- 14 Ağustos 2011
- 4.341
- 10.847
- 408
koca parası yeme kafasında olmadığım için:)) Her evlinin iki maaşlı olduğunu nereden cikarttinEşim maaşıyla oldu hepsi. Ben diplomalı ev hanımı. Çalışmadım evlendikten sonra. İki maaş tek maaş olmaktan ziyade tabi maaşın ne kadar olduğuna göre de değişir bu durum akıllı adım atmak çok önemli bence.
arsa aslında güzel bir araç. Ama ben de buldum cesaret edemedim. Ben de aynı durumdayım. Konuyu takipteyim. Motoru çok duydum. Sanırım garantici olup risk almayınca bir şey sahibi olunmuyor.yani param çok hızlı artsın dersem almam gereken risk de büyük olur
motor alım satımı ve borsa önerildi
arsaya gücüm yetmez muhtemelen
2000 lıra artırmıs . Allah aşkına ne kredısını ödeyebilecek 2000 lıraylaBirikim yapmak yerine borçlanıp mal sahibi olmak daha mantıklı bence. Aylık ayırdığınız miktara göre kredi çekip bir şey alabilirsiniz. Araba mantıklı aslında ama masrafı da çok bir yandan. Arsa düşünebilirsiniz belki.
Abooo tam şu aralar canımın sıkkın olduğu konuya parmak bastın abaamhanımlar selam
son günlerde çok kafama taktım bu konuyu
6 senedir aktif olarak çalışıyorum, 150-200 bin birikim yaptım bi kısmı altında bi kısmı dolarda
biliyorsunuz 2 senedir özellikle bariz bi kriz var
kirada oturuyorum annemle, bekarım
ev ve araba almak artık hayal oldu, peşinatı olanın bile hali zor zira banka kredi vermiyor
fiyatlar almış başını gitmiş
araba deseniz tenekeler bile 150-200 ki bunlar kimin ne işine yarar
senelerdir altın ve dolar aldım fırsat oldukça, maaştan arttıkça ama bunlar paranın enflasyon karşısında değerini bile
tam anlamıyla korumuyor
tabii ki tl'de tutmaktan iyidir ama nolacak bu maaşlı çalışanlarının hali
üç beş kuruş artıyor maaştan, değerlendirelim diyorum ama nereye yatırılacak
şu ana kadar biriktirmiş olduğum parama şükrediyorum, allah korusun acil bir ihtiyaç halinde elimin altında
bekar insanım, belki yarın öbür gün evlenmek isterim en azından o işime yarar diye düşünüyorum
kenarda duruyor
ama ne yapacağız, enflasyona daha az yenilmenin yolu nedir anlamadım
napalım yani bu ay maaştan 2 bin lira artmışsa mesela, nasıl olsa düzgün yatırım yapacak araç yok deyip parayı yemeli miyim
bunu ciddi olarak söylüyorum şaka yapmıyorum, böyle yaşayan arkadaşlarım var
anlık yaşamak mı yani bunun çaresi
sizin bu yöndeki tercihleriniz nedir
neler yapıyorsunuz
gelin nolur dertleşelim gerçekten canım çok sıkkın
Tam olarak nasıl ve nerden araştırılıyor bu arsa işi? Yani kime sormak lazım hiç anlamıyorum.Arsayı cok iyi araştırıp parsel parsel aldıgınızda öyle de güzel kazandırıyor ki ama cok iyi arastırmak lazım
koca parası yeme kafasında olmadığım için
otomatik olarak iki maaş şeklinde düşündüm :)
hayat müşterek çünkü benim için.
siz bunu kimin için söylediniz?2000 lıra artırmıs . Allah aşkına ne kredısını ödeyebilecek 2000 lırayla
Bende birikim yapsak ne yapabılıcez dıyorum
Ye iç gez yapıyorum
Sonucta benım bırıktırdgım paraya ne ev olur ne araba
Boşa kürek cekmıs gıbı oluyor ınsan
evet bunu ben de merak ediyorumTam olarak nasıl ve nerden araştırılıyor bu arsa işi? Yani kime sormak lazım hiç anlamıyorum.
yani böyle sonsuza kadar gidecek hali yokAbooo tam şu aralar canımın sıkkın olduğu konuya parmak bastın abaamvalla eşimin başının etini yiye yiye sonunda ortak bir karar aldık evim var çok şükür sabit bi krediyle az az ödüyoz . Araba çok istiyorum ama fiyatlar uçuk malum alınmıyor . Bizde biraz biraz kenara birşkim yapmaya karar verdik . İlerde Allah ne gösterir bilinmez ama belki fiyatlar düşerse bir araba alırız seneye
ben de cesaret edemiyorum açıkçasıarsa aslında güzel bir araç. Ama ben de buldum cesaret edemedim. Ben de aynı durumdayım. Konuyu takipteyim. Motoru çok duydum. Sanırım garantici olup risk almayınca bir şey sahibi olunmuyor.
ben yiyorum valla, evlenme kararı aldığımızdan bu yana da çalışmıyorum. oh çok da güzel, iyi olduSiz çalışmayı düşünüyor olabilirsiniz ne guzel ama ev hanımlarına koca parası yiyorsun diye ezmek böyle bir yorum yapmakta ne bileyim
Yanı sizene kim kimin parasi yer yada yemez
siz doğru arsa seçimlerini nasıl yapıyorsunuz pekiAynı benim kafasınız arsa al sat yapa yapa senelerdir evimi arabamı şimdi yeniden arsamı aldım üzerine de tiny house koyup kiralayacağım. Arsa kadar yatırım getiren bisey yok
84 bin zaten o günkü 70 bin oldu. Alimgücü olarak .rakamsal olarak kâr gibi görünsede alimgucü kıyaslaması yapılmalı.Motor alabilirsiniz.
Eşim seçimlerden bir iki gün önce motor aldı sıfır 70 bine 10 gün önce 84 bine sattı.
20 yaşındaki biriyle 45-50 yaşındaki birine verilecek akıl ve tavsiyeler farklıdır. O yüzden yaş sorulmuştur. Bu konuda yaş sorulması zaten bence en baştan yapılması gerekendi. arkadaşları neden terslediniz kikonu dışı sorulara ayıracak zamanım yok
iyi forumlar
Kredi kartına taksitli aldık . Taksit miktarı şimdi eridi gitti . Gelen parayı da TL de bekletmeyin dolara yatırmıştık .84 bin zaten o günkü 70 bin oldu. Alimgücü olarak .rakamsal olarak kâr gibi görünsede alimgucü kıyaslaması yapılmalı.
Ornek secimden once mazot 18 tl ydı.secimd3n sonra 40 tl oldu.suan .
Secimden önce 70 bin ile 3.8 litre mazot alabiliyorsunuz.
Secimden sonra 84 bin tl ile 2.1 litre mazot ancak alabiliyorsunuz.
Yani secimden knceki 70 bin daha fazla para oldu. Tabiki her kalem malzeme için bu değişkenlik gösterir ama ne yazık ki TL deger kaybediyor çık ciddi kar yapmadıkça bi onemj yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?