluluk....kafanızı karıştırıyor olabilir ama yıllarca evli olup, hala kirada yaşayan çiftlerde var, yani hemen olması güzel olurda ,olmayınca da aman aman bir mesele değil yani......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?